Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap tindakan menghasilkan tindakbalas
-- Hukum Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 47
Ahli: 0
Jumlah: 47




  Yang Masuk Ke Sini
tereturubuzu: 7 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 18 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: 8 G pada lelaki yang dibenci wanita


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» 8 G pada lelaki yang dibenci wanita

Please Mendaftar To Post


Oleh 8 G pada lelaki yang dibenci wanita

raihanahfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2004
Ahli No: 6910
Posting: 263
Dari: tawau,sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 28-09-04 11:19


Diperturunkan 8G perkara yang dibenci oleh Wanita tentang Lelaki ....Apakah dia ??

1.Garang
( garang tak bertempat, suka mencarut, suka cari gaduh, cakap kasar,suka marah2 tak bertempat, silap sikit tak boleh... macam ler dia betul semua, dsb) Lelaki perlu menginsafi diri bahawa wanita bukan alat untuk melepaskan kemarahan atau perasaan geram, sebaliknya dihargai dan dilayan dengan lemah-lembut.


2.Ganas
(kaki pukul,dengan perempuan pun nak tunjuk kuat sebabtahu perempuan bukan lawannya) Lelaki bersikap ganas memang perkara utama yg dijauhi
wanita sebab tak mahu mata biru atau badan lebam-lebam bila dah kahwin. Tidak kasihankah lelaki pada wanita yang lemah? Wanita bu kan
lawan lelaki sebaliknya lelakilah yang patut melindungi wanita.

3.Gementar
(takut sangat, tak yakin diri sendiri, tak percaya kebolehan diri,bergantung pada orang lain,dsb) Contohnya,depan perempuan, lidah kelu sampai ayat yg dilafaz kan pun tak jelas isi butir. Lelaki perlu mengatasi rasa gementar.

4.Gabrah
(tak pandai buat keputusan sendiri, ikut pendapat perempuan saja) Perempuan tak suka lelaki yang tiada keyakinan diri atau cepat panik menghadapi sesuatu perkara.

5.Gentleman tiada
(langsung tak gentle, p entingkan diri sendiri,ambik kesempatan,dsb) Kalau masa bercinta tak gentleman,inikan pula kalau dah kahwin nanti.
Lelaki perlulah menghormati wanita selayaknya. Sudah pasti wanita itu juga akan menghormati lelaki dengan perasaan hormat lagi.

6.Gerumal
(bahasa kedah -bohong atau tipu. Suka tipu perempuan untuk kepentingan diri sendiri. Sekali dua boleh maaf, tapi ni berkali2.) Lelaki tidak boleh menggunakan alasan bohong sunat utk melepaskan diri sebaliknya belajarlah untuk menjadi jujur dan bercakap benar dengan wanita.Bukankah berani kerana benar, takut kerana salah?Jika asyik membohongi wanita, sudah pasti kepercayaannnya kepada anda akan
musnah.

7.Ganggo
(kete rlaluan- lembut sangat, pemalu sangat, pendiam sangat,macho sangat, dll)Perempuan pun naik lemas jika lelaki bersikap keterlaluan dalam sesuatu hal.Cubalah bersikap sederhana dan mengimbangi karektor diri anda dengan baik.

8.Gatal
(miang ke ladi ngan perempuan lain selain dengan isteri)Tak boleh tengok perempuan dahi licin atau anak dara, mulalah pasang niat nak mengorat. Anda perlu ingat, kadangkala perempuan berpura2 melayan anda k erana ada udang sebalik batu.Mungkin dia bermata materialistik dan cintakan duit anda sahaja. Fahamilah perasaan isteri atau pasangan anda yang mencintai anda
sepenuh hati! Bukankah lebih baik menggoda isteri sah anda daripada menggoda perempuan lain yang bukan hak anda.


sumber sabahan.net






Bookmark and Share

  


  Member Information For raihanahfirdausProfil   Hantar PM kepada raihanahfirdaus   Pergi ke raihanahfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-09-04 11:29


...

maklumat yg bagus.Tak perasan pun selama nie.

Bookmark and Share

  


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

eiriz_sakura
Warga Rasmi
Menyertai: 16.11.2003
Ahli No: 5159
Posting: 9
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-09-04 11:52



sepatutnya lelaki kena alert dengan bebenda camni...barulah hidup rasa bahagia dan selalu dirahmati..

Bookmark and Share

  


  Member Information For eiriz_sakuraProfil   Hantar PM kepada eiriz_sakura   Quote dan BalasQuote

Fernalisadelgaisse
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.09.2004
Ahli No: 11057
Posting: 80
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-09-04 15:10


...

Terima Kasih atas informasi yg bagoooos ini...
--------------------------------------------------------

Wassalam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For FernalisadelgaisseProfil   Hantar PM kepada Fernalisadelgaisse   Pergi ke Fernalisadelgaisse's Website   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-04 15:33


emmm...
terima kasih kerana telah meng"kantoi"kan lelaki....



-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

Diana_84
Warga Rasmi
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11441
Posting: 7

Johor  


posticon Posting pada: 29-09-04 14:57


Yaaaa...
Saya setuju

Bookmark and Share

  


  Member Information For Diana_84Profil   Hantar PM kepada Diana_84   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-04 15:33



cannot say anything la.....
coz setiap perempuan ade choice masing2

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

missy_jannah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.09.2004
Ahli No: 11510
Posting: 40
Dari: Perut ibu~

singapore  


posticon Posting pada: 30-09-04 10:48


hehe..pandai die!

Tetapi..

Bookmark and Share

  


  Member Information For missy_jannahProfil   Hantar PM kepada missy_jannah   Pergi ke missy_jannah's Website   Quote dan BalasQuote

HaDeN
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.09.2004
Ahli No: 11141
Posting: 42
Dari: Jakarta-Bekasi, Nusantara

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 30-09-04 11:49



Ooo....I See


-----------------
[B]Jangan takut dan jangan sedih saudaraku, there's no impossible things in this world[/B]
visit my stylish [URL=http://geocities.com/hadenworld/]home[/URL]
[IMG]http://www.animations-galore.com/Images/Animals/penguin.gif[/IMG]


Bookmark and Share

  


  Member Information For HaDeNProfil   Hantar PM kepada HaDeN   Pergi ke HaDeN's Website   Quote dan BalasQuote

sasician
WARGA SETIA
Menyertai: 04.05.2004
Ahli No: 8783
Posting: 453
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 30-09-04 11:55


ana pernah dengar ni dalam kaset Tn Hj Fadhilah Kamsah..syok dengarnya...
tak silap ana ada 10 C yg lelaki tak suka kat perempuan...lupalah..ada sesapa ingat?
apa pun cuba jadilah yang terbaik.

Bookmark and Share

  


  Member Information For sasicianProfil   Hantar PM kepada sasician   Pergi ke sasician's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-09-04 13:12


..yer ker???..terasa juga sya ni...banyak tu....thanksla coz ingatkan kita yer.....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nuruludz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4225
Posting: 148
Dari: pahang darul peace

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-09-04 13:15



huh,pe lagi wahai kaum adam...cepat2lah berubah..nanti kang takut ada yg x tersangkut
payahlah klu camni bab gurl kan lebih ramai dr boy...persiapkanlah diri antum bab antum bakal memimpin sebuah keluarga kelak...wallahu'alam

-----------------
WhatEvEr U Do 'PUT YOUR TRUST IN ALLAH"..ThInk BeForE Do It BeCAUse "ALLAH ALWAYS WItH U"..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuruludzProfil   Hantar PM kepada nuruludz   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.116381 saat. Lajunya....