Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Akan sentiasa ada yang memperbodohkan selagi masih ada yang rela diperbodohkan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 46
Ahli: 0
Jumlah: 46




  Yang Masuk Ke Sini
tereturubuzu: 7 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 18 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Buka TUDUNG demi KERJAYA...


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Buka TUDUNG demi KERJAYA...

Please Mendaftar To Post


Oleh Buka TUDUNG demi KERJAYA...

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-09-04 19:44


apa pandangan semua pada orang perempuan yang sanggup membuka dan mengorbankan tudungnya demi mengejar cita-cita,..contohnya buka tudung sebab prosedur tempat kerja memerlukannya sebegitu. mungkin ada yang terpaksa tapi sanggupkan bagi semua kaum hawa melakukannya sedangkan sudah jelas dalam islam aurat mesti di pelihara.

Bookmark and Share

  


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-09-04 20:11


sanggup ketepikan agama utk mencapai cite2 dlm kerjaya... kalau sanggup buka tudung, tanggungla dosa dan kalau x sanggup carilah kerja lain... banyak lagi kerja yg ada, kenape jalan pintas yg dipilih....? bertudung biarlah selamanye.. jangan dah tua baru nak pakai balik.. alasannye, malu pada anak2 dan cucu... niat kalau bukan kerana Allah, hentikanlah sandiwara tu....


-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-09-04 20:48


lebik baik carilah kerja yang lain.....
Islam menggalakkan umatnya menutup aurat dalm segala hal....

Bookmark and Share

  


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

penuntut_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1110
Posting: 180
Dari: Gedung Ilmu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 20-09-04 21:20



kenapa mesti buka tudung..? ana cukup tak setuju kalau kaum hawa buka tudung semata2 kerana kerja. alahai....tolonglah kuatkan jati dirimu wahai sekalian muslimah...Allah tidak akan membiarkan hambanya yg taat pd perintahnya mati kelaparan krn tak dpt kerja. mana tahu dgn pakai tudunglah, dapat kerja yg lebih baik?who know's?

Bookmark and Share

  


  Member Information For penuntut_ilmuProfil   Hantar PM kepada penuntut_ilmu   Pergi ke penuntut_ilmu's Website   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-09-04 21:55


as'kum..
Mmg perkara nie terjadi. Sy pernah diminta untuk bukak tudung jika ingin bekerja sebuah pasaraya di sebuah negeri borneo. Sy tanyalah kenapa harus sy bukak tudung..mereka kata itu merupakan rules yg telah ditetapkan. Br sy perasan rupenya tidak terdapat seorang pun pekerja yang bertudung. Tambahan pula di negeri ini terlalu sukar untuk membezakan sama ada muslimah atau tidak. yang sy pasti pemilik pasaraya tue adalah non-muslim. Bagi sy kenapa nak pisahkan undang2 agama Islam dgn pekerjaan. Sepatutnya ia dijadikan landasan bknnya penghalang.

Bookmark and Share

  


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

hakimabdulrahman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10003
Posting: 541
Dari: kawan

singapore  


posticon Posting pada: 20-09-04 22:05



Ada ungkapan.....yang menyebut..

kekuatan itu tidak terbina diatas bilangan yang ramai..
Tetapi kekuatan itu terbina diatas keyakinan dan optimis seseorang dan keserasian berkumpulan...

Peribahasa Arab...
Jika anda mahu membuat sesuatu,anda akan cari jalan.
Jika anda tidak mahu membuat sesuatu,anda akan cari alasan...


..


Bookmark and Share

  


  Member Information For hakimabdulrahmanProfil   Hantar PM kepada hakimabdulrahman   Pergi ke hakimabdulrahman's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-09-04 22:09


baik cari kerja lainlah..sebab takkan nak gadaikan maruah diri dan islam tu sendiri..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

yahiko
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2004
Ahli No: 11027
Posting: 62
Dari: tyne & wear

Kedah  


posticon Posting pada: 20-09-04 23:34


klu sbb keje sampai nk langgar perintah allah, pikirla balik..takkan pasai keje kita sanggup nk terima azab allah nanti..org takde akal je yg pikir gitu. byk lagi keje lain..

Bookmark and Share

  


  Member Information For yahikoProfil   Hantar PM kepada yahiko   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-04 23:35



Tentulah tak setuju. Tudung merupakan satu tuntutan agama dan ia sama sekali tak menghalang pergerakan dalam bekerja. Sepatutnya halangan memakai tudung ketika bekerja tak terjadi di sebuah negara Islam. Malah yang sepatutnya ialah semua diwajibkan memakai tudung bagi yang beragama Islam.

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 20-09-04 23:40



Tak setuju 398%. Banyak lagi kerja lain yang lebih baik dan mulia seperti guru.. Takpun duduk rumah lebih baik... Dapat elak fitnah dan dosa...


----------------------------------------------------------
Hidup ini adalah masalah,
Tanpa masalah bukanlah hidup namanya,
Tapi jangan sekali-kali mencari masalah,
Biarlah masalah yang mencari kita.


Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nurul83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8350
Posting: 122
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-04 01:07


sangat2 tak setuju.....!!! buat apa kalau keje bagus2 tp ingkar perintah ALLAH...! takder berkat hidup ni kalau tak ikut perintah-NYA....sbb dia la yg tentukn segala2 nya.......

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurul83Profil   Hantar PM kepada nurul83   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 21-09-04 10:32


tak patut la camtu..
sbb bila kita berpegang teguh pada suruhan Allah..
ada ganjaran menanti..
Allah takkan biarkan hambaNya yang taat tu mcm tu ajer,kan?

Bookmark and Share

  


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

centric
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2004
Ahli No: 7819
Posting: 335

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-09-04 10:50




Fikirkan lah yang halal jelas halal dan yang haram jelas haram. Tak ada tukar ganti walaupun gajinya besar. Rezeki ada di mana-mana bukannya manusia yang tetapkan. Yang penting berusaha dan cekal dan percayalah dengan Qada dan Qadar.

Bookmark and Share

  


  Member Information For centricProfil   Hantar PM kepada centric   Quote dan BalasQuote

haiza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6626
Posting: 79
Dari: malaysia

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-04 11:50


berfikirlah sebelum membuat sesuatu perkara.
fikir lah sebaik-baiknya.
baik buruknya.

ingat semula DARI MANA KITA DTG DAN KE MANA KITA AKAN KEMBALI.

subhanallah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For haizaProfil   Hantar PM kepada haiza   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-09-04 18:28


mana boleh!!!!

-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-09-04 18:43


entah entah buka tudung tapi pakai sekup....balut ngan topi yg menutup aurat sepenuhnya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 21-09-04 18:58


Quote:

On 2004-09-21 18:43, JoshuaIsfahan wrote:
entah entah buka tudung tapi pakai sekup....balut ngan topi yg menutup aurat sepenuhnya..



Kalau camtu ok lagi... mcm kat TLDM... lelaki pun kena pakai camtu, kalau kat atas kapal..

PDRM pun dah bagi polis wanita pakai tudung, walaupun agak terlambat sedikit, berbanding polis wanita di Britain...

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-09-04 21:01


okla tu....

-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 22-09-04 07:41




cari la kerja kat tempat lain..

Bookmark and Share

  


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 24-09-04 02:49


dari buka tudung sebab ikut majikan baik buka syarikat...leh jadi majikan....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_addini84
Warga Rasmi
Menyertai: 18.06.2004
Ahli No: 9545
Posting: 15
Dari: triang,pahang..

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-09-04 18:29


ana x setuju mana bleh...
maruah seorang perempuan tu tinggi disisi agama knape kita sendiri plak nk merendahkannya fikirlah wahai muslimah Islam sekelian....

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_addini84Profil   Hantar PM kepada muslimah_addini84   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-09-04 15:26




betul tu sahabiah semua. macam jiran saya sorang kat sini, apply keje kat satu hotel tapi kene syarat tak boleh pakai tudung...
akhirnya dia tak jadi keje kat situ..
mana boleh kita gadaikan agama kita untuk dunia org lain

manusia yang paling keji ialah yang gadaikan agama sendiri untuk memajukan dunia orang lain

Bookmark and Share

  


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

penuntut_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1110
Posting: 180
Dari: Gedung Ilmu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 07-10-04 14:33



Bagus lah kalau semua muslimah kt Ukhwah berpandangan begitu. TAK SETUJU!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For penuntut_ilmuProfil   Hantar PM kepada penuntut_ilmu   Pergi ke penuntut_ilmu's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-10-04 15:35


saya tak setuju..mana boleh..memanglah kena buka tudung....takkan laki nak bertudung..heheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

raihanahfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2004
Ahli No: 6910
Posting: 263
Dari: tawau,sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 08-10-04 17:45



rasanya nak jadi orang pertama yang pakai purdah semasa lukis pelan...pi site plak ngan purdah2 skali past tu ada topi CIDB kat kepala...

peduli apa kalau syarikat nak cari pekerja lain...carilah banyak lagi rezeki Allah kat muka bumi nie....



HIDUP DAN MATIKU UNTUK ISLAM

Bookmark and Share

  


  Member Information For raihanahfirdausProfil   Hantar PM kepada raihanahfirdaus   Pergi ke raihanahfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-10-04 19:48


terima kasih kepada semua yang memberi pandangan....maruah seorang perempuan tu tinggi disisi agama ISLAM.

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

  


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-12-07 12:12


bismillahhirrahmanirrahim

masih banyak rezeki yang tak memerlukan tudung untuk dibukak..rahmat Allah tu tersangatlah luas..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 03-12-07 12:20


saya tidak setuju sangat...
lebih baik cari kerja lain...

Bookmark and Share

  


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 03-12-07 13:30


Pada 03-12-07 12:20 , alawiyah posting:

!!! QUOTE !!!

saya tidak setuju sangat...
lebih baik cari kerja lain...



nak cari kerja lain pun susah juga..jangan memilih kerja

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 13:49


hmm....

ana kasihan dengan mereka2 yang terpaksa berhaapan hal-hal sebegini....

demi rezeki.. terpaksa buat pilihan sebab nak memilih pun sekarang ni teramat sukar..

apa yang ana mampu katakan.. jika BERANI.. datang sahaja kerja denagn memakai tudung...namun.. TUNJUKKAN bahawa kita sebenarnya lebih bagus kerja dr orang-orang yang lain..

jika mampu.. buatlah segala yang terbaik. dan jadilah contoh teladan yang terbaik...

itu sahaja yang mampu ana nyatakan...dari pengalaman sendiri...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 22:51


salam

ana tak setuju kaum hawa terpaksa membuka tudung atau auratnya semata-mata untuk mendapatkan pekerjaan.
sedarlah wahai kaum hawa, pekerjaan boleh dicari, tapi kalau dah buka tudung dan aurat itu, bermakna kita dah menggadaikan agama kita. banyak lagi pekerjaan lain yang tidak perlu buka tudung dan aurat, yang penting, kita berusaha mencarinya. insya Allah akan dipermudahkan

Bookmark and Share

  


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-12-07 23:00


Pada 03-12-07 12:12 , sufti_ilham posting:

!!! QUOTE !!!

bismillahhirrahmanirrahim

masih banyak rezeki yang tak memerlukan tudung untuk dibukak..rahmat Allah tu tersangatlah luas..



ya, rezeki Allah itu luas.. tentulah i'll said a BIG no.. :jangan:


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 08:11


untuk yang tak berdepan dengan tekanan yang mendesak, mungkin masih boleh dengan mudah untuk mengatakan ketidakmungkinan untuk melakukannya... fahami kepada yang berada dalam kedaan yang memang tidak mempunyai pilihan lain....

daripada pemerhatian dan pengalaman lepas, bukan sahaja tudung yang menjadi masalah, tetapi juga kaedah pemakaian lain contohnya jubah dan tudung labuh.... hanya sekitar awal 2000 (daripada pemerhatian sendiri), keadaan mula berubah...

dan ramai jugak diperhatikan, masa belajar berjubah + bertudung labuh, tapi bila dah tamat pengajian, kebanyakkannya tidak lagi berjubah atau bertudung labuh.... sesetengahnya bukannya atas tuntutan kerjaya pun.... tetapi lebih kepada untuk perhatian (umur dah makin tinggi...)...

Bookmark and Share

  


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 09:02


tidak setjulah..apasala pula nak buka tudung...kejo ana sekarang ini pun betul-betul mencabar...banyak pergerakkan kena buat....ana tetap pakai yang d syariatkan islam..tambahan pula kejo yang lebih ramai kaum adam ini...aurat kena jaga betul-betul...kekadang bila p site client macam tak percaya....saya yang kena jumpa mereka... :sopan: :sopan:


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

FutureDentist
Warga Rasmi
Menyertai: 08.12.2007
Ahli No: 31948
Posting: 2
Dari: Universiti Malaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 10:24


EHEM,
mula-mula bila baca soalan si penanya, saya tertanya2 ada ke pekerjaan yang melarang Muslim memakai tudung...( this is exception for tempat kerja yang kalau pakai tudung tu, akan menimbulkan fitnah. eg, disco, tempat maksiat )

this situation cannot be happened in our country dan others country which is d head of d country is a Muslim.

kita patut hebahkan dan report perkara ni...
InsyaAllah im sure akan ada pihak yang ambil tindakan...
sekarang ini pun di suratkhabar, we are FREE to report/write anything...

Bookmark and Share

  


  Member Information For FutureDentistProfil   Hantar PM kepada FutureDentist   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 08-12-07 10:36


ummu sanggup tak bekerja kalau inila yang berlaku



Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.161312 saat. Lajunya....