Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesiapa menempatkan dirinya di tempat yang menimbulkan persangkaan maka janganlah menyesal kalau orang menyangka buruk padanya
-- Umar Al-Khatab

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 22
Ahli: 0
Jumlah: 22




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 13 hari yang lalu
aye: 15 hari yang lalu
NisaAdDeen: 38 hari yang lalu
RijaludDeen: 38 hari yang lalu


Jejak Kerjaya
Topik: peluang menjadi aircraft Engineer yang profesional


Carian Forum

Moderator: Admin, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» peluang menjadi aircraft Engineer yang profesional

Please Mendaftar To Post


Oleh peluang menjadi aircraft Engineer yang profesional

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-12-04 22:12


sape2 yg nk tahu information atau minat, contactla sy..0176805935...campus kt MIAT

Bookmark and Share

  


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

IslamicHunter
Warga Rasmi
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7201
Posting: 18
Dari: KLIA

Selangor  


posticon Posting pada: 01-12-04 22:38


emmm...
bagus la klu ada cita2 cam 2. sy sokong awak..

Bookmark and Share

  


  Member Information For IslamicHunterProfil   Hantar PM kepada IslamicHunter   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 02-12-04 16:36


memang menarik, tapi sayangnya dah terlambat..klu masih sekolah mungkin berminat.

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

umair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4498
Posting: 201

Perak  


posticon Posting pada: 03-12-04 00:39


ish..dengar macam menarik jer....
apa syarat2 nya....

Bookmark and Share

  


  Member Information For umairProfil   Hantar PM kepada umair   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 08-12-04 13:02




....saya aliran sastera....cam mana?

Bookmark and Share

  


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

meliya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12885
Posting: 27
Dari: dari bumi yang nyata..

Selangor  


posticon Posting pada: 10-12-04 16:02




wah dik faryzan promot UniKL-MIAT...bagus 2 dik..leh kite meramaikan lg campus kite ni..
UniKL-MIAT terletak disepang..

Bkn setakat aircraft je yg ade kat MIAT heli pun ade..

course di UniKL-MIAT
- Certificate in Aircraft Maintenance Technology
- Diploma aircraft maintenance technology -avionics,composite and manufacturing..(pilih salah satu antara 3)

untuk keterangan lanjut sila lawati laman web kami di http://unikl.edu.my

jumpe di puncak kejayaan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For meliyaProfil   Hantar PM kepada meliya   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-04 17:50




emm.. ana pn penah jugak b'minat ngn bidang tu.. tapi ape kelayakkannya?

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 14-12-04 07:35





satu bidang menarik.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

meliya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12885
Posting: 27
Dari: dari bumi yang nyata..

Selangor  


posticon Posting pada: 14-12-04 15:58


syarat kemasukan..

General

- Bumiputera
- Umur 18 - 30 thn on the date of application
- Pass health & drug test
- Not colour blind and asthma free

SPM/SPMV results with credits in the subjects below:

- Bahasa melayu
- English Language
- Mathematics

And one of the subjects below:

- Science
- Physics
- Chemistry

Notes: Candidates must excel MIAT interview & the qualification test...

Bookmark and Share

  


  Member Information For meliyaProfil   Hantar PM kepada meliya   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 14-12-04 17:52



Macam dah terlambat..Dulu saya minat sangat dgn aircraft ni. Tapi, dah masuk U ni, kena tumpu belajar lain pulak..Hmm, boleh jadi pencipta jet untuk Malaysia tak?? Boleh jadi engineer F-15 tak??

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

meliya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12885
Posting: 27
Dari: dari bumi yang nyata..

Selangor  


posticon Posting pada: 23-11-05 22:00


emmm...cipta jet tak adalah tapi repair jet insya-allah 2007 akan datang..

Bookmark and Share

  


  Member Information For meliyaProfil   Hantar PM kepada meliya   Quote dan BalasQuote

Hazmawi
Warga Rasmi
Menyertai: 29.11.2005
Ahli No: 20553
Posting: 2
Dari: miat

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-12-05 15:36


aduhai MIAT,....
tidak kusangka begitu susah untuk menjadi seorang LAE
terutamanya soalan QA yang mendatang dalam final.....
namun begitu ada juga soalan yang senang
moga2 final kali ni saya mampu lulus dengan cemerlang
tak perlu nak repeat lagi tahun depan......

aduhai INSTRUCTOR,.....
berilah simpati kepada kami student MIAT
nak harapkan final dah tentu tak pass....
mudah2an carring mark tu TINGGI la sikit...
masa final tak perlu nak teruk2

NAMUN,.....
usaha tetap tangga KEJAYAAN....
tiada siapa boleh membantu diri kita selain......
DIRI KITA SENDIRI......


-----------------
u make me smile!!


Bookmark and Share

  


  Member Information For HazmawiProfil   Hantar PM kepada Hazmawi   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-11-08 13:59


EEEHH!!! Syarat kemasukan seperti yang saudari meliya nyatakan tu,
memang bumiputera saja ke yang dibenarkan masuk MIAT niiee? Betul ke?
HAAH, jarang dengar ataupun tak pernah jumpa lagi warga ukhwah
yang student MIAT...

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.102756 saat. Lajunya....