Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Mencari lilin lebih baik dari merungut bila kegelapan

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 44
Ahli: 0
Jumlah: 44




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 19 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: xde keyakinan...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» xde keyakinan...

Please Mendaftar To Post


Oleh xde keyakinan...

princess_of_heart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.06.2004
Ahli No: 9744
Posting: 74
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 06-09-04 10:28


assalammualaikum...utk pengetahuan suma, saya ada seorg adik lelaki yg akan mengambil pmr x lama lagi...semakin hampir waktu peperiksaan maka semakin giat dia mengulangkaji pelajaran...masalahnya sekarang ialah dia tidak mempunyai keyakinan utk berhadapan dgn peperiksaan tersebut...so saya minta kerjasama suma utk bantu saya the way nak nasihatkan adik saya ni supaya keyakinan dapat diwujudkan dalam dirinya...itu jer wasalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For princess_of_heartProfil   Hantar PM kepada princess_of_heart   Pergi ke princess_of_heart's Website   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 06-09-04 10:54


bagus adik lelaki awak...sekurang2nya dia berterus terang ttg perasaan dia.Kalau tgk cara dia blajo,Insya Allah lah berjaya.Giat ulangkaji kan?Mungkin dia tak berkeyakinan sbb dia compare dia ngan kawan2 lain.Tell him,everyone is different from each other.Jgn letak jadikan org lain sbg standard kpd kejayann kita.Amek sbg contoh ok la.

Mungkin gak dia expect too much for himself thus he is stress.Serahkan segal2nya kpd Allah.Yg penting kita dah buat part kita.Jgn fikirkan kegagalan.Jgn juga fikir apa result yg kita bakal dpat.Yg penting bersedia utk menjawab.

Bookmark and Share

    


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-09-04 12:51



Bila peperiksaan hampir tiba, memang amat mendebarkan dan menyebabkan tekanan. Bawalah adik anti berjalan untuk menenangkan fikiran. Dalam saat terakhir ni jangan baca buku yang tebal2 lagi. Banyakkan buat latihan dan flash back balik apa yang telah dipelajari.

Ana doakan adik anti berjaya.

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

blueberryz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9144
Posting: 27
Dari: selatan tanah air

Johor  


posticon Posting pada: 07-09-04 11:18


semoga adik kamu berjaya...
bagi la sokongan kat dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For blueberryzProfil   Hantar PM kepada blueberryz   Quote dan BalasQuote

blueberryz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9144
Posting: 27
Dari: selatan tanah air

Johor  


posticon Posting pada: 07-09-04 11:20


semoga adik kamu berjaya...
bagi la sokongan kat dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For blueberryzProfil   Hantar PM kepada blueberryz   Quote dan BalasQuote

princess_of_heart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.06.2004
Ahli No: 9744
Posting: 74
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 07-09-04 11:35


syukran pada shbt2 yg sudi memberi nasihat...as kakak ana pun risau gak adik nak amik exam ni..huhuh...insyaAllah ana cuba buat apa yg termampu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For princess_of_heartProfil   Hantar PM kepada princess_of_heart   Pergi ke princess_of_heart's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-09-04 20:28


biasanya org over study yg fikir bukan2. ckp ngan dia, jgn asyik study je, pergila main skali skala.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 07-09-04 21:01




sepatut nyer waktu dah dekat sgt ngan exam tak perlu study hard sgt.. preparation tu perlu buat drp awal.. waktu2 cam ni ur brother perlu byk rehat & tenangkan fikiran.. buat soklan2 latihan yg ringan2 jer as revision..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-09-04 23:12


semoga berjaya...

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

hakimabdulrahman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10003
Posting: 541
Dari: kawan

singapore  


posticon Posting pada: 07-09-04 23:27




jangan terlalu memaksa diri ......
belajar ikut kemampuan....
yang penting setiap hari sebelum peperiksaan ada ulangkaji.......
walaupun satu jam setiap hari lebih baik 8-12jam sehari belajar bile tiba masa periksa.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimabdulrahmanProfil   Hantar PM kepada hakimabdulrahman   Pergi ke hakimabdulrahman's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 08-09-04 12:16



betul kata hakimabdulrahman. shah harap kita semua selaku keluarga ukhwah.com berdoalah untuk beliau semoga mendapat kejayaannya. insya-Allah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

annafira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9407
Posting: 204
Dari: Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 12-09-04 00:34



saya stuju nagn alea13..bila dah makin dekat, sepatutnya makin relax..jangan push sangat, tapi of course la mesti buat preparation dari awal..anyway, good luck to him...saya dah pun melaluinya..

-----------------
~*Jika kau mengejar dunia, akhirat akan lari darimu.Tetapi jika kau mengejar akhirat, dunia akan mengejarmu*~

Bookmark and Share

    


  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Pergi ke annafira's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-09-04 05:28


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah belas kat adik tu kan. Minta ayah dan ibu doakan dia dan ajak dia gi jalan-jalan ke tepi laut ke atau ke cameron / bukit fraser/ genting (suasana sejuk nyaman). Dan usah beri dia tekanan apa apa kecuali suasana ceria dalam rumah dan juga kata-kata semangat insyaAllah.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - ajar adik tu solat taubat banyak-banyak ya dan istighfar selalu.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.110781 saat. Lajunya....