Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kami disuruh oleh Rasulullah agar menaburkan debu tanah ke muka orang yang memuji-muji dan mengampu-ngampu.
-- -- Hadis riwayat Imam Ibnu Majah

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 2 hari yang lalu
wyd1014: 10 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 19 hari yang lalu
lidah-penghunus: 20 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Siapa yang pernah di blacklist


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Siapa yang pernah di blacklist

Please Mendaftar To Post


Oleh Siapa yang pernah di blacklist

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 09-09-04 22:02



Saya cuma nak kongsi cerita pasal kitorang yg telah di black list. Kitorang seramai 4 orang (Imam Muda Al-Kelantani, Imam Muda Al-Kedahi, Imam Muda Al-Trangganuni.dan Imam muda Al-Peraki) telah di senarai hitamkan nama disebabkan oleh satu perkataan sahaja. Cuba bayangkan sebab satu perkataan kitorang tak boleh nak anjur kan apa-apa aktiviti sekalipun atas nama universiti. Kalau sahabat-sahabat yg lain yg kena apa perasaan anda sekalian

[ Posting ini telah di edit oleh: Usmad pada 2004-09-10 00:16 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-09-04 22:46


geram la syeikh..aktiviti kita mesti kena sekat punya..bayangkan usrah pun depa kate perjumpaan militan..pelik..tapi itulah hakikatnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 09-09-04 23:59


Perkataan ape tu cik usmad?

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 10-09-04 00:15


Alah encik Iman7 macam tak tau pulak bukankah anda terlibat sama dalam menjayakan pakatan murni as-Surau.

Nak tau perkataan tu........... Tungguuuuuuuuuuuuu

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

deng_ejut
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.08.2004
Ahli No: 10583
Posting: 25
Dari: Kangar

Sarawak  


posticon Posting pada: 10-09-04 13:09


Arr.....Usmad pun kene blacklist ke? Ermm..sabar jek la eh... Ape perkataan keramat tu yg buatkan Usmad dan kengkawan kene blacklist??? Iskk..iskk.. tak patut...tak patut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For deng_ejutProfil   Hantar PM kepada deng_ejut   Quote dan BalasQuote

nur10
Warga Rasmi
Menyertai: 10.09.2004
Ahli No: 11042
Posting: 6
Dari: Penang

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-09-04 13:15


ha'ah usmad dan iman7...ape perkataan tu???nak tahu juge...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur10Profil   Hantar PM kepada nur10   Quote dan BalasQuote

AinaAtikah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10806
Posting: 43
Dari: pahang

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-09-04 15:08


assalamualaikum cik usmad...
tak elokkan pihak pentadbir buat camtu kat korang..
tapi takpe...dalam perjuangan kan byk rintangan..
jika Allah uji hambaNya beerti Allah sayang hambaNya..kan perjuangan tu perlukan pengorbanan

Bookmark and Share

    


  Member Information For AinaAtikahProfil   Hantar PM kepada AinaAtikah   Quote dan BalasQuote

sufi_anis
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.02.2004
Ahli No: 7365
Posting: 36
Dari: KingDOm Of Far Far Away

Melaka  


posticon Posting pada: 10-09-04 15:40




sy pon pnh kn black list kat U dl...kn panggil soal siasat...hampir naik court...tp Alhamdulillah terlepas...

-----------------
~bulan sabit munculkan diri mengingatkan bumi agar menegur insan yang meremehkan~

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufi_anisProfil   Hantar PM kepada sufi_anis   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 10-09-04 15:50


emmmm....

biasa la tu kalau mereka rasa tergugat denga apa yang kita buat....benda tu la yang dorang larang..padahal usrah bukannye militan pon....tapi dengan kebodohan mereka..sebab tu la merekja sanggup cakap macam tu sekalipun......

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

mawaddah1981
Warga Rasmi
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6412
Posting: 19
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-09-04 16:13


ana pn pernah kena panggil kt hep...
tapi, ana tak pi pun..ade ke die kate ana terlibat dgn program underground......gi surau dan aktif usrah pn underground ke???pelik..pelik..
tak faham ana...dunia akhir zaman ni mcm2 perkara berlaku...benda baik dipandang tak baik..yg tak baik pula dianggap baik....
Apapn..pd sahabat2 ana yg pernah di blacklist tu...teruskan istiqomah dgn perjuangan kita selagi kita berada di jalan yang benar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaddah1981Profil   Hantar PM kepada mawaddah1981   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 10-09-04 17:35


cik usmad ingin saya nyatakan bahawa saya tidak rasa yang saya diblacklist.

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

jundullah81
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 331
Posting: 473
Dari: Bumi Allah Semuanya....

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 10-09-04 18:21


...

Hayatilah ayat Allah di bawah:

"Mereka berkehendak memadamkan cahaya (agama) Allah dengan mulut (ucapan-ucapan) mereka, dan Allah tidak menghendaki selain menyempurnakan cahaya-Nya, walaupun orang-orang yang kafir tidak menyukai." At- Taubah:32

"Kalau yang kamu serukan kepada mereka itu keuntungan yang mudah diperoleh dan perjalanan yang tidak berapa jauh, pastilah mereka mengikutimu, tetapi tempat yang dituju itu amat jauh terasa oleh mereka. Mereka akan bersumpah dengan (nama) Allah: "Jika kami sanggup tentulah kami berangkat bersama-samamu" Mereka membinasakan diri mereka sendiri dan Allah mengetahui bahwa sesungguhnya mereka benar-benar orang-orang yang berdusta." At-Taubah:42



Wallahu a'lam


-----------------
HAPPY Moments----- PRAISE ALLAH
DIFFICULT Moments- SEEK ALLAH
QUIET Moments------ WORSHIP ALLAH
PAINFUL Moments--- TRUST ALLAH
EVERY Moment------- THANK ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For jundullah81Profil   Hantar PM kepada jundullah81   Quote dan BalasQuote

sasician
WARGA SETIA
Menyertai: 04.05.2004
Ahli No: 8783
Posting: 453
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 10-09-04 18:26


ana juga....panjang

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasicianProfil   Hantar PM kepada sasician   Pergi ke sasician's Website   Quote dan BalasQuote

sasician
WARGA SETIA
Menyertai: 04.05.2004
Ahli No: 8783
Posting: 453
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 10-09-04 18:26


ana juga....panjang citenyer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasicianProfil   Hantar PM kepada sasician   Pergi ke sasician's Website   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 10-09-04 19:20


untuk pengetahuan encik Iman7 kesemua ahli jawatan kuasa surau adalah di blacklist tetapi kami imam muda berempat telah sedaya upaya berusaha agar sahabat-sahabat yang lain tidak dikenakan apa-apa hukuman mahupun amaran.

Hanya disebabkan perkataan LUJNAH surau kami kehilangan pentadbir yg berdedikasi

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-09-04 19:42


negaraku yg hebat....sampai rakyatnya pun hebat2 belake..nak menentang ISLAM ...ni bak kate org kelantan yg saya pinjam la.. baso kakah supik

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 10-09-04 21:20


idup en usmad pasal berkorban demi sahabat.Ingin aku singkap kembali...kenangan lama agar bersemi....SAMBUNG SENDIRI LAGU NI.


Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

Hafiz_kacak
Warga Rasmi
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10954
Posting: 10
Dari: Bumi ini

senegal  


posticon Posting pada: 10-09-04 22:23


Boleh saya kenal dengan Imam Muda berempat???

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_kacakProfil   Hantar PM kepada Hafiz_kacak   Quote dan BalasQuote

condemned
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.06.2004
Ahli No: 9566
Posting: 121
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 10-09-04 22:57


ape makne LUJNAH?x tau...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For condemnedProfil   Hantar PM kepada condemned   Pergi ke condemned's Website   Quote dan BalasQuote

nurkasih_iman84
Warga Rasmi
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8030
Posting: 5
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 11-09-04 21:00


a'kum semua....ermm ana budak kukum buat pngetahuan usmad,cuma mls nak join dlm senarai nama bdk2 kukum...mengenai 'lujnah' tu,ana sndri bdk smka dan pernah menggunakan nama lujnah dlm badan kpimpinan pelajar.ana rs,pihak kukum x nak apa2 shj yg mlibatkan blh wjdnya pertikaian kaum,ke arah politik negara.n ana rs eloklah tlebih dahulu drujuk kpd org2 atasan ttg kptsan @pnggunaan ssuatu istilah yg di buat dbwh ssuatu hal + jika ia mlibatkan surau yg semua org nampak sbg rmh ibadat.kukum cuma takut mnular budaya politik negara masuk ke dlm kampus...skrg jgn jadikan ia sbg satu mslah @ barah yg dpt mrebak dlm pmikiran bdk2 lain,kita blh slesaikan cara baik,bjumpa dgn pihak2 yg berkaitan ,kita bangunkan n m'imarahkan surau semula sbg rmh ibadat tanpa ada sbrg btk fahaman politik...fahamkan konsep islam hadhari,kita x perlu cakap berapi-rapi mmpersalahkan org lain tp kita bangunkan 1 pylesaian yg dpersetujui olehj pentadbir n pelajar2..ermmm sbg bkongsi pendapat.."bersama membangunkan sebuah universiti"...buat kawan2 semua salam ukhwah islamiah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkasih_iman84Profil   Hantar PM kepada nurkasih_iman84   Quote dan BalasQuote

badai_trg
Warga Rasmi
Menyertai: 10.09.2004
Ahli No: 11053
Posting: 15
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-09-04 22:49



saya setuju dengan pendapat...nur iman 84.....betul sekali api yang dicakapkan...........imarahkan surau dengan apa yang di corakkan kukum.............atau pihak pentadbiran....dengan saranan kerajaan...konsep baru islam hadhari mampu mengimarahkan surau tu...x payah api -apikan sesame kiter pasal bender kecik ni.....x perlu ader unsur2 politik..la...tapi sayer hairan gak la......kalau nak harap kan pihak kukum buat aper2 pasal surau...sori lah....camner nak jalan kan konsep islam hadhari.....islam hadhari pun depe x paham....nak ajak orang menganut islam hadhari kono...tapi sayer sokong penuh islam had hari ni....bawa pembangunan/.....ok bye stakat tu dulu..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For badai_trgProfil   Hantar PM kepada badai_trg   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 11-09-04 23:42


betul tu cik nur iman84.eh...name sama nagan name saya....iman7.

ala usmad stakat perkataan tu pun nak melenting cube la gune name jawa ke bugis ke kan senang...tak pun gune bahase tibet...senang....sebab tu la Allah jadikan pelbagai bangsa kat dunia yang fana

...tujuannya supaya kita berkenl-kenalan di antara satu sama lain.kita bole tau cara idup orang uganda.orang eskimo bole blaja cara idup orang bengali.

lagipun skang ni kan zaman teknologi maklumat .en mizan tamadun islam pun pernah cakap skang kalau nak makan sushi pun kat mane2 ader . tak yah nak mintak kat sin chan ke naruto mahupun goku.

betul ke aku cakap.kalau menyimpang tegurla.

lastly ucapan untuk en usmad....selamat berjuang dengan satu perjuangan


Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-04 00:00


apa yang ekau merapik tu en iman7. dgn masuk skali naruto, bahasa tibet.... apa yang ekau cubo sampaikan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

iman7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8907
Posting: 265
Dari: Gunung Ledang

hong_kong   avatar


posticon Posting pada: 12-09-04 00:21


maksud aku kenape kita nak pertahan sesuatu benda walaupun bende itu ader cara lain yang bole digunakan yang mana kalau digunakan sama gak matlamat nye cume kita gune jalan yang lain dengan syarat jalan yang dipilih itu mesti tepat dan benar .

ye la ape salahnye perkataan tu gune perkataan dalam bahasa bugis(pasal aku orang bugis...tapi tak gheti cakap bugis)....kalau ma bole gune bahasa banjar die.ko firdaus bole gune bahasa bola keranjang.atau pun gune bahasa urdu ke portugis ke red indian ke ape2 mahupun bahasa planet nameck.

INI CUME PANDANGAN SAYA SAHAJA.KALAU SALAH BETULKAN



Bookmark and Share

    


  Member Information For iman7Profil   Hantar PM kepada iman7   Quote dan BalasQuote

nursolehah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.04.2004
Ahli No: 8420
Posting: 72
Dari: depan pc

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-09-04 02:27


rilexz3...jgn gaduh2...selesaikan cara baik k...jgn ngata kat blakang..kalo tak puas ati pi jumpe pihak yg berkenaan...jgn gaduh2 kat blakang..ok.. skadar bg pendapat jerk...maaff sesangat sbb nyibukkan diri...

-----------------
ukhwah itu bukan terletak pada pertemuan, bukan pada manisnya ucapan dibibir tetapi pada ingatan seseorang terhadap saudaranya di dalam doanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nursolehahProfil   Hantar PM kepada nursolehah   Quote dan BalasQuote

RiWani
Warga Rasmi
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10953
Posting: 4
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 13-09-04 01:52


takbirr!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiWaniProfil   Hantar PM kepada RiWani   Pergi ke RiWani's Website   Quote dan BalasQuote

RiWani
Warga Rasmi
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10953
Posting: 4
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 13-09-04 01:52


takbirr!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiWaniProfil   Hantar PM kepada RiWani   Pergi ke RiWani's Website   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 17-09-04 12:23


Memang betul tu memang kita boleh gunakan altenatif yg lain. Tapi cuba En. Iman7 beri cadangan macam mana kita nak buat kalau pintunya sudah tertutup rapat. Saya mengalu2kan kepada semua yang ingin mengimarahkan lagi surau kita tu. Buat aktiviti yang bermanfaat. Tapi masalahnya kita hanya bersuara lantang tapi suraupun jarang pergi. Lagi2 subuh ke takpenah pergi.

Sorry kepada yang terasa.
Islam bukan memberi pendapat tetapi menolak pendapat orang lain seratus peratus. Dimanakah toleransi kita sebagai seorang yg berakal fikiran.

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-09-04 14:15


lujnah?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 17-09-04 23:04


kite bole tafsirkan organisasi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 18-09-04 02:53


Terima kasih alifmimyanun

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

badai_trg
Warga Rasmi
Menyertai: 10.09.2004
Ahli No: 11053
Posting: 15
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-09-04 02:59





betul tu........jom datang surau same-same....imarah kan surau...............jangan jadikan surau cam tempat asing lak...nanti tinggal imam ngan bilal jer...jangan biarkan jadi hidup segan mati tak mau...........ader kah kiter perlu persoalkan....orang yang tidak mengizinkan gerakan dari surau...sedangkan islam mase datang dulu tidak perlu tanyer depe pun.............islam tidak pernah rugi sebenarnyer........orang yang meninggalkan perjuangan rugi....islam kalau disekat ....akan terus berjalan...tidak akan berhenti...kalau disekat...disekat...disekat lagi dan disekat....akat terus juga berjalan,,,orang yang meninggal perjuangan yang rugi sebenarnya........akan ader penyambung ....yang tinggal kan perjuangan akan ketinggalan......islam takkan cacat pun tanpe seseorg ..tapi islam perlukan ilmu keikhlasan kecemerlangan yang hakiki dibajai dengan semangat....perjuangan...takbirrrr!!!!........sememangnyer perjuangan ini ader dugaan dan rintangan...lau kaa na a'rodon koriban wa safaron ko sidan lattabauk walakin bau dat alaihimussiqqah............teruskan perjuangan en usmad

Bookmark and Share

    


  Member Information For badai_trgProfil   Hantar PM kepada badai_trg   Quote dan BalasQuote

masri
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.01.2004
Ahli No: 6370
Posting: 178
Dari: Tampin

Melaka  


posticon Posting pada: 19-09-04 06:50


apa kena mengena lak isu islam hadhari dengan hal depa semua nih....ana memangs etuju jika mereka bertoleransi dengan pihak U. bagi ana kalau setakat perkataan lujnah tu tiada apa yang nak dirisaukan..jgn kerana nak mempertahankan perkataan lujnah tu habis semua perkara yg lebih besar turut di halang...walaubagaimanapun saya x nampak relevannya islam hadhari dlm hal ini....apa yg nak diperjuangkan dengan islam hadhari...saya cukup x setuju pabila islam dipecah-pecahkan begini.islam itu hanyalah satu...kalau awak kata islam hadhari itu membawa kemajuan, maknanya wujudlah islam yg jenis lain plak yg membawa kemunduran...saya x kisah nak buat guna istilah apa pun...islam fundamentalis ke, hadhri ke, badwi kee etc..tp yg penting pengisian...jgn dok sibuk kata negara islam,negara islam tapi isi tadak, bagai tong kososng sahaja...maaf ye jika saya terkeluar dr tajuk..ini kerana ada mrk yg reply dlm tajuk ni juga telah tersasar dr topik yg sbanrnya....
jgn di tambah kekeliruan org ramai..katakan shj islam itu mmg membawa kemajuan..tak yah le guna islam hadhari etc....nnt akan wujud pula org berkata kalau ada islam hadhari, pasti ada islam badwi....
kpd imam-imam muda yg di blacklistkan, bertoleransilah selagi kita boleh bertoleransi ttp jgn pula sehingga tergadai prinsip islam kita....tegakkan yg haq, hapuskan yg bathil....

Bookmark and Share

    


  Member Information For masriProfil   Hantar PM kepada masri   Pergi ke masri's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 27-09-04 18:04







----------------------------------------------------------
Hidup ini adalah masalah,
Tanpa masalah bukanlah hidup namanya,
Tapi jangan sekali-kali mencari masalah,
Biarlah masalah yang mencari kita.


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 27-09-04 18:31




Hmmm... sebut pasal blacklist, dlm Ukhwah ni pun ada gak ahli yg ada title 'Blacklist'..

Bakpe ek?

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

mukhasah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.05.2004
Ahli No: 9053
Posting: 109
Dari: atas bumi bawah langit

guineabissau  


posticon Posting pada: 27-09-04 20:46


akum....citer pendek sangat panjangler sikit ....kasi paham sikit....bukan nak suruh besarkan2 citer...cuma kalau pendek2 takut orang pahmkan pun banyak2

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukhasahProfil   Hantar PM kepada mukhasah   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-09-04 23:01




Takkan semua blacklist, white list takde ke
Saya tak pernah kene blacklist, black belt pernah laa

-----------------
Hamba Allah yang masih belajar mengenali hakikat kehidupan (",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 28-09-04 19:26


Terima kasih kepada semua yg saya kira memberi semangat baru kepada diri saya. InsyaAllah Allah pasti bersama orang2 yg sabar.
Cuba bayangkan betapa hancur luluhnya hati kami bila semua aktiviti yg dianjurkan oleh kami tidak diluluskan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

badai_trg
Warga Rasmi
Menyertai: 10.09.2004
Ahli No: 11053
Posting: 15
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-09-04 02:56


assalamualikum....
..............encik.usamd.aper khabar..dah lamer x dengar citer?????kalau kat kukum sayer ader la citer due tier ketul................................ntah.bye


Bookmark and Share

    


  Member Information For badai_trgProfil   Hantar PM kepada badai_trg   Quote dan BalasQuote

KhilafahIslamiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7208
Posting: 104

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 30-09-04 18:05


Assalammualaikum

Samalah kita kena blacklist..Tengok je muka konfom muka kambing hitam..Hehe..Penah kena banyak jugak kali..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KhilafahIslamiyahProfil   Hantar PM kepada KhilafahIslamiyah   Pergi ke KhilafahIslamiyah's Website   Quote dan BalasQuote

z_tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2309
Posting: 155
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 30-09-04 18:28


sbb prkataan tu pn dh kena blacklist....dier igt aper.bkn prkataan yg tk elok,pn malah bahasa arab tu....bahasa arab kn bahasa ahli syurga,tul tk kwn2 sekalian?...
alhamdulillah kt sekolah ana dlu,benda sekecil ni tdk berkira sgt,apela kene dgn prkataan tu sgt.sdgkn org yg melarang tu pn dlu sek agama.....ilmu dier dlu tah ke maner ek??



Bookmark and Share

    


  Member Information For z_tornadoProfil   Hantar PM kepada z_tornado   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 04-10-04 18:42


Kita memang boleh bertolak ansur tapi hanya kita yg bertolak ansur mereka pulak menolak kita beransur-ansur. Sampai sekarang kita dah kena tolak habis dah. Huh susah macam ni. Macam mana lagi kita nak bergerak kalau kaki dan tangan kita habis diikat.

[ Posting ini telah di edit oleh: Usmad pada 2004-10-11 01:32 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 22:12


Sorry saja saja nak bangkit kan cerita lama ni sejak nak dekat pilihan raya kampus ni dah makin ramai yang bakal di black list tak tahu lah nak jadi apa

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_syahadah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2005
Ahli No: 14660
Posting: 202
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 22:13


blacklist??macam mana tu?dari segi apa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_syahadahProfil   Hantar PM kepada srikandi_syahadah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.162191 saat. Lajunya....