Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-01-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tiada apa yang paling berharga di dunia ini selain dari kebahagiaan..tiada apa yang paling memilukan selain dari kesedihan
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Mohr
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43145

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 34
Ahli: 0
Jumlah: 34




  Yang Masuk Ke Sini
Mohr: 7 hari yang lalu
BobbyLaforge: 17 hari yang lalu
sadiqah: 17 hari yang lalu
muslimin23: 31 hari yang lalu
PhoebeGordon: 31 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: ~Rahsia Kaum Lelaki~


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» ~Rahsia Kaum Lelaki~

Please Mendaftar To Post


Oleh ~Rahsia Kaum Lelaki~

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-09-04 18:12


Sanggup berbohong demi kepentingan kawan. Ketika dia sedang melakukan 'pembohongan' itu, dia banyak tersenyum dan tingkah-lakunya sedikit mencurigakan. Biarkan saja, tapi cuba cari apa yang tersirat di balik kata-katanya. Jangan terus mempertikai kata-katanya kerana dia pasti dah bersedia dengan 1001 alasan kukuh.


Tidak pernah mahu mengaku dia lemah. Lelaki biasanya bangga jika dia boleh menjadi hebat dalam segala hal. Malah dia kononnya sentiasa bersedia dalam apa hal sekalipun, termasuk jika diperlukan.


Akan mencari pelbagai alasan jika tak dapat lepak atau buang bersama rakan-rakan kerana dimarahi isteri atau buah hatinya. Maklumlah, lelaki memang takut dicap sebagai 'takut isteri atau perempuan'!


Memang pantang mengatakan, " Saya sayang kamu," melalui telefon di pejabat atau ketika bersama kawan-kawan. Mereka beranggapan 'tak macho' untuk meluahkan perasaan di tempat kerja atau di depan kawan-kawan.


Mempunyai tahap tersendiri tentang menonton wayang di pawagam. Lelaki merasa tidak selesa dan takut dicurigai bila pergi menonton berdua bersama kawan lelaki (apa lagi kalau midnight).


Jarang memerhatikan dan tak pernah memuji penampilan lelaki lain. Alasannya sama dengan nombor lima! Heh!


Susah nak meletakkan sesuatu yang bersifat peribadi (gambar awek, kad-kad ucapan daripada pasangan) di tempat kerjanya.


Memiliki jadual sendiri bila masa untuk tidur, kerja, sarapan, makan tengah hari, makan malam, call buah hati dan lain-lain aktiviti.


Selalu mengharapkan wanita akan membantunya mencari barang-barang yang tidak diletakkan pada tempatnya. Ada maksud lain la tu...

Sukar untuk bertanya arah jalan walaupun dah sesat ntah ke mana!


Sering berlagak tahu banyak tentang apa pun yang dibincangkan oleh orang lain.


Menjaga kereta (kalau ada) lebih baik daripada menjaga tubuh badan sendiri.


Sering menghindari topik-topik yang sangat diminati oleh wanita, seperti gosip teman lama atau artis top tu bercinta dengan siapa. Dia akan menjawab tak tahu atau tetiba je sakit kepala.


Punya jangka waktu untuk melupakan hal-hal tertentu.


Jarang sedar tentang perubahan hidupnya kerana kekasih.


Jarang mengatakan, ' I Love You,' terlebih dahulu.


Selalu merasa aneh setip kali menempuh langkah baru dalam hubungan dengan wanita.


Selalu ragu-ragu untuk memutuskan hubungan.


Sering bercakap tentang kemampuannya memikat dan menundukkan wanita.


Selalu mengomel bahawa pasangannya membawa terlalu banyak barang kalau nak pergi bercuti atau makan angin. Tapi akan reda bila dia mendengar alasan pasangannya.


Cenderung menyembunyikan perasaan, kecuali perasaan marah.


Tidak mahu mengakui ketidakselesaannya terhadap tubuh sendiri, kemampuan seksualnya, atau hal-hal lain yang berkaitan soal kejantanan.


Cenderung menafsirkan bahawa wanita berbuat baik kepadanya sebagai tanda untuk menggoda.


Menggunakan setiap kesempatan untuk membuli teman-teman secara bergurau-senda.


~~ini hanyalah sekadar sebuah info....harap tak der la yang tersasa hati~~





-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-09-04 18:47


ade betulnya tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-09-04 18:50


kalau dah didedahkan, bukanlah rahsia namanya.....

tapi memang betol pun.....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-09-04 09:46


Quote:

On 2004-09-01 18:50, khairoo84 wrote:
kalau dah didedahkan, bukanlah rahsia namanya.....

tapi memang betol pun.....

-----------------




alahai dik khairooo ooiii.....ini adalah rahsia untuk pengetahuan.... adoii.....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 02-09-04 10:39




bukan semuanya betul
faham..........


lawak aje


Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-09-04 10:55


Quote:

On 2004-09-02 10:39, haff wrote:


bukan semuanya betul
faham..........


lawak aje


-----------------




memang la tak semuanya betul....tapi kebanyakkan la....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

abu_nawas80
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2004
Ahli No: 6314
Posting: 103
Dari: Pantai Dalam,KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-09-04 14:10


takde pun...kalau sesat,pompuan yg segan nak bertanya...

[Q]Susah nak meletakkan sesuatu yang bersifat peribadi (gambar awek, kad-kad ucapan daripada pasangan) di tempat kerjanya[/Q]
macam mana nak letak..nantikan dikatakan orang perasan lak...

-----------------
Ya Allah,layakkah ana untuk merindui syurgaMu di mana syaitan dan hawa nafsu sentiasa membisikkan ana supaya melupakan suruhan2MU.Ya Allah,selamatkanlah ana

Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_nawas80Profil   Hantar PM kepada abu_nawas80   Pergi ke abu_nawas80's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-09-04 15:48




syukran atas info yang diberikan...tapi rasanya ade gak betulnya kan??



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-09-04 11:44


Rahsia perempuan takde????

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-09-04 13:39



rahsia bocor...ahaks..
mungkin ade benarnya..mungkin tak..ntah..bukan lelaki

hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-09-04 22:27


wah banyaknye rahsia lelaki...rahsia permpuan tak der ker, nak jugak baca....hahaha gurau jer.

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

TengkuHaiqal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.11.2004
Ahli No: 12640
Posting: 251
Dari: Edinburgh...Scotland,UK

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-12-04 22:40


mm..x setuju 100%...

Bookmark and Share

    


  Member Information For TengkuHaiqalProfil   Hantar PM kepada TengkuHaiqal   Quote dan BalasQuote

ifmiza
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.05.2004
Ahli No: 8734
Posting: 63
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 11-12-04 23:49


ooooooooooooooo
macam ni eik lelaki..........
dah tahu dahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
hahahahhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaa
bocor rahsia........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifmizaProfil   Hantar PM kepada ifmiza   Quote dan BalasQuote

permata_hatiku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13095
Posting: 147
Dari: Bumi Allah

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-12-04 23:32


...
belum test belum cuba belum uji belum try...siapa lelaki tu...

-----------------
Usaha, doa dan tawakkal kunci kejayaan dan kebahagiaan dunia akhirat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_hatikuProfil   Hantar PM kepada permata_hatiku   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 17-12-04 00:05


memang betul pun...tepat sekali..lelakilah katakan..memang tak semua tap majoriti mcm tu...ai tghaiqal,tak setuju 100% nampak...nape plak?klu awak posting artikel pasal pempuan,bukan main lagi....hiiii



Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

baginda99
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12882
Posting: 56
Dari: Southern Thailand

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-12-04 00:44


ermm...ana rase kaum HAWA tak leh ghairah sesangattt..Sebab tak semua lelaki gitu dan tidak juga "majoriti" gitu. Pastinya, ana juga akui dan percaya kaum HAWA juga tidak semua seperti yg dibongkar dlm topik "BONGKAR RAHSIA WANITA" yg di-post-kan oleh TengkuHaiqal.Ade betul ka??

[ Posting ini telah di edit oleh: baginda99 pada 2004-12-17 00:44 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For baginda99Profil   Hantar PM kepada baginda99   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-12-04 03:58


jom kita try tgk..mcm mana!!!!!

-----------------
Mencari Keredhaan Ilahi
Merasa ketenangan Hakiki
Mencuit rasa Rendah Diri
Ya Rabbul Izzati

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-12-04 20:10




emm... betul la tu..

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

insaf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.07.2004
Ahli No: 9787
Posting: 122
Dari: Bumi Allah

Kedah  


posticon Posting pada: 24-12-04 20:23


no komen....sebab bukan lelaki..hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For insafProfil   Hantar PM kepada insaf   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-12-04 01:29




ape plak rahsia perempuan ye

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

nur_indah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 7
Posting: 393
Dari: N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-12-04 02:03




hehe.. cik ct plak membongkar rahsia lelaki.. nak lawan ngan tengkuhaiqal ka cekk???

anyway, akak rasa byk gak yg betulnye tu... hehe... org lelaki jgn mare ek...

-----------------
"ukhwah PENGGERAK DAKWAH..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.107685 saat. Lajunya....