Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-01-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila kita terlalu sibuk memikirkan kedudukan diri; kita lupa tanggung jawab kita yang sebenar
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Mohr
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43145

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
Mohr: 7 hari yang lalu
BobbyLaforge: 17 hari yang lalu
sadiqah: 17 hari yang lalu
muslimin23: 31 hari yang lalu
PhoebeGordon: 31 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Putus Lagi Cintaku ini....


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Putus Lagi Cintaku ini....

Please Mendaftar To Post


Oleh Putus Lagi Cintaku ini....

hakimabdulrahman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10003
Posting: 541
Dari: kawan

singapore  


posticon Posting pada: 11-10-04 11:53



"Aduh...putus lagi..putus lagi!kenapa hal ini harus terjadi padaku..."
Mungkin itu yang bakal sekarang terlintas di benak hatimu...kamu yang baru aje putus cinta..Sebenarnya putus cinta itu suatu hal yang biasa dalam kehidupan manusia...yang menjadi tidak biasa ketika menghadapinya dengan penuh ke--shock--an...terperanjat nya....tanpa disangka-sangka....
Jadi,daripada mengeluh lebih baik cari mengatasi kepahitan agar kepedihan hatimu cepat hilang..Pilih saranan yang sesuai dengan hatimu..Antara saranannya...

Legakan hatimu..
Langkah pertama,khusus buat gadis remaja/dewasa....silakan masuk kamar dan menangislah sepuas hatimu..Ingat semua memori yang indah selama kamu berdua,kemudian menangis sampai kering air matamu tapi jangan pula sampai berdarah airmata..Kalau perlu putar saja lagu-lagu sentimental biar airmata keluar lebih deras lagi.Buat hati kamu jadi lega.Bila sudah lega,tidur aje.Bangun nanti kamu akan lebih berasa segar sedikit..
BUat lelaki pula,pukul apa saja yang kamu mahu(tapi jangan pula orang pulak)..
Karung tinju adalah tempat yang terbaik sekali buat lelaki-lelaki yang baru putus cinta..untuk melepaskan marah,geram,sedih,kecewa,hampa dan sebagainya..

Buat tatapan....


Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimabdulrahmanProfil   Hantar PM kepada hakimabdulrahman   Pergi ke hakimabdulrahman's Website   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 11-10-04 12:25




hmm.. drp pasang lagu sentimental.. buat tambah sedih jer.. lbh baik dgr bacaan al-Quranul Karim.. lbh elok lg kalo dpt baca sendiri.. br la dpt ketenangan yg dicari.. tak gitu en. hakim..

"..iaitu org yg beriman dan hati mereka menjadi tenteram dgn mengingat Allah. Ingatlah, hanya dgn mengingati Allah hati menjadi tenteram.." [ar-Ra'd: 28]

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

islia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2004
Ahli No: 10058
Posting: 109
Dari: kedah aman selalu

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-10-04 13:13


ini nasihat betul2 ke ni??

danger jer bunyi nyer..

anyway..boleh try..

Bookmark and Share

    


  Member Information For isliaProfil   Hantar PM kepada islia   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-10-04 19:47




Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-10-04 21:02




-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

czarcam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11715
Posting: 207
Dari: padang Rengas, Kuala Kangsar.

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-10-04 00:41


ada apa dengan cinta... tidak bermakna jika diri yang bercinta tiada matlamat & niat yg ikhlas dlm b'cinta.... tapi cinta yang Agung hanya lah cinta makhluk kpd Penciptanya(ya rabbal a'lamin....)

Bookmark and Share

    


  Member Information For czarcamProfil   Hantar PM kepada czarcam   Quote dan BalasQuote

virtualmovement
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7206
Posting: 141
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-10-04 11:16



tak payahle dengar2 lagu..atau tumbuk punch bag tu!!untuk org kafir bole le buat camtu..tp bg org islam ade lagi cara yang terbaik dari tu..
naperle nak sedih sangat..bukankah setiap apa yang berlaku pada kita ni,semua tu baik bagi kita..
bagi org yang jernih mata hatinya dan kenal btul tuhannya..tidak ada frust,stress,tension,fade up dalam hidupnya-sbb dia tau segala sesuatu yang berlaku atas dirinya tu adalah ketetapan Yang Maha Menyayangi untuknya(biarpun pada zahir nampak buruk baginya) dan ketetapan itu adalah terbaik baginya kerana ketetapan itu dibuat kerana sayangnya sang Pembuat ketetapan kepada dirinya...
jadi,ape saja yang berlaku pada diri kita-cubalah untuk redha(yakinlah kita akan mendapat ganti lebih baik)
..................................................................
Firman Allah SWT:
"Dan(boleh jadi)kamu benci sesuatu perkara,padahal(disisi Allah)ia baik bagimu..
dan(boleh jadi)kamu suka sesuatu perkara,padahal(disisi Allah)ia buruk bagimu,dan Allah mengetahui sedangkan kamu tiada mengetahui"(Al-Baqarah)
-sekadar perkongsian-


[ Posting ini telah di edit oleh: virtualmovement pada 2004-10-13 18:14 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For virtualmovementProfil   Hantar PM kepada virtualmovement   Pergi ke virtualmovement's Website   Quote dan BalasQuote

sasician
WARGA SETIA
Menyertai: 04.05.2004
Ahli No: 8783
Posting: 453
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 12-10-04 11:24




Bookmark and Share

    


  Member Information For sasicianProfil   Hantar PM kepada sasician   Pergi ke sasician's Website   Quote dan BalasQuote

ai_ainul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 8216
Posting: 81
Dari: bumi Allah

saudiarabia  


posticon Posting pada: 12-10-04 12:22


wbt.

Buat insan yang terputus cinta,

Tenangkan hatimu, bahagiakanlah hatimu dengan mengingati Allah. Ingatlah saudarakusetiap ketetapannya pasti yang terbaik buat kita. sesungguhnya Dia Maha Mengatahui apa yang tidak kita ketahui.

Bertemu, bercinta hanya kerana Allah menjadikan kita lebih tenang menghadapi perpisahan. Sesungguhnya tiada yang lebih menyayangi diri kita melainkan Allah. Salam sayang buat semua.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ai_ainulProfil   Hantar PM kepada ai_ainul   Quote dan BalasQuote

condemned
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.06.2004
Ahli No: 9566
Posting: 121
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 12-10-04 12:35


baru putus cinta...
bukan putus jari

cari member yg muke macam punch bag best gak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For condemnedProfil   Hantar PM kepada condemned   Pergi ke condemned's Website   Quote dan BalasQuote

liliey
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11718
Posting: 96
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-10-04 22:53


baru putus cinta, bukan putus jari...
klakar la... tapi ada benarnya...

sbenarnya setiap manusia ni tak terlepas dari bercinta dan jugak putus cinta..
tapi, korang sume tak tau ade hikmahnya kalu kita putus cinta..

~Tuhan sengaja biarkan kita berjumpa dengan orang yang salah terlebih dahulu kerana...
apabila kita berjumpa dengan orang yang betul kelak, kita akan lebih menghargai dirinya~

putus cinta... lumrah hidup!

Bookmark and Share

    


  Member Information For lilieyProfil   Hantar PM kepada liliey   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-10-04 01:30


cinta....susah nak diertikan...jgn megharapakn keredhaan manusia, memang tidak akan kekal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-04 06:28



mungkin tiada jodoh

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 15-10-04 10:37



cinta itu amat indah bila bersama.tetapi bila berpisah sedih la macam2 lagi...oleh itu usah lah bercinta dgn manusia.cinta manusia berubah2.cintakan bunga bunga kan layu.cinta kan Allah lebih hakiki....
sape2 yg baru putus cinta tu dinasihatkan agar ingat Allah byk2 ye....dan jadikan pengajaran dan iktibar drp apa yg berlaku.jgn mudah mentelaah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

izz_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5188
Posting: 74
Dari: UTEC

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-10-04 11:15


assalamualaikum wbt...

"kasih manusia bemusim terjadi,
sayang manusia tiada abadi'
kasih Allah tiada bertepi,
sayang Allah janjiNya pasti."

jika mengasihi manusia kerana Allah, tiada penyesalan padanya. bg yang bercinta, perbetulkanlah selalu niat kita. atas dasar apa kita menyayanginya...utk mendpt Redha Allah, mahupun sebaliknya.
wallahualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izz_imanProfil   Hantar PM kepada izz_iman   Pergi ke izz_iman's Website   Quote dan BalasQuote

zeikiyya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.08.2004
Ahli No: 10442
Posting: 40
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-10-04 14:20


kembalilah kepada ALLAH s.w.t...
DIA penentu segalanya..
DIAlah tempat kita mengadu...
Cintakan ALLAH bahagia selama-lamanya........


Bookmark and Share

    


  Member Information For zeikiyyaProfil   Hantar PM kepada zeikiyya   Quote dan BalasQuote

hakimabdulrahman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10003
Posting: 541
Dari: kawan

singapore  


posticon Posting pada: 15-10-04 15:31




Sebenarnya.. ana ingin sambung bab putus lagi cintaku ini....

Diantara ucapkan bye..bye..bye..pada barangan kenangan yang kita terima atau diberinya...macammana....
Begini caranya...Buang semua barang yang ada hubungannya dengan kisah kasih kalian berdua dulu.Mulai dari foto-fotonya,sehinggalah teddy bear yang diberikan sewaktu Valentine Day atau hari kekasih..Ini penting,biar ingatan kamu cepat lupa segala kenangan bersama.Jika tidak,kamu akan sentiasa dihantui bayangannya tatkala melihat barang-barang pemberiannya....

Create things atau cipta sesuatu...
Putus cinta itu kadangkala menimbulkan inspirasi tersendiri bagi sebahagian orang untuk berkarya.Ini positif..kalau kita perhatikan,puisi-piusi bukan saja menceritakan tentang indahnya cinta..Tapi menceritakan juga pahit dan getirnya.Jadi kreatiflah!Anggap kejadian yang menimpa kamu itu bukan musibah tapi anugerah yang ada hikmahnya.Siapa tahu besok kamu bakal jadi pereka fesyen ternama setelah mengeluarkan ciptaan unggul yang bertema"Pieces of My Broken Heart"..

Jangan putuskan Cintaku ini...




Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimabdulrahmanProfil   Hantar PM kepada hakimabdulrahman   Pergi ke hakimabdulrahman's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-10-04 16:21




memang di hakikatnya cinta sesama insan tak penah kekal...hanya cinta kepadaNya sahajalah yang kekal abadi...bila putus cinta tu..cepat2la memohon kepadaNya supaya di beri ketenangan rohani..dan lebih afdhalnya..bacalah Al-Quran...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

nina_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10542
Posting: 104
Dari: di mana bumi dipijak..

Selangor  


posticon Posting pada: 18-10-04 10:12


pernah juga rasa putus cinta.. tapi semuanya ada hikmah.. yang penting perlu pandang POSITIF!

*Allah tidak akan menjadikan sesuatu itu dengan sia-sia*

Bookmark and Share

    


  Member Information For nina_nurProfil   Hantar PM kepada nina_nur   Quote dan BalasQuote

al-aqsa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.07.2004
Ahli No: 10270
Posting: 125
Dari: Bumi Al-Quds

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 18-10-04 10:53


....

Bersabarlah duhai teman2..seandainyer kiter ditakdirkan tiada jodoh buat diri kiter janganlah kter bersedih....kerana kiter masih ader Allah,Rasul dan keluarga!...cintailah mereka seadanyer,jangan dirisaukan dengan masalah jodoh duhai teman2ku sekalian.

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-aqsaProfil   Hantar PM kepada al-aqsa   Quote dan BalasQuote

aisyah_j
Warga Rasmi
Menyertai: 15.09.2004
Ahli No: 11155
Posting: 7
Dari: UM

Sabah  


posticon Posting pada: 19-10-04 17:10


Alhamdulillah...moga cara nie dapat menghilangkan rasa kecewa dihati. Silap sebelum nie sebab meletakkan kecintaan kepada manusia melebihi kecintaan kepada ALLAH. Astagfirullah....
Semoga selepas ni hati akan sentiasa mencintai Allah dan dipertemukan dengan insan yang benar-benar sejati menyayangi diri ini dan sama-sama mendapat keredhaan Allah.

Buat Renungan Bersama....Jangan sesekali meletakkan kecintaan Manusia melebihi kecintaan pada Allah....kerana dikecewakan manusia itu amat pahit.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyah_jProfil   Hantar PM kepada aisyah_j   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-10-04 21:01


kejap je sedihnya....

wat pe nk kenang2 lagi bila dh putus....

-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

epi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.12.2003
Ahli No: 6043
Posting: 86
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 20-10-04 12:26


sabor je la ... banyak lagi ek...

Bookmark and Share

    


  Member Information For epiProfil   Hantar PM kepada epi   Pergi ke epi's Website   Quote dan BalasQuote

alhidayah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.06.2004
Ahli No: 9628
Posting: 55
Dari: kuktem

PulauPinang  


posticon Posting pada: 22-10-04 12:09


assalamualaikum.

Putus cinta? Hmm.. mybe itulah asam garam dalam bercinta nih. Yang hairannye ni, walaupun kite sering dengar pelbagai luahan orang yang bercinta.. ade yg manis.. ade yang pahit smp frust menonggeng.. tapi still juga nak bercinta! tak pernah serik2. Hmm, fitrah manusia ingin menyayangi dan disayangi. Tapi kenalah bijak dan tahu bagaimana nak jage hati insan yang kite sayang. Janganlah bermain-main dgn perasaan kerana yg ni akhirnya akan bawa padah pada diri sendiri je.

Yg ni laa cinta makhluk..If cinta Ilahi xde nye frust2 ni sbb ape..sbb Allah itu Maha Memahami..bukan? Sebaik-baiknye jangan terlampau mengharap.. If dah kemaruk sangat buat la solat istikharah minta petunjuk.. jgn senang2 nak putuskan hubungan atau ape2..

Kesimpulannye usahlah bermain dengan perasaan insan lain. Serahkan pada Allah ape2 yang menjadi urusanNya. Bak kata2 In-team.. Ku serahkan cinta..

Ana sekadar berkongsi.. actually dari pengalaman juge..

wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhidayahProfil   Hantar PM kepada alhidayah   Pergi ke alhidayah's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 09-08-05 22:43


dirimu bukan untukku..
pergilah..ku redha..
semoga kau bahagia dan berjaya,insyaAllah
amin..
itu bukti cintaku..
-----------------------------------------------
ana: sekadar kata-kata..tiada kaitan :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.118895 saat. Lajunya....