Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-10-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda taknak bekerja, carilah duit sebanyak-banyaknya; nanti anda tak perlu bekerja
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Kuyi
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43139

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 47
Ahli: 0
Jumlah: 47




  Yang Masuk Ke Sini
umy_1510: 2 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: 8 Petanda Dia Adalah Jodoh Kamu...


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »»  8 Petanda Dia Adalah Jodoh Kamu...

Please Mendaftar To Post


Oleh 8 Petanda Dia Adalah Jodoh Kamu...

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-04 12:45


8 Petanda Dia Adalah Soulmate (Jodoh) Kamu...


Dua manusia yang merasa saling berjodoh pasti memiliki ikatan
emosional, spiritual dan fizikal antara keduanya. Hanya dengan menatap mata
atau mendengar suaranya, kita akan merasakan getaran dan seolah ingin
terus bersamanya. Benarkah seperti itu?

Lalu, apakah ada petanda lainnya agar seseorang dapat merasakan bahawa
si dia jodoh (soulmate) kita atau bukan?


Petanda 1
Rahsia sepasang kekasih agar dapat memiliki usia hubungan yang panjang
adalah dengan adanya saling kerjasama. Kamu dan dia selalu dapat
saling membantu, dalam urusan remeh atau besar. Paling penting adalah kamu
berdua selalu dapat melalui segala aspek kehidupan secara
bersama-sama. Dan semuanya terasa amat menyenangkan meskipun tanpa harus
melibatkan orang lain. Apakah kamu sudah merasakan perkara tersebut? Jika ya,
selamat... kerana ada harapan bahawa dia adalah calon pendamping hidup
kamu!


Petanda 2
Salah satu kriteria yang menentukan sesuai atau tidaknya dia sebagai
jodoh kamu atau bukan adalah kemampuannya bersikap bersahaja di depan
kamu. Cuba sekarang perhatikan, apakah gerak-gerinya, caranya
berpakaian, gaya rambutnya, caranya berbicara serta tertawanya mengesankan apa
adanya? Apakah setiap ucapannya selalu tampak spontan dan tidak
dibuat-buat? Jika tidak, maaf kemungkinan besar dia bukan jodoh kamu!


Petanda 3
Adanya deria batiniah membuat hati kamu berdua dapat selalu saling
tahu. Dan bila kamu atau si dia dapat saling membaca fikiran dan menduga
reaksi serta perasaannya satu sama lainnya pada situasi tertentu.
Selamat! Sebenarnya dialah destini kebahagian kamu...


Petanda 4
Bersamanya dapat membuat perasaan kamu menjadi tenang, selesa dan
tanpa perasaan tertekan. Berjam-jam bersamanya, setiap waktu dan setiap
hari tanpa membuat kamu merasa bosan... Inilah petanda bahawa kamu
berdua kelak akan saling terikat.


Petanda 5
Dia selalu ada untuk kamu dalam situasi apapun. Dan dia selalu dapat
memahami situasi dalam hati kamu baik dalam suka dan duka. Percayalah
pasangan yang berjodoh pasti tak takut mengalami pasang-surut, suka-duka
saat bersama. Sekarang, ingat-ingat kembali. Apakah dia orang pertama
yang datang memberi bantuan tatkala kamu dirundung musibah? Dia selalu
faham saat emosi kamu terganggu? Dia tahu keadaan waktu anda sakit?
Jika ya, tak salah lagi. Dialah orangnya...


Petanda 6
Dia tak terlalu peduli dengan masa lalu keluarga kamu, dia tak peduli
dengan masa lalu kamu saat bersama kekasih terdahulu. Dia juga tak
malu-malu menceritakan masa lalunya... Nah, kalau begitu ini bisa berarti
dia sudah siap menerima kamu apa adanya..


Petanda 7
Setiap orang pasti memiliki kekurangan, dan kamu tak malu-malu
perlihatkannya pada si dia. Bahkan pada saat kamu tampil 'buruk' di depannya
sekalipun, misalnya saat kamu bangun tidur atau saat kamu sakit dan tak
mandi selama dua hari. Ataupun menceritakan sejujurnya kepada kamu
tentang kelemahan dan kekurangannya... Nah! Kamu dan dia memangnya
disuratkan untuk bersama!


Petanda 8
Bila merasa rahsia kamu bisa lebih selamat di tangannya daripada di
tangan sahabat-sahabat kamu yang lain. Atau kamu merasa sudah tak dapat
lagi menyimpan rahsia apapun darinya, maka berbahagialah! Kerana ini
bererti pasangan sejati telah kamu temukan!


Apakah kelapan petanda di atas telah kamu temukan padanya?

betul ke?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

kl_guy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.10.2004
Ahli No: 11724
Posting: 94
Dari: Malaysia

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-10-04 13:53


time kasih haslan.....

best artikel ne....

amik kt ner? ader source x?

Bookmark and Share

    


  Member Information For kl_guyProfil   Hantar PM kepada kl_guy   Quote dan BalasQuote

penuntut_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1110
Posting: 180
Dari: Gedung Ilmu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 15-10-04 16:09



ana akan membuat kajian ke atas artikel nie...
nampak macam menarik jer....

-----------------
.::TERHORMAT DALAM DIAM::.
.::BERANI DALAM SEGAN::.
.::TENANG DALAM RAHSIA::.


Bookmark and Share

    


  Member Information For penuntut_ilmuProfil   Hantar PM kepada penuntut_ilmu   Pergi ke penuntut_ilmu's Website   Quote dan BalasQuote

cutiegurl_dehearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.08.2004
Ahli No: 10835
Posting: 84
Dari: bumi tercinta

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-10-04 17:21




erm...menarik gak.....



-----------------
"cintakan bunga, bungakan layu...
cintakan manusia, manusiakan
mati.....cintakan ALLAH itulah cinta
hakiki yang kekal abadi...."

Bookmark and Share

    


  Member Information For cutiegurl_deheartyProfil   Hantar PM kepada cutiegurl_dehearty   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-10-04 02:13


boleh tahan jugak artikel ni...tapi boleh tahu mana sumbernya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 16-10-04 08:18


alah...org jumpa kat chat pun boleh kawin...kalau dh nama jodoh tu tak kemana

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-10-04 11:29


assalamualaikum..

bagus gak info nie...wah anta buat sendirik ke penyelidikan ini...nampak interesting...ermmm...


-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-10-04 02:02


assalamualaikum wbt ...

topik nie menarik gak ...
alhamdulillah, kiter dah jumper jodoh kiter ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

fadmy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 368
Posting: 78

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-04 09:58


nice topic haslan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadmyProfil   Hantar PM kepada fadmy   Quote dan BalasQuote

mixgirl
Warga Rasmi
Menyertai: 19.09.2004
Ahli No: 11248
Posting: 3

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-10-04 11:13


...tak semestinya camtuu...adakalanya walaupun ada persamaan,tapi tak ada jodoh gak!ini semua ketentuanNya...kita hanya merancang tapi Dia lebih berkuasa yang menentukan segalanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mixgirlProfil   Hantar PM kepada mixgirl   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-10-04 12:29


menarik.....thanks,haslan
tapi jodoh tu di tangan Tuhan.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

HuffazGirl
Warga Rasmi
Menyertai: 18.04.2004
Ahli No: 8468
Posting: 7

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-04 13:37


assalammualaikum wbt....alhmdulillah artikel yg mnarik....setiap org pasti inginkan yg trbaik...soal jodoh...perlu d titik beratkn...byk aspek perlu kita teliti...jgn terlalu mngikut nafsu muda.fikir secara matang...krn kita akn hidup bersame pasangn kita bukan sebentar....buatlh pilihan yg sewajarnya... kita hanya merancang...tapi ALLAH adalah sebaik2 perancang.-zanirah oversea

Bookmark and Share

    


  Member Information For HuffazGirlProfil   Hantar PM kepada HuffazGirl   Quote dan BalasQuote

HuffazGirl
Warga Rasmi
Menyertai: 18.04.2004
Ahli No: 8468
Posting: 7

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-04 13:37


assalammualaikum wbt....alhmdulillah artikel yg mnarik....setiap org pasti inginkan yg trbaik...soal jodoh...perlu d titik beratkn...byk aspek perlu kita teliti...jgn terlalu mngikut nafsu muda.fikir secara matang...krn kita akn hidup bersame pasangn kita bukan sebentar....buatlh pilihan yg sewajarnya... kita hanya merancang...tapi ALLAH adalah sebaik2 perancang.-zanirah oversea

Bookmark and Share

    


  Member Information For HuffazGirlProfil   Hantar PM kepada HuffazGirl   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-04 10:25


serahkan pada Allah yang Maha Esa...ajal jodoh ketentuan dia...

tapi jangan berserah sahaja kenalah berusaha untuk mencapai apa yang ingin dicapai...betul tak??


---------------------
yang sempurna itu datang dari Nya
yang lemah itu datang dari hamba Nya

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-10-04 17:53




artikel ni mungkin ade kajian yang telah dibuat, jika tak, takkan haslan pandai-pandai reka..kan... ..
tapi..ana rase tak semua kajian yg dibuat ni betul, tapi kebanyakannya menjadi jugalah...mm..ana pun belum kaji lagi..nak tengok juga keberkesanannya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

congga_anaksoleh
Warga Rasmi
Menyertai: 18.10.2004
Ahli No: 11926
Posting: 4
Dari: islamic college of dubai

singapore  


posticon Posting pada: 18-10-04 18:34


no comment !!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For congga_anaksolehProfil   Hantar PM kepada congga_anaksoleh   Pergi ke congga_anaksoleh's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 18-10-04 21:27



em..ye ke..?
kena buat kajian laa..
emm....... take time..

-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 425
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-10-04 21:36


memang bagus artikel ini, cuma persoalannya sejauh mana kita dapat menghampiri pasangan yang di maksudkan itu.

memang sukar jika kita bersandarkan pada prinsip Islam. atau dengan kata lain memang kita takkan dapat menghampiri pasangan itu.......



-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

humairatulhusna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2004
Ahli No: 8688
Posting: 101
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 19-10-04 06:15


emm mungkin ini setakat kajian...kebernagkalian yg betul banyak gak,,,,cuma mungkin practikal nya kadang2 tak sama....kepada Tuhanlah segalanya diserahkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For humairatulhusnaProfil   Hantar PM kepada humairatulhusna   Quote dan BalasQuote

e-mah
Warga Rasmi
Menyertai: 12.09.2004
Ahli No: 11091
Posting: 4
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-10-04 00:46


wah menarik ni...tapi betul ker dia jodoh kiter

Bookmark and Share

    


  Member Information For e-mahProfil   Hantar PM kepada e-mah   Quote dan BalasQuote

ayuAnnisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.09.2004
Ahli No: 10900
Posting: 148
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 20-10-04 10:22


nice topic haslan..ni mesti buat research yg mendalam psl topik ni yek?

betul kata awak..kita x patut sekadar berserah je....
kita pun kenalah berusaha utk hidup kita sdri....

sy pun nak buat research la psl topic ni....mana tau menjadi

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuAnnisaProfil   Hantar PM kepada ayuAnnisa   Pergi ke ayuAnnisa's Website   Quote dan BalasQuote

putri_ibu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.09.2004
Ahli No: 11007
Posting: 29
Dari: Bumi KenyaLAnG

Sarawak  


posticon Posting pada: 20-10-04 11:19




mane haslan dapat sumber ni? buat kajian sendiri? memang ada juga betul maklumat yg haslan hantar..

so, haslan dah jumpa ke jodoh haslan? takkan tak jumpa lagi kot...hehehhe

sebab sekarang ni memang sukar jugak nak hadapi masalah bersama-sama...tambahan bila dah berjauhan dan menuntut di ipt yang berlainan..

apa2pun, ana serahkan semua ini pada takdir...jodoh, pertemuan, mati, ajal, rezki dan kehidupan adalah rahsia Allah...Walluhu'alam


Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_ibuProfil   Hantar PM kepada putri_ibu   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-10-04 11:39


info ni saya dapat daripada kawan saya dan juga orang tua yang berkata...dan ada jugak kebenaran...ada jugak buat research tapi tak semuanya kene....saya muda lagi nak jumpa jodoh saya...insyallah kalau ada jodoh nanti saya jemputla warga ukhwah nanti....tapi lama lagila rasanya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

epi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.12.2003
Ahli No: 6043
Posting: 86
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 20-10-04 11:43


..hehe macam kena jer ngan saya nie... hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For epiProfil   Hantar PM kepada epi   Pergi ke epi's Website   Quote dan BalasQuote

ctmuslimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7405
Posting: 334
Dari: Baling

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-10-04 11:38


....ok petanda2 nie... tapi x reti la nak kaji.... lagipun, saya jenis, berserah je... bagi saya, kalaupun ikut petua2 ni, dan dia xde suma tu, x semestinya dia bukan jodoh saya... kalau allah dah tetapkan, insyaallah.... tapi petua ni blh di amalkan.....actually depend pada org gak kan....heh heh heh....

-----------------
kasih sayang

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctmuslimahProfil   Hantar PM kepada ctmuslimah   Pergi ke ctmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

putera81
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 549
Posting: 153
Dari: SaBAh

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-10-04 16:01



itu mcm kena selalu berjumpa je tu... biarlah, jaga syariat, usaha usaha jugak... kita merancang.. tapi sebaik-baik perancangan adlah perancangan Allah wama karu wamakarollah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera81Profil   Hantar PM kepada putera81   Pergi ke putera81's Website   Quote dan BalasQuote

runuzaakmal
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.09.2004
Ahli No: 11507
Posting: 52
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-10-04 21:28



terima kasih.......di atas ilmu yg bermanfaat ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For runuzaakmalProfil   Hantar PM kepada runuzaakmal   Quote dan BalasQuote

nurse_intan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2004
Ahli No: 11770
Posting: 125

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-11-04 20:51



sama2 lah kita mengkaji dan lihat hasilnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurse_intanProfil   Hantar PM kepada nurse_intan   Quote dan BalasQuote

zahratul_ikhwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4985
Posting: 235
Dari: Chendering

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-11-04 00:28


nice to read..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_ikhwanProfil   Hantar PM kepada zahratul_ikhwan   Pergi ke zahratul_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 06-11-04 05:39




Jodoh ketentuan Ilahi..tp xsalah kalo kita berusaha utk dpt yg terbaik pada diri kita...kalo dpt rezekila...kalo xdpt Allah lebih tahu apa yg terbaik utk hambaNya...kan haslan???

walahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

umm_syuhada
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 12460
Posting: 61
Dari: bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-04 01:42




nice article

Bookmark and Share

    


  Member Information For umm_syuhadaProfil   Hantar PM kepada umm_syuhada   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 20-11-04 12:06


alamak...dah jumpak

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-04-05 13:31





Kalau dah jumpa tapi org punya ? cam ner laks

emmm pening-pening....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 09-04-05 14:37






shah rasa cam jodoh dah rapat jer....

insya Allah akan jadi..




Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-04-05 14:46



betul ke Shah
jadi ke ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-04-05 15:22


betul ker nih....

90% je betul..another 10% tu bias kot

even buat research pun kita ada bias 10% x de yg complete 100%

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

wardah_qlate
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7473
Posting: 143
Dari: qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-04-05 16:34


amboi team ukhwah dapat bab ni menarik sajer.hehhehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qlateProfil   Hantar PM kepada wardah_qlate   Pergi ke wardah_qlate's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 11:55




amboi team ukhwah dapat bab ni menarik sajer.hehhehehehe
jangan la jelous wardah.

lelaki kat ukhwah ni memang romantik2 belaka....
betul tak zulman...

rasanyer cam jadi jer... tapi lambat lagi kot...

insya Allah, apa yang penting kita berusaha dan sentiasa berdoa padaNya.



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-04-05 13:23





ana straight forward jer......
ana nak pantun
sarang tebuan jangan dijolok
kelak nanti memakan diri
org punya jangan dipujuk
baik minta pada Ilahi



-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 15:12




shah sokong la sangat tu..

cantik punya pantun...



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

MIRASAFIAH
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14224
Posting: 44
Dari: ALOR SETAR

Kedah  


posticon Posting pada: 14-04-05 15:28


insyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MIRASAFIAHProfil   Hantar PM kepada MIRASAFIAH   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 16:11








-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 16:28


camtu yer..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 16:35



Ana pantun lagi

Atap rumbia tempat berteduh
Semasa hujan di petang hari
Alhamdulillah kalau dah jodoh
Jalan lupa jemput geng ukhwah ni....




Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sahabat_ikhwan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5181
Posting: 117
Dari: kuala lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 16:43


an nak pantun jugak boleh...

2 3 kucing belari

manakan sama si kucing belang

2 3 tak dapat ku cari

nape tak cari kat belakang...

-----------------
ku harap hanya keikhlasan...
dan ku rindukan keramahan...
aku inginkan kemesraan...
berkekalan berpanjangan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ikhwanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ikhwan   Pergi ke sahabat_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

kimi_uniten7
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2602
Posting: 89
Dari: bangi

japan   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 16:12


bahya nie..
mungkinkah ini petanda status bujangku mula tergugat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimi_uniten7Profil   Hantar PM kepada kimi_uniten7   Pergi ke kimi_uniten7's Website   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-05-05 16:07


...


-----------------
ya ALLAH, pelihara aku dari ilmu yang tidak bermanfaat, hati yang tidak khusyuk,nafsu yang tidak pernah puas dan dari doa yang tidak diperkenanka

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

nurus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.09.2003
Ahli No: 3760
Posting: 58
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 07-05-05 16:21



Nice articel...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurusProfil   Hantar PM kepada nurus   Pergi ke nurus's Website   Quote dan BalasQuote

Darth_Alakazam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16027
Posting: 95
Dari: kampar,perak

Perak  


posticon Posting pada: 07-05-05 18:27


he he he.. ni le article yang paling bosan pernah teman dengau... kalau ikut logical... mmg sesuai untuk org bujang sahaja... tetapi bagaimana kalau ianya terjadi kepada orang yg sudah berkahwin?

love & affection= chemistry
but love != E=mc^2
did i make my point here?


-----------------
nothing personal... just knowledge and work

MAY THE FORCE BE WITH U

Bookmark and Share

    


  Member Information For Darth_AlakazamProfil   Hantar PM kepada Darth_Alakazam   Pergi ke Darth_Alakazam's Website   Quote dan BalasQuote

hafzoh
Warga Rasmi
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15811
Posting: 2
Dari: malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 12-05-05 16:46


emm hidup x selalunya indah....apapun klu sama2 bersikap sedemikian dan saling memahami..insyalah la....tapi keihlasan dan kejujuran seseorang itu kita tidak nampak itu masalhnye...kerana dlm bab2 begini ...kita tak tahu..mungkin si dia boleh belakon di depan kita ...sehingga kita boleh mempercayainye 100 peratus..tapi satu saya nak kata disini..lelaki ni takleh sunyi..tul tak?maksud saya sekiranye dah mempuyai teman..contohnye teman nye tinggal jauh darinye...dia sanggup melayan je sape2 utk mengisi dari kesunyian...tul tak?tapi tak semua...ade kebaykkan la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafzohProfil   Hantar PM kepada hafzoh   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.172687 saat. Lajunya....