Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-03-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak ada sahabat yang setia melainkan kepentingan yang berpanjangan

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Ahmadmohd7878
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43131

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 21
Ahli: 0
Jumlah: 21




  Yang Masuk Ke Sini
Ahmadmohd7878: 2 jam, 59 minit yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: kelab ukhwah pelajar malaysia di MESIR...


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» kelab ukhwah pelajar malaysia di MESIR...

Please Mendaftar To Post


Oleh kelab ukhwah pelajar malaysia di MESIR...

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 31-08-04 02:34




sebelum saya menaip dengan lebih banyak..ndak jugak saya menghulur jutaan maaf kalau ade org yg tersinggung dengan saya ajukan kelab ini...bukan nak bertanding ape2..ttp sekodar nak tahu ramai tak ahli ukhwah.com..di mesir..
saya mengalu2kan ahli ukhwah utk tampil..dan memposting di cni...
oklah..tu jer..wasslam...harap kelab ni.di luluskan...wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-09-04 17:17


Tiada masalah ..cuma perlu kemas sikit untuk tampil sebagai sebuah kelab

Nama Kelab paling penting ( biar kemas ) dan keanggotaan dari dari ahli ukhwah..
Prof dengan sukacita : meluluskan..
dan harap ada respon oleh ahli ukhwah Mesir ..
Insya-Allaah...

Wassalam



-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 03-09-04 19:38


Yes... setuju aje. Kalau Pengarah Event dah luluskan... apa lagi syed...

Lantik AJK.

Syor: Ukhwah-Mesir



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-09-04 21:06


syukran2 jazilan..kpd MT..insyaAllah..kelab ni akan berjalan..harap cik zahratul_raihanah tolong yer..
maklumlah dia lebih arif...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-11-04 03:35


saya sokong sangat3..
sebelum tu saya perkenalkan diri saya dulu..
nama abdul muiez mohammad ruslee
asal negeri sembilan
uni al-azhar cawangan shibin el kom
kuliah usuluddin tafsir
tahun 4 (muadalah kusza)
semoga ukhwah akan terus berkekalan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

HAMKAIZZATI
Warga Rasmi
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14541
Posting: 2
Dari: ARDH

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 25-02-05 16:01




Quote:

On 2004-11-29 03:35, lobam_shibin wrote:
saya sokong sangat3..
sebelum tu saya perkenalkan diri saya dulu..
nama abdul muiez mohammad ruslee
asal negeri sembilan
uni al-azhar cawangan shibin el kom
kuliah usuluddin tafsir
tahun 4 (muadalah kusza)
semoga ukhwah akan terus berkekalan..



AWAK NI LOBAM_ATIE KAT RAUDHAH KE?

Bookmark and Share

    


  Member Information For HAMKAIZZATIProfil   Hantar PM kepada HAMKAIZZATI   Quote dan BalasQuote

wehdah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13170
Posting: 196
Dari: Ranau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-02-05 11:25


bestnya kalau ana masih kat mesir,boleh join sama,tp nampaknya tak ada rezeki

Bookmark and Share

    


  Member Information For wehdahProfil   Hantar PM kepada wehdah   Quote dan BalasQuote

nauwirQalbana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.01.2005
Ahli No: 13556
Posting: 39
Dari: jelapang yang permai

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-03-05 00:14




ana pun belajar kat mesir jugak..
asal, negeri sembilan (samolaa kito, sedara Shibin!)
kuliah..usuluddin jugak.
cawangan..alexandria, tahun pertama

Salam ukhwah..
--maner kengkawan yang lain??


Bookmark and Share

    


  Member Information For nauwirQalbanaProfil   Hantar PM kepada nauwirQalbana   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-03-05 05:42


assalamualaikum..
Dauran Syoubra,,
kuliah takhasus el-Qiraat..
asal kelantan..

saLAm ukhwah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-04-05 03:27


Quote:

On 2005-03-25 05:42, aKujErr wrote:
assalamualaikum..
Dauran Syoubra,,
kuliah takhasus el-Qiraat..
asal kelantan..

saLAm ukhwah..



sama ngan abang ana...
tapi dari penang laa


-----------------
Ya Allah. Permudahkanlah bagi kami segala urusan kami (lebih-lebih lagi urusan perjalanan rohaniah menuju Allah) berserta kerehatan bagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

raudhatulaqilah
Warga Rasmi
Menyertai: 07.05.2004
Ahli No: 8851
Posting: 12
Dari: bentong

morocco  


posticon Posting pada: 11-04-05 13:45


bestnya kelab ni...tapi ana tak pergi mesir lagi.
Insya Allah,bulan sembilan ni..doakan ye...

salam ukhwah untuk semua.


-----------------
KEMULIAan YANG TERtinggi BUKANlah KERAna kitA tiDAK PErnah jaTUH,
melAINkan keRAna kiTA BERdiri kembALI Setiap KALI JAtuh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhatulaqilahProfil   Hantar PM kepada raudhatulaqilah   Quote dan BalasQuote

tomato
Warga Rasmi
Menyertai: 17.04.2005
Ahli No: 15869
Posting: 7
Dari: mesir

Selangor  


posticon Posting pada: 17-04-05 18:27


saya salah seorg student al-azhar cawanggan mansoura,, dan saya menyokong penuh dgn adanya kewujuddan utk kelab ini,, sekurang2 kita boleh menjalinkan uhkuwah fillah disini sambil kita bertukar2 pendapat dan informasi dgn hal2 yg berlegar2 di sekitar dunia mesir,,malaysia dan global,,, ,, tak kisahlah hal apa2 pun,, sekurang2nya kita dalam kominiti yg satu dan satu acuan yg sama (pelajar al-azhar) ,,,bak kata org,, kawan biar ramai,,, musuh jgn cari,,,
so ,, ,apa lagi ?? jomlah kita promosi web ini kat kengkawan,,,, !!!yallah!! ma`assalamah,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For tomatoProfil   Hantar PM kepada tomato   Pergi ke tomato's Website   Quote dan BalasQuote

kilauansyifa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15817
Posting: 116
Dari: mesir

egypt  


posticon Posting pada: 17-04-05 20:27


Quote:

On 2004-09-03 21:06, syed wrote:
syukran2 jazilan..kpd MT..insyaAllah..kelab ni akan berjalan..harap cik zahratul_raihanah tolong yer..
maklumlah dia lebih arif...


ahlan wasahlan kpd semua student alazhar...study molek2..exam nk dekat dah ni..kullu am waantunna bikhair...

ukhwah fillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kilauansyifaProfil   Hantar PM kepada kilauansyifa   Quote dan BalasQuote

aleya_maisara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.02.2004
Ahli No: 6940
Posting: 97
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-04-05 09:32


bes x duduk kat mesir ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleya_maisaraProfil   Hantar PM kepada aleya_maisara   Pergi ke aleya_maisara's Website   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-04-05 11:24


hehe,, nak kate best tu..
ntah.. same cam mesia jgk..huhu.. kena mai rase sndiri kot..
salam imtihan utk semua student azhar

Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

aleya_maisara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.02.2004
Ahli No: 6940
Posting: 97
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-04-05 09:42


kalo g tu.....x payah g mesir pun x per samer ngn mesia kan! he he he x derlah...insya Allah kalau diizinkan sy nak g saner....doakanlah yerk!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleya_maisaraProfil   Hantar PM kepada aleya_maisara   Pergi ke aleya_maisara's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 27-04-05 19:38


salam ukhwah utk smua..tuntutlah ilmu di mana jua...aslkn kita ikhlas..cuba mendalami n menghayati ilmu yg kita pelajari....tul tak syed..tk gitu

-----------------
Sabda Nabi Muhammad s.a.w.yang bermaksud:"Barangsiapa yang amalannya hari ini lebih baik dari semalam,dia adalah orang yang beruntung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

amirul_mukminin12
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.02.2004
Ahli No: 7491
Posting: 36
Dari: seberang...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-04-05 06:59



boleh join tak nih..

saya dari mesir gak..huhuhu..tempatnya sama dengan akujerR tu..kat shoubra...ok lah...salam ukhuwah untuk semua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirul_mukminin12Profil   Hantar PM kepada amirul_mukminin12   Quote dan BalasQuote

tomato
Warga Rasmi
Menyertai: 17.04.2005
Ahli No: 15869
Posting: 7
Dari: mesir

Selangor  


posticon Posting pada: 09-05-05 20:41



tomato nak ucapkan selamat berimtihan kat semua warga al azhar yg berada di suruh pelusuk mesir nie
selamat menjawab soalan,,, tenang2kan hati,, jgn strees,,,, yakin akan pertolonggan Allah pada hambaNya yg berusaha,,, dan buat yg terbaik !!! good luck!!!
doa2kan kita semua najah dalam imthan ini,,, yakin azhari!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For tomatoProfil   Hantar PM kepada tomato   Pergi ke tomato's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid25
Warga Rasmi
Menyertai: 04.01.2005
Ahli No: 13534
Posting: 20
Dari: Taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-05-05 04:43


salam ukhwah fillah,
saya yakin ramai siswa/wi dr Mesir ni tp mungkin mrk tak nak join....segan sangat kot.
soya coz usuluddin.
wsalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid25Profil   Hantar PM kepada mujahid25   Pergi ke mujahid25's Website   Quote dan BalasQuote

apisklate
Warga Rasmi
Menyertai: 16.04.2004
Ahli No: 8448
Posting: 6
Dari: bachok

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-07-05 01:02


ASSALAMUALIKUM,,,SATU CADANNGAN YANG BAIK,,

ANA PUN BAJA di SANA..KULIAH SYARIAH SYARIAH KAHERAH TAHUN 4..

ILALLIQA UKHWAH FILLAH

ASSALAMUALAIKUM

Bookmark and Share

    


  Member Information For apisklateProfil   Hantar PM kepada apisklate   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 01:08


insyaAllah nak sambung master di Mesir lepas habis degree ni...doakan ye :)
Di samping itujuga nak ambil Ijazah Khat :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

azmansyah_alias
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23580
Posting: 66

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-03-06 09:08


assalamualaikum....saya
Azman Syah Bin Alias,
asal negeri sembilan,
tahun 2 Syariah Islamiah,
Universiti al Azhar cawangan
Damanhur, Buhaira, Mesir.
Salam perkenalan buat semua...HARAP MAAF....wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azmansyah_aliasProfil   Hantar PM kepada azmansyah_alias   Quote dan BalasQuote

puteri_islamicnana
Warga Rasmi
Menyertai: 27.03.2006
Ahli No: 23765
Posting: 7
Dari: Malaysia

jordan  


posticon Posting pada: 29-03-06 21:03


;-) assalammualaikum...awak plaja mesir ke...boleh tolg tak..awak kenal tak Raihan mtsalleh...umur dia 18 tahun...belajar kat msir.boleh tolong crikn dia kat ana krim slam...dan my nme....noor amalina....k,.,..lameda tak jumpa dia....kepada tomato....please....
[ Telah diedit oleh: puteri_islamicnana pada 29-03-06 21:04 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_islamicnanaProfil   Hantar PM kepada puteri_islamicnana   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 06-04-06 07:16


Assalamualaikum...
Mesir juga,Kuliah Dakwah Islamiah tahun akhir,Kaherah. Asal dari Pahang Darul Makmur. Koi nak balik dah tak lama lagi,lepas peperiksaan ni. Slm prkenalan untuk semua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-04-06 07:36


kenapa ramai student mesir orang negeri sembilan erk???
doakan ana sampai kesane!teringin jugak,insyaAllah...
wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

ada_syuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1685
Posting: 81
Dari: bumi allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-04-06 10:33


salam buat sahabat semua...
selamat ber imtihan buat semua sahabat yang kat mesir mahupun kat Malaysia.abang ana kat shoubra.ni first imtihan dia kat sana.didoakan moga Allah mudahkan segalanya.ana pun imtihan juga kat utm.moga najah semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For ada_syuhadaProfil   Hantar PM kepada ada_syuhada   Quote dan BalasQuote

zana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.12.2004
Ahli No: 12740
Posting: 45
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 06-04-06 10:42


wahai orang-orang mesir sekalian...
slam uhkwah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zanaProfil   Hantar PM kepada zana   Quote dan BalasQuote

nur_halida
Warga Rasmi
Menyertai: 08.04.2006
Ahli No: 24069
Posting: 6
Dari: terengganu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-04-06 16:28


Kalau bukan student mesir boleh tak? saya pu nak kenal2 juga nga orang22 melayu mesir...bangga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_halidaProfil   Hantar PM kepada nur_halida   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 08-04-06 16:42


salam ukhwah untuk orang mesir, eh...silap, untuk orang Malaysia yang belajar kat mesir..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 08-04-06 18:57


ana tak mengaji mesir...tapi abang ana yang mengaji sana...harap2 dia berjaya dekat sana ...dunia akhirat...amin..miss u..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 08-04-06 20:19


Pada 17-04-05 20:27 , kilauansyifa posting:

!!! QUOTE !!!


ahlan wasahlan kepada semua student alazhar...study molek2..exam nak dekat dah ni..kullu am waantunna bikhair...

ukhwah fillah..




Kenapa wa antunna pula..sepatutnya antum lah...kan kelab ini dianggotai muslimin juga...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-06 22:05


salam ukhwah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 05-07-06 23:49


salam..

ana ada sahabat belajar kat mesir...
emm.. ana juga berhajat untuk kesana nanti.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 06-07-06 00:45


assalamualaikum...

salam ukhwah dan perjuangan kepada all student mesir...

bagi sesiapa yang belum dan akan datang kemesir.. maka kena ingat perkataan ini.. istilah perkataan mesir sebenarnya banyak makna yang mendalam.... ( مصر ) huruf mim bermaksud MASYAKKAH yang bermakna dugaan,kesusahan dan kepayahan... huruf sod bermaksud SABAR yang membawa makna hidup dimesir ini perlukan kesabaran yang amat tinggi dalma menempuhi segala dugaan yang dihadapi... dan ra' membawa maksud REDHA,maknanya kita hendaklah sentiasa redha dengan segala apa yang berlaku disini baik buruk atau baiknya... terutama apabila kita diberi ujian yang amat hebat oleh ALLAH...

saya kuliah usuluddin tanta...

salam ukhwah dna perjuangan sekali lagi...

wassalam


-----------------
bangunlah bersama islam,kerana islam akan tetap tertegak walau tanpa kita bangunkan.rgilah mereka yang tidak ambil bahagian dalam membangunkan islam
[ Telah diedit oleh: khalifah_85 pada 06-07-06 00:46 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

fansurina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27352
Posting: 205
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 17:13


assalamualaikum...saya bukan pelajar dr mesir, tapi kawan saya belajar di sana..seorang di alexandria..seorang di tanta..kedua-duanya kuliah syariah..yang dekat tanta tu akan balik minggu depan i/Allah..alhamdulillah dah tamat pengajian..saya doakan semua pelajar kita disana dipermudahkan dalam segala urusan...i/Allah..semoga berjaya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fansurinaProfil   Hantar PM kepada fansurina   Quote dan BalasQuote

nur_qalam84
Warga Rasmi
Menyertai: 07.10.2006
Ahli No: 26811
Posting: 17
Dari: perlembahan sg.Nil,egypt

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-11-06 17:52


assalamualaikum....
ana pun bersetuju dengan semua pandangan kawan-kawan untuk mewujudkan kelab Ukhwah di Mesir....lagipun bnyak ilmu dapat dikutip di ardul kinanah ini...seterusnya dapat berkongsi ilmu dan bertukar-tukar pendapat di samping mnyebarkan dakwah ke seluruh dunia...
oooo..lupa ana perkenalkan diri.....

ana dari furuq Mansurah....dalam bidang Takhassus Qiraat tahun 2..
Universiti al-Azhar...berasal dari Terengganu Darul Iman..
kepada semua warga azhari dan azhariah...

selamat meneruskan perjuangan di bumi yang penuh barakah ini dan ujian.....jangan berputus asa....salam imtihan untuk pelajar kuliah....ameen...insyaAllah najah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_qalam84Profil   Hantar PM kepada nur_qalam84   Quote dan BalasQuote

aliflamra
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 245
Posting: 292
Dari: Putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 13:45


Mohd Yusuf b. Mohamed Nasirudin

Takhassus Qiraat tahun 2

Lepasan Diploma Darul Quran JAKIM

tapi duduk arma sekarang ni..mari lah datang sini jumpa ana sekali boleh sembang-sembang ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aliflamraProfil   Hantar PM kepada aliflamra   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 08-01-07 15:36


assalamua'laikum...ana bukan pelajar mesir..tapi ana ada kawn yang baru balik dr belajar d mesir....ana doakan antum di mesir semua semoga dirahmati ALLAH...belajarla bersungguh...manfaatkan masa belajar disana dengan baik....bukan semua dapat peluang belajar di sana..antum semua memang bertuah.....barakalluhu fikum...

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 16:11


salam sahabat ukhwah..ana pelajar usuludin tahun satu..cawangan zagazig.. asal kedah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 12-01-07 18:17


!!! QUOTE !!!

bagi sesiapa yang belum dan akan datang kemesir.. maka kena ingat perkataan ini.. istilah perkataan mesir sebenarnya banyak makna yang mendalam.... ( مصر ) huruf mim bermaksud MASYAKKAH yang bermakna dugaan,kesusahan dan kepayahan... huruf sod bermaksud SABAR yang membawa makna hidup dimesir ini perlukan kesabaran yang amat tinggi dalma menempuhi segala dugaan yang dihadapi... dan ra' membawa maksud REDHA,maknanya kita hendaklah sentiasa redha dengan segala apa yang berlaku disini baik buruk atau baiknya... terutama apabila kita diberi ujian yang amat hebat oleh ALLAH...

masyaALLAH,
jazakALLAHu khairan kathira... :-)

wALLAHualam bisawab.


-----------------
wahai orang-orang yang berIMAN, ucapkanlah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

al_labib
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.01.2007
Ahli No: 28168
Posting: 22
Dari: dari selangor ke egypt

Selangor  


posticon Posting pada: 16-01-07 22:04


salam ukhwah, ana muhammad labib abd jalil bajuri, tahun 1, kuliah lughatul arabiah, uni Al-Azhar mansurah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_labibProfil   Hantar PM kepada al_labib   Quote dan BalasQuote

mm0212
Warga Rasmi
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28248
Posting: 1
Dari: ardhil kinanah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 19-01-07 09:51


Assalamualaikum...
Salam ukhwah...
Kenapa semua ustaz dan ustazah saja...
kat sini ada budak tibb juga..huhu..
Jangan lah pggirkan kami..sedih saya :-?
Anaktirikan kami ke..huhuhu...
Wasalam...


-----------------
Lailahaillallah...Muhammadurrasulullah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mm0212Profil   Hantar PM kepada mm0212   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-02-07 19:11


Jangan sedih wahai mm0212....Sesiapa saja layak menjadi ahli ukhwah mesir tak kira jurusan......Semua dialu-alukan untuk menyertainya......


-----------------
Sabda Nabi Muhammad s.a.w.yang bermaksud:"Barangsiapa yang amalannya hari ini lebih baik dari semalam,dia adalah orang yang beruntung.


Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

Abu_Ruqayyah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23449
Posting: 590
Dari: Manchester

Selangor  


posticon Posting pada: 21-02-07 19:30


ex student mesir boleh join ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Abu_RuqayyahProfil   Hantar PM kepada Abu_Ruqayyah   Pergi ke Abu_Ruqayyah's Website   Quote dan BalasQuote

sitizubaidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13162
Posting: 51
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 21-02-07 19:35


ana student mesir juga..
tahun3 kaherah
syariah islamiyah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitizubaidahProfil   Hantar PM kepada sitizubaidah   Quote dan BalasQuote

hanafirazali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26499
Posting: 327
Dari: negeri sembilan dan perak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 01:35


Assalamualaikum...
akak saya mngaji mesir jugak. tapi dah balik tahun lepas... Cwgn Iskandariah ambil Syariah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanafirazaliProfil   Hantar PM kepada hanafirazali   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 03:31


ASSALAMUALAIKUM....

KAIFA HALUKUM JAMI'AN? HEHEHE ANA JUGA STUDENT MESIR...SAMA TAKHASUS DENGAN KHALIFAH_85 STUDY DI UNIVERSITI AL AZHAR BI TANTA...DOAKAN ANA BERJAYA DI DUNIA DAN AKHIRAT...

PESANAN BUAT ANTUM WARGA AZHARI - TINGKATKAN IMAN, ILMU DAN AMAL - MOGA MENJADI PENDOKONG ULAMA DIKEMUDIAN HARI

ILALLIQA MAA SALAMAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

humaira_taqwa
Warga Rasmi
Menyertai: 06.04.2004
Ahli No: 8243
Posting: 10

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 10:57


salam 'alaikum

saya bukan budak mesir.tapi budak UIAM.
ambil takhassus fil lughah 'arabiyyah.

salam perkenalan.

saja nak menyibuk.

k..thank you.

Bookmark and Share

    


  Member Information For humaira_taqwaProfil   Hantar PM kepada humaira_taqwa   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 31-03-07 01:02


uiii ramainyeeeeeeeeeeeeeeeeee

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 31-03-07 08:56


...betul ke nak buat kelab ni? jangan sampai kena band sebab xdaftar dengan safarah saja..saya sokong bukak kelab ni sebagai ta'adud jemaah dan satu wasilah dalam memperjuangkan agama Allah SWT...

...harap-harap pentarbiyahan dan manhaj kelab ini nanti sama hadafnya dengan mana-mana kelab yang cenderung kepada perjuangan Islam...

...ingatkan ahli mengenai persoalan hubungan sesama ahli..lebih-lebih lagi bila program yang bercampur antara ikhwah dan akhawat..

...semua ini sebagai cadangan, rasanya Pengarah sendiri boleh menyediakan perlembagaan kelab ini nanti insya Allah...

...Insya Allah apa yang baik akan diterima Allah SWT walaupun tidak diterima segilintir manusia yang bongkak dengan kuasa,harta dan yang lupa dengan nikmat dunia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 09-04-07 03:10


best tak study kat msir??

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

aniq_1703
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.03.2007
Ahli No: 29220
Posting: 28
Dari: PULAU PINANG

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-05-07 06:14


salam semua....
ana juga study kat mesir sekarang ni...
tapi ana baru saja sampai hujung tahun lepas.....banyak lagi nak kena belajar.....
ana tahun1 loghah dari al-azhar zagazig.....salam penuh ukhwah dari ana...
nak tanya kat littlemuslimah.....
awak ada abang kat mesir dari penang erk,study kat syoubra erk??
siapa nme abang awak tu erk??
mana tahu saya kenal ke????hehehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniq_1703Profil   Hantar PM kepada aniq_1703   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-09-07 15:59


best nya belajar di negara orang.... :( ... tak mengapa lah... semoga berjaya... ini pun baru habiskan pelajaran di negara sendiri... hehhee...

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-09-09 21:54


MasyaAllah lama ana tak tengok kelab ni..ana harap akan ada yang hendk menerukan JK Mesir Ke 2..ana lah ni di Malaysia dah...tak dapat nak tolong...tapi mana tau jika Ahli Ukhwh di Malaysia nak rehlah ke Mesir ok juga...InsyaAllah


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.172474 saat. Lajunya....