Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Mencari lilin lebih baik dari merungut bila kegelapan

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 2 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: ...untuk meluahkan perasaan...


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» ...untuk meluahkan perasaan...

Please Mendaftar To Post


Oleh ...untuk meluahkan perasaan...

mixgirl
Warga Rasmi
Menyertai: 19.09.2004
Ahli No: 11248
Posting: 3

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-10-04 11:39


...anda semua yang membacanya...boleh tak bagi pandangan atau pendapat kat saya camner nak bagitau family kita yang kita tuu dah berpunya,bagi mengelakkan family terima pinangan orang lain.tapi yang jadi problemnye,family tak nak ungkit masalah ni coz suruh habiskan belajar dulu baru boleh kawin...tapi buat masa skrg ni bukan nak kawin,cuma nak bg family tau yang kita dah berpunya bimbang nanti family terima pinangan dari orang lain...camner dgn orang yang kita sayang selama ni yang sanggup menunggu tetiba hancur dek pinangan tersebut?sudah tentu kalau korang berada ditempat lelaki tuu......dan saya sendiri tak sanggup tuk hancurkan perasaan lelaki yang dah lama kita kenal.sebelum ni saya dah bagitau yang saya dah berpunya pada family,tapi diorang tak percaya apa yang saya katakan malah bgtau saya supaya tak payah cari lagi.....tolonglah....apa yang patut saya lakukan...!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mixgirlProfil   Hantar PM kepada mixgirl   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-10-04 12:34


mcm ni, benda ni sama mcm ana!! Cuma ana di pihak lelaki......sebelum ana berukhwah dgn dia, ana dah jumpa mak ayah dia, jadi diorg pun ok je, cuma skrg tunggu langsung jerlah....ana pun masih study, dan dia pun masih study...insyallah....yg penting biar mak ayah tahu sape bakal menantu dia, diorg pun memikirkan kebahagiaan kita, sbg anak2.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

czarcam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11715
Posting: 207
Dari: padang Rengas, Kuala Kangsar.

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-10-04 20:18


.....
saye nak bg respon skit la kat pendapat tirmidziy02... mmm anadaikata la eak, kalo ibupaba @ penjaga kiter tak izin kan kiter gi jumpe ibubapa @ penjaga sebelah pompuan....nak buat cam ne eak?

wallahua'lam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For czarcamProfil   Hantar PM kepada czarcam   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-10-04 00:21




walaupun ana takde pengalaman bab² berpunya-punya ni.. hmm pada pendapat ana lah, advantage to those yg tinggal agak berjauhan (or memang betul²) jauh dengan parents ni, boleh guna sms.

Try la tiba² je sms, "akum mak, kalau ada sapa² pinang saya, bagitau saya dulu eh,," pastu tulis arr "hehehehe.." ke smiley banyak² ke..... nak add "nak bincang dulu" ke... .

some of ikhwah & akhawat kat sini maybe rasa cara tu macam tak matured or anything, but personally to me, a 17 yrs old kid, i prefer that way sbb ummi-abahku pun selalu buat funny² je dlm hal cemni heh..

wallahu a'lam. sebaiknya berterus terang, tapi cakap gaks la walaupun ada orang antum still concentrate studies. kot.. harap tak kisah ar terima pandangan dari bdak kecik cam ana ni .

wassalamu'alaikum

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 18-10-04 03:05


&

errkk.. pelik sket la.. kalo parents sendiri yg soh habiskan bljr baru fikir ttg kahwin, naper lak yg diorang nak pi terima pinangan drp org lain?? kan dah jadi kontra tu.. ataupun diorang mmg dah der pilihan sendiri utk mixgirl??

cam ner jika suruh teman awak tu jer yg masuk meminang, terus pi jumpa your parents.. kan senang citer tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

tembakul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3376
Posting: 60
Dari: death river

Johor  


posticon Posting pada: 18-10-04 09:30




mmm.... ana tak berapa pandai dalam hal ni...
tapi pengalaman ana..

1. cuba bagi hint kat family yang enti ni dah berpunye...

2. cerita dengan family yang akan ada orang masuk meminang tak lama lagi.... pastikan dengan cara gurauan sebab family suruh abis belajar dulu.

3. cara yang paling jujur suruh si dia jumpa family.. sekurang2nya family akan percaya dengan siapa anak dia berkawan... nak lagi best bawak la mak sekali dengan cincin merisik

-----------------
-Mencari Keredhaan Allah Dalam Meniti Perjuangan-


Bookmark and Share

    


  Member Information For tembakulProfil   Hantar PM kepada tembakul   Pergi ke tembakul's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-04 14:50


ermmm straight to the point je...cakap lah yg kite dah ade someone...lebeh senang perkenalkan je terus.... insyaAllah parent leh faham..

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-10-04 00:36


Assalamu-alaikum

Islam tak ajar penganutnya benda2 yg macam ni!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-10-04 10:51


Quote:

On 2004-10-25 00:36, mawa wrote:
Assalamu-alaikum

Islam tak ajar penganutnya benda2 yg macam ni!!!!



Fuh, josh

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 07-12-04 15:29




hasaa...betul tul terus terang jer..kan sembunyi2 sampai bila....tp pas bgtau tue kenala senyum banyak2..ehehe..amik hati la katakan...ni dah terus terang pasu blah je...makbapak pon tension...xgitue???

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.115907 saat. Lajunya....