Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
JANGAN sesekali memulakan jika tidak bersedia untuk menyudahkan

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 2 hari yang lalu
wyd1014: 10 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 19 hari yang lalu
lidah-penghunus: 20 hari yang lalu


Teknologi
Topik: telefon bimbit anda....


Carian Forum

Moderator: Administrator, Martyr
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teknologi
    »» telefon bimbit anda....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh telefon bimbit anda....

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-04 11:52




handset model apa yang anda gunakan sekarang? dan handset impian anda......
ceritakan kelebihan handset anda dan handset impian anda.... meh kita kongsi info buat mereka yang sering bertukar-tukar handset..


-->saya guna NOKIA N-GAGE^

handset memang sesuai untuk mereka yang gemar bermain game, dengar MP3 dan tengok video... memerlukan memory card yang mempunyai ruang simpanan yang cukup mengikut kejendak anda.... kalau tak payah memory card pun takpe.. tapi takleh main game, dengar mp3 dan tengok video.... satu lagi keistimewaannya.... sambil dengar radio, boleh rekod dan boleh buat ringtone.....(takyah lah membazir nak download sampai RM4 satu polifonik tone yetak?)


-->inilah handset impian saya(NOKIA N-Gage QD^

I like tih phone because...

Exclusive N-Gageâ„¢ games and premium titles from top game publishers.

Hot Swap game card (MMC) slot for easy change of game card on side of phone.

Pocket sized for greater mobility.

Exclusive game services on N-Gageâ„¢ Arena.

Wireless multi-play via GPRS1 and Bluetooth2 wireless technology.
and more enhanced from NOKIA N-GAGE!....

sape ada niat nak jual NOKIA N-GAGE QDnya... PM saya atau contact.....


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_ingatan
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 808
Posting: 397
Dari: Melaka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-09-04 11:59


mahal tu..ana pakai nokia 6600 jer..boleh dengar radio jerk..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ingatanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ingatan   Pergi ke sahabat_ingatan's Website   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-04 15:25


sahabat_ingatan,


sebenarnya handset awak bukan takat boleh radio saje... macam-macam boleh buat...


dibawahni antara kelebihannya..
Integrated Video Recorder & Camera with Zoom

65,536 colors TFT display

Richer mobile browsing with xHTML browser & video on the go

Advanced Personal Information Management

Check emails, access enterprise data with remote synchronization

Connectivity via Bluetooth wireless technology

Tri-band network support capabilities

kalau tak caye gak! klik di
disini

dah promoter plak!

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 11-09-04 15:37




setakat ni tak berminat lg nak guna handset nokia.. since dpt tau nokia ni antara company yg byk buat investment utk israel..

skrg ni saya guna siemens s65..

[ Posting ini telah di edit oleh: alea13 pada 2004-11-28 06:14 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_ingatan
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 808
Posting: 397
Dari: Melaka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-09-04 15:45


alea13 kita bukan nak tolong israel..tapi kita tgk pada kualiti..setakat ni nokia mmg tak boleh lawan..tahan lama..dan banyak features yang best2..tapi up to u la nak guna handset mana2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ingatanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ingatan   Pergi ke sahabat_ingatan's Website   Quote dan BalasQuote

kamal_82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3201
Posting: 462
Dari: KUALA LUMPUR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-04 17:52



ana pakai nokia 6220..
mahal woooo
hs ni yang bestnye ade camera dan boleh acces internet....
pastu boleh record suara dan gambar...
mcm video cam jugak

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamal_82Profil   Hantar PM kepada kamal_82   Pergi ke kamal_82's Website   Quote dan BalasQuote

Naina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.03.2004
Ahli No: 8092
Posting: 41
Dari: Neither here nor there

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-09-04 18:09


kite nyer enset lg best ..blg kat anjing mati anjing tuh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NainaProfil   Hantar PM kepada Naina   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 11-09-04 18:20




saya pakai nokia 7250 je...siemens yg dulu kena curik...ciss...baru pakai tak sampai setahun...tapi takpe la dah ada yg lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 12-09-04 00:43


dulu paai nokia butterfly.skang ese pakai motorola c360 je.boring la nak tukar nokia baik je.

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 12-09-04 09:08


dulu pakai siemens c318....pastu abg angkat kasi 3310...sy kasi kat kwn...pastu pakai nokia 8850...kena curi....pastu skang pakai 2100 jer...takder laa hebat sangat macam korang....

nset impian handset+PDA keluaran Hewlett Packard.....dekat 3000....mana laa ada duit nak cari.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 12-09-04 10:43


Dulu guna public phone, sekarang pun guna public phone...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 12-09-04 12:09


Saya nye hp lagi special boleh call dan antar msg. Hehehehehe

Hp murah je 8250 Nokia

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-09-04 12:23


Quote:
On 2004-09-12 10:43, Kang wrote;
Dulu guna public phone, sekarang pun guna public phone...



huk aloh! yolah Kang oi! wes nggo public phone ojo dhi gendong nang ndas! di guyukke wong ngko!


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-09-04 23:29



3310 jer.... Nak 7610 @ 6230...


----------------------------------------------------------
Hidup ini adalah masalah,
Tanpa masalah bukanlah hidup namanya,
Tapi jangan sekali-kali mencari masalah,
Biarlah masalah yang mencari kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mawaddahwarahmah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.07.2004
Ahli No: 10326
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-09-04 02:18





bagi ana la, cukupla kalau HP boleh digunakan untuk tepon orang ngan antar sms, feature lain cam nak acces internet, main game....guna pc lagi bagus, phone ada camera lak, pixel pun taklah sebagus digital/video cam, jd baik beli digital cam je..... satu lagi ana rasa ana rasa hp ni tak lebih dr nak action pada memember je.....biasanya klu nak call pun org lagi prefer public

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaddahwarahmahProfil   Hantar PM kepada mawaddahwarahmah   Quote dan BalasQuote

baitul_izzah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.09.2004
Ahli No: 11156
Posting: 131
Dari: jitra,kedah

spain  


posticon Posting pada: 24-09-04 22:47


handphone apa2 pun takper..asal leh dengar org cakap..leh baca mesg org antar cukup laa....tapi sekarang ana pakai enset nokia 3100...dulu pakai samsung...tapi dah rosak...nak baca msg jer...msg terbalik..tak paham...

Bookmark and Share

    


  Member Information For baitul_izzahProfil   Hantar PM kepada baitul_izzah   Quote dan BalasQuote

kHaLiFaH_aLaM_MaYa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 802
Posting: 106
Dari: Capri Island

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-09-04 23:59


ana pakai P900 jer....dulu pakai P800 pahtuh tenggelam dlm air....takleh baiki......heh..mana lah ada duit nk beli tuuuu..yg sebenarnya pakai mobile yg mula2 keluar dulu tuh....mesin dia letak dlm beg galas,sangkut dan angkutlah....gagang dia sangkut di pinggang....mana lagi org pakai mcm tu????.......kita nih org Islam...yg manufacture henset tuh semua non-muslim, dah tau dah company tuh support israel, patut adakan usaha utk lahirkan usahawan islam yg boleh compete...bkn skrg pun mungkin 10-20 tahun lagi mungkin ada!!...ini tak...keluar u shj....mkn gaji....
p/s ter'emosional'

Bookmark and Share

    


  Member Information For kHaLiFaH_aLaM_MaYaProfil   Hantar PM kepada kHaLiFaH_aLaM_MaYa   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-04 09:10


tak kisahlah handset kita tu canggih ataupun tidak....... sekarang ni zaman teknologi, teknologi setiasa berubah pantas. kalau tak ikut perkembangan dan gunakan teknologi baru, kita akan ketinggalan dan ditindas...... jangan jadikan diri kita sebagai orang berkecuali... tak mahu ambil kisah....... teknologi sekarang amat penting.....



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-09-04 09:55


assalamualaikum wbt...

kiter pakai handset nokia 3660 ...
features dier best gak ... lebih kurang ngan N-Gage, p taklah sehebat tu... N-Gage sesuai 4 sesaper yg suker main game, dengar mp3 etc... p kiter punyer handset biaser jerr... boleh record video, ader bluetooth, ader camera n guna memory card gak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-09-04 20:30


ana sokong mawaddahrahmah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

mawaddahwarahmah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.07.2004
Ahli No: 10326
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-09-04 20:36





mekasih timidziy02,
Quote:
tak kisahlah handset kita tu canggih ataupun tidak....... sekarang ni zaman teknologi, teknologi setiasa berubah pantas. kalau tak ikut perkembangan dan gunakan teknologi baru, kita akan ketinggalan dan ditindas...... jangan jadikan diri kita sebagai orang berkecuali... tak mahu ambil kisah....... teknologi sekarang amat penting.....



ana sokong yang kita kena ikut perkembangan teknology, tp ana tak sokong bab ketinggalan dan ditindas tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaddahwarahmahProfil   Hantar PM kepada mawaddahwarahmah   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-09-04 01:30


pakailah handset aperpun yg penting ada kegunaannya, bukan untuk menunjuk2....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-04 08:39


kenapa plak mawaddahwarahmah tak sokong, cuba kita fikir sejenak. tengok iklan telekom tu, yang sorang nenek pakai PDA dalam lif kat Menara Telekom. cuba fikir logik, betulkah bilangan warga tua yang pandai menggunakan teknologi baru dalam kehidupan betul-betul boleh dibanggakan? sedangkan, hendak gunakan Ketuhar lektrik pun takut, apalagi PDA, Handset dan sebagainya. di Malaysia ni terdapat ratusan ribu pelancong setiap hari, apabila mereka berehat sambil menonton TV, keluar pulak iklan tu, tapi apabila dia lihat pada kenyataannya, tidak seperti yang digambarkan pada iklan tersebut! ini akan menggambarkan bahawa, orang Malaysia tidak perihatin kerana mengeksploitasi warga tua dalam mempromosi produk masing-masing. adakah ini yang hendak kita gambarkan! bukankah ini menggambarkan bahawa terdpat segelintir rakyat malaysia yang masih ketinggalan dan sesuatu yang dipanggil "PENINDASAN"!


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

centric
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2004
Ahli No: 7819
Posting: 335

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-09-04 09:03




Ana memang tak setuju 100% dengan kenyataan khairoo84 mengenai

'kalau tak ikut perkembangan dan gunakan teknologi baru, kita akan ketinggalan dan ditindas'. Adakah dengan tidak menggunakan MMS, kita akan ditindas? Macam mana kita boleh ditindas. Alhamdulillah setakat hari ni tak ada pula orang yang menindas ana sebab tidak menggunakan teknologi terkini tetapi ana ada juga baca dan tahu mengenai teknologi MMS. Menggunakan dan Mengikuti teknologi terbaru adalah perkara yang berbeza.

Ana tahu mengenai MMS tapi tak guna, itu tidak menggambarkan yang ana boleh ditindas.

By the way, ana guna Nokia 3310 itu tidak menggambarkan yang ana boleh ditindas kerana tidak menggunakan teknologi terkini contohnya N-gage.

Kalau phone tersebut mempunyai fungsi untuk bermain game, MP3, mengambil gambar atau MMS. Tidak menggunakan phone tidak bermakna kita adalah tidak mengikuti perkembangan semasa.

Jika beli sesuatu barang, fikirkan terlebih dahulu sebab apa kita beli, bukan hanya sekadar untuk mengikuti trend terkini.

APa-apa pun ana rasa penggunakan SMS adalah penting buat masa ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For centricProfil   Hantar PM kepada centric   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-04 10:05


I dont care what you want to say...
but you must accept the reality!!!

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-10-04 11:02



model nokia biasa jer 3315 tu,bagi sya,yang pnting dapat call dan send sms...tu jer...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

epi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.12.2003
Ahli No: 6043
Posting: 86
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 06-10-04 16:27



kite tak pakai henset, tapi kite nie pakai walkie-talkie..free ooooo, cuma cas bateri jer pastu cakap..hehe ok ws

Bookmark and Share

    


  Member Information For epiProfil   Hantar PM kepada epi   Pergi ke epi's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 06-10-04 17:04


hp apa2 pun tak kisah janji sesuai dgn kita. kadang2 ada juga kerjaya yg emmerlukan alatan yg berteknologi tinggi... macam saya, kena hantar apa gmbr atau keadaan site ke office dgn segera, senang klu ada hp yg ada kamera, so tak payahlah nak berkejar balik ke site office utk dl lagi, terus je guna mms..jimat masa dan tenaga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-10-04 17:12



Pada ana pulak, HP tak lebih drpd kita membuat call dgn mudah tanpa bersusah payah mencari public phone. Kemudahan2 spt camera, PDA, radio, games dan ntah macam2 lagi adalah membazir krn keupayaannya tak setanding camera digital, PDA HP, radio, games Sega yg dibeli berasingan. Juga ada yg mampu membeli HP yg mahal ni guna CC semata2 utk bergaya & menunjuk2. Ada yg sengaja membiarkan HP berdering lama semata2 nak mempamirkan deringan polifonik yg lain dr yg lain. Pelikkan? Ana pulak sekadar guna Nokia 3350. Itu pun ana rasa rugi jugak coz HP tu ada GPRS but Celcom013 tak menyediakan kemudahan tu. Ada gak ana bercadang nak beli Nokia Communicator coz ana terlibat dgn dunia perniagaan but cancel coz ana dah miliki PDA yg jauh lebih advance compared PDA dlm Nokia Comm tuh. Walauapapun, berfikirlah sebelum membeli HP dan ikutlah kemampuan serta kegunaan/kesesuaian kita. Wassalam.

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-10-04 14:57


setuju dgn suhaimi_sr....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

Nurul_Hana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2004
Ahli No: 10250
Posting: 78
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-04 15:05


ana guna nokia 2300.ade radio n polyphonic..

-----------------
Be yOuRseLf n cOnQuEr yOuR wOrLd...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_HanaProfil   Hantar PM kepada Nurul_Hana   Pergi ke Nurul_Hana's Website   Quote dan BalasQuote

putera81
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 549
Posting: 153
Dari: SaBAh

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-11-04 13:21



mc setia pd yang satu, nokia3310. dah byk kali terbang, tak broken lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera81Profil   Hantar PM kepada putera81   Pergi ke putera81's Website   Quote dan BalasQuote

sayasarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 225
Posting: 294
Dari: atas tanah jeh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-11-04 02:03




la tak yah beria2 gado...
saya gune samsung lipat[lama punye]
tingin nak samsung shell tp keuangan tak mengizinkan
yg baguihnye samsung ni [bg saya], jatuh banyak kali pon ok, tadek mengong2. tp taktau la model latest ni cemana
ntah la bagi saya cukup sekadar boleh tipun ngan sms ok la...nak bg mms ke @ yg canggih pon takdek sape nak dibagi...
canggih2 tak guna pon, tak guna juga
dan masih lagi pengguna setia public fon


-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

ibnuyahya

Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11874
Posting: 574
Dari: Ampang, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-04 22:26




gunakan 3310 jek.yg lelain belum mampu lagi..

-----------------
Programming notes esp. PHP
Web Zaujah (muslimah_johor)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuyahyaProfil   Hantar PM kepada ibnuyahya   Pergi ke ibnuyahya's Website   Quote dan BalasQuote

tembakul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3376
Posting: 60
Dari: death river

Johor  


posticon Posting pada: 14-12-04 15:36




sebelum ni ana pakai samsung trueI.. tak tahan sebab kabel kt flip dia rosak..
pastu nokia N-gage dan sekarang nokia 6600..
memang best la pakai hp ni...
kalau beli standard handycam record 9sec dan gambar cuma zoom 2 kali jek.. tapi ana dah masukkan software yg boleh record sampai 100min dan gambar beberapa kali zoom..

antara software dan kelebihan pada hp ni...

Integrated Video Recorder & Camera with Zoom

65,536 colors TFT display

GPRS.. Email.. WAP 2.0.. Internet Modem(via infrared)

Bluetoth technology..

HAndycam.. (9sec utk standard)

print by kodak..

software yg ana masukkan pulak :

ETI camcoder (utk record handycam 100min-bergantung kpd space memori kad)

Total IR remote (utk control remote semua jenis TV,VCR,DVD dll)

Photobase (capture, edit pic dan boleh zoom beberapa kali)

Ultra MP3 (mainkan lagu MP3)

FEexplorer (utk check fail2 dlm hp)

FS caller - full screen caller

Al-Quran (boleh baca Quran lengkap smpi 30juz)

Real One Player

Smart Movie Player..

Wireless IRC (utk chat IRC)

ICQ chat (utk chat ICQ)

Face Warp

Smart Profiles

ana syorkan klu nak beli hp beli jenis 6600 atau nokia N-Gage...
sebab tu kira perfect software yg telah dikeluarkan.. so kalau lepas amik gambar boleg pi kat kedai kodak dan print pakai kodak machine sekeping cuma RM0.60
utk memori kad pulak 6600 cuma support 256Mb kebawah sahaja...
kalau keatas tu dia takleh bukak langsung...
utk memori kad carilah yg ada gerenti dalam 5 tahun..... harga semua sama cuma gerenti 5 tahun tu yg penting...

hp idaman ana PDA HP(Hewlett Packard) yg terbaru... selalu keluar kt iklan The apperentice.... abg ana beli dalam RM2xxx... teknologi kira best tp yg xbestnye besar sgt...

kalau ada sesiapa ahli ukhwah yg nak software boleh beritahu ana.. untuk ahli ukhwah ana bagi percuma.. sebab klu add software kat kedai untuk semua ni habis hampir RM 200.. tapi yg ini free cuma datang kerumah ana..


[ Posting ini telah di edit oleh: tembakul pada 2004-12-15 09:53 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For tembakulProfil   Hantar PM kepada tembakul   Pergi ke tembakul's Website   Quote dan BalasQuote

TengkuHaiqal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.11.2004
Ahli No: 12640
Posting: 251
Dari: Edinburgh...Scotland,UK

uk   avatar


posticon Posting pada: 14-12-04 15:51


mm..i guna hp nokia 7650 n 9500 communicator in short...

Nokia 7650 Phone:
Integrated digital camera
MMS
GPRS
Joystick navigation
Color display
Series 60 platform.

Nokia 9500 Communicator in Short
Large color screen and full keyboard .
Integrated WLAN 802.11b and EGPRS (EDGE) for fast data transfer.
Full keyboard and two color displays
Office Tools: Document, Sheet, Presentation editor and viewer*, Web browser and email with attachments**
Organizer: contacts, calendar and to-do list with PC Synchronization
Large memory: 80 MB internally and MultiMediaCard (MMC) support
Integrated camera (VGA) with video capability.
Tri-band operation for use on five continents
Bluetooth wireless technology
* Nokia 9500 Communicator supports the most common features of Microsoft Word, PowerPoint and Excel (Microsoft Office 97, 2000, XP and 2003)
** Nokia 9500 Communicator supports email with attachments compatible with the file formats supported by the device.




[ Posting ini telah di edit oleh: TengkuHaiqal pada 2005-01-17 13:23 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For TengkuHaiqalProfil   Hantar PM kepada TengkuHaiqal   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 17-01-05 13:02




Quote:
--------------------------------------------------------------------------------

bagi ana la, cukupla kalau HP boleh digunakan untuk tepon orang ngan antar sms, feature lain cam nak acces internet, main game....guna pc lagi bagus, phone ada camera lak, pixel pun taklah sebagus digital/video cam, jd baik beli digital cam je..... satu lagi ana rasa ana rasa hp ni tak lebih dr nak action pada memember je.....biasanya klu nak call pun org lagi prefer public



Betoiii gak, jealous tengok duit org kat bank berlambak2 aje



Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

xepiphyllumx
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16294
Posting: 50
Dari: bumi mesia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-05-05 12:24


Quote:

On 2004-09-11 18:09, Naina wrote:
kite nyer enset lg best ..blg kat anjing mati anjing tuh..



cm ust kausar ckp...

Bookmark and Share

    


  Member Information For xepiphyllumxProfil   Hantar PM kepada xepiphyllumx   Pergi ke xepiphyllumx's Website   Quote dan BalasQuote

xepiphyllumx
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16294
Posting: 50
Dari: bumi mesia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-05-05 12:27


Quote:

On 2004-12-14 15:36, tembakul wrote:

kalau ada sesiapa ahli ukhwah yg nak software boleh beritahu ana.. untuk ahli ukhwah ana bagi percuma.. sebab klu add software kat kedai untuk semua ni habis hampir RM 200.. tapi yg ini free cuma datang kerumah ana..



waa.. siap promot lg..



Bookmark and Share

    


  Member Information For xepiphyllumxProfil   Hantar PM kepada xepiphyllumx   Pergi ke xepiphyllumx's Website   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-05-05 00:40


hnSet ambo cap ayam jerk..
tak sama cam sahabat² semua..
hnset ganazz² tu.. '
ambo pekon ayam pun mampuiiss..
pas ke henset kohh..
hahakkss.,.
maaf lah loghat kelatey sket ayat amBo tu..
kire oghe call..kiter tepon..
pastu hntar msg pun jadik lah...
asal kan bulih gune jahh..

beres sahabat,,
saLam ukhwah dr amBo


Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-05-05 07:02


bleh call in/put
bleh antar/terima sms cukuplah tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 11:00


nokia 3660

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

aquarius_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14613
Posting: 224
Dari: tg karang, selangor...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 11:17




nokia 2100 (013) & motorola c650 (012)

takler canggih sangat...janji orang ble kol, ana ble sms ngan mms cukup..

dan yang paling penting kredit takleh kering!
nset mahal2 pun tak guna jugak kalau takder kredit..


-----------------
[IMG]http://photos.friendster.com/photos/92/17/15417129/9850787836953s.jpg[/IMG]

'ukhwah itu indah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For aquarius_nurProfil   Hantar PM kepada aquarius_nur   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 11:31


ouihh.. dua skali.. ka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 11:33


kalau dulu guna public fon jer....
pastu bila umah masuk line telefon...
guna telefon umah pulak...
pastu skrg dh keja...
guna fon ofis pulak....

jimat

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

nurjaj
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.04.2005
Ahli No: 15651
Posting: 48
Dari: Utara Perak

Perak  


posticon Posting pada: 13-05-05 11:46


saya pakai motorola c300 dah nak hampir 2 tahun...teringin nak pakai nokia 9300...mcm best je tp mahal la...

-----------------
Kerana ilmu kita bertemu...
Ukhwah terbina kerana perkenalan...
Kerana cita-cita perpisahan berlaku...
Kerana persahabatan ia akan berkekalan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurjajProfil   Hantar PM kepada nurjaj   Quote dan BalasQuote

uwaisalqarni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.04.2005
Ahli No: 15513
Posting: 147
Dari: Ardhul Kinanah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 11:49





Quote:


kalau dulu guna public fon jer....
pastu bila umah masuk line telefon...
guna telefon umah pulak...
pastu skrg dh keja...
guna fon ofis pulak...jimat
_________________________________________

elok le..guna harta pejabat ye..!!!
tgk sahabat2 semua hp best2..ana tak berminat le hp ni..ntah le..pakai yg biasa je...sony ericcson je..
boleh kita call org dan org contact kita ..dah Alhamdulillah....
bos hadiah PDA hari tue..ana jual je..(marah dia)..sebAb ana takde masa nak belak feature ni..banyak sgt..ngan camera...ana jual pakai sony lama balik..duit tu boleh sedekah dan beli benda manfaaat...
pas tue abg hadiah organiser sony..pun tak terpakai juga...simpan je..siapa nak beli boleh le..pada simpan saje2!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For uwaisalqarniProfil   Hantar PM kepada uwaisalqarni   Quote dan BalasQuote

puteri_aishah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.04.2005
Ahli No: 15657
Posting: 54
Dari: Kelate - KL

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-05-05 13:02



kalau dulu saye suke takde enpon...heheh sbb saye tak suke org carik saya...satu sebab je saye beli enpon utk memudahkan saya call my famili..2 tahun lebih gune 3310, pastu jatuh berkecai plak, skang gune enpon yg jename tak glamer..baru beli 4 bulan screen kosong je...takpe la asal bleh gune utk call org..ok la tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_aishahProfil   Hantar PM kepada puteri_aishah   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-05-05 10:17




Ana guna NOKIA 3660, tapi nak juallah pula...(sapa nak beli?) tengoklah iklan dlm blog ana.

dan selepas ada yang beli HP tu ana nak guna Motorola C380 pula..



-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 14-05-05 11:35


ana.. pakai 3310 je..
syg bangat..abah belikan....

i'allah..soon nk tukar.. but tunggu result je..
hope target ku...will achieve..

** hp baru je ilang.. 2-3 hari lps..
mujuur..alhmdulillah..jumpe back...heheee..



>>dulu public phone...
kini public phone...
soon public...
public phone selamanya...
hahahahaa....

-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

trigO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.05.2005
Ahli No: 16362
Posting: 242
Dari: negaraku...

malaysia  


posticon Posting pada: 14-05-05 11:42


Quote:

On 2005-05-08 00:40, aKujErr wrote:
hnSet ambo cap ayam jerk..
tak sama cam sahabat² semua..
hnset ganazz² tu.. '
ambo pekon ayam pun mampuiiss..
pas ke henset kohh..
hahakkss.,.


x tau lak cap ayam klua produk hp..ingat kicap ajerr

Bookmark and Share

    


  Member Information For trigOProfil   Hantar PM kepada trigO   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 14-05-05 12:17


3310 je..tak mampu nak pakai yg mahal..dah 4thn pakai,alhamdulillah,masih thn lagi..walau dah bnyk kali terburai

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

warsha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.10.2004
Ahli No: 12144
Posting: 129

Pahang  


posticon Posting pada: 14-05-05 23:36


handset ku nokia 3600..
dah lame beli..n dah nyawa2 ikan pun nie..
nak beli baru..tapi tak berduit.

Bookmark and Share

    


  Member Information For warshaProfil   Hantar PM kepada warsha   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 14-05-05 23:58




Ana guna 8250 je...cukupla sekadar dapat digunakan untuk telefon dan SMS...lagipun beli mahal² hanya utk hiburan semata² walaupun ada faedahnya... daripada beli mahal² dapatlah kiranya menderma untuk Portal Ukhwah.com bagi memantapkan danmemajukan lagi untuk sekarang, masa hadapan, dan selama²nya...


- Marilah kita beramai² menderma untuk Portal Ukhwah.com



::: Islam Hadhari Menjana Kemajuan Ummah ::: Go Muslim Power!! :::



-----------------
Seni Khat Warisan Islam @ callidesign™
Flickr™

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

Tawel-Sensei
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.04.2005
Ahli No: 16001
Posting: 88
Dari: Ireland

ireland  


posticon Posting pada: 15-05-05 02:10


Quote:

On 2004-09-11 11:52, khairoo84 wrote:

-->inilah handset impian saya(NOKIA N-Gage QD^



Baru je beli dalam 4 bulan lepas..dapat game free lagi.. Sim Valley dan Tony Hawk Pro Skate.. Inilah hset pertama yang dibeli dgn duit sendiri..

Btw..jangan gaduh2 pasal hset..kelakar la pulak tgk Masing ada rezeki..kalau rezeki kita bukan kat hset, mungkin rezeki kita itu ada di tempat lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For Tawel-SenseiProfil   Hantar PM kepada Tawel-Sensei   Pergi ke Tawel-Sensei's Website   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 15-05-05 02:29


Handset ana besar, berat nak angkat. Sebab tu ana tinggal kat tepi² jalan je. Lepas tu mahal pulak kena kongsi.

Dulu kongsi dengan Telekom Malaysia, sekarang dengan France Telecom...

-----------------
Image hosted by Photobucket.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 15-05-05 02:33


model tersohor serata alam: 3310... uhuuuu

p/s: gua bukan kaki 'game'

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-05-05 02:36


Quote:

On 2005-05-15 02:29, mohdnurhakimin wrote:
Handset ana besar, berat nak angkat. Sebab tu ana tinggal kat tepi² jalan je. Lepas tu mahal pulak kena kongsi.

Dulu kongsi dengan Telekom Malaysia, sekarang dengan France Telecom...



handset sy kat tepi dinding fakulti.... ade 3... alang2 dah ade banyak... selalu gak kasik kawan2 pakai... kesian depa nak call mak ayah.... lg pun sy tak terpakai sampai 3 tu...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Tawel-Sensei
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.04.2005
Ahli No: 16001
Posting: 88
Dari: Ireland

ireland  


posticon Posting pada: 15-05-05 03:04


Quote:

On 2005-05-15 02:29, mohdnurhakimin wrote:
Handset ana besar, berat nak angkat. Sebab tu ana tinggal kat tepi² jalan je. Lepas tu mahal pulak kena kongsi.

Dulu kongsi dengan Telekom Malaysia, sekarang dengan France Telecom...



Kau biar betul mat tinggal kat europe tak pakai mobile?




No Bunshin was harmed when I wrote this comment.

[ Posting ini telah di edit oleh: Tawel-Sensei pada 2005-05-15 03:05 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Tawel-SenseiProfil   Hantar PM kepada Tawel-Sensei   Pergi ke Tawel-Sensei's Website   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-05-05 08:30


NOKIA N-Gage QD^ ???
besar tuh.. masuk dlm poket nampak sangat


Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-05 09:24




laa ni pakai samsung c100, tak ada apa2 istimewa cuma nipis dan ringan.. alhamdulillah.. harap sesiapa yang pakai hp canggih tu jangan pulak susah nak dihubungi.. pakai aje telefon canggih tapi bila telefon asyik berada diluar liputan.. huh, tu yang tensen telefon kawan - kawan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

winamp
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.11.2004
Ahli No: 12377
Posting: 39
Dari: Bangsar

canada   avatar


posticon Posting pada: 26-05-05 12:26


HUHUHU...Win plak guna motorola E398... biasa jer..xde pepe yg best pun ....kui kui kui.... berangan nak guna sony ericsson W800.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For winampProfil   Hantar PM kepada winamp   Quote dan BalasQuote

amar_kun
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.05.2005
Ahli No: 16570
Posting: 56
Dari: Bumi Allah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-05-05 08:50




dulu guna hanset hadiah spm dari ayah..nokia3310.. then rosak masuk air masa camping lepas.. skarang ni pakai nokia lain plak(tak tau model ape), hadiah dari mak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amar_kunProfil   Hantar PM kepada amar_kun   Pergi ke amar_kun's Website   Quote dan BalasQuote

daezy
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.10.2004
Ahli No: 12136
Posting: 31
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-06-05 17:06


wah hebat-hebat hp kengkawan...saya pakai hp zaman tok kadok punyer nokia 3210...dah 5 tahun pakai tak tukar²... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For daezyProfil   Hantar PM kepada daezy   Quote dan BalasQuote

a-hana
Warga Rasmi
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 803
Posting: 9
Dari: tanah merah

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-06-05 02:51


Handset yang saya pakai sekarang ni Nokia 8310...abg yang present....ermm abg?!?!....abg kerajaan lah..bukan abg swasta ekk,mane ada....he he he...just kidding...
Handset ni baru saja 6buln saya guna...sebelum tu gna handset butterfly,kejp saja...
Handset ni pn yang menariknye dapat dengr radio...tu saja...tapi tak kisah lah asalkan dapat call dan hantar mesg di family dan kawan2 yang berjauhan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For a-hanaProfil   Hantar PM kepada a-hana   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 28-06-05 02:55


hp samsung c100...tapi function xphm smpi sekarang...ehehhe...beeter used nokia..senang la nokia lgpon ramai orang pakai...function senang

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-11-05 12:00


dulu saya pakai 3310, tapi bila ada rezki lebih sikit, teringin pula nak pakai yang polyphonic & berkamera... so sekarang pakai nokia 3200 & sony ericson W800...
tapi pada saya, nokia dari dulu sampai sekarang yang paling mudah digunakan... tak ada la berbelit2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-11-05 00:09


Aslkm, saya pakai hp sony ericsson t630. best! ada gprs,mms, boleh lukis,ada camera...alhamdulillah ala' kulli hal. apa pun, hp tu sebenarnya dah lama, sebab tu ayah bagi kat saya. nak trade in sayang...sebab harga dah jatuh sekarang. mm, kalau boleh nak hp macam ayah saya..hehe sony ericsson k700i. lagi best....tapi, memadailah dengan apa yang ada..syukur. hp ni pun saya guna untuk antaq sms kat kawan kalau tak tahu kelas kat mana.. tu saja. menghabiskan duit saja top up...ada baik ada buruk..





uucp://photo.tickle.com/image/32/5/4/RT/32546290RT989299832.jpg


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 10-11-05 10:46


saya senang saja nokia 3310...

paling best.... bateri tahan... tak cepat rosak.... senang pun senang

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-11-05 11:12


nokia 1100...kecik dan comel...

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-11-05 11:34


Nokia 3310 ..
mudah..senang...
sesuai untuk bebudak sekolah ..
eh.. betul ke idak ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-11-05 13:53


hs yang saya pakai semuanya best.. semua tak pernah rosak... tapi hilang saja dicuri monyet... hs biasa saja boleh sms dan callling... apa yang orang berkenan sangat tak tau la... kepada pencuri-pencuri hs. kalau nak curi hs, tolong tinggalkan simcard. jenuh nak recover no balik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 11-11-05 10:03


Pada 10-11-05 13:53 , Firdaus15 posting:

!!! QUOTE !!!

hs yang saya pakai semuanya best.. semua tak pernah rosak... tapi hilang saja dicuri monyet... hs biasa saja boleh sms dan callling... apa yang orang berkenan sangat tak tau la... kepada pencuri-pencuri hs. kalau nak curi hs, tolong tinggalkan simcard. jenuh nak recover no balik.


selalu drq kes orang curi hp ni...ish2...

uucp://photo.tickle.com/image/32/5/4/RT/32546290RT989299832.jpg


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-11-05 07:31


Mitsubishi M330

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 12-11-05 09:12


Dari dulu sampai sekarang ana guna hp Nokia... Senang, userfriendly dan market value pun stabil... dah banyak sangat model nokia yang ana pakai sebab dulu ana ada juga buat jual beli hp.... Dah" bersara" dari jual beli tu, ana pakai Nokia 3100 saja...Senang dan boleh save almost 100 sms.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

Sweetie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14340
Posting: 121
Dari: Galaksi Bima Sakti

Perak  


posticon Posting pada: 12-11-05 09:20


sony ericsson T610..


-----------------
Every minute spent angry is sixty seconds of happiness wasted..


Bookmark and Share

    


  Member Information For SweetieProfil   Hantar PM kepada Sweetie   Pergi ke Sweetie's Website   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 21-11-05 18:49


saya pakai murah saja, nokia 3310... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

m_aisya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15383
Posting: 107
Dari: hoMe

mauritius  


posticon Posting pada: 23-11-05 09:24


sampai sekarang tak tahu model apa hp saya ni :lol: :lol:

ps:sekarang ada hp dari dubai tak silap..erm sesiapa yang yang arif tentang handphone ni boleh britau tak sama ada handphone tu orang Islam ke yang buat.. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For m_aisyaProfil   Hantar PM kepada m_aisya   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 23-11-05 09:41


saya guna nokia 3310 dan 3100........
hp ni besa saja tuk kol dan mesej cukup la..
sebab tu saja function nya...:grin:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 23-11-05 14:12


saya pun guna hp 3310.... hp ni besar,berat dan banyak kegunaan... kalau dikejar anjing atau diancam peragut ke perompak ke.... hp ni juga boleh digunkan sebgai senjata.... :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-11-05 15:40


Ana tak kesah canggih atau tak hp sebab bagi ana status seorang pelajar menghalang...tapi ana guna juga nak buat telefon dan urusan2 lain..yang canggih ana tolak tepi..

sekarang an guna nokia 3220..

wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 23-11-05 16:14


erm...betul tu..ana pun status sebagai seorang pelajar lagi..so,guna 7250i saja...memang ada hp impian tapi tatau bila akan kesampaian...dah tua nanti agaknya?so,abaikan dulu... :lol:


-----------------
[ Telah diedit oleh: khazinatul_asrar47 pada 23-11-05 16:16 ]



    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

Ainasyahirah
Warga Rasmi
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19755
Posting: 9
Dari: KL

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-11-05 16:38


Kalau tak silap Aina, malaysia dah keluarkan model hp sendiri kan..jenama Aifa..setiap masuk waktu solat akan berkumandang azan....kalau tersilap, tolong betulkan yerrr

Aina guna telefon opis saja, nak sms pula, aina guna ym....heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For AinasyahirahProfil   Hantar PM kepada Ainasyahirah   Quote dan BalasQuote

AUS_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16977
Posting: 172
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 23-11-05 18:20


nec e238

Bookmark and Share

    


  Member Information For AUS_85Profil   Hantar PM kepada AUS_85   Quote dan BalasQuote

maisarah_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8175
Posting: 157
Dari: bumi Allah

australia   avatar


posticon Posting pada: 23-11-05 20:43


nokia 3100

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarah_nurProfil   Hantar PM kepada maisarah_nur   Pergi ke maisarah_nur's Website   Quote dan BalasQuote

ibnuhajar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18777
Posting: 47
Dari: senai

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-05 21:08


ana guna nokia 2300....boleh dengar radio juga..poli lagi...tapi tak best sebab tak boleh main game...impian nak dapatkan dan-gage QD...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuhajarProfil   Hantar PM kepada ibnuhajar   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-11-05 21:17


guna hp apa ..jenis lama...

setakat ni ok...ermmm tak ada keperluan untuk beli hp baru sekarang...
peruntukan gaji di salur ke tempat lain...yang lebih penting....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

nita
Warga Rasmi
Menyertai: 22.11.2005
Ahli No: 20428
Posting: 6

Melaka  


posticon Posting pada: 23-11-05 21:48


assalamualaikum...

ana ni masih student lagi.. handphone murah saja nokia 3100...he..he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nitaProfil   Hantar PM kepada nita   Quote dan BalasQuote

Ameen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20162
Posting: 146

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 26-11-05 20:43


Ana 6100 saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmeenProfil   Hantar PM kepada Ameen   Quote dan BalasQuote

Ameen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20162
Posting: 146

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 26-11-05 20:43


Ana 6100 saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmeenProfil   Hantar PM kepada Ameen   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 26-11-05 22:04


majoriti ada hp...gunakan dengan betul.


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

kim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3965
Posting: 243
Dari: bawah kerajaan Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 29-11-05 21:31


dulu guna motorola c380..sekarang guna sony ericsson k500i..mahal wo..sebab saya student lagi..Kenapa tak ramai yang guna sony ek?..hp ni boleh acces internet..ada camera..mp3..recording..dan macam-macam lagi la..lepas kuliah mesti kawan nak pinjam sebab nak dengar lagu..
[ Telah diedit oleh: kim pada 29-11-05 21:33 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kimProfil   Hantar PM kepada kim   Quote dan BalasQuote

cahayabumi
Warga Rasmi
Menyertai: 29.11.2005
Ahli No: 20543
Posting: 17
Dari: bumi merdeka

saudiarabia  


posticon Posting pada: 30-11-05 02:57


saya guna henset murah saja...asal boleh call,sms,cukupla.tak begitu? 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayabumiProfil   Hantar PM kepada cahayabumi   Quote dan BalasQuote

kalimahsuci
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.11.2005
Ahli No: 20495
Posting: 38
Dari: bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 30-11-05 03:57


erm...saya belum ada lagi.
:-(
saya selalu pinjam hp kakak saya.

tapi saya ada hp impian jugak.
hp jenis nokia.......tapi saya tak tahu nama jenisnya? :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kalimahsuciProfil   Hantar PM kepada kalimahsuci   Quote dan BalasQuote

sayasarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 225
Posting: 294
Dari: atas tanah jeh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-12-05 03:46


sekarang ni nokia 3100. Mak yang suruh tukau, ikut kan saya 3315 sajalah. asalkan boleh call dan mesej. yang penting kredit ada hehehe kalau mahal tapi selalu tadek kredit pun tak syok jugek ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

mslina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17798
Posting: 174
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 05-12-05 07:37


ada

Bookmark and Share

    


  Member Information For mslinaProfil   Hantar PM kepada mslina   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 14-01-06 20:24


tak pae aslkn untuk kemudahaan

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-01-06 20:49


saya tak pernah beli handset... masa belajar kat u dulu pun saya tak guna handset... yang tengah guna sekarang ni pun handset tinggalan kakak saya, 3310 sebab husband dia bagi handset baru... tapi handset ni dah uzur, tapi cukuplah untuk buat dan terima panggilan dan sms... :-)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

hazreenrashid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15666
Posting: 115
Dari: Moscow

malaysia  


posticon Posting pada: 14-01-06 21:45


uish, semua orang nokia saja, cuba try motorola pula..lagi best...especially moto razor , memang cun habis...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hazreenrashidProfil   Hantar PM kepada hazreenrashid   Pergi ke hazreenrashid's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-01-06 21:51


saya guna motorola........tapi rosak sikit.....tak boleh call tapi boleh msj lagi.....malas nak beli baru........sayang lagi kat hphone tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, Martyr
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teknologi
    »» telefon bimbit anda....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.240385 saat. Lajunya....