Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Jika seseorang itu berjalan beriringan dengan kita,ini bermakna, dia merupakan sahabat yang sebenar.Jika seseorang itu berjalan di hadapan kita, ini bermakna dia mementingkan diri sendiri, manakala di belakang kita, ini bermakna orang itu lebih pentingkan kita daripadanya".

-- Mutiara Kata

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 96
Ahli: 0
Jumlah: 96




  Yang Masuk Ke Sini
tereturubuzu: 7 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 18 hari yang lalu


Kelakar
Topik: kancil


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» kancil

Please Mendaftar To Post


Oleh kancil

raihanahfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2004
Ahli No: 6910
Posting: 263
Dari: tawau,sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 11-10-04 17:15


Seorang pakcik memandu kancil....

Tetiba di tengah-tengah highway kereta dia lak meragam.Tak tau pesal?Dia pun berentikan kereta lalu pegi check kete dia.Dia check pastu tak pasti apa rosaknya.

Lepas tu dia pun cuba tahan kereta-kereta yang lalu tapi takder satu pun nak berenti.Tetiba datanglah sebiji evo 7. Dengan perasaa kesiannya dia pun berentikan keta dia.



Dia pun tanya pakcik tu keta dia rosak apa?Pakcik tu jawab dia pun tak tahu.Last-last pakcik tu pun kata nak pegi bandar terdekat nak panggil pomen.Mamat yang bawak keta tu pun kata nak buat apa dia ada tali kat dalam bonet dia.

Dipendekkan citer keta tu pun diikat kat belakang evo 7 tu ngan tali mamat tadi.Pakcik tu pun pesan kat mamat tu jangan bawak laju sangat.kalau laju sangat nantu dia akan hon dan main lampu.

Dalam perjalanan mamat tu pun terkhayal sekejap.terus dia tekan minyak dia lebih sikit.pakcik kat belakang tu apa lagi terus ler main lampu pastu tekan hon.mamat tu pun tersedar terus perlahankan keta.

Tetiba kat belakang dia sebiji ferrari tengah mencanak lajunya terus bakar dia.Apalagi mamat nipun tak tahan terus ler layan.Pakcik kat belakang tu pun bagilah lampu dan hon tapi mamat ni buat tak tahu jer.

Tengah-tengah mencanak 250km sejam tu tetiba ada polis trafik ternampak.dia pun calling-calling ler member dia kat depan sana.Ayatnya camnih."Tiga biji kete tengah bersaing sekarang nih dalam kelajuan 250km sejam.satu ferrari merah, evo 7 biru dan jangan tak pecaya kancil biru kat belakang dia siap bagi hon dan lampu tinggi nak memotong".


Bookmark and Share

  


  Member Information For raihanahfirdausProfil   Hantar PM kepada raihanahfirdaus   Pergi ke raihanahfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-04 10:02


huik!

-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-10-04 11:22


hahahaaaa.......mmg best..

Bookmark and Share

  


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-04 11:25


huyoooo....

best gilaa kancil tu...

ahak....hahahahahahahaha

Bookmark and Share

  


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

permata_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4241
Posting: 132
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 18-10-04 14:06


tu...kereta kancil ke..atau binatang kancil??musykil sedikit...

Bookmark and Share

  


  Member Information For permata_islamProfil   Hantar PM kepada permata_islam   Pergi ke permata_islam's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.107936 saat. Lajunya....