Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap awal tahun Allah SWT menghadiahkan 8760 hadiah amat berharga untuk setahun. Bagaimana anda menggunakan 8760 jam itulah yang menentukan kemajuan atau kemunduran hidup
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 37
Ahli: 0
Jumlah: 37




  Yang Masuk Ke Sini
budakbesar: 4 hari yang lalu
azemi: 8 hari yang lalu
Firdaus15: 14 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 17 hari yang lalu
secureofficemovers: 18 hari yang lalu
Naqiu: 24 hari yang lalu
nawfaa79: 25 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 28 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: surat as ole2...


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» surat as ole2...

Please Mendaftar To Post


Oleh surat as ole2...

nur_na
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11456
Posting: 45
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 13-10-04 17:57


pernahkah anda mendapat surat...BEWARE..

Hanya 3 surat yang boleh lelaki bagi kat
perempuan.... iaitu:

1 ~ surat berkenalan...
2 ~ surat bagi tau biodata
3 ~ surat mintak kebenaran nak pi meminang

same jugak dengan perempuan.... kalaulah syabab tu yang terbaik, di bolehkan balas surat tu....

1 ~ surat jawab salam perkenalan
2 ~ surat biodata
3 ~ surat setuju dengan pinangan

jangan tersalah surat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_naProfil   Hantar PM kepada nur_na   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-04 18:02


sekarang ni banyak lagi cara yang lebih cepat dari surat....SMS atau EMAIL...
time tu gak boleh balas...

Bookmark and Share

  


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-10-04 13:16


Quote:

On 2004-10-13 18:02, wafa_mawaddah wrote:
sekarang ni banyak lagi cara yang lebih cepat dari surat....SMS atau EMAIL...
time tu gak boleh balas...




Kalau mcm tu dengan SMS

1. SMS perkenalan - SMS jawab perkenalan
2. SMS nak biodata - SMS beri biodata
3. SMS nak meminang - SMS terima pinangan

Kalau dengan email pula:

1. [email protected] --- [email protected]
2. [email protected] --- [email protected]
3. [email protected] --- [email protected]





-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

nur_na
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11456
Posting: 45
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 15-10-04 14:19


surat tu basic la...tapi mengikut banyak firasat, surat tu umpama nostalgia yg lebih bermakna dari alat komunikasi yg lain...tak percaya, cuba test...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_naProfil   Hantar PM kepada nur_na   Quote dan BalasQuote

penuntut_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1110
Posting: 180
Dari: Gedung Ilmu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 15-10-04 15:58



ana lebih suka surat..sebab kalau tgh2 teringat ke..boleh tengok2 balik..

sms, email...inbox penuh..kena korban sebahagiannya...

-----------------
.::TERHORMAT DALAM DIAM::.
.::BERANI DALAM SEGAN::.
.::TENANG DALAM RAHSIA::.


Bookmark and Share

  


  Member Information For penuntut_ilmuProfil   Hantar PM kepada penuntut_ilmu   Pergi ke penuntut_ilmu's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 15-10-04 16:07


banyak dapat surat cinta dari polis traffic je....

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

safiyyhannan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.09.2004
Ahli No: 11484
Posting: 33
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-04 13:29


emm.surat ade sentimental value..
kadang2 tengok tulian pun boleh lepas rindu..
tp klu nak cepat misscall je

Bookmark and Share

  


  Member Information For safiyyhannanProfil   Hantar PM kepada safiyyhannan   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-10-04 13:36


ait, sume mcm pengalaman je....cuba cara gini, pakai handset yg boleh tranfer file ke computer, jd mesej leh simpan kat situ, send mesej pun boleh...

Bookmark and Share

  


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-10-04 16:51


Quote:

On 2004-10-18 13:36, tirmidziy02 wrote:
ait, sume mcm pengalaman je....cuba cara gini, pakai handset yg boleh tranfer file ke computer, jd mesej leh simpan kat situ, send mesej pun boleh...



aik..ngat org..ek?
Ini pun kira lagi advance.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 18-10-04 19:11




naper nak guna surat?? naper tak guna org tgh yg boleh dipercayai jer.. tak pon sampaikan secara direct, tp pandai2 la ikut cara yg dibenarkan.. kan tu yg lbh baik..

[ Posting ini telah di edit oleh: alea13 pada 2004-10-18 19:13 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

yahiko
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2004
Ahli No: 11027
Posting: 62
Dari: tyne & wear

Kedah  


posticon Posting pada: 18-10-04 19:44


ooo...ye ke? tak tau la plak.. abih tu surat layang??


Bookmark and Share

  


  Member Information For yahikoProfil   Hantar PM kepada yahiko   Quote dan BalasQuote

condemned
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.06.2004
Ahli No: 9566
Posting: 121
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 18-10-04 23:56




skrg surat utk urusan rasmi jer......

Bookmark and Share

  


  Member Information For condemnedProfil   Hantar PM kepada condemned   Pergi ke condemned's Website   Quote dan BalasQuote

z_tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2309
Posting: 154
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 21-10-04 00:08


dpt memberikn lebih brmakna brbanding cara elektronik....

Bookmark and Share

  


  Member Information For z_tornadoProfil   Hantar PM kepada z_tornado   Quote dan BalasQuote

nur_na
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11456
Posting: 45
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 01-12-04 17:08


walau apa pun...lain org, lain caranya...betul tak...?

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_naProfil   Hantar PM kepada nur_na   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.107191 saat. Lajunya....