Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang bodoh hanya berdiam diri, tetapi orang yang paling bodoh adalah yang bercakap perkara yang dia sebenarnya bodoh
-- -- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 41
Ahli: 0
Jumlah: 41




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 16 jam, 24 minit yang lalu
budakbesar: 7 hari yang lalu
azemi: 11 hari yang lalu
Firdaus15: 17 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 20 hari yang lalu
secureofficemovers: 21 hari yang lalu
Naqiu: 27 hari yang lalu
nawfaa79: 28 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Wahai sahabat2 blh tlng ana??????


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Wahai sahabat2 blh tlng ana??????

Please Mendaftar To Post


Oleh Wahai sahabat2 blh tlng ana??????

imad_zanky87
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8133
Posting: 26
Dari: New jersey

jordan  


posticon Posting pada: 25-11-04 12:27



ana sebenarnya nak minta pandangan sikit drp antum semua.......ana sebenarnya sedang megalami masalah cinta,ana ada la suka seorang wanita nh,blh dikatakan solehah,aktif dlm kegiatan da'wah la....tp ana mulanya suka2 mcm 2 jer tp tah mcmane mak dia blh tau plak...ana mmg blh dikatakan baik dgn mak dia....tp sejak akhir2 nh timbul kesedaran dlm diri ana utk jd RIJAL, so ana nak tinggal la bende2 mcm nh..pas2 bila ana nak tinggalkan..mak dia bg encouragment plak supaya teruskan hubungan suci nh.....atas alasan nh semua fitrah remaja.... ..2 yang ana tak pasti nak buat ape??? ..tp dlm hubungan ana dgn dia ana xpernah la ckp dgn dia dlm tepon ke,keluar dgn dia ker....cuma slalu sms...ana pernah gak luahkan perasaan ana kat dia tp dia tak pernah bg jaw yg jelas...so ana tgh dlm confuse lor.....so aper pandangan sahabat2 semua dlm hal nh???aper yg perlu ana buat???

Bookmark and Share

  


  Member Information For imad_zanky87Profil   Hantar PM kepada imad_zanky87   Pergi ke imad_zanky87's Website   Quote dan BalasQuote

ctmuslimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7405
Posting: 334
Dari: Baling

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-11-04 17:39


tah la no komen... pengalaman lalu x cukup utk diri memberi pandangan.....sekadar ,... buatlah solat istiqarah.....mintak petunjuk,,.....

-----------------
kasih sayang

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctmuslimahProfil   Hantar PM kepada ctmuslimah   Pergi ke ctmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

itqan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12589
Posting: 22
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-11-04 22:06


RIJAL tu ape makna dia?bila dah jadi RIJAL kena tinggalkan benda2 camtu ke?sorry just tanye..

Bookmark and Share

  


  Member Information For itqanProfil   Hantar PM kepada itqan   Quote dan BalasQuote

anduka_mujahid
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2004
Ahli No: 11833
Posting: 2
Dari: Palestin

iraq  


posticon Posting pada: 30-11-04 13:22


a'kum..

alhamdulillah anta ade kesedaran pasal bahayanyer pompuan dlm hidup seorang lelaki... expecilly ktk nak improve diri sediri dlm segenap bidang.. rohani, jasmani dan akli.
ana pun ader alami mslh pompuan ni ..cuma beza sdkt ngan anta. Bg ana masalah ini mudah jer.. cuma bg anta may be susah...
Sebenarnya kita tak masalah sebenarnyer.. kita mencari masalah hakikatnyer...Masalahnyer IMAN sebenarnyer.
Kalo kita letak ALLAH dan AMALAN no. 1 , Insyallah segala masalah akan menjadi MUDAH. Harap terjawab ... wslm
013-4600117

Bookmark and Share

  


  Member Information For anduka_mujahidProfil   Hantar PM kepada anduka_mujahid   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 30-11-04 14:54



Macam mana nak cakap ekk??? Cukupkan ilmu agama di dada....Bila masing2 dah bersedia..kahwin je. Kan senang. Tak terlibat dgn lebih banyak dosa. Lagipun, banyak pihak yang dah mengetahui hubungan tu. Mintalah petunjuk pada Allah dan pastu mintak restu drpd parents. Pastu.....Jalankan la apa yang baik. Wallahu a'lam....

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 01-12-04 20:26


teruskan aje.

Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

alKauthar
Warga Rasmi
Menyertai: 29.10.2004
Ahli No: 12163
Posting: 14
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-12-04 01:04





Ape kate kalau anta buat solat istikharah.Apabila Allah beri petunjuk yg wanita tu adalah yg terbaik utk anta,tak payahlah tunggu lame2...terus tanye die blhtak bawak rombongan meminang[itupun kalau dah cukup syarat,kalau belum...cukupkan syarat dulu].Harap2 jawapan ni membantu.

Bookmark and Share

  


  Member Information For alKautharProfil   Hantar PM kepada alKauthar   Pergi ke alKauthar's Website   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-12-04 01:17




ana rasa la... kalau parents masing² dah restu, teruskan je. jgn lak kasi orang lain kebas muslimah tu bila dah bersedia nnt kahwin je terus... tapi teruskan pun jgn la buat perangai tak senonoh, kan. sendiri tau kan,, nsyaAllah terpelihara. wallahu a'lam.. pape pun, get clear guidance from Allah swt.

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

  


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

kokokranc
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 209
Dari: johor baharu

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-12-04 01:20


perempuan, selalu x bagi jawapan direct, nak senang, kono tanya wali dier je....

kene desak betul2 baru boleh tau jawapannya

Bookmark and Share

  


  Member Information For kokokrancProfil   Hantar PM kepada kokokranc   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 03-12-04 13:03



Ok lah encik Imad_zanky, walaupun saya tak mengenali diri anda, saya tahu serba sikit je la pasal ni...(walaupun duduk di bawah satu bumbung asrama),
Sebenarnya macam ni(angin tengah bertiup laju bapak)... Apa kata kalau mintak terus je kat mak dia. Macam ni:" Mak cik W**, saya sebenarnya suka kat ana makcik yang bernama Ef** tu, jadi saya ingin menyarungkan cincin ke jari manis kirinya, sebelum ada orang yang mengebasnya. Boleh kan makcik W**? Lagipun agama suruh kita cepat2...'
Ha, kan contoh ayat menarik tu? Tapi tu contoh je la...


Bookmark and Share

  


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

basyirah
Warga Rasmi
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11607
Posting: 9
Dari: um

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-12-04 13:41



sebelum ana beri pendapat,minta maafla kalau ada yang tak betul...
dalam hal ni,anta banyak2la berdoa..minta petunjuk dr ALLAH,mohon dijauhkan dari segala jenis maksiat dan fitnah dunia.kalau anta tak sedia lagi nak mendirikan rumah tangga,jauhkanlah perkara2 mcm ni.kalau anta rasa hubungan anta tu boleh melalaikan dr mengingatiNYA,sebaiknya jauhkanlah...istikharah banyak2.Kadangkala apa yang kita fikir terbaik utk kita,pada pandangan ALLAH adalh sebaliknya.tak kan timbul masalah kalau kita letakkan pergantungan kita sepenuhnya kpd ALLAH.pastikan apa yang kita buat tak mendatangkan kemurkaanNYA,kita tak lakukan maksiat.fikirkanlah...benar2ka kita da dapatkan cinta ALLAH??...ada tak perasaan rindu kita terhadap ALLAH seperti kita rindukan orang yg kita panggil kekasih?walhal ALLAH lah matlamt kita hidup d dunia.memang payah kita nak capai semua ni.tapi ingatlah,semuanya bermula dari diri kita sendiri,kita yang nak kebaikan,jihad perlu ada..
jadi fikirkan dgn mata hati,betulkah ana tak hampiri zina,lakukan maksiat??????ilmu yang berlandaskan alquran dan sunnahla yang yang akan menjawab persoalan ini dgn tepat....sesungguhnya barangsiapa yg melakukan kebaikan kpd dirinya sendiri,maka ALLAH akan memberi kebajikan kpdnya...barangsiapa melakukan kejahatan dan kemaksiatan,maka ALLAH akan memberi kecelakaan dan azab yang pedih kepadanya.....

[ Posting ini telah di edit oleh: basyirah pada 2004-12-04 13:43 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: basyirah pada 2004-12-04 13:44 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For basyirahProfil   Hantar PM kepada basyirah   Pergi ke basyirah's Website   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-12-04 16:58


.

Declare pada parents saudara untuk dideclarekan pada parents dia.

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

  


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

ul-haq
Warga Rasmi
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9405
Posting: 11
Dari: ul-haq

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-12-04 01:15


mudah je laa...pompuan klu cakap tak jelas, setuju ler tuh...dia kalau tak nak...barulah dia akan cakap dedngan jelas TAK NAK... klu dia nak malu2 la nak cakap nak...aparaaa.... kan kaedah dulu diam tanda setuju... kena ler jaga malu diaorang...
so, dia nak ler tuh....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ul-haqProfil   Hantar PM kepada ul-haq   Quote dan BalasQuote

Ainzakirah
Warga Rasmi
Menyertai: 26.07.2004
Ahli No: 10300
Posting: 18
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-12-04 22:18


...
bg ana,awk kena lakukan solat istikharah dulu...klu awk rasa niat awk btul,teruskan..tapi jika dia x sudi @suka dgn benda2 cmni,awk kena la byk2 bersabar..x salah klu kita suka serta sayangkan orang tu...cume ape yg boleh sy katakan, byk2 la berdoa agra DIA memberi petunjuk kepada awk...

Bookmark and Share

  


  Member Information For AinzakirahProfil   Hantar PM kepada Ainzakirah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-12-04 00:38




eh eh eh... gelojoh benar ko nie fahim... kot yer pun beradabla skit.. lagi baik buat istikharah dulu... confirmkan dari ALLAH yg dia tu adlh jodohnye... pastu baru la bleh yg seterusnya...

pastikan iman betul2 kuat... bukan apa takut terkena tamparan wanita

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

aierah_me
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 10685
Posting: 252
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-12-04 01:29



,,,

Ana x nak komen byk2 kat sini tapi ana nak minta maaf dulu jika ana tersalah tulis ke,salah ejaan ke or something else

Ana ingat jika latarbelakang wanita itu baik,alhamdulillah, tapi ana nak ingatkan 'Dalam sibuk mencari cinta manusia , jgn lupa mencari cinta yg esa'

Ana nak ingatkan kalau pun betul ante benar2 sudah menemui cinta sejati ,adalah lebih baik jika ante mempersiapkan diri dengan segala ilmu dan kelengkapan juga mencapai matlamat hidup yg lebih utama.Dgn ini,barulah apa yg bakal dibina menjadi satu mahligai yg indah disamping diredhai Allah

Tanyalah diri ante dulu samaada ante sudah bersedia utk itu atau masih dlm kesamaran?

Jika ante benar2 sudah bersedia,fikirkan pula peranan & tanggungjawab yg bakal ante pikul selepas itu

Jika ante masih lagi samar2,ana nasihatkan lebih baik ante mengejar impian yg sdg ante fikirkan di benak ante

Jgn lupa,,,...setelah ante pasti apa yg ante [email protected] sebenarnya,lakukan solat ishtikharoh utk beroleh taufik & hidayahNYa

Semoga ante tidak lagi dalam kekeliruan

"Sesungguhnya tidak salah manusia mencintai manusia malahan itulah yg sepatutnya, namun yg salah apabila mencintai manusia melebihi cinta kamu kpd ALLAH"

Wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For aierah_meProfil   Hantar PM kepada aierah_me   Pergi ke aierah_me's Website   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2004
Ahli No: 11892
Posting: 78
Dari: parit buntar

Perak  


posticon Posting pada: 22-12-04 01:54



bg sye..awk bykkn istikharah..doa...

Bookmark and Share

  


  Member Information For setanggisyurgaProfil   Hantar PM kepada setanggisyurga   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-12-04 21:13




bg ana, ape kata teruskan je hubungan tu. nte akan lebih mengenali siapa kah sebenarnya si 'dia' tu. lepas tu, barula nte bleh buat keputusan. ape2 pun, solat istikharah itu jgn lupa utk diamalkan. bukankah Allah sebaik2 tempat penolong? sekadar pendangan.

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.112821 saat. Lajunya....