Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 07-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Hasil besar tidak dapat dicapai dengan sekali gerakan. Kita harus terus bergerak ke depan, selangkah demi selangkah seperti ketika kita berjalan.
-- Samuel Smile

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: azrin80
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43100

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 29
Ahli: 0
Jumlah: 29




  Yang Masuk Ke Sini
wadud: 2 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 19 hari yang lalu
muslimin23: 21 hari yang lalu
kasih_kekasih: 25 hari yang lalu
syahidatul: 28 hari yang lalu
raudhahasanah: 29 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Apa pandangan muslimat dengan lelaki botak? {^_^}


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Apa pandangan muslimat dengan lelaki botak? {^_^}

Please Mendaftar To Post


Oleh Apa pandangan muslimat dengan lelaki botak? {^_^}

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-09-04 18:54




Saya tengoklah...ramai jugak student lelaki kat universiti yg membotakkan kepala? Apa pandangan muslimat dan sesape saje?



Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-09-04 18:55


okey tak?

-----------------
Hamba Allah yang masih belajar mengenali hakikat kehidupan (",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

fuyutsuki_azuska
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.09.2004
Ahli No: 11163
Posting: 70
Dari: Kuala Lumpur

japan  


posticon Posting pada: 29-09-04 20:28


saya nak tanya... apa tujuan mereka nak botakkan kepala tue? mendatangkan kesan apa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fuyutsuki_azuskaProfil   Hantar PM kepada fuyutsuki_azuska   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-09-04 20:57



botak licin ke..
kalau niat depa botakkan kepala licin² nak ikut trend tu... mmg tokleh harap aa..
heh..
tapi ada gak yg nature diorg memang lebih gemar kepala yg hampir botak, yg tak payah sikat tu.. kalau dah naturally smart macam tu (botak) drpd serabut dgn rambut, nak komen apa lagi...

wallahu a'lam..

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-09-04 23:07


Quote:

On 2004-09-29 20:28, fuyutsuki_azuska wrote:
saya nak tanya... apa tujuan mereka nak botakkan kepala tue? mendatangkan kesan apa?



Tujuan mrk botakkan...emm? Tah...
Ianya akan mendatangkan kesan sampingan iaitu kelihatan bersinar di bawah pantulan matahri...
Kesan lain...emm...feel fresh and comfort kot

-----------------
Hamba Allah yang masih belajar mengenali hakikat kehidupan (",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-09-04 23:15


housemate sy, merangkap tok imam, ajk surau, ajk prog itu ini, festival itu ini...dia botakkan kpl di awal sem...pastu dekat2 nak exam rambut pun dah pjg....so, dia cuma potong rambut sekali satu sem

-----------------
Hamba Allah yang masih belajar mengenali hakikat kehidupan (",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-04 23:20


botak ok kot tak payah nak pakai minyak rambut, sikat pun tak perlu ada...hahaha

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-09-04 23:39


Ada beberapa org kawan saya yg berkepala botak, pakai kopiah...muke diaorang nampak bersih je...air muka diorang ada nur. Kalau kita tengok pun hati rasa senang

-----------------
Hamba Allah yang masih belajar mengenali hakikat kehidupan (",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

yahiko
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2004
Ahli No: 11027
Posting: 62
Dari: tyne & wear

Kedah  


posticon Posting pada: 30-09-04 01:30



best ape wat rambut botak..sy slalu gak..tp bukan botak licin la. no 2 ke.. 3 ke..tak payah nak susah2 sikat rambut..kepala pun rase ringan je..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yahikoProfil   Hantar PM kepada yahiko   Quote dan BalasQuote

ain_khansaa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.09.2004
Ahli No: 11145
Posting: 63
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-04 09:34




bagi ana nampak janggal bila botak licin kecualilah jika bayar nazar... (kadang2 bila tanya hanya sbb team bola kegemaran dioranng menang )
kadang2 tu ada jg yang rasa ringan kepala depa xpa rambut... senang nak berfikir katanya esp. waktu2 exam...

tapi bagi yang trim nipis ana rasa ok... nampak kemas.



Bookmark and Share

    


  Member Information For ain_khansaaProfil   Hantar PM kepada ain_khansaa   Quote dan BalasQuote

AZHARee
Warga Rasmi
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11331
Posting: 2
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-09-04 14:36


botak cunnn ape....heh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AZHAReeProfil   Hantar PM kepada AZHARee   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-09-04 16:29


heheh..cerah masa depan apa...!!!klu jln waktu mlm,kat tempat gelap xyah guna lampu dh....jz kidding!

-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

tooyu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.04.2004
Ahli No: 8671
Posting: 29
Dari: somewhere kat kdh

Kedah  


posticon Posting pada: 30-09-04 17:10


operrrr..... sapa nak berlakikan jantan botak msg me .... wakakakakkakakaka

Bookmark and Share

    


  Member Information For tooyuProfil   Hantar PM kepada tooyu   Quote dan BalasQuote

hakimabdulrahman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10003
Posting: 541
Dari: kawan

singapore  


posticon Posting pada: 30-09-04 17:27



Bab fesyen...ikutann
Melakukan umrah..
BAb penyakit...
BAb sememangnya keturunan..
BAb banyak fikir..

BAb..jadi...aper yaa



Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimabdulrahmanProfil   Hantar PM kepada hakimabdulrahman   Pergi ke hakimabdulrahman's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-09-04 22:33


Sahabat2 yg puji dan sokong kepala botak tu mesti botakkan?
Gurau je...jgn marah...

Saya tanya ni bukannya apa...tapi teringin juga nak cukur kepala...Rasulullah pun pernah mencukur kepala sehingga licin, kalau tak silap semasa perjanjian hudaibiyah atau haji widak. Nati saya cek balik . So, bolehlah amal sunnah.
Kawan saya kata, ada satu hadis ygmaksudnya lebih kurang "Rasulullah mendoakan sekali untuk orang yg memotong rambut, Rasulullah mendoakan dua kali untuk orang yg mencukur kepala"... Tujuan hadis ni hanya untuk lelaki jela...

-----------------
Hamba Allah yang masih belajar mengenali hakikat kehidupan (",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

yahiko
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2004
Ahli No: 11027
Posting: 62
Dari: tyne & wear

Kedah  


posticon Posting pada: 30-09-04 22:36


Quote:

On 2004-09-30 14:36, AZHARee wrote:
botak cunnn ape....heh..





Bookmark and Share

    


  Member Information For yahikoProfil   Hantar PM kepada yahiko   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-09-04 22:40


Tapi kebanyakan yang cukur licin kepala ni, diorang wearing kopiah...Tu yang nampak comfort je

-----------------
Hamba Allah yang masih belajar mengenali hakikat kehidupan (",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

luvida
Warga Rasmi
Menyertai: 16.09.2004
Ahli No: 11181
Posting: 9
Dari: terang

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-10-04 03:07


mungkin..boy tu nak exam so..dier botakkan kepala untuk hilangkan serabut..kebanyakkanlaa yang buat macam tu..
nampak seksi..dan menggerunkan..mak tolong!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For luvidaProfil   Hantar PM kepada luvida   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 01-10-04 03:43


Membotakkan kepala adalah hobi saya. So takde sape yg leh pertikaikan kenapa saya botak lagi satu tengok la avatar saya kat sebelah tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-10-04 12:22


botak pun boleh jadi isu ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

fatin_tulip
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2004
Ahli No: 7654
Posting: 93
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-10-04 12:42


ok


Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin_tulipProfil   Hantar PM kepada fatin_tulip   Quote dan BalasQuote

apple85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.01.2004
Ahli No: 6178
Posting: 55
Dari: trg

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-10-04 13:06


wah2...cakap pasal botak la plak...
saye rase bagus jugak botak...sbbnye kuren skit tensen,kepala ringan.tak penin kepale sangat, kepala tak serabut, berfikir pun leh ngan tenang..

cube bandingkan ngan guy yg berambut pjg tahap serabai lak,..fikiran die org tak tenang,muke berserabut...
dan yg panjang mengalahkan kaum hawa lak kat stesen2 bus byk sesangat..kalu kepale die oram leh di scan..mesti ade memacam kat situ kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For apple85Profil   Hantar PM kepada apple85   Quote dan BalasQuote

apple85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.01.2004
Ahli No: 6178
Posting: 55
Dari: trg

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-10-04 13:09


haaaa...lupe la plak..kalu nak cakap pasal girl suke ke tak boy yg botak ni...kena la tengok girl tu die pandang ape...duitt...smat...bijak...hensome ? dan sebagainyer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For apple85Profil   Hantar PM kepada apple85   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-10-04 13:19


hm...kawan2 saya kat sek dulu pun mmg minat sangat ngan ngn lelaki yg botak...smart sket kot.... ntah.....bagi saya botak ni ok ape...sempoi.....ade stail tersendiri apee..

sekurang2nya kalu die tu kurang jaga personaliti..bab rambut ni...ok..pasal tak yah susah2 nak jaga....jimat duit beli shampoo...ye tak?? nampak bersih sket dr malas nak bela rambut tu....

hanya pandangan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-10-04 14:16




maaflah menyampuk, ana pernah terbaca kajian yg menyatakan bhw lelaki yg botak ni mudah utk mendapt risiko sakit jantung.
nk pandang pada botak @ hatinya?!
tepuk dada tanyalah hati..


-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

sasician
WARGA SETIA
Menyertai: 04.05.2004
Ahli No: 8783
Posting: 453
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 01-10-04 16:07


kadang2 diaorg ada geng botak sendiri...
mgkn skin head..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasicianProfil   Hantar PM kepada sasician   Pergi ke sasician's Website   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-04 13:46


itu yg dah lain dari niat.....huhu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

najwa_hayati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.09.2003
Ahli No: 3625
Posting: 182
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-10-04 15:55


assalamualaikum..

personally tak kisah lelaki tuh botak ker tak botak.. asalkan kemas and nampak nice.. tambahan ada matching personality... itu dah cukup ok..

tapi yang tak setuju tuh bila botak pakai kopiah ada nur.. hmm.. musykil pulak... that is absolutely not a generalisation... certain people je laa kot

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwa_hayatiProfil   Hantar PM kepada najwa_hayati   Quote dan BalasQuote

syima
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.04.2004
Ahli No: 8244
Posting: 29
Dari: ipoh perak

Perak  


posticon Posting pada: 04-10-04 17:36



ok gak kalau botak ....agak tak sempat mandi....rambut tak yah kira ah.....by the way smart aper kalau botak.student uum pun ramai yg botak.....exspecially palapes ah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syimaProfil   Hantar PM kepada syima   Quote dan BalasQuote

KhilafahIslamiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7208
Posting: 104

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 04-10-04 17:45


Orang yang botak berisi dengan taqwa kepada Allah lebih baik dari orang yang berambut kemas atau kusut..

Rupa paras tidak penting bagi Allah SWT..Begitu jugak dengan kita..Jangan kita melihat orang yang botak itu tak lawa..Kalau orang tuh botak tapi beriman dan Allah meredhainya macam mana? kenapa kita sebut tentang fizikal tapi kita tak sebut tentang ruhiyah kita?

Tapi baguslah kita bincang topik agar kita dapat meluaskan pandangan tapi kalau topik yang diperbincangkan tidak melibatkan atau berunsurkan Allah SWT agak-agak Allah SWT nak terima tak???

Semoga kita semua diberi hidayah untuk terus bersama dalam agamaNya yang suci lagi benar..Wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For KhilafahIslamiyahProfil   Hantar PM kepada KhilafahIslamiyah   Pergi ke KhilafahIslamiyah's Website   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 04-10-04 18:55


Quote:

On 2004-10-01 14:16, ismi_safiza wrote:


maaflah menyampuk, ana pernah terbaca kajian yg menyatakan bhw lelaki yg botak ni mudah utk mendapt risiko sakit jantung.
nk pandang pada botak @ hatinya?!
tepuk dada tanyalah hati..




Wow itu kajian tentang botak ori punya bukan yg sengaja cukur kepala

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 04-10-04 18:57


Quote:

On 2004-10-01 16:07, sasician wrote:
kadang2 diaorg ada geng botak sendiri...
mgkn skin head..



Maaf kitorang ni team botak beriman bukan skin head

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-10-04 21:44


Betul tu usmad. Nanti bolehla aku buat botak jugak...pasal byk sgt kelemumur

Aku nak buat botak, tapi aku dgr ceramah sorang ustaz, masa berceramah kat madrastul hafiz, dia kata Rasulullah SAW botakkan kepala sekali shj dalam hayatnya...tu yg buatkan aku rasa nak tangguhkan niat aku dulu. Kalu nak buat pun rasanya nak buat sekali je....

Botakkan kepala, pelihara janggut dan lilit serban. Nampak kemas dan selesa. Tapi aku tak pernah cuba...

-----------------
Hamba Allah yang masih belajar mengenali hakikat kehidupan (",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-10-04 21:52


Saya ada sorang brother angkat, dia selalu buat botak, nampak kemas. But he wearing full sunnah everyday, kopiah, serban, kain sutrah, jubah, lota, celak, miswak, atar...everytime, anywhere.

Sb tulah saya kata nampak muka bersir, ada nur...Tgk muke diapun ...hati rasa tenang je

-----------------
Hamba Allah yang masih belajar mengenali hakikat kehidupan (",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

humairatulhusna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2004
Ahli No: 8688
Posting: 101
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 04-10-04 22:46


BOTAK!!!!! he he ok jer... nampak kemas ... apa lagi klu pakai kopiah.... selalunya bab botak nih budak tahfiz rajin buat...betul ker? a'la kulli hal terpulang pada diri individu... rasenye jarang ader muslimat yg tak suka lelaki botak

Bookmark and Share

    


  Member Information For humairatulhusnaProfil   Hantar PM kepada humairatulhusna   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-10-04 22:05


Quote:

terpulang pada diri individu... rasenye jarang ader muslimat yg tak suka lelaki botak



Betul ke jarang ader muslimat yg tak suka lelaki botak ? Ishh bahaya ni buat botak. Usmad, hang kena jaga-jaga pasai jarang muslimat tak suka lelaki botak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

humairatulhusna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2004
Ahli No: 8688
Posting: 101
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-10-04 22:49


ish ish

[ Posting ini telah di edit oleh: humairatulhusna pada 2004-10-05 22:56 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For humairatulhusnaProfil   Hantar PM kepada humairatulhusna   Quote dan BalasQuote

humairatulhusna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2004
Ahli No: 8688
Posting: 101
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-10-04 22:55


Quote:
Betul ke jarang ader muslimat yg tak suka lelaki botak ? Ishh bahaya ni buat botak. Usmad, hang kena jaga-jaga pasai jarang muslimat tak suka lelaki botak. [LIST]

ish ish kesitu pulak



Bookmark and Share

    


  Member Information For humairatulhusnaProfil   Hantar PM kepada humairatulhusna   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-10-04 23:08


Takdelaaa....gurau je

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

hurun_ein
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4470
Posting: 317
Dari: utm, skudai

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 05-10-04 23:30


Quote:

On 2004-10-05 23:08, ridwan_daie wrote:
Takdelaaa....gurau je





pandai ye ridwan_daie bergurau..
erm, hot ye topik nie..

erm, nak bagi pendapat...honestly, ana x suka lelaki yg membotakkan kepala beliau...coz nampak kuat pikir sangat.. sampai habis semua rambutnya...
Nway, 'ala kulli hal, terpulanglah atas individu pemilik kepala2 itu...kalau selesa x berambut, go on lah..

tumpang tanya, utk kaum muslimin pula...kalau tetiba antum tahu yg bakal pasangan hidup anda x berambut atau dengan mudahnya, botak...apa pendapat anda? apa nak buat??

-----------------
ana..ukhtukum fil Islam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurun_einProfil   Hantar PM kepada hurun_ein   Pergi ke hurun_ein's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-10-04 00:46


Kalau tetiba dpt tau bakal isteri takde rambut? Pendapat saya kita kenalah fikir dan ambil langkah bijak. Memula kita mesyuarat dgn org2 tertentu spt mak, ayah, adik-beradik, sahabat2, then buat solat istikharah minta petunjuk dan jawapan drp Allah ta'ala

Kalu Allah nak bg isteri yg cmtu nak buat cmne?terima je laa seadanya.... Hmm...yg penting isteri kita dpt sama2 mmbantu dan menggalakkan suaminya utk meneruskan perjuangan

-----------------
Hamba Allah yang masih belajar mengenali hakikat kehidupan (",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

humairatulhusna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2004
Ahli No: 8688
Posting: 101
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 06-10-04 18:53


rambut adalah mahkota wanita sooo klu takder sbrang kemudharatan jgnlah nak cuba botakkan kepala... (pesanan ini ditujukan khas kepada kaum hawa sahaja ... he he)

Bookmark and Share

    


  Member Information For humairatulhusnaProfil   Hantar PM kepada humairatulhusna   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-10-04 20:49


lawa apa kalau perempuan botak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-10-04 21:25



YER KER NI???
BAGUS JUGA..TAPI SYA DA LAMA TAK BOTAK KAN KEPALA LA...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-10-04 14:52


Quote:

Betul ke jarang ader muslimat yg tak suka lelaki botak ? Ishh bahaya ni buat botak. Usmad, hang kena jaga-jaga pasai jarang muslimat tak suka lelaki botak. [LIST]

..betul kott.....tp,kalu gi jalan2 ke mane2 jgn lah perasan lak ekk

perm tu asik pandang aje kat dia....lelaki tu pun tersipu..sbb dah tau...muslimat ni ramai yg suke lelaki botak.....rupa2nya,muslimat tu tengah menghayati sinaran pantulan cahaya terik matahari di atas kepala nya yg botak bersilau dan berkilat....fuuyoooo
uhuk uhuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

ansarullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2004
Ahli No: 10247
Posting: 110
Dari: Rusila

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-10-04 16:52


boleh tahan la hensemnyer..kui

Dr.Ansarullah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ansarullahProfil   Hantar PM kepada ansarullah   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-10-04 23:56


Kalau sape2 buat botak dgn niat untuk contohi kekasih Allah, Nabi Muhammad SAW, masyaallah....tentu besar nilainya di sisi Allah. Walaupun di sisi manusia takde ape2, cuma seperti cermin bersinar, tapi bagaimana pula pada pandangan Allah, kalau ada manusia yang tak pernah melihat kekasihNya, tidak pernah hidup sezaman dengan kekasihNya ingin mencontohi kekasihNya

-----------------
Hamba Allah yang masih belajar mengenali hakikat kehidupan (",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 08-10-04 13:18




nak botak ker...nak bertoncet ke...itu dia punya pasal...asalkan tak bercanggah drp ajaran Islam dah la...

p/s: org botak dan jahat ni bleh la dipanggey 'setan gondol'...ek ek ek....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-10-04 14:36


teruskanlah niat murni kalian,sbg sunnah kekasih Allah,Rasul kita....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

tembakul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3376
Posting: 60
Dari: death river

Johor  


posticon Posting pada: 11-10-04 11:14




ana pun botak jugak...
tapi baru jek 2 minggu botakkan kepala...
ana potong rambut tak pakai tapak(mesin rambut)....
so banyaklah cerita dan pandangan orang lain terhadap orang botak ni....
kalau lelaki memang tak fikir ape bila tengok ana....
tapi bila perempuan.... menjeling macam ana ni jahat sangat.....
dan satu cerita best....
ana balik kampung dari kuantan ke johor...
singgah sekejap kat stesen minyak jementah...
ana berhentikan kenderaan sebab nak rehatkan badan sekejap kat belakang stesen minyak tersebut.... masa ana berhenti ada lah superbisor stesen minyak tengok ana semacam jek...
pastu tu ana isi minyak....
masa isi minyak dia tanya "awak ke yang duduk kat belakang tadi?'
ana kata "iye memang saya kenapa?"
dia kata" saya baru nak telefon polis,saya suspek awak nak buat rompakan kat stesen minyak ni, sebab cara awak mencurigakan"
ana tak tahulah apa pandangan orang lain terhadap orang botak ni....
jahat sangat ke bila botakkan kepala....
ada jugak yang kata ana ni polis..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tembakulProfil   Hantar PM kepada tembakul   Pergi ke tembakul's Website   Quote dan BalasQuote

ieman2004
Warga Rasmi
Menyertai: 15.06.2004
Ahli No: 9478
Posting: 12
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 11-10-04 12:45


okla tu, tak payahlah susah2 org perempuan nak bawa cermin lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ieman2004Profil   Hantar PM kepada ieman2004   Pergi ke ieman2004's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 11-10-04 12:54



bagi saya,orang lelaki botak ok dari dok simpan rambut panjang.hensem lagi lelaki botak dari yang dok simpan rambut panjang.silap haribulan tertukar ngan langsuir plak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

virtualmovement
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7206
Posting: 141
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-10-04 09:44


ala...botakjerle,kita muslimin ni bukan botakkan kepala sbb nak hensem ke..nak tarik perhatian muslimat ke..nak suruh muslimat suke ke,benci ke..
tp kan kerana Allah..suka diorg le(muslimat) nak kata apa pun kan...xyahle bimbang sangatle ridwan_daie dgn pndgn muslimat ttg ni-sbb niat bukan nak redha diorg kan..tp redha Allah(tul tak?)
so..sape nak botak,botak jerle..tp niat kerana Allah,sbb Allah dan untuk Allah...
"hidup ini indah jika segalanya kerana Allah SWT"

Bookmark and Share

    


  Member Information For virtualmovementProfil   Hantar PM kepada virtualmovement   Pergi ke virtualmovement's Website   Quote dan BalasQuote

appy
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11354
Posting: 35
Dari: marang..ganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-10-04 10:06


ermmm..alaa..iskh..silau laa

Bookmark and Share

    


  Member Information For appyProfil   Hantar PM kepada appy   Quote dan BalasQuote

liliey
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11718
Posting: 96
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-10-04 22:24


askum... zaman skang plajar universiti yang botakkan kepala slalunye sebab ikut trend...

tapi yang menjadi problemnye, nape kalu ader lelaki yang botakkan kepalanya masyarakat akan pandang smacam jer..
mule la diorang wat andaian sdiri
" eh, budak nih!insaf ke aper?"

kalu simpan rambut panjang sampai ke pinggang tak der pulak diorang kate per2..

konpius bercampur heran..
~bukan ke kalu cukur rambut tu sunnah nabi~
~nyesalnye tak mendalami ilmu agama~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lilieyProfil   Hantar PM kepada liliey   Quote dan BalasQuote

enany
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.10.2004
Ahli No: 11818
Posting: 24

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-04 22:41


terpulang pada individu itu sendiri....bagi sya ok ape lelaki botak...nampak bijak,bijak......

Bookmark and Share

    


  Member Information For enanyProfil   Hantar PM kepada enany   Quote dan BalasQuote

cutiegurl_dehearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.08.2004
Ahli No: 10835
Posting: 84
Dari: bumi tercinta

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-10-04 02:02




erm....byk kelebihanye...
1=nampak cute
2=jimat mase[takyah syampu..sikat rambut...dll]
3=jimat duit [takyah beli syampoo]
4 hingga seterusnye...

pkir sendiri yer... hehehe



Bookmark and Share

    


  Member Information For cutiegurl_deheartyProfil   Hantar PM kepada cutiegurl_dehearty   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-10-04 23:36


Terima kasih virtulmovement dan semua. Betullah, kalau nk buat botak bkn nak dpt redha manusia, tp nak dpt redha Allah. Kalu nak dpt redha manusia jdla mcm Luqmanul Hakim dan anknya.....

-----------------
Hamba Allah yang masih belajar mengenali hakikat kehidupan (",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

condemned
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.06.2004
Ahli No: 9566
Posting: 121
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 14-10-04 23:52


botak kepala...ringan sikit kepala..

tp kene tengok muke gak ar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For condemnedProfil   Hantar PM kepada condemned   Pergi ke condemned's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-10-04 00:33


Quote:

botak kepala...ringan sikit kepala..

tp kene tengok muke gak ar..



Tengok muke camne tu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 16-10-04 13:54




kesian ader, kelakar pon ader bila baca kisah tembakul..

personally saya tak minat dgn org2 yg botak ni.. tp yg rambut panjang lg la tak suka.. sebaik2nya rambut yg pendek & dijaga dgn kemas..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-10-04 14:03



MASA RAMBUTKU BOTAK – Babak 12

Masa aku balik kampong,
Org kampong dok gelak kat aku,
Aku geram..ambik mesin rambut,
Sekali jalan..maka licin,
Senang aku botakkan rambut,
Puas hati aku,
Nasib baik aku open-minded,
Kalu naik motor waktu malam,
Aku dah tak yah pakai helmet,
Dah ada ciri keselamatan,
Satu lagi kalau korang nak tahu,
Aku dlm bab “IT” boleh tahan tau

..

skrip asala dari tajuk "Aku & Rambut"

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-10-04 14:07


setahun 2-3 kali potong pendek (hampir botak)
...tadi baru je potong rambut sendiri guna mesin.. botak suku inci hehe..

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

tembakul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3376
Posting: 60
Dari: death river

Johor  


posticon Posting pada: 17-10-04 13:24




mmm..... jangan pandang orang pada rambut...
tapi pandanglah pada hatinya... tak semestinya orang botak nie ganas, suka pukul orang, panas baran, suka merompak.. tapi botak ni ada kelas tersendiri...

-Ir Taha-

-----------------
-Mencari Keredhaan Allah Dalam Meniti Perjuangan-


Bookmark and Share

    


  Member Information For tembakulProfil   Hantar PM kepada tembakul   Pergi ke tembakul's Website   Quote dan BalasQuote

wardah_qlate
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7473
Posting: 143
Dari: qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-10-04 18:11


takut jugak tgk botak sampai boleh cermin muke........kalah stone cool tu.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qlateProfil   Hantar PM kepada wardah_qlate   Pergi ke wardah_qlate's Website   Quote dan BalasQuote

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-10-04 15:26


BOTAK>>>
hemsen apa?tapi tgk la plak..kalo dah la botak, pastu air muka mengerunkan..mestila semua orang kecut perut...tapi kalu botak, pastu selalu senyum rasanya tak de apa yang perlu dikisahkan..
sebenarnya botak ini sinonim dengan garang, zalim dan e.t.c maklum la kat dalam cerita selalu digambarkan macam tuh..hehheeh

[ Posting ini telah di edit oleh: nilamsari82 pada 2004-10-18 15:30 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-10-04 16:04


botak....
nampk smart....
nampak cute...
nampak matang...

suka tgk ustaz Wan Sohor Bani Leman

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-10-04 11:58




Haaaaa? Botak pun cute? Apa suda jadi

-----------------
Hamba Allah yang masih belajar mengenali hakikat kehidupan (",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-04 11:56



abang ridwan..janganlah botak..tak handsomela abang botak..dahle abang tu kurus..
apepun..it's up to u..
abang,kawan ummi ada sorang tu botak..ummi penah tanye dia nape botakkan kepala..waktu tu ummi form5..nak dekat spm..bulan7kot.
abang tau tak aper dia jawab???bengkek jer ummi..ingatkan dia nak kata ikut sunnah Rasulullah..rupa-rupenyer dia kata senang..lepas ni takyah pegi potong rambut..sampai habis spm..tension jer ummi dengar..loyar buruk tol!!!!
abang,mungkin itu sebab diorang botakkan kepala kot!!!malas nak pegi potong rambut!!!hehe..sabar bang..cam tak kenal jer ummi ni..loyar buruk sikit.hhehe
tapi bang,pada ummi..botak ni boleh nampak cantik kalo kene pada muka seseorang lelaki tu..macam kata abang..boleh nampak nur kat muker dier../ke nampak nur kat kepala dier??huhu..jangan marah bang..
tapi dari segi agama ummi tak tau..mintak maaple bang..jumpe lain kali bang..maaf salah silap ummi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-10-04 12:39


Okey....kesalahan anda dimaafkan kerana hari baik bulan baik, ramadhan mubarak

Tak baik memarah kan....Kepada semua yg berkepala licin salam ramadhan dari saya

-----------------
Hamba Allah yang masih belajar mengenali hakikat kehidupan (",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.195761 saat. Lajunya....