Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-11-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila telah sampai di puncak tetapi meneruskan pendakian, bermakna anda sedang menurun, bukan lagi mendaki
-- Seminar "Creating Wealth"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Alai_Syafa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43068

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 1 hari, 5 jam, 3 minit yang lalu
Daeng_Jati: 1 hari, 9 jam, 32 minit yang lalu
RedPetunia: 3 hari yang lalu
sahabat_amin: 5 hari yang lalu
Gorodkovie: 7 hari yang lalu
Swarig123: 10 hari yang lalu
sunan-faqih: 16 hari yang lalu
ajefikrah: 21 hari yang lalu
Kang: 23 hari yang lalu
owl_UM: 25 hari yang lalu
rasian: 29 hari yang lalu


Cadangan Aktiviti
Topik: program motivasi dan tempat org2 asli.


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cadangan Aktiviti
    »» program motivasi dan tempat org2 asli.

Please Mendaftar To Post


Oleh program motivasi dan tempat org2 asli.

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 19-11-04 11:23



just cadangan setelah kita buat program ke rumah anak2 yatim apa kata klu kita buat program motivasi utk pelajar2 yg bermasalah atau kita boleh juga buat program ke tempat org2 asli.
sbg potral yg berunsur islamic kita mampu utk mengubah yg buruk itu.insyaallah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 20-11-04 12:08


erm....cuba panjangkan lagi idea tu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 20-11-04 14:15



program motivasi ini kena buat survey tempat/lokasi dimana kita nak buat program itu dan pelajar dari sekolah mana kita nak tarik utk melakukan aktiviti ini. Cthnya kita adakan satu game utk menarik minat pelajar2 tersebut. Cth game ada kan operasi burung hantu,mencari harta karun dan macam2 lagi.Dlm satu masa kita boleh adakan lakonan atau jemput artis nasyid.setelah itu kita adakan plak motivasi kpd mrk.itu lebih afdal drp kita terus mencerca mrk yg sedia bermasalah.
utk program org asli plak macam program anak2 yatim la juga.kita dekati mrk dan adakan program yg menarik utk anak2 mrk.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 20-11-04 19:47



lakonan ini perlu la bersifat islamic supaya pelajar yg bermasalah ni menginsafi apa yg telah mrk lakukan selama ini.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-12-04 18:35




Untuk mulakan program sebegini..ianya perlukan satu team yg semuanya satu fikrah dan satu matlamat..dan tau halatuju prog..
Bila dah ada team,baru boleh bekerja..siapa yg kena survey tampat..uruskan budget dan sebagainya..sbb bila kita bincang umum sebegini..masing2 tak tau apa peranan..mungkin sekadar curahkan idea..tp..utk bertindak..mungkin tidak..
Apapun,ini idea yg baik..

Bookmark and Share

  


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 04-06-06 18:41


Betul , saya setuju dengan program ini, kerana untuk nak muhasabahkan remaja remja dan student sekolah sebagai persediaan ke IPT, cuba kita bincangkan dahulu segala kerja kerja yang berkaitan dengan urusan proposal, matlamat, tema, objektif, bajet, serta lain lain perkara yang berkaitan, supaya semuanya paham , barulah senang nak praktikkan program ini, jangan mengeluh dahulu, cuba usahakan.

tolong semua brain storming fikir cara nak overcome this problem

semoga berjaya

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

jejakaislam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8875
Posting: 167
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 04-06-06 21:12


ok ...itu untuk cadangan program di untuk pelajar2 yang bermasalah...

ok bagai mana dengan cadangan untuk program untuk orang asli...
sekadar bertanya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For jejakaislamProfil   Hantar PM kepada jejakaislam   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 04-06-06 21:45


Program orang asli ni kena buat program yang berterusan. kerana mereka ni baru, kena sentiasa follow up

Bookmark and Share

  


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.103272 saat. Lajunya....