Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-12-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Elakkanlah dirimu dari berhutang kerana hutang itu akan menjadikan dirimu hina pada waktu siang dan gelisah pada waktu malam
-- Luqman Al-Hakim

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Tayu
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43072

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 34
Ahli: 0
Jumlah: 34




  Yang Masuk Ke Sini
Gorodkovie: 16 jam, 45 minit yang lalu
Tayu: 2 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 8 hari yang lalu
muslimiman: 11 hari yang lalu
SaLaFiaN: 13 hari yang lalu
Bubnowie: 15 hari yang lalu
tereturubuzu: 18 hari yang lalu
khalifah: 23 hari yang lalu
RedPetunia: 24 hari yang lalu
kaze: 27 hari yang lalu
Daeng_Jati: 30 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: KUIM,KISDAR,KUSZA sini kejap...


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» KUIM,KISDAR,KUSZA sini kejap...

Please Mendaftar To Post


Oleh KUIM,KISDAR,KUSZA sini kejap...

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 18-11-04 18:11


saya bukan ape....

cume nak kenal ngan student Kolej Universiti Islam Malaysia(KUIM) dan Kolej Ugama Sultan Zainal Abidin(KUSZA). Marilah sama-sama kita meramaikan di sini.

Untuk pengetahuan semua, sekarang KISDAR dah ditukar nama menjadi KUIS. Iaitu singkatan bagi Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor. Ini adalah nama terbaru yang diumumkan oleh Menteri Pengajian Tinggi iaitu Dato Shafie Salleh dan dipersetujui oleh Dato Khir Toyo dan Dato Adnan Isman. Jadi mulai tahun depan KUIS akan berwajah baru............

Bookmark and Share

  


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

cumie
Warga Rasmi
Menyertai: 06.11.2004
Ahli No: 12319
Posting: 14
Dari: segamat.johor

Johor  


posticon Posting pada: 19-11-04 15:41


ana pelajar di KUIM..sungguh ke KISDAR dah tukar nama KUIS?KUIS tu memang sedap bunyi nya...amat lah sesuai sekali...insya ALLAH juga KUIM akan mendapat nama baru..mungkin akan diiktiraf nama tu tak lama lagi..kalau tak salah mungkin akan jadi USIM..singkatan kepada universiti sains islam malaysia..hmm...ana doakan kita semua berjaya dalam menuntut ilmu NYA..moga sama sama kita memartabatkan islam dalam kehidupan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For cumieProfil   Hantar PM kepada cumie   Pergi ke cumie's Website   Quote dan BalasQuote

cumie
Warga Rasmi
Menyertai: 06.11.2004
Ahli No: 12319
Posting: 14
Dari: segamat.johor

Johor  


posticon Posting pada: 19-11-04 15:41


ana pelajar di KUIM..sungguh ke KISDAR dah tukar nama KUIS?KUIS tu memang sedap bunyi nya...amat lah sesuai sekali...insya ALLAH juga KUIM akan mendapat nama baru..mungkin akan diiktiraf nama tu tak lama lagi..kalau tak salah mungkin akan jadi USIM..singkatan kepada universiti sains islam malaysia..hmm...ana doakan kita semua berjaya dalam menuntut ilmu NYA..moga sama sama kita memartabatkan islam dalam kehidupan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For cumieProfil   Hantar PM kepada cumie   Pergi ke cumie's Website   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 19-11-04 22:49



ana salah sorg pelajar kisdar.alhamdulillah dah diiktiraf dah pun.nama pun sedap didgr.
ana harap lepas ni pelajar2 kisdar akan berubah laku.insyaallah..jgn jatuhkan image kisdar plak....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 20-11-04 07:53


tahniah juga kepada KUIM jika betul akan ditukar nama kepada USIM.... yang paling penting semoga ISLAM subur di dalam negara ISLAM HADHARI ini....

insyallah.... saya rasa selepas ini student KUIS akan berwajah baru selari dengan pertukaran imej kita..........

ilalliqa'.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

ibnzayyat
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11234
Posting: 64
Dari: Ateee Komee

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-11-04 09:06


akhukum fil islam

ana min kusza..ehehe nama kusza tatau la lagi..tapi insyallah dalam masa terdekat utk di naik taraf Universiti oleh puak2 imam hadhari...kalau gimik...jerk..tengok la...2008 ulama kembali memerintah ..takbir !!! ...allahuakabar!

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnzayyatProfil   Hantar PM kepada ibnzayyat   Quote dan BalasQuote

humairatulhusna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2004
Ahli No: 8688
Posting: 101
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 20-11-04 11:22


emm alhamdulillah walaupun ana merupakan ex student kisdar..tapi ana bersyukur kerana ia semakin berkembang..diharap kan agar mutu akhlak jugak dapat dipertingkatkan seiring dengan kemajuannya....kepada pelajar serta yang dah jadi ex kisdar tu sama2lah kita menjaga akhlak agar nama institusi islam itu tidak tercemar dan jangan rosakkan nama baik kolej kita...wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For humairatulhusnaProfil   Hantar PM kepada humairatulhusna   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 20-11-04 15:10


saya harap KUSZA akan dinaik taraf menjadi Universitti selaras dengan niat kita untuk menjadikan sebuah negara ISLAM..... tapi bukan hanya ISLAM pada nama tapi ISLAM pada keperibadian......

tentang ex-student KISDAR tu.... saya ucapkan terima kasih sebab sudi berikan ulasan..

Jasa-jasa senior tidak akan kami lupakan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

serikandi_mujahidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.05.2004
Ahli No: 9176
Posting: 59
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-11-04 21:40


assalamualaikum..

saya daripada kolej islam darul ridzuan...kisdar leh..kip leh...kidr pun boleh...salam ukhwah

Bookmark and Share

  


  Member Information For serikandi_mujahidahProfil   Hantar PM kepada serikandi_mujahidah   Pergi ke serikandi_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

humairatulhusna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2004
Ahli No: 8688
Posting: 101
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 21-11-04 01:14


emm sebagai ex kisdar saya nak minta sangat dari semua student kisdar agar jgnlah kita riak dan takbur bila kisdar dah naik taraf....sedangkan semua ipt matlamatnya adalah sama tak kira kolej atau universiti...memang betul...lumrah kehidupan skrg lebih mementingkan darjat dan pangkat tapi ini tidak bermakna kita blh mendabik dada kepada dunia yang kita sudah hebat..kita sudah tidak mundur...org tidak akan mengagumi kita atau menghormati kita hanya sekadar darjat yang tinggi dalam urusan duniawi tetapi ilmu yang kita blh bawa pulang untuk kita curahkan kepada anak bangsa itu yg penting...maaf jika ada tersalah kata...wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For humairatulhusnaProfil   Hantar PM kepada humairatulhusna   Quote dan BalasQuote

fiez85
Warga Rasmi
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 3896
Posting: 6
Dari: bangi,selangor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-04 01:48


ana min kusza.harap2 pasal kusza naik taraf tu menjadi kenyataan laaa,krn kisdar pun dah naik taraf..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fiez85Profil   Hantar PM kepada fiez85   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 21-11-04 09:03


terima kasih di atas setiap ulasan pembaca....

pasal kolej islam darul ridzuan tu.....

kidr terletak kat mana yer?????

jurusan ape yang ditawarkan???

Bookmark and Share

  


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

serikandi_mujahidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.05.2004
Ahli No: 9176
Posting: 59
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-04 21:52


terletak di ipoh..de pra dip pengajian islam...kursus intensif bahsaa arab..usuluddin..syariah..lughah..it banking..akaun..

Bookmark and Share

  


  Member Information For serikandi_mujahidahProfil   Hantar PM kepada serikandi_mujahidah   Pergi ke serikandi_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

indah_hati84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 76
Posting: 136
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-11-04 01:34


ana min kuim!!!!!
Alhamdulillah klu siap kampus tetap nanti tukar name USIm...xsurela usim ke..uism ke..uim ke..
xpela..ape2pun xkisahla..janji dah jadi unibersiti..

Bookmark and Share

  


  Member Information For indah_hati84Profil   Hantar PM kepada indah_hati84   Pergi ke indah_hati84's Website   Quote dan BalasQuote

bilqisirdina
Warga Rasmi
Menyertai: 18.10.2004
Ahli No: 11936
Posting: 17
Dari: tanah

Selangor  


posticon Posting pada: 22-11-04 10:03


amboi sukernya adik2 akak ni... yang penting belajar rajin2... jaga iman, jaga akhlak... lebih2 lagi jadi universiti yang ader nama Islam.... jaga imej tu baik2.... adik2 kuim dah tahun berapa ek?

Bookmark and Share

  


  Member Information For bilqisirdinaProfil   Hantar PM kepada bilqisirdina   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 22-11-04 12:01


TAHNIAH KUIM yang bakal dinaiktaraf....

Bookmark and Share

  


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

ada_syuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1685
Posting: 81
Dari: bumi allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-11-04 12:13


tahniah kepada student kuim dan kisdar. ana x student kusza..rasenya khidupan dan biah yang ada dikusza sukar dicari ganti...ana betul rindukan suasana itu berulang kembali..perpun moga kusza akan terus maju dulu, kini dan selamaya..InsyaALLAH...BERSAMA TEGAKKAN KALIMAH ALLAH

Bookmark and Share

  


  Member Information For ada_syuhadaProfil   Hantar PM kepada ada_syuhada   Quote dan BalasQuote

rabiah-adawiyyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5580
Posting: 21
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 25-11-04 12:02




Salam ukhwah dr saye. saye pelajar kisdar, dah sem akhir pun...alhamulillah kisdar dah naik taraf kolej universiti....'ala kulli hal, itu semua adalah kurniaan Allah yg patut disyukuri dan dirasai dgn penuh kesyukuran dan tanggungjawab dlm menuntut ilmu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For rabiah-adawiyyahProfil   Hantar PM kepada rabiah-adawiyyah   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 27-11-04 20:54


rasanya ibnzayyat mesti budak baru..rasanya mesti tak sempat masa pas memerintah..rasanyalah..
eii teruk betoi masa pas memerintah..kusza hampir nak tutup..bayangkan pengambilan sessi 2002/2003 berapa ratus orang je mandaftar..hampir nak jatuh kusza masa tu..takut sangat3..dengar citer diploma tak iktiraflah apa lah..alhamdulillah bila bn dapat balik teganu kusza dah makin mantap..alhamdulillah laku tak laku sijil kusza sampai jugak saya ke bumi mesir ni..alhamdulillah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

attulab
Warga Rasmi
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12426
Posting: 4
Dari: egypt

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-11-04 21:06


askm ada xkuliah quran walqiraat di kisdar.ble xmsk kisdar slps 2thn spm?blex kalu lepasan qiraat di kisdar msk syubra di mesir?tlg jwb maklumat sesapa yg terbaca.please

Bookmark and Share

  


  Member Information For attulabProfil   Hantar PM kepada attulab   Quote dan BalasQuote

ibnzayyat
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11234
Posting: 64
Dari: Ateee Komee

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-11-04 21:53


saya nak tanya lobam_shibin...hurm dulu pun bukankah yg nak jatuhkan kusza zaman pas bn sendiri? tak ingat ker? sekat bantuan royalti....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnzayyatProfil   Hantar PM kepada ibnzayyat   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-11-04 03:49


ada ke bn nak jatuhkan kusza yang dia sendiri bina..ikut logik akal boleh pakai ker..
kalau die nak jatuhkan kusza pon apa kene mengena dengan student yang mendaftar tak ramai..disitu nampak sangat yang parent diorang tak yakin kusza boleh memberikan yang terbaik untuk anak diorang PADA MASA ITU..
ada ker dalam sekaba bn kata jangan masuk kusza..takde kan..so diorang taknak masuk kusza atas inisiatif diorang sendiri..diorang tak yakin dengan kusza pada masa tu..sekarang ni bila bn memerintah macam mana kusza sekarang..

Bookmark and Share

  


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

ain_mardziah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6659
Posting: 188
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-04 11:57



salam ukhwah fillah untuk semua...

sy pun merupakan salah seorang dari student KUIM,skrg bljr dlm kos ekonomi muamalat.....
tak kisah la bljr kat mana2 pun ...yang penting kita dapat mencari ilmu dunia n akhirat.

Dalam kesakitan teruji kesabaran,
dalam perjuangan teruji keikhlasan,
dalam ukhwah teruji ketulusan,
hidup ini indah jika segalanya kerana ALLAH



Bookmark and Share

  


  Member Information For ain_mardziahProfil   Hantar PM kepada ain_mardziah   Quote dan BalasQuote

ieman2004
Warga Rasmi
Menyertai: 15.06.2004
Ahli No: 9478
Posting: 12
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 01-12-04 12:53


semua
Kita pun dari KUIM juga.. dalam jurusan Syariah & Undang2.. nak habis dah pun, semester akhir.. Kepada semua sahabat2... Selamat Berkenalan & Salam Ukhwah 1425H

Bookmark and Share

  


  Member Information For ieman2004Profil   Hantar PM kepada ieman2004   Pergi ke ieman2004's Website   Quote dan BalasQuote

nurulnuha
Warga Rasmi
Menyertai: 01.12.2004
Ahli No: 12714
Posting: 14
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 01-12-04 13:11




saya x-student kusza...
biar apaerpun yang nak dilakukan perubahan biarlah perubahan tue adlh utk kebaikan semuer..
semoga kusza terus melahirkan graduan yg cemerlang d dunia serta akhirat...


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurulnuhaProfil   Hantar PM kepada nurulnuha   Quote dan BalasQuote

rabiah-adawiyyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5580
Posting: 21
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 03-12-04 13:08


attullab...kat kisdar ade kuliah quran wal qiraat...nak masuk ke? ahlan wasahlan.. rasenya kalau 2 thn spm boleh kot...itupun sy xpasti lagi la...kalau nak sambung di syubra pun sy x pasti... skrg blajar di mana? nape tak masuk DQ kuala kubu bharu...kalau dah habis, boleh sambung di universiti madinah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For rabiah-adawiyyahProfil   Hantar PM kepada rabiah-adawiyyah   Quote dan BalasQuote

NURULNISA
Warga Rasmi
Menyertai: 24.07.2004
Ahli No: 10276
Posting: 10
Dari: TANJUNG KARANG

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-04 16:40


assalamualaikum...sy student kusza...pasal kusza nak naik taraf tu,kite doa2 la semoga pihak yg 'berwajib' menunaikan janjinye...ade gak sy dengar dlm ucapan MB semalam,sempena hari t'buka smbutan idulfitri di DABS Kusza..katenye awal 2005 ni,kusza dinaiktaraf....tp bende yg same gak diulang2,dr dulu smpai skarang.....tp klu x naik2 jugak,kawan x leh nak kate ape la....

Bookmark and Share

  


  Member Information For NURULNISAProfil   Hantar PM kepada NURULNISA   Quote dan BalasQuote

sweet_srikandi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 13007
Posting: 88
Dari: cheras

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-12-04 17:01


ana x kusza. semoga generasi baru di kusza sentiasa menjaga identiti sbg student yg beribawa dan islamic dlm apa jua keadaan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For sweet_srikandiProfil   Hantar PM kepada sweet_srikandi   Quote dan BalasQuote

kakciknah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3875
Posting: 165
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-12-04 17:10



saya nii dulu dpt tawaran blaja kat KUSZA...tapi tak pi sbb ader laaaa...dgr macam2..tapi tuu khabar angin jer....saya lepasan stpm 2004.....tapi dgr cerita kerajaan ganu nak naik taraf.....tak tahu laaaaaaaa....
kalu pembangkang memerintah rasanya lagi elok kot..sbb perubahan biasa jer......takder yg hebat..insyallah pas akan kembali memerintah.........

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakciknahProfil   Hantar PM kepada kakciknah   Quote dan BalasQuote

juwariah
Warga Rasmi
Menyertai: 12.12.2004
Ahli No: 13016
Posting: 15
Dari: malaysia

Melaka  


posticon Posting pada: 12-12-04 21:09


hmm...ana adalah ex student kisdar.. baru lagi.. masa ana final hari tu diumumkan nama kisdar yg baru ilah KIIUC(KISDAR ISLMIC INTRNATIONL UNVRCT COLLGE) tapi ditukar lagi jadi SIIUC (SLGOR ISLAMIC..)diharap kita sebagai pljr islam tidak kiralah sama dri KISDAR [IMG]null[/IMG]

Bookmark and Share

  


  Member Information For juwariahProfil   Hantar PM kepada juwariah   Pergi ke juwariah's Website   Quote dan BalasQuote

juwariah
Warga Rasmi
Menyertai: 12.12.2004
Ahli No: 13016
Posting: 15
Dari: malaysia

Melaka  


posticon Posting pada: 12-12-04 21:15


Tak kiralah kita dari KISDAR, KUIM, KUSZA, KIDAR atau yg lain2............ sama2lah menjaga akhlak kita sebagai seorg Islam. jgn krna nila setitik rosak susu sebelanga..............

Bookmark and Share

  


  Member Information For juwariahProfil   Hantar PM kepada juwariah   Pergi ke juwariah's Website   Quote dan BalasQuote

casper
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.12.2004
Ahli No: 13023
Posting: 24

jordan  


posticon Posting pada: 13-12-04 04:29




Bookmark and Share

  


  Member Information For casperProfil   Hantar PM kepada casper   Quote dan BalasQuote

hafizzainal
Warga Rasmi
Menyertai: 23.12.2004
Ahli No: 13252
Posting: 3
Dari: malaysia

Perak  


posticon Posting pada: 01-01-05 02:12


assalamualaikum...........saya bekas pelajar kusza.saya blaja di kusza 1 bulan je.pastu saya sekarang saya belajar di yaman.Alhamdulillah kisdar dah tukar nama,kuim pun dah jadi u. Insyaallah kusza akan dinaikkan taraf jadi u. apa pun kusza sekaraang dah teruk.sebilangan plaja pompuan tak pakai skaf.dh la pakai tudung jarang jadi nampak rambut terkeluar........

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafizzainalProfil   Hantar PM kepada hafizzainal   Pergi ke hafizzainal's Website   Quote dan BalasQuote

hafizzainal
Warga Rasmi
Menyertai: 23.12.2004
Ahli No: 13252
Posting: 3
Dari: malaysia

Perak  


posticon Posting pada: 01-01-05 02:14


assalamualaikum...........saya bekas pelajar kusza.saya blaja di kusza 1 bulan je.pastu saya sekarang saya belajar di yaman.Alhamdulillah kisdar dah tukar nama,kuim pun dah jadi u. Insyaallah kusza akan dinaikkan taraf jadi u. apa pun kusza sekaraang dah teruk.sebilangan plaja pompuan tak pakai skaf.dh la pakai tudung jarang jadi nampak rambut terkeluar........

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafizzainalProfil   Hantar PM kepada hafizzainal   Pergi ke hafizzainal's Website   Quote dan BalasQuote

hafizzainal
Warga Rasmi
Menyertai: 23.12.2004
Ahli No: 13252
Posting: 3
Dari: malaysia

Perak  


posticon Posting pada: 01-01-05 02:15


assalamualaikum...........saya bekas pelajar kusza.saya blaja di kusza 1 bulan je.pastu saya sekarang saya belajar di yaman.Alhamdulillah kisdar dah tukar nama,kuim pun dah jadi u. Insyaallah kusza akan dinaikkan taraf jadi u. apa pun kusza sekaraang dah teruk.sebilangan plaja pompuan tak pakai skaf.dh la pakai tudung jarang jadi nampak rambut terkeluar........

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafizzainalProfil   Hantar PM kepada hafizzainal   Pergi ke hafizzainal's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-01-05 11:58




ye ke? sy rasa x der la sampai rambut terkeluar. mungkin ada lah segelintir yg bertudung tiga segi. stoking & skaf skrg ni dah dikuatkuasakan balik...semua pakai takde yg tak pakai, insya'allah. tudung jarang, no komen! apa yg kita tengok skrg ni pun, ramai yg suka pakai tudung disebabkan fesyen, sampai x tutup aurat dgn sempurna.

Bookmark and Share

  


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-01-05 12:01



sy pun student kusza jugak.......salam ukhwafillah dr sy..

fi sabilillah!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-01-05 04:27


apa pon selamat berkenalan kepada adik2 kusza..selamat belajar..kuszala tempat paling syokkkkkkkk sekali..takde dua kali dah..salam ukhwah daripada senior aqsa di perlembahan nil...

Bookmark and Share

  


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

lia_farhana
Warga Rasmi
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14488
Posting: 4

Kedah  


posticon Posting pada: 21-02-05 17:00


ANA PON MIN KUIM.............

BUDAK TAUN 1 KUIM...........DENGAR KATA NAK PINDAH NILAI BTOL TAK?

APAPON USAHA PENTING UTK BERJAYA................

-----------------
bintang walk

Bookmark and Share

  


  Member Information For lia_farhanaProfil   Hantar PM kepada lia_farhana   Quote dan BalasQuote

ibnzayyat
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11234
Posting: 64
Dari: Ateee Komee

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-02-05 19:30


tu la..ehehe ana pun tak reti nak habaq camna la...ana pun dok jalan2 gi bilik kuliah2..kdg2 ada gak dok maleh pakai anak tudung walaupun diikuatkuasakan ..hurm..jawab la depan tuhan yerk...akhir sekali ...teruskan usaha martabatkan institusi agama kita..kusza terus ker kusza..tak payah ubah2 jadi U pun ..mai pakat kaleh pi mesir ngan UK ....pas diploma ..eheheh

wasalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnzayyatProfil   Hantar PM kepada ibnzayyat   Quote dan BalasQuote

serikandisufi
Warga Rasmi
Menyertai: 17.10.2004
Ahli No: 11916
Posting: 12

blank  


posticon Posting pada: 21-02-05 20:19


salamun alaik
ana pernah study kat kuim tapi dah keluar sambung tmpt lain ...apa cerita terbaru kuim

Bookmark and Share

  


  Member Information For serikandisufiProfil   Hantar PM kepada serikandisufi   Quote dan BalasQuote

serikandisufi
Warga Rasmi
Menyertai: 17.10.2004
Ahli No: 11916
Posting: 12

blank  


posticon Posting pada: 21-02-05 20:23


ibnuziyyat enta study kat mesir ke ...semoga sama 2 dapat memartabatkan ummat islam

Bookmark and Share

  


  Member Information For serikandisufiProfil   Hantar PM kepada serikandisufi   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-03-05 16:38


ana rancang nak pi mesir pas diploma. bi iznillah. manusia hanya merancang Allah yg menentukan


Bookmark and Share

  


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 11-04-05 19:17


alhamdulilah.... mana2 tempat blaja tak kira kuim, kuis, atau kusza semuanya sama... berlandaskan ISLAM....

kalau tak salah ana kisdar dah dinaik taraf menjadi kolej universiti kan. nama terbarunya ialah kolej universiti islam antarabangsa selangor(KUIS)... jadi tahniah la..

kepada semua mahasiswa dan mahasiswi selamat bercuti... isikan cuti anda dengan perkara yang bermanfaat.... insyallahhh

Bookmark and Share

  


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 22-04-05 20:36


alhamdulillahhh...

sekarang ni mesti semua tengah cuti kan... pastikan cuti anda di isi dengan perkara yang berfaedah....

ana nak tanya kenal tak ngan abang zuzalee... student kusza... dia ni kalau tak salah dulu president persatuan mahasiswa islam kan....

ana harap kusza akan menjadi sebuah instiusi yang dikagumi.... insyallah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

fiafarha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.06.2003
Ahli No: 1209
Posting: 79
Dari: t`ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-04-05 23:17



ana ex kusza gak dulu...2001-2004..
t`paksa tolak kuim...mugkin rezeki ana di sini..
di ardul kinanah..bumi anbiya`..
ahli bait ana lak..ex kisdar..
doakan kejayaan kami di sini...exam fasal 2.. 23/5-13/6.....Moga dpt balik M`sia cepat...Amin....Ya rab...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fiafarhaProfil   Hantar PM kepada fiafarha   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-05-05 10:54


ana JAIPUTRA..Boleh Join?


Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

nurus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.09.2003
Ahli No: 3760
Posting: 58
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 01-05-05 14:36


..
Salam Ukhwahfillah, ana student kusza...masuk ni 19/6 naik Thn 3 la...pelajar2 baru insyaAllah daftar 12/6....bagi ana tempat mana2 kiter belajar semua ada keistimewaan tersendiri...dan ana sendiri seronok study kat kusza..cuma la ni terasa bumi kusza 'panas'...tak macam dulu 'sejuk mata memandang'..entahlah, zaman telah berubah....Anyway, bersamalah kiter memartabatkan Islam...Sedarlah, kiter sekarang di akhir zaman...dah bermacam2 tanda yang Allah tunjukkan...akhir kalam, goodluck and study elok2...semoga kejayaan dan kebahagiaan bersama kiter..InsyaAllah

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurusProfil   Hantar PM kepada nurus   Pergi ke nurus's Website   Quote dan BalasQuote

zamirsham
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14483
Posting: 77
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-05-05 13:53


.........
kenapa ada orang yang tak suka kusza naik taraf? berdosa ker?????sajer tanyer.
buat renungan_ buat adik2 kusza jangan mengalah jika pemerintah buat silap. dan jangan buruk2kan kusza walau zaman apa pun kerana kusza itu institusi ilmu.
dari x- kusza di kustem..........

Bookmark and Share

  


  Member Information For zamirshamProfil   Hantar PM kepada zamirsham   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 17:04


..tumpang tanyer jap...sape yang masuk kusza tu..bole tak tolong carikan kawan ummi..kami dah lamer terpisah takder langsung aper2 yang boleh digunakan untuk cari dia..yang ummi tau..dia kusza..maaf yeh..menjadikan soalan islamicboy tak terjawab and jadikan posting macam jejak kasihan sori yeh..sape2 kusza tolong private msg ummi ok...syukran..

Bookmark and Share

  


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 08-07-05 07:26


alhamdulillah... ramai juga dari KUIS, KUIM dan KUSZA ni....
best lah macam ni.... dapat juga ramai kenalan.....dari JAIPETRA pun ada ....
ok lah tu?.... sama2 berkumpul sesama kolej yang menggunakan nama
ISLAM.... semoga ISLAM semakin berkembang dan terus subur di bumi yang kita sayang ini....

untuk pengetahuan semua KUIS akan buat pesta konvokesyen pada 17-21 ogos.... so... kalau nak datang dipersilakan.... sama2la kita meriahkan pesta konvokesyen KUIS......

Bookmark and Share

  


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

rabiah-adawiyyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5580
Posting: 21
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 25-07-05 18:29


Assalamualaikum...ana dulu student kuis, tapi baru-baru ni dah masuk kuim...alhamdulillah ambil kos fiqh dan fatwa di sini...ana nak konvo bulan 8 ni..erm, islamic boy, konvo memang confirm 18-21 ye...bukan apa, ana di kuim baru mula cuti 21 hb itu...dah lah tu kami di kuim tengah sibuk nak pindah ke nilai...tentang makan mlm 29 hb ni pun, ana tak dapat pergi, sebab ada kuliah...so harap maklumlah ye islamicboy...ana nak tanya enta ni ambil kos apa? dah sem berapa?
[ Telah diedit oleh: rabiah-adawiyyah pada 25-07-05 18:30 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For rabiah-adawiyyahProfil   Hantar PM kepada rabiah-adawiyyah   Quote dan BalasQuote

cahaya82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17051
Posting: 125
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-08-05 18:22


kusza memang best...... :-D ;-) :-D ;-) semoga nama kusza tetap unggul dulu..kini...dan selamanya....

*sekarang kusza dah banyak dapat projek2 besar..jom lah pakat2 melawat kusza.....


ISLAM HADHARI TERENGGANU BESTARI.............

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya82Profil   Hantar PM kepada cahaya82   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-09-05 13:16


Pada 01-01-05 02:12 , hafizzainal posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...........saya bekas pelajar kusza.saya belajar di kusza 1 bulan saja.lepas itu saya sekarang saya belajar di yaman.Alhamdulillah kisdar dah tukar nama,kuim pun dah jadi u. Insyaallah kusza akan dinaikkan taraf jadi u. apa pun kusza sekaraang dah teruk.sebilangan plaja perempuan tak pakai skaf.dah lah pakai tudung jarang jadi nampak rambut terkeluar........

ni hasil dari bn nya pemerintahan laa..huhu..ye agaknya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-09-05 13:17


Pada 18-08-05 18:22 , cahaya82 posting:

!!! QUOTE !!!

kusza memang best...... :-D ;-) :-D ;-) semoga nama kusza tetap unggul dulu..kini...dan selamanya....

*sekarang kusza dah banyak dapat projek2 besar..jom lah pakat2 melawat kusza.....


ISLAM HADHARI TERENGGANU BESTARI.............

islam hadari..iman orang terengganu makin mati!hehe :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

mawaddahkarimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18704
Posting: 60
Dari: bumi merdeka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-10-05 12:06


Setiap orang yang berjanji tidak akan memungkiri janji....
Tak tahu 'PEMIMPIN ' zaman sekarang
Buat saja slogan ISLAM HADHARI TERENGGANU BESTARI tapi........


FIKIR-FIKIRKANLAH... :-( :-(


-----------------
LAUTAN MAHABBAH PENGIKAT UKHWAH
KASIH BERSEMI MESRA ABADI
BEGITU INDAH UKWAHFILLAH
MENDAMBA KASIH CINTA ILLAHI
[ Telah diedit oleh: mawaddahkarimah pada 13-10-05 09:43 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For mawaddahkarimahProfil   Hantar PM kepada mawaddahkarimah   Quote dan BalasQuote

nuria
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.08.2005
Ahli No: 18575
Posting: 40
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 09-10-05 12:48


saya student kusza.............05/06

"Ikhlaskan NIAT, Teguhkan IMAN" :-di

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuriaProfil   Hantar PM kepada nuria   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 07-06-06 14:34


apa ada pada nama???better kisdar dari kuis...kuim pun kira sedap..tapi Kalau ubah pun cari yang sedap sebut..usim macam tak best saja..kusza pu tak payah la tukar...dah familiar seantero dunia dah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-06-06 16:25


dah tkq pun dah..=)
topik nii da lamaa.. :-)


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

  


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-06-06 23:26


Pada 09-10-05 12:48 , nuria posting:

!!! QUOTE !!!

"Ikhlaskan NIAT, Teguhkan IMAN" :-di


ana suka kata² enti itu... :-)
ana dr KUIM


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Hamas_Ayasy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2006
Ahli No: 23542
Posting: 128
Dari: Al-Ardhu

Perak  


posticon Posting pada: 24-06-06 23:56


assalamualaikum..
ana student KUIS sekarang.
taun 2..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Hamas_AyasyProfil   Hantar PM kepada Hamas_Ayasy   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 25-06-06 10:27


salam...

ana pelajar kusza..
Alhamdulilllah, sekarang kusza dah di naik taraf menjadi Unversiti Darul Iman Malaysia(UDM) Kampus KUSZA... harap-harap mutu2 pelajar KUSZA juga akan menjadi lebih baik lepas ni.. :)


-----------------
I'm a million different people from one day to the next..


Bookmark and Share

  


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

syauqahaziqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.08.2005
Ahli No: 18509
Posting: 259
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-06-06 10:58


tumpang lalu
ana student kuis

Bookmark and Share

  


  Member Information For syauqahaziqahProfil   Hantar PM kepada syauqahaziqah   Quote dan BalasQuote

as_saufi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.06.2006
Ahli No: 24957
Posting: 28
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-06-06 12:49


assalamualaikum...semua..

saya bkas student kusza...best sngat study kat kusza...
moga-moga kusza yang mana sekarang ini dah jadi universiti darul iman dapat jadi universiti terulung di malaysia....

Bookmark and Share

  


  Member Information For as_saufiProfil   Hantar PM kepada as_saufi   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-06-06 16:27


ana mengalu2kan kedatangan stdent kusza atau tak-kusza ke link ni..http://kusza.s2.bizhat.com/


Ahlan Wa Sahlan..


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

  


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

nazrulsabri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.11.2007
Ahli No: 31683
Posting: 85
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 00:06


Salam ukhwah.

Ana ex-KISDAR yang kini KUIS. Dahulunya, student KISDAR dari segi penampilan, alhamdulillah, semuanya terpelihara. Gandingan kepimpinan kolej dan MPP pada ketika itu, mewujudkan biah yang terkawal. Namun, selepas bacth ana, biah tersebut kian sirna. Kali terakhir ana ke KISDAR/KUIS, banyak perubahan yang ana dapat lihat.

Sewaktu ketika dahulu, apabila timbul isu yang berkaitan dengan pelajar, terutama yang melibatkan akhlak dan pemakaian, MPP kisdar, malah pelajar yang lainnya akan mempertahankan dan memperjuangkannya, walau terpaksa berhadapan dengan kepimpinan kolej.

Malah saya sendiri, pernah dipanggil oleh seorang lecturer perempuan, kerana tindakan rakan-rakan yang menegur pemakaian pelajar perempuan pada ketika itu. (ketika itu saya memegang jawatan s/u agong mpp).

Malah satu ketika, ketika hak pelajar untuk berpurdah ditidakkan oleh kepimpinan kolej, kami secara berjemaah bertemu dan berbincang dengan pihak pengurusan, sehinggalah isu tersebut selesai.

Apa yang saya nak katakan disini, terutamanya kepada pelajar kuis, peliharalah nama baik KUIS. Peliharalah biah disana. Kembalikan kegemilangan MPP KUIS.

Semoga kuis terus cemerlang!

Bookmark and Share

  


  Member Information For nazrulsabriProfil   Hantar PM kepada nazrulsabri   Quote dan BalasQuote

pencintamu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.09.2007
Ahli No: 31155
Posting: 69
Dari: S.T.P

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 07:06


kusza da best...tetap d hati...UDM?walau lahir dari KUSZA,tapi banyak yang mengecewakan....apa-apa pun berharap sangat kusza akan bangkit d celah2 kegemilangan UDM...ISLAM ITU INDAH....

Bookmark and Share

  


  Member Information For pencintamuProfil   Hantar PM kepada pencintamu   Quote dan BalasQuote

suratan_takdir
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2008
Ahli No: 32216
Posting: 6
Dari: K. Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 07:18


ana xstdent kusza...tapi kusza sekarang dah tak macam kusza dulu-dulu.. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For suratan_takdirProfil   Hantar PM kepada suratan_takdir   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 12:02


err..nak join boleh?hehe... :)


,,.

Bookmark and Share

  


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 12:28


ana ada ustaz yang ajar ana masa kat sek main dulu yang sekarang jadi pengajar kat kisdar.....
name ustaz tu Ustaz Azmi, dulu mengajar ana masa kat SIS

Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 14:52


saya dari KUSZA...batch 96-99
masa tu dr ahmad ibrahim jadi dekan

lepas itu masa tu dr azmi jadi HEP....

Bookmark and Share

  


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 10-04-08 15:30


Salam Alaik

sempat jadi student KISDAR/KUIS sekejap saja... hehe.. bukan rezeki ana kat situ...



Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 17:21


Pada 10-04-08 00:06 , nazrulsabri posting:

!!! QUOTE !!!

Salam ukhwah.

Ana ex-KISDAR yang kini KUIS. Dahulunya, student KISDAR dari segi penampilan, alhamdulillah, semuanya terpelihara. Gandingan kepimpinan kolej dan MPP pada ketika itu, mewujudkan biah yang terkawal. Namun, selepas bacth ana, biah tersebut kian sirna. Kali terakhir ana ke KISDAR/KUIS, banyak perubahan yang ana dapat lihat.

Sewaktu ketika dahulu, apabila timbul isu yang berkaitan dengan pelajar, terutama yang melibatkan akhlak dan pemakaian, MPP kisdar, malah pelajar yang lainnya akan mempertahankan dan memperjuangkannya, walau terpaksa berhadapan dengan kepimpinan kolej.

Malah saya sendiri, pernah dipanggil oleh seorang lecturer perempuan, kerana tindakan rakan-rakan yang menegur pemakaian pelajar perempuan pada ketika itu. (ketika itu saya memegang jawatan s/u agong mpp).

Malah satu ketika, ketika hak pelajar untuk berpurdah ditidakkan oleh kepimpinan kolej, kami secara berjemaah bertemu dan berbincang dengan pihak pengurusan, sehinggalah isu tersebut selesai.

Apa yang saya nak katakan disini, terutamanya kepada pelajar kuis, peliharalah nama baik KUIS. Peliharalah biah disana. Kembalikan kegemilangan MPP KUIS.

Semoga kuis terus cemerlang!


erk!ni mesti snior ku,hehehehehe.....boleh tanya sikit? dulu jadi exco masa zaman siapa jadi pengerusi mpp? dulu paling suka bila zaman abang ramadhan jadi pengerusi mpp sebab dia pegang best! banyak aktiviti ilmiah

:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

zanhar
Warga Rasmi
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32854
Posting: 6
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 20:20


Assalamualaikum...

saya bekas student akaun dr KUSZA..Kepada adik2 yang berhajat @ teringin nak masuk KUSZA..teruskan niat anda..KUSZA memang best..Lecturer2 pun semua bagus2..Ramai pelajar KUSZA dah masuk U dan mendapat pekerjaan yang bagus2..semua kawan-kawan saya berjaya..alhamdulillah...

Sebelum ni..saya ada melayari laman web KUSZA setelah di naik taraf menjadi UDM..terkilan sangat sebab sejarah UDM tak tercatat pun yang sebelum ni di kenali KUSZA..saya lebih senang dengan panggilan KUSZA.

Dulu..kat KUSZA ramai pelajar yang pintar2..Pernah satu masa...kusza mnepatkan pelajar matrikulasi dari UIA..dan KUSZA hampir dijadikan tempat matrikulasi...tapi..selepas di ambil alih pas...pelajar pintar2..macam hilang begitu saja...sebab bn sekat...segala benda disekat bn...memang trukk..macam-macam kes berlaku kat kusza waktu tu...semuanya melibatka politik...
sebaik saja bn naik..mm..mulalah angkt bakul...macam-macam mereka cakap..."ramai pelajar kusza telah berjaya..kusza merupakan IPT yang terbilang..." padahal waktu tu..baru saja bn menang...sakit telinga dengar....

tak apalah...bagi saja kat depa..sebab dia ada hak nak cakap waktu tu...

sekarang..alhamdulillah...saya juga telah berjaya menjejakkan kaki ke menara gading...universit i terbaik malaysia...dan berada di tahun akhir...semoga...kusza terus maju...tak kisahlah da tukar ke nama UDM pun..tapi saya still nak pakai nama kusza....

Bookmark and Share

  


  Member Information For zanharProfil   Hantar PM kepada zanhar   Quote dan BalasQuote

ellina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12348
Posting: 129
Dari: bumi ijau

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 00:00


tak-student KUSZA juga..a'aa betul cakap zanhar...KUSZA dulu bagus sangat..lecturer semua ok..sampai sekarang ada masalah mesti contact mereka..
bila orang tanya lepasan apa..mesti cakap KUSZA...
tapi yang sedih sekarang ni KUSZA dah tak macam dulu..(^:^)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ellinaProfil   Hantar PM kepada ellina   Pergi ke ellina's Website   Quote dan BalasQuote

nazrulsabri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.11.2007
Ahli No: 31683
Posting: 85
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 01:33


Pada 10-04-08 12:28 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

ana ada ustaz yang ajar ana masa kat sek main dulu yang sekarang jadi pengajar kat kisdar.....
name ustaz tu Ustaz Azmi, dulu mengajar ana masa kat SIS


ustaz azmi? yang ajar silat masa kat SIS tu ke?


-----------------
Suburkan Persaudaraan..
Kerana Setiap Orang Islam itu Bersaudara..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nazrulsabriProfil   Hantar PM kepada nazrulsabri   Quote dan BalasQuote

nazrulsabri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.11.2007
Ahli No: 31683
Posting: 85
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 01:37


Pada 10-04-08 17:21 , faizatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-04-08 00:06 , nazrulsabri posting:

!!! QUOTE !!!

Salam ukhwah.

Ana ex-KISDAR yang kini KUIS. Dahulunya, student KISDAR dari segi penampilan, alhamdulillah, semuanya terpelihara. Gandingan kepimpinan kolej dan MPP pada ketika itu, mewujudkan biah yang terkawal. Namun, selepas bacth ana, biah tersebut kian sirna. Kali terakhir ana ke KISDAR/KUIS, banyak perubahan yang ana dapat lihat.

Sewaktu ketika dahulu, apabila timbul isu yang berkaitan dengan pelajar, terutama yang melibatkan akhlak dan pemakaian, MPP kisdar, malah pelajar yang lainnya akan mempertahankan dan memperjuangkannya, walau terpaksa berhadapan dengan kepimpinan kolej.

Malah saya sendiri, pernah dipanggil oleh seorang lecturer perempuan, kerana tindakan rakan-rakan yang menegur pemakaian pelajar perempuan pada ketika itu. (ketika itu saya memegang jawatan s/u agong mpp).

Malah satu ketika, ketika hak pelajar untuk berpurdah ditidakkan oleh kepimpinan kolej, kami secara berjemaah bertemu dan berbincang dengan pihak pengurusan, sehinggalah isu tersebut selesai.

Apa yang saya nak katakan disini, terutamanya kepada pelajar kuis, peliharalah nama baik KUIS. Peliharalah biah disana. Kembalikan kegemilangan MPP KUIS.

Semoga kuis terus cemerlang!


erk!ni mesti snior ku,hehehehehe.....boleh tanya sikit? dulu jadi exco masa zaman siapa jadi pengerusi mpp? dulu paling suka bila zaman abang ramadhan jadi pengerusi mpp sebab dia pegang best! banyak aktiviti ilmiah


oh, ramadhan tu junior saya. saya MPP sebelum tu. zaman abang halim. kenal?


-----------------
Suburkan Persaudaraan..
Kerana Setiap Orang Islam itu Bersaudara..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nazrulsabriProfil   Hantar PM kepada nazrulsabri   Quote dan BalasQuote

izzahtulsakinah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2006
Ahli No: 27515
Posting: 112
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-04-08 15:07


Pada 10-04-08 00:06 , nazrulsabri posting:

!!! QUOTE !!!

Salam ukhwah.

Ana ex-KISDAR yang kini KUIS. Dahulunya, student KISDAR dari segi penampilan, alhamdulillah, semuanya terpelihara. Gandingan kepimpinan kolej dan MPP pada ketika itu, mewujudkan biah yang terkawal. Namun, selepas bacth ana, biah tersebut kian sirna. Kali terakhir ana ke KISDAR/KUIS, banyak perubahan yang ana dapat lihat.

Sewaktu ketika dahulu, apabila timbul isu yang berkaitan dengan pelajar, terutama yang melibatkan akhlak dan pemakaian, MPP kisdar, malah pelajar yang lainnya akan mempertahankan dan memperjuangkannya, walau terpaksa berhadapan dengan kepimpinan kolej.

Apa yang saya nak katakan disini, terutamanya kepada pelajar kuis, peliharalah nama baik KUIS. Peliharalah biah disana. Kembalikan kegemilangan MPP KUIS.

Semoga kuis terus cemerlang!


yup..ana pun dulu pernah belajar di KUIS ..permulaan KUIS bertapak dibangi..suasana dulu dan sekarang banyak berbeza...apa pun moga biah soleh dan solehah dulu dapat dikekalkan..

p/s:bila org kuat MPP berkata2..mesti MPPnya tidak dilupakan..:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For izzahtulsakinahProfil   Hantar PM kepada izzahtulsakinah   Pergi ke izzahtulsakinah's Website   Quote dan BalasQuote

zaida8283
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.04.2008
Ahli No: 33336
Posting: 27
Dari: Kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-04-08 15:13


Salam.......ana ex-student KUIM......tapi sekarang KUIM dah tukat kepada USIM.....ana first bach grade nga nama USIM.

Bookmark and Share

  


  Member Information For zaida8283Profil   Hantar PM kepada zaida8283   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 28-04-08 17:10


Pada 28-04-08 15:13 , zaida8283 posting:

!!! QUOTE !!!

Salam.......ana ex-student KUIM......tapi sekarang KUIM dah tukat kepada USIM.....ana first bach grade nga nama USIM.

Owhhh... Mesti sedang menanti kelahiran cahaya mata yang pertama... :-)


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

  


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-04-08 17:53


Pada 11-04-08 01:37 , nazrulsabri posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-04-08 17:21 , faizatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-04-08 00:06 , nazrulsabri posting:

!!! QUOTE !!!

Salam ukhwah.


erk!ni mesti snior ku,hehehehehe.....boleh tanya sikit? dulu jadi exco masa zaman siapa jadi pengerusi mpp? dulu paling suka bila zaman abang ramadhan jadi pengerusi mpp sebab dia pegang best! banyak aktiviti ilmiah


oh, ramadhan tu junior saya. saya MPP sebelum tu. zaman abang halim. kenal?





zaman abang halim?emmm....macam kurang kenal saja....saya masuk kisdar masa tahun 2003. konvo tahun bila?mana tau kot2 pernah ternampak


Bookmark and Share

  


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

nazrulsabri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.11.2007
Ahli No: 31683
Posting: 85
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 19:28


Pada 28-04-08 17:53 , faizatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-04-08 01:37 , nazrulsabri posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-04-08 17:21 , faizatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-04-08 00:06 , nazrulsabri posting:

!!! QUOTE !!!

Salam ukhwah.


erk!ni mesti snior ku,hehehehehe.....boleh tanya sikit? dulu jadi exco masa zaman siapa jadi pengerusi mpp? dulu paling suka bila zaman abang ramadhan jadi pengerusi mpp sebab dia pegang best! banyak aktiviti ilmiah


oh, ramadhan tu junior saya. saya MPP sebelum tu. zaman abang halim. kenal?


zaman abang halim?emmm....macam kurang kenal saja....saya masuk kisdar masa tahun 2003. konvo tahun bila?mana tau kot2 pernah ternampak


oh..saya konvo tahun 2003. konvo pertama di dewan besar sekarang. gambar saya, tengok nazrul-sabri.blogspot.com


-----------------
Suburkan Persaudaraan..
Kerana Setiap Orang Islam itu Bersaudara..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nazrulsabriProfil   Hantar PM kepada nazrulsabri   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-05-08 20:32


!!! QUOTE !!!


oh..saya konvo tahun 2003. konvo pertama di dewan besar sekarang. gambar saya, tengok nazrul-sabri.blogspot.com




seronok dapat jumpa senior balik :-D


Bookmark and Share

  


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 17-05-08 07:11


LAAAAA......APA ADA PADA NAMA....SEMUANYA HURUF-HURUF BELAKA.........

http://perhatipantau.blogspot.com


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 10:43


ha'ah, nama tak penting pun....
sekadar nama saja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 11:02


saya pun xkusza juga dulu.. zaman haji hadi.. seronok saja zaman dia cuma macam dianaktirikan saja.. maklumla kerajaan pas.
masa tu kusza tak ada ptptn nak buat pinjaman. berharap pada mara dan yayasan negeri. dulu nak pergi mesir kalau tak ada kerajaan support,alamatnya kena lah pakai duit sendiri.. sekarang ni tak tahu lah. pemerintahan dah lain,kerajaan pun dah lain..

Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 11:38


Assalamualaikum

:bunga: :bunga:

Alhamdulillah KISDAR dah tukar jadi KUIS..saya bukan student @ tak-student KUIS tapi saya staf kat KUIS ni..hampir 2 tahun kat sini..student dan program pengajian dah bertambah..KISDAR yang dulu dah layak jadi kolej universiti..so jadilah Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS)..insyaALLAH KUIS dalam proses untuk dinaik tarafkan menjadi UNIVERSITI..sekarang ni tengah buat kertas kerja lah..program pengajian pun semakin bertambah..dah ada diploma pendidikan..ijazah..sekarang dah ada master..baru lagi..sebilangan pensyarah2 pun dah buat persiapan ambil SLAK,sambung belajar ke peringkat PHD untuk tujuan naik taraf ni..insyaALLAH jika tak ada aral,mungkin tahun depan dah tukar nama lah..kita hanya merancang tapi ALLAH yang menentukan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-11-08 12:55


saya bekas graduan KUSZA...
rindunya kat KUSZA...
suasananya yang indah lagi permai....
dikekelilingi oleh sahabat-sahabat yang sentiasa mengajak kita mendekatkan diri denganNya....
bila lagi agaknya saya boleh sampai kesana?
masa konvo hari tu pun saya demam teruk, tapi alhamdulillah saya larat juga naik ke pentas menerima segulung Diploma Perakaunan...alhamdulillah..
cumanya tak sempat nak kemana2 mengimbau kenangan2 lama...

KUSZA dalam kenangan........... :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 13:01


- d e l e t e d -


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 13:02


kuwan. bagitau lah...kusza batch tahun berapa???

Bookmark and Share

  


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

nahdatul_adawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5697
Posting: 79

Selangor  


posticon Posting pada: 02-12-08 14:07


jemput kepada semua sahabat ukhwah untuk melayari blog pesta konvo kami UNIVERSITI SAINS ISLAM MALAYSIA atau singkatannya CFEST 6 2008. Dijemput bersama-sama memeriahkannya.

http://cfestenamusim.blogspot.com/

Bookmark and Share

  


  Member Information For nahdatul_adawiyahProfil   Hantar PM kepada nahdatul_adawiyah   Quote dan BalasQuote

ayong_86
Warga Rasmi
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34905
Posting: 6

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 08:15


salam..saya ex student kuis.sekargni kuis dah banyak perubahan.terutamanya makin banyak facilities yang ada. Asrama pun dah bina baru jadi macam apartment.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayong_86Profil   Hantar PM kepada ayong_86   Quote dan BalasQuote

Syairadhan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.02.2009
Ahli No: 37067
Posting: 39
Dari: Malaysia

Selangor  


posticon Posting pada: 08-02-09 10:15


ya.. sekarang saya belajar kat KUIS... Sangat tenteram dan seronok dapat berpeluang belajar di tempat yang aman ini..


-----------------
Ukhwah itu indah jika bertemu dan berpisah kerana Allah S.W.T.


Bookmark and Share

  


  Member Information For SyairadhanProfil   Hantar PM kepada Syairadhan   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 08-02-09 12:04


Pada 06-11-08 11:38 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

:bunga: :bunga:

Alhamdulillah KISDAR dah tukar jadi KUIS..saya bukan student @ tak-student KUIS tapi saya staf kat KUIS ni..hampir 2 tahun kat sini..student dan program pengajian dah bertambah..KISDAR yang dulu dah layak jadi kolej universiti..so jadilah Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS)..insyaALLAH KUIS dalam proses untuk dinaik tarafkan menjadi UNIVERSITI..sekarang ni tengah buat kertas kerja lah..program pengajian pun semakin bertambah..dah ada diploma pendidikan..ijazah..sekarang dah ada master..baru lagi..sebilangan pensyarah2 pun dah buat persiapan ambil SLAK,sambung belajar ke peringkat PHD untuk tujuan naik taraf ni..insyaALLAH jika tak ada aral,mungkin tahun depan dah tukar nama lah..kita hanya merancang tapi ALLAH yang menentukan..
eh...kerja kat kuis k..??tak tahu pula selama ni...februari 2007 awak dah kat kuis k..??kami seramai 24 orang mahasiswa al amin(Riau) ambel belajar bahasa arab kat kuis...selama 2 bulan kami kat sana..bulan lalu mahasiswa juga buat acara di KUIS...

masih teringat tempat makan yang indah ditepi tasik...makan sambil menikmati hembusan angin...rindu sangat kat kuis...

yang saya kagumi pada kuis..
-selama 2 bulan dikuis, tak pernah satu kali pun saya melihat lelaki dan perempuan makan kat satu meja...(selain pengunjung)
-pasar malamnya(malam ahad) yang sangat rapi...pengunjungnya semuanya berpakaian sopan...perempuannya hampir 99% memakai jubah/baju kurung dan bertudung labuh dan agak labuh...

ada yang mengatakan.."kuis adalah kolej universiti yang paling islami.."

rindunya kat kusi..KUIS..tunggu aku ya..


-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

ayong_86
Warga Rasmi
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34905
Posting: 6

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 21:17


tapi saya lebih suka KUIS yang dulu.terutama asrama..bermasyarakat sikit hehhe macam-macam aktiviti boleh buat k.t asrama

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayong_86Profil   Hantar PM kepada ayong_86   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.24187 saat. Lajunya....