Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika tak dapat menjadi paus gagah di lautan, jadilah keli lincah di sungai

-- Dari Buku Revolusi Mental

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 58
Ahli: 0
Jumlah: 58




  Yang Masuk Ke Sini
tereturubuzu: 6 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 17 hari yang lalu


Awas!
Topik: Rogol itu menyenangkan barangkali ya??!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, izdham
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Awas!
    »» Rogol itu menyenangkan barangkali ya??!!

Please Mendaftar To Post


Oleh Rogol itu menyenangkan barangkali ya??!!

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-04 10:08


Menurut laporan Polis seorang wanita telah
dirogol oleh 5 lelaki disebuah kelab malam di Singapura pada malam Sabtu sebelum ditinggalkan. Wanita tersebut tidak berupaya untuk mengingati kejadian malam tersebut, namun ujian mengesahkan bahawa beliau telah dirogol berulang kali dengan kesan rohypnol di dalam darahnya dan progestrex, sejenis pil "mencuci" yang kecil. Dadah tersebut kini digunakan oleh perogol-perogol
dan kemudian "mencuci" mereka.Progesterex
dibekalkan kepada para Doktor haiwan untuk"mencuci"haiwan besar. Khabarnya Progesterex digunakan bersama Rohypnol, sebagai dadah "Dating" dan rogol. Apa yang mereka perlu lakukan ialah menitiskan Rohypnol ke dalam minuman si gadis,mangsa
tersebut tidak akan ingat apa-apa pun esok
paginya, apa yang berlaku kepadanya sepanjang malam tersebut. Progesterex amat senang larut dalam minuman, akan "mencuci" agar simangsa tidak akan mengandung akibat dari perkosaan tersebut dan siperogol tidak bimbang untuk perlu menjalani ujian
air mani dan DNAkemudian. Kesan dadah ini adalah K*E*K*A*L terhadap si mangsa. Prodesterex asalnya adalah untuk memandulkan kuda, Mana-mana wanita yang
mengambilnya TIDAK AKAN MENGANDUNG SAMPAI BILA-BILA. Si durjana boleh memperolehi dadah ini boleh mendapatkan dadah ini dari pusat haiwan atau mana-mana UNIVERSITI, dan ia diramalkan akan digunakan dengan berleluasa di kampus-kampus. Tolong edarkan maklumat ini kepada semua yang anda kenali, terutama teman wanita dan gadis remaja. Berwaspada apabila anda keluar, jangan biarkan minuman anda terbiar tanpa dijaga oleh orang yang anda percayai.

-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

humairatulhusna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2004
Ahli No: 8688
Posting: 101
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 10-10-04 10:53


Astagfirullahalazim...Aperlah nak jadi ngan dunia nie...eee geram betul...suka2 musnahkan hidup org...Ader ker pil utk kuda diberi kpada manusia...ish emm tak taulah kemana perginya kemanusiaan...fikir utk puaskan nafsu sendiri sajer...
(sapa suruh gi kelab malam duduk rumah lagi baik)


[ Posting ini telah di edit oleh: humairatulhusna pada 2004-10-11 14:49 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: humairatulhusna pada 2004-10-13 20:24 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For humairatulhusnaProfil   Hantar PM kepada humairatulhusna   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-10-04 11:06


minum air masak aje laaaa.....


Bookmark and Share

  


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

diana_alisyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10220
Posting: 112
Dari: Taiping Mali

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-10-04 14:29


macam2 skang nie..


mari bersama menjana income anda..klik di bawah.
help2uatm.hostwealth.com

[ Posting ini telah di edit oleh: diana_alisyah pada 2004-10-14 09:40 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For diana_alisyahProfil   Hantar PM kepada diana_alisyah   Quote dan BalasQuote

sasician
WARGA SETIA
Menyertai: 04.05.2004
Ahli No: 8783
Posting: 453
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 11-10-04 14:33


hati2.....
moral lain...jgn pg kelab malam...kat situlah mcm2 benda bole terjadi

Bookmark and Share

  


  Member Information For sasicianProfil   Hantar PM kepada sasician   Pergi ke sasician's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-10-04 15:12




sebaik - baiknya elakkan dari pergi ke tempat - tempat sedemikian.. walaupun tidak sentuh air haram, mengunjunginya pun seolah - olah menyokong perbuatan yang tak baik.. dan pada muslimah, pergilah bersama - sama sahabat muslimah yang boleh dipercayai.. insya Allah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-10-04 15:24


jadi berwaspadala untuk menerima minuman percuma daripada orang tak dikenali....

jauhkan tempat yang berikut...

seeloknya beli air sendiri(save budjet sket!!!!)...hehehehehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

penuntut_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1110
Posting: 180
Dari: Gedung Ilmu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 12-10-04 12:43




Alhamdulillah,adik2 perempuan ana semuanya ana tak galakkan keluar selepas maghrib..kalau terpaksa keluar, ana akan ikut sekali....

-----------------
.::TERHORMAT DALAM DIAM::.
.::BERANI DALAM SEGAN::.
.::TENANG DALAM RAHSIA::.


Bookmark and Share

  


  Member Information For penuntut_ilmuProfil   Hantar PM kepada penuntut_ilmu   Pergi ke penuntut_ilmu's Website   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 12-10-04 12:54




hmm.. mana2 yg boleh kita cegah tu, cegah la.. sbb tu wanita tak boleh kuar rumah berseorangan, saja2 nak kuar date even ngan org2 yg dikenali, saja2 nak kuar malam etc.. ader sbb mengapa perkara2 tu dilarang.. kalo langgar gak, bila dah terkena nanti.. mmg silap sendiri la tu sbb sengaja cari nahas..

Bookmark and Share

  


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-10-04 06:34


ni dah kes berat..sampai yg kena rogol pun boleh x ingat, pastulak mandul sampai bila2......hai...makin teruk dunia skrg....

Bookmark and Share

  


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

angel_dust1412
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.01.2004
Ahli No: 6745
Posting: 99
Dari: Kuala Lumpur

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 17-10-04 06:48




Hish!!! menakutkan.... Senang citer, jangan keluar dgn org yg x dikenali... Dgn org yg kenal pun be carefull... Tak sumer bleh caye!!!

-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For angel_dust1412Profil   Hantar PM kepada angel_dust1412   Quote dan BalasQuote

epi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.12.2003
Ahli No: 6043
Posting: 86
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 20-10-04 15:57


akum..
jangan mudah percaya sangat pada org yang kita kenal apatah lagi yang tak kenal... dunia hari nie manusia nampak jer baik tapi..... (nasihat dari ana untuk diri ana juga.) ws

Bookmark and Share

  


  Member Information For epiProfil   Hantar PM kepada epi   Pergi ke epi's Website   Quote dan BalasQuote

al-aqsa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.07.2004
Ahli No: 10270
Posting: 125
Dari: Bumi Al-Quds

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 20-10-04 16:01


.........

Masya'Allah!!!!...terkesima ana seketika bila hari2 paper melaporkan ader kse rogol.adakah rogol sudah menjadi budaya dalam masyarakat melayu?...Ya Allah peliharakanlah diriku,keluarga dalam menghadapi fitnah maha hebat nie Ya Allah!...barangkali perogol akan merasa cukup puasa bila dapat merogol mangsanyer?.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-aqsaProfil   Hantar PM kepada al-aqsa   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 24-10-04 16:05


*geleng kepale*

Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-05 15:23



astagfirullah...kdg2 wanita sendiri tak sedar perbuatan dia mengundang kpd rogol. yelah, pakai seksi...sbb tu Allah syariatkan wanita utk tutup aurat. pergaulan perlu ada batasannya

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

  


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 05-01-05 17:50


tak tau apa nak jadi dgn generasi kita sekarang...

Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-01-05 13:03




eloknya perogol nie di'potong' kotenya...

tp salahnya ialah kerana kita tak amal hukum allah s.w.t....

kita nak amal islam hadhari dulu....mcm mane tu?...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 17-01-05 15:45




-----------------
malaikat maut setiap hari menjeguk ku....

Bookmark and Share

  


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

muallim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2005
Ahli No: 13816
Posting: 264
Dari: Sekinchan

Selangor  


posticon Posting pada: 17-02-05 16:29


Bahayanye...
anak kita, adik kita, akak kita dan ibu kita di mana sekarang..

Bookmark and Share

  


  Member Information For muallimProfil   Hantar PM kepada muallim   Pergi ke muallim's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-02-05 16:31




kita mesti kembali memperkasa penghayatan Islam....insyaAllah masalah rogol nie akan berkurangan....



Bookmark and Share

  


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 18-02-05 15:58




Masyaallah... dah nak kiamat kot




Bookmark and Share

  


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 02-03-05 14:47


sape suroh pegi pub.

Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

Nurharapan
Warga Rasmi
Menyertai: 23.12.2004
Ahli No: 13243
Posting: 8
Dari: terengganu

blank  


posticon Posting pada: 02-03-05 15:09


memang banyak kes2 rogol skang ni.kalau kita tgk kat paper,kanak2 yang jadi mangsa rogol.kesian macam mane la masa depan diaorang.buat muslimah sama2 lah kita jaga pergaulan.dalam islam pergaulan ada batasan.so sama2 lah mengingati antara satu sama lain kerana kadang2 kita lupa....

Bookmark and Share

  


  Member Information For NurharapanProfil   Hantar PM kepada Nurharapan   Quote dan BalasQuote

wany_shera
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13926
Posting: 23
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 07-03-05 13:35



trime kasih krana sudi mengingatkan....
sbnarnya ana tak tau kehadiran mender2 camni...
kan ker x elok merosakkan diri sendri...
sebaik2nyer kita jgn la terlibar amalkan maaaruf utk mendapat keradaan allah...
insyaallah....
ana akan mengingatkan diri ana &sahabat2 ana untk menjaga tingkah laku........

Bookmark and Share

  


  Member Information For wany_sheraProfil   Hantar PM kepada wany_shera   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-03-05 19:11




Disini kita kembali pada ajaran ISLAM yg sebenar,bukan ISLAM separuh2 or ISLAM pada nama sahaja,wanita muslimah kenalah jaga akhlak,pergaulan serta pemakaian tak lupa doa dilindungi oleh ALLAH dari perkara2 yg tidak dinigini...INSYAALLAH...

-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......

Bookmark and Share

  


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

zafirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5769
Posting: 134

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-03-05 13:34


ya. doktor saya pn pernah membincangkan perkara ni

Bookmark and Share

  


  Member Information For zafirahProfil   Hantar PM kepada zafirah   Quote dan BalasQuote

ctmuslimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7405
Posting: 334
Dari: Baling

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-03-05 18:20


uiii... giler ke?.... kes naya ni.... teruk la org ompuan mcm ni... ni kalu, kene hati2 abis2an nih.... attention to all pompuan.... pls take care of urself... bad men can attack u any time... semoga kita suma dijauhi dari perkara2 yg x elok....

-----------------
kasih sayang

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctmuslimahProfil   Hantar PM kepada ctmuslimah   Pergi ke ctmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

karkunn
Warga Rasmi
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15413
Posting: 8
Dari: terengganu

Selangor  


posticon Posting pada: 29-03-05 15:32


rogol tu memang dari zaman firaun lagi dah,nak selamat tak kira lelaki maupun wanita,taat lah perintah Allah ikutilh sunnah baginda saw

Bookmark and Share

  


  Member Information For karkunnProfil   Hantar PM kepada karkunn   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 09-04-05 17:42




shah pun pernah terdengar tentang berita ni.
memang ubat ini mudah didapati dan yang menanngung adalah kaum hawa.



Bookmark and Share

  


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

ibnuabbas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16231
Posting: 346
Dari: Al-Azhar As Assyarif

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 04:17


assalamualaikum wbt.

    zina itu brpunca dari prmpuan sendiri, sebab ayt al-quran pun mendahului penzina prmpuan daripada llki, jadi ulamak mentafsirkn bhawa punca zina adalah daripada prmpuan sendiri.
    banyak fktornya, antaranya
keluar berdua duaan dengan llki
keluar larut mlam
krgnya ddkan agama dan lain2 lagi.

jadi wanita perlulah jaga dari sebaiknya mengikut syariat islam.

wassalam.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnuabbasProfil   Hantar PM kepada ibnuabbas   Pergi ke ibnuabbas's Website   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-05 14:14


astaghfirullahal a'zim...
apa lah nak jadi dengan dunia sekarang...
dah jadik senang pula bab2 rogol merogol ni.
ambil kesempatan atas kesusahan orang lain.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-05 14:21


p/s : jangan keluar dengan lelaki sebarangan... kelak binasa jiwa raga...
        na'uzubillah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-05 14:29


dunia hampir kiamat.... :-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

sahihnor
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17515
Posting: 182
Dari: Ranau,Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 05-10-05 14:52


na'uzubillah...manusia sekarang ini lebih gemar mengekploitasikan kemudahan yang ada ke arah keburukan...

ana memohon agar ana dan seluruh kaum hawa di bumi ini akan sentiasa dilindungi daripada perbuatan yang tidak dingini.

Bookmark and Share

  


  Member Information For sahihnorProfil   Hantar PM kepada sahihnor   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 02:07


pendek kata...jagela diri sendiri dan sayangilah sebaik mungkin

Bookmark and Share

  


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 21-12-05 02:32


jangan dpendekkan kata saudara akwa..ni masalah besar,masalah yang melanda umat ni..jauhilah perkara mungkar dan perkara2 yang membawa kepadanya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 02:56


tak baik dengki...

Bookmark and Share

  


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 21-12-05 08:39


banyak pekara, yang telah terjadi sekarang tuu, baru kes macam tu,.. ada yang bagi free tu.. macam mana pula...
kena tangkap baru tahu malu.. kalau tidak...
buat la apa yang mereka suka...

macam2 ada....

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-12-05 08:58


berwaspadalah semua...takutkan azab Tuhan

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-12-05 09:29


kuatkan Iman...amal ayat2 pelindung

Bookmark and Share

  


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 09:50


moral of the story, jangan keluar malam dan pergi ke tempat2 yang tak elok.
duk kat rumah saja....
insya allah selamat...


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

  


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-12-05 10:00


perhatian kepada perempuan tutp aurat...(bukan sekadar tutup rambut tapi pakai pakaian yang tak menampakkan bentuk badan) sebagai salah satu perkara yang boleh dilakukan untuk mengelakan kejadian tak bermoral ni

Bookmark and Share

  


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-12-05 12:23


Astagfirullah...Na'uzubillah...apa nak jadi dengan dunia zaman sekarang ni..
pesan ana buat semua..berjaga2...sentiasa ingat padaNYA setiap melangkah keluar dari rumah...dan seperti kata 'isa-VR4'..AMALKAN AYAT2 PELINDUNG...InsyaALLAH..DIA maha menjadikan segala-galanya...
Apapun sebagai muslimah..aurat itu penting..
jaga pergaulan..dan sama-sama kita berdoa agar gejala seperti ini tidak menular dengan lebih berleluasa lagi..InsyaAllah...
dan moga keselamatan u kita,keluarga,teman2 dan semuanya terpelihara..Amin...

Bookmark and Share

  


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-12-05 20:01


ikut kata sahabat kita ni.. isa-VR4

guna ayat pelindung...

Bookmark and Share

  


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

JeSsamIn
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15751
Posting: 56
Dari: no man's land

Perlis  


posticon Posting pada: 23-12-05 20:21


macam pernah baca email ni di fwdkan..dan pernah baca jugak emel yang cakap there's no such thing like this drug. but apa-apa pun lagi baik berjaga2 dan jangan dekat langsung kan?

Bookmark and Share

  


  Member Information For JeSsamInProfil   Hantar PM kepada JeSsamIn   Quote dan BalasQuote

huda_wafana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17784
Posting: 144
Dari: port dickson

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-12-05 21:11


teruk orang zaman sekarang ini...

Bookmark and Share

  


  Member Information For huda_wafanaProfil   Hantar PM kepada huda_wafana   Quote dan BalasQuote

Abdullah83
Warga Rasmi
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20739
Posting: 19
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 26-12-05 12:09


memang teruk pun...mana la akal diaorang ini...Allah SWT beri untuk fikir yang mana baik dan buruk....ada yang dah tau kalau buat benda yang tak elok akan terima akibatnya. tapi buat jugak.... hyeeeeee.....dah nak kiamat agaknya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Abdullah83Profil   Hantar PM kepada Abdullah83   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 26-12-05 14:47


laksanakan HUDUD saja...
barulah benda2 macam ni takkan berlaku

Bookmark and Share

  


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 28-12-05 13:13


Lelaki yang buat benda tu mesti tak hormat kaum hawa. Mesti dia tak faham perasaan keluarga mangsa.. Cuba orang lain yang buat macam tu kat dia punya isteri, adik, kakak atau mak dia... Mesti dia marah kan.. Tak tahu la Kalau dia suka orang buat macam tu kat dia.. saya rasa tak orang yang macam tu kan...
/

Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

mzaidi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.12.2005
Ahli No: 21549
Posting: 28
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-12-05 20:04


bagi saya cecair yang dimasukkan kedalam minuman tu pernah saya tengok, cecair ini berada dalam botol jernih sebesar ibu jari dan tidak berwarna.kalau sebelah utara benda ni dah lama heboh sebab mudah didapati di thailand.masa saya tengok benda tu pun dari seorang remaja yang tinggal sekampung dengan saya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mzaidiProfil   Hantar PM kepada mzaidi   Pergi ke mzaidi's Website   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 17-01-06 22:52


astagfirullahal'azim

Bookmark and Share

  


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-01-06 05:00


Astaghfirullah...sesungguhnya semua ini adalah kejayaan yang dicapai oleh para kaum yahudi yang telah berjaya menyerapkan dakyahnya kepada para umat islam..oleh itu berhati2lah dalam kehidupan antum semua..ingat-meningati sesama insan..janganlah hidup dalam kekitaan(nafsi-nafsi)

amalkan adab makan dan minum ketika makan...insyaAllah kita akan tahu makanan itu ada racun ataupun tidak...amalkan lah ia...bacalah doa pelindung diri...

salah siapa tanyalah diri sendir?diri sendiri yang tahu...pesalah dan atau yang tidak bersalah.....

ilalliqa ma salamah


-----------------
.:ILMU IMAN & AMAL carilah ia...SEBELUM kita meninggalkannya:.>.:Carilah Cinta Allah dan Rasulullah Sebelum Cintanya akan Hambanya:.


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

QistinaHumaira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18078
Posting: 156
Dari: di bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-01-06 08:14


kasihanilah kami, kaum hawa yang lemah ni... :-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For QistinaHumairaProfil   Hantar PM kepada QistinaHumaira   Quote dan BalasQuote

hazreenrashid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15666
Posting: 115
Dari: Moscow

malaysia  


posticon Posting pada: 18-01-06 08:37


amalkan gaya hidup sihat, jangan pergi disko atau2 tempat2 subhah, jangan berkwn dengan orang-orang yang tak ketahuan. Insya Allah, dilindungi diri dari benda2 macam ini.

Bookmark and Share

  


  Member Information For hazreenrashidProfil   Hantar PM kepada hazreenrashid   Pergi ke hazreenrashid's Website   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-01-06 09:29


jaga-jaga.

dunia dah lain macam ini

kita kena berwaspada..

amalkan ayat2 pelindung

:oops: :oops:


-----------------
"Hidup ini seperti mengupas kulit bawang, sekali anda mengupas kulitnya,sesekali air mata anda akan mengalir menitis ke bumi"


Bookmark and Share

  


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-01-06 09:35


~nau'zubillah min zaliq~

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-01-06 11:15


Ya Allah...lindungilah kami dari perkara2 yang di rejam

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-01-06 13:16


:oops: macam ni lah sekarg,bila teknologi disalah gunakan....untuk tujuan buruk....& untuk kaum hawa tuu,berhati2 lah,dunia sekarang dah tak mengenal mangsaaa... :lol:


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

harmoni_melodi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.09.2005
Ahli No: 19040
Posting: 50

Johor  


posticon Posting pada: 18-01-06 14:58


macam2kan dunia sekarang ni...
oleh tu,
sesamalah kita menjaga diri agar sentiasa dalam lindungan rahmat Tuhan dan kasih-sayang-Nya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For harmoni_melodiProfil   Hantar PM kepada harmoni_melodi   Quote dan BalasQuote

zatie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17090
Posting: 209
Dari: sHaH aLaM

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-02-06 12:33


perogol tu tak pernah fikir agaknya kesan daripada perbuatan dye tu.......
hairan betul boleh budak umur 4 tahun pun kena rogol...
hancur masa depan budak tu...
senang2 kahwin saja la...........

Bookmark and Share

  


  Member Information For zatieProfil   Hantar PM kepada zatie   Quote dan BalasQuote

ucu_nuriman
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6663
Posting: 59
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-02-06 13:15


Orang yang buat kerja ini kalau dapat ditangkap bagi saja makan racun, tak pun paksa dia makan rumput kuda itu biar dia seksa sampai mati. :-| kes rogol ini kat malaysia dah makin menjadi-jadi hari tu ucu baca kat paper ada dua nenek yang dirogol dalam dua kejadian berasingan. maknanya tak semestinya orang muda saja jadi mangsa, orang tua yang dah menopaus tu pun nak dianiaya. Selalunya pemangsa ni mabuk atau penagih dadah yang meragut sambil memuaskan nafsu. :-| tak guna betul. kepada sahabat muslimah sesiapa yang ada nenek yang tinggal beseorangan pastikanlah keselamatan mereka. paling elok kita nak kemana2 perlu berteman. Bawa apa-apa senjata yang boleh diguna ketika kecemasan dan masa keluar rumah banyakkan baca ayat kursi sampailah tempat yang dituju. MUdah-mudahan Saudara muslimahku sentiasa di lindungi ALLAH. aaminn...


-----------------
"...Allahlah yang sentiasa mencukupkan keperluanku...dan Kepadanya lah aku berlindung.."


Bookmark and Share

  


  Member Information For ucu_nurimanProfil   Hantar PM kepada ucu_nuriman   Quote dan BalasQuote

ainaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1106
Posting: 152
Dari: depan pc

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-02-06 13:25


hii...takutt...
nak pergi kerja pun takut sekarang ini sebab sebelum pergi sekolah kena lalu kut ladang getah...:(
pernah ada satu kes...perempuan yang bawak moto pun dia halang dan rembat dan rogol....dunia betul2 dah tak selamat sekarang niee....takutt...:(

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainaaProfil   Hantar PM kepada ainaa   Pergi ke ainaa's Website   Quote dan BalasQuote

ainaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1106
Posting: 152
Dari: depan pc

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-02-06 13:28


hii...takutt...
nak pergi kerja pun takut sekarang ini sebab sebelum pergi sekolah kena lalu kut ladang getah...:(
pernah ada satu kes...perempuan yang bawak moto pun dia halang dan rembat dan rogol....dunia betul2 dah tak selamat sekarang niee....takutt...:(

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainaaProfil   Hantar PM kepada ainaa   Pergi ke ainaa's Website   Quote dan BalasQuote

elmifaiz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22925
Posting: 41
Dari: Brickfields

Selangor  


posticon Posting pada: 23-02-06 15:39


bismillah..

anda pernah mendengar ubat perangsang berasarkan cecair? seperti diatas?

benda ini sebenarnya telah lama tersebar di malayaia.. dan digunakan secara meluas oleh orang kita sendiri... boleh didapati di pasaran gelap ataupun tabib cina yang tertentu...

dengan harga RM10 - RM100 sebotol sebesar botol minyak wangi(jenis sapu)
diimport dari negara cina dan taiwan.
ramai anak gadis kita telah rosak kerananya.
ini diakui oleh rakan saya yang telah meniduri berbelas gadis(masyaallah)

cairan ini digunakan dengan menuang ke dalam air minuman dan berkesan setelah 5 minit diminum.
(pernah melihat di depan mata sendiri)

p/s
kepada wanita muslim yang bertudung litup, anda kini telah menjadi sasaran golongan ini dengan alasan (daging segar)

sebenarnya saya pernah ada teman wanita(cina). saya telah bertanya kepadanya tentang cecair ini. dia mengakui ia banyak...
malah turut ditakuti oleh wanita cina....

sebarkan perkara ini kepada para muslimah yang lain...

fikir dan renungkan kesannya sekiranya terjadi kepada anggota keluarga kita yang amat kita kasihi....

Bookmark and Share

  


  Member Information For elmifaizProfil   Hantar PM kepada elmifaiz   Quote dan BalasQuote

AsSyahid_MuhdHafidz
Warga Rasmi
Menyertai: 18.02.2006
Ahli No: 22803
Posting: 18
Dari: Kangar, Perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 26-02-06 14:17


Demi Allah selagi nyawa didalam jasad, kami menggantikan tengkok kami dengan kemuliaan agama Allah yang membela & jiwa mukmin-mukminah....

Kitalah ummah yang perlu bangun...
Kitalah ummah yang perlu bangun...
Kitalah ummah yang perlu bangun...

Tiadalah wanita itu di tindas dalam kerajaan Islam! Ketahuilah Islam Hadhari hanyalah pembohongan... mereka mengada-adakan satu hukum selain dari hukum Allah.

Adalah menjadi sunnah Rasullallah bila keluar membawa senjata. Tips pertahankan diri & untuk membutakan mata musuh dalam masa 4 jam!

mesej saya: [email protected]

mesej saya:

Bookmark and Share

  


  Member Information For AsSyahid_MuhdHafidzProfil   Hantar PM kepada AsSyahid_MuhdHafidz   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-02-06 14:21


:roll: oelh itu,kadang-kadang,orang perempuan ini kena la berjaga2....jangan la keluar ke tempat sembarangan,dan brgaul bebas antara laki & perempuan...

:-) semua tu Islam dah terapkan....disebabkan tak hendak jadi macam wanita kat singapura la Islam buat macam tuu....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-02-06 16:31


ehm..bawa air sendiri sajalah,jimat sikit!lagipun air yang dijual sekarang ni pun taktau dari mana sumber sebenarnya!

Bookmark and Share

  


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-02-06 20:08


masyaallah apa nak jadi la umat akhir zaman ini....siapkan diri dengan ilmu pertahanan diri...tak pun bawa semburan(cili ke) kat dalam beg....sembur muka orang tak berguna itu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-02-06 20:18


rogol di mana-mana saja...tak kira tempat....di desa mahupon bandar besar....perogol ni pikiran mereka macam binatang......memang geram betulll.....manusia yang bernafsukan binatang....hukum bunuh saja perogol ini...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 19-04-06 12:41


Pada 26-02-06 16:31 , musafir_lara posting:

!!! QUOTE !!!

ehm..bawa air sendiri sajalah,jimat sikit!lagipun air yang dijual sekarang ni pun taktau dari mana sumber sebenarnya!


betul-betul.. lepas itu jangan la suka tabiat keluar dari rumah ni. Tak elok...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

danial_muhd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23070
Posting: 212
Dari: Bukit Mertajam -> gambang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-04-06 12:45


Sabar dan banyakkan berdoa agr dapat dihindari ROGOL yang menjadi malapetaka sekarang...

Nauzubillah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For danial_muhdProfil   Hantar PM kepada danial_muhd   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.181286 saat. Lajunya....