Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 07-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Activity gets you busy. But productivity gets you results. Activity consumes time. Productivity frees it.

-- ummimq

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: azrin80
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43100

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
wadud: 2 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
muslimin23: 21 hari yang lalu
kasih_kekasih: 25 hari yang lalu
syahidatul: 28 hari yang lalu
raudhahasanah: 29 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: apa pandangan tentang orang laut?


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» apa pandangan tentang orang laut?

Please Mendaftar To Post


Oleh apa pandangan tentang orang laut?

muhdrizaman
Warga Rasmi
Menyertai: 23.10.2004
Ahli No: 12046
Posting: 6

france  


posticon Posting pada: 23-10-04 01:06


erm....... entahla. ana sebagai salah sorang orang mlaysia yg kerja atas kapal. dah macam macam benda yang kitorang dengar tentang pandangan2 "orang darat" terhadap kitorang. kitorang tak buat.... tapi diorang tetap kata kitorang buat. hampeh! apa pulak pandangan korang?

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhdrizamanProfil   Hantar PM kepada muhdrizaman   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 23-10-04 11:16


saye tak dengar ape2 pung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

quratul
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1620
Posting: 25
Dari: sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 28-10-04 12:07


penah dengar, sbb tu krn nila setitik rosak sebelanga..asal awak jgn gitu ek.

-----------------
apa upaya kuturuti ajarannya, apa terdaya kuamalkan sunnahnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For quratulProfil   Hantar PM kepada quratul   Quote dan BalasQuote

halawatuliman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.01.2004
Ahli No: 6609
Posting: 346
Dari: bumi nan indah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-10-04 12:12




ana jarang dengaq,tp mmg xpatut depa ni..mengata org je..gheja leklok ye..

-----------------
..(",)..Allahumma Jammilna Bil 'afiah Wassalamah..(",)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halawatulimanProfil   Hantar PM kepada halawatuliman   Pergi ke halawatuliman's Website   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-10-04 12:15


Dengor juge tapi tak percaya sgt. Lagi pun tak sume gitu.

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-11-04 16:43


assalamualaikum wbt...

mulut manusia memang tak boleh ditutup... bersabarlah... itu semua adalah dugaan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

nurse_intan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2004
Ahli No: 11770
Posting: 125

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-04 20:34



hmmm.. ana pun ade gak dgr mcm2 cerita ttg org laut ni. tp x sume cam gitu. ramai member2 ana dikalangan navy tp xde lak perangai cam gitu. malah family ana pun ade gak dikalangan pelaut ni and alhamdulillah they all still ingat kat Tuhan... abaikan je la mulut2 org tu. janji kite cari rezeki yang halal, tul tak?!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurse_intanProfil   Hantar PM kepada nurse_intan   Quote dan BalasQuote

yahiko
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2004
Ahli No: 11027
Posting: 62
Dari: tyne & wear

Kedah  


posticon Posting pada: 03-11-04 21:47




buat ape?? citer ape??
----------------

marine engineering, stc

Bookmark and Share

    


  Member Information For yahikoProfil   Hantar PM kepada yahiko   Quote dan BalasQuote

nice_pesan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 619
Posting: 126
Dari: cheras...

Perak  


posticon Posting pada: 06-11-04 18:55


assalamualaikum

best aper hari2 dapat tengok laut dekat dengan alam ciptaan tuhan. biasalah kehidupan mmg macam tu tak habis2 org nak mengata tapi asalkan kita tak wat perkara yg tak elok dahla.
macam kerja saya banyak org kata x elok la, dipandang rendah tp ader jugak kate kerjaya ni mencabar ape pun saya bersyukur kerana dilahirkan utk menjadi seorang nurse tak gitu cik nurse intan?
tak semua org sanggup jadi pelaut ni... pedulikan ape org kata... kita mencari rezeki yg halal & semoga Allah memberkati pekerjaan kita... amin

-----------------------------
SeDiA BeRkORBaN
i`m proud to be someONE



Bookmark and Share

    


  Member Information For nice_pesanProfil   Hantar PM kepada nice_pesan   Quote dan BalasQuote

amyazma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2003
Ahli No: 2134
Posting: 78
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-11-04 09:57


peduli kan kata2 org, kalau kita bukan cam yang diperkatakan....manusia tak layak menilai, apa yang penting nilaian kita sebagai manusia disisi Allah...tak gitu

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyazmaProfil   Hantar PM kepada amyazma   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.111116 saat. Lajunya....