Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-08-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
More care, less hate
-- Dari Filem Reading Room

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: alifceppies
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43058

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 3 hari yang lalu
le_petit_khai: 10 hari yang lalu
HIKAL: 11 hari yang lalu
amyazma: 16 hari yang lalu
nurul_peace: 25 hari yang lalu
marul: 29 hari yang lalu
Martyr: 32 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: rabiatul adawiyyah....


Carian Forum

Moderator: Admin, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» rabiatul adawiyyah....

Please Mendaftar To Post


Oleh rabiatul adawiyyah....

nur_na
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11456
Posting: 45
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 15-10-04 15:16


...
tolong selesaikan permasalahan ni...idola anis [bukan nama sebenar] adalah serikandi islam, rabiatul adawiyyah.... seorang gadis yg cintanya terlalu kuat kepada Allah walau ada yg menyunting....gelaran gadis kekal sehingga tamat riwayat hidupnya....anis bercita2 nak jadi sepertinya, mencari cinta yg Agung semata2....namun andai ada manusia yg mengharapkan cinta dari anis....apa nak buat...? tolak bulat2...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_naProfil   Hantar PM kepada nur_na   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1097
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 15-10-04 15:45


Hadis riwayat Anas ra.: Bahwa beberapa orang sahabat Nabi saw. bertanya secara diam-diam kepada isteri-isteri Nabi saw. tentang amal ibadah beliau. Lalu di antara mereka ada yang mengatakan: Aku tidak akan menikah dengan wanita. Yang lain berkata: Aku tidak akan memakan daging. Dan yang lain lagi mengatakan: Aku tidak akan tidur dengan alas. Mendengar itu, Nabi saw. memuji Allah dan bersabda: Apa yang diinginkan orang-orang yang berkata begini, begini! Padahal aku sendiri salat dan tidur, berpuasa dan berbuka serta menikahi wanita! Barang siapa yang tidak menyukai sunahku, maka ia bukan termasuk golonganku (Hadis riwayat Abdullah bin Mas`ud ra)

Bookmark and Share

  


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: ╗ Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM ź
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-10-04 16:30




ana setuju dgn Martyr..
lagipun, kalau dgn jelas cinta tu tak membawa kepada Allah, tolak je bulat┬▓ smoga tidak dikecewakan dunia & akhirat.
Rabiatul Adawiyah ni, dia menolak ramai lelaki yg nak pinang dia coz dia rasa (in a good sense) that cinta lelaki┬▓ tu kpd Allah tak sampai tahap cinta dia kpd Allah. apa yg dia nak cuma yg dpt mendekatkan diri dia dgn Allah tapi malangnya mmg terbukti cinta dia kpd Allah melebihi that of the men yg nak pinang dia..
wallahu a'lam.. tu yg ana faham lah drpd cinta Rabiatul Adawiyah. salah betulkan .

Lagi satu.. toksah bercinta sblm kahwin, kenal┬▓ je dulu. kalau tak kenal maka tak cinta. kalau dah cukup kenal and rasa┬▓ berminat & berkelayakan tu, terus la ke tok kadi

bit-taufiiq wan-najaah. selamat berpuasa dan selamat melakukan ibadah dalam bulan yg mulia ni. wassalamu'alaikum

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

  


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

czarcam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11715
Posting: 207
Dari: padang Rengas, Kuala Kangsar.

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-10-04 23:41


..........

Bookmark and Share

  


  Member Information For czarcamProfil   Hantar PM kepada czarcam   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-10-04 02:13


assalamualaikum wbt ...

kiter pun setuju ngan martyr...

Bookmark and Share

  


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-10-04 02:50


Quote:
namun andai ada manusia yg mengharapkan cinta dari anis....apa nak buat...? tolak bulat2...


apa nak buat? suka jg ke tak ni? klu berkenan yaaa terima sja.. takkan xnak kawin sampai bila┬▓ kot..

Quote:
Lagi satu.. toksah bercinta sblm kahwin, kenal┬▓ je dulu. kalau tak kenal maka tak cinta. kalau dah cukup kenal and rasa┬▓ berminat & berkelayakan tu, terus la ke tok kadi



uuuuuii cayalah ..

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

  


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

aisyah_j
Warga Rasmi
Menyertai: 15.09.2004
Ahli No: 11155
Posting: 7
Dari: UM

Sabah  


posticon Posting pada: 19-10-04 16:34


Sebaiknya boleh mencintai manusia tetapi tidak melebihi kecintaan pada Allah. Sebab kalau kecewa terasa sakit sangat. Bila kita kecewa, org yang mengecewakan tidak akan berada di sisi, tapi Cinta pada Allah tidak pernah mendatangkan kecewa kerana dia sentiasa berada disisi hambanya yang soleh. Insya Allah.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For aisyah_jProfil   Hantar PM kepada aisyah_j   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-10-04 22:07



name org rabiatul adawiah.......



-----------------
2 love some 1 is NOTHING,2 be love by some 1 is something,2 be love by same 1 U love is EXCITING,but 2 be loved by ALLAH

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.106241 saat. Lajunya....