Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika kita berasa diri kita tinggi, pandanglah ke atas; jika kita berasa diri kita rendah, pandanglah ke bawah
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 13
Ahli: 0
Jumlah: 13




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 10 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: lepasan DIPLOMA boleh MAI sini tak???


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» lepasan DIPLOMA boleh MAI sini tak???

Please Mendaftar To Post


Oleh lepasan DIPLOMA boleh MAI sini tak???

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-08-04 03:01




ni nak tahu berape ramai lepasan DIPLOMA..yg jadi ahli ukhwah.com ni...
saya jugak lepasan diploma...la ni buat ijazah pertama di AL-AZHAR..
oklah..semoga berbahagia dalam berposting....

Bookmark and Share

  


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

ada_syuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1685
Posting: 81
Dari: bumi allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-08-04 21:06


ada jugak lepasan diploma...dari kusza terengganu course human resourse management.skarang ni sambung blajar kat utm dalam bidang human resourse development lak...
ok..wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For ada_syuhadaProfil   Hantar PM kepada ada_syuhada   Quote dan BalasQuote

almumtahanah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.01.2004
Ahli No: 6367
Posting: 145
Dari: depan komputer

egypt   avatar


posticon Posting pada: 07-08-04 23:49


saya lepasan diploma tahfiz wal qiraat, insyaalah dalam proses sambung pelajaran ke peringkat ijazah plak.. doakanlah moga berjaya yer.
wassalam.

Bookmark and Share

  


  Member Information For almumtahanahProfil   Hantar PM kepada almumtahanah   Pergi ke almumtahanah's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-08-04 16:00




saya jugak lepasan Diploma Syariah Islamiah..dan sekarang saya dah pun ambik Ijazah Syariah dalam tahun akhir....

-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

nasrah
Warga Rasmi
Menyertai: 20.10.2003
Ahli No: 4512
Posting: 8
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-08-04 18:14


assalamualaikum..ana pun student lepasan diploma,sekarang buat 1st degree kt ums,kos pendidikan..Alhamdulillah,Allah kabulkan cita2 ana nk ambik kos pendidikan..doakan ana boleh jadi cikgu yg baik,InsyaAllah..ade sape2 yg amik kos pendidikan kt sini?

Bookmark and Share

  


  Member Information For nasrahProfil   Hantar PM kepada nasrah   Pergi ke nasrah's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-09-04 14:36




ismi pun lepasan diploma penilaian UTMKL.
sekarang thn 2 UUM bacelor econs.


-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1812
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-09-04 14:44


saya juga lepasan dip dari sebuah kolej...dip it...
tapi skrg tahun 1 bachelor it di usm....



-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

nurul83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8350
Posting: 122
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-09-04 09:07



sy lepasan diploma dari UiTM....
course diploma pengurusan bank....
skrang ni tgh tunggu nak sambung ijazah..
insyaallah, kalau ada rezeki.......


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurul83Profil   Hantar PM kepada nurul83   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-09-08 07:10


teman lepasan Diploma Kejuruteraan dari Universiti Putra Malaysia

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-09-08 17:56


lepasan diploma juga..diploma it dr kolej swasta..sekarang masih lagi belajar...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 17-09-08 22:03


Wawa Dip In psychology .. Now dah kerja .. :-) Malas nak study sebab dah terpaut hati untuk brkerja tolong family ETC ..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-09-08 22:23


saya DIp nursing..dari KKm
juga dah bekerja.....
malas juga nak sambung.....
tapi terfikir juga.tak kan nak jadi nurse sampai pencen :berfikir:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

mazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2008
Ahli No: 34011
Posting: 118
Dari: Bumi Darul Sunnah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-09-08 23:09


Salam..

Saya lepasan diploma teknologi pengeluaran. Sekarang saya dah bekerja sambil menunggu masa untuk menyambung pengajian ijazah pada tahun depan. InsyaAllah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mazriProfil   Hantar PM kepada mazri   Pergi ke mazri's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 23:01


saya lepasan diploma juga.kos it sekarang ni jadi penganggur terhormat.

Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 23:05


RASHDIN
kalau kerja bidang apa
hari 2 ada yang nak cari staf IT
nanti apa-apa saya bagitahu

Bookmark and Share

  


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

eira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2341
Posting: 182
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 23:21


saya budak diploma juga. diploma pengurusan teknologi di UTM KL.

lepas tu tak smbung dah. kerja dengan family saja :D teringin sangat nak smbung

Bookmark and Share

  


  Member Information For eiraProfil   Hantar PM kepada eira   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-09-08 23:35


Pada 18-09-08 23:05 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!

RASHDIN
kalau kerja bidang apa
hari 2 ada yang nak cari staf IT
nanti apa-apa saya bagitahu




saya ni tak kisah dapat jawatan apa pun selain dari it asalkan dapat kerja.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-09-08 00:21


lpsan diploma in islamic early childhood education di IIC. alhamdulillah sekarang sambung degree kat uia pulak.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 21-09-08 00:25


saya lepasan diploma in microbiology, UiTM. sekarang buat MBBS tahun 5

Bookmark and Share

  


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

ashraf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5427
Posting: 89
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 21-09-08 03:31


saya lepasan diploma IT Cosmopoint KL...sekarang kerja kat TM,Cyberjaya...
tak tau lagi bila nak smbung degree..cari duit dulu agaknya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ashrafProfil   Hantar PM kepada ashraf   Pergi ke ashraf's Website   Quote dan BalasQuote

ibnurashidi
Warga Rasmi
Menyertai: 20.09.2008
Ahli No: 35089
Posting: 4
Dari: Mesir

egypt   avatar


posticon Posting pada: 21-09-08 04:51


salam..saya lepasan Diploma Sejarah Tamadun Islam KUSZA, sekarang menyambung Ijazah Syariah Islamiyyah di Al-Azhar, tahun akhir Insyallah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnurashidiProfil   Hantar PM kepada ibnurashidi   Quote dan BalasQuote

ibnurashidi
Warga Rasmi
Menyertai: 20.09.2008
Ahli No: 35089
Posting: 4
Dari: Mesir

egypt   avatar


posticon Posting pada: 21-09-08 04:51


salam..saya lepasan Diploma Sejarah Tamadun Islam KUSZA, sekarang menyambung Ijazah Syariah Islamiyyah di Al-Azhar, tahun akhir Insyallah.

sesiapa nak tau lebih lanjut boleh ke http://www.ibnurashidi.blogspot.com

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnurashidiProfil   Hantar PM kepada ibnurashidi   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-09-08 12:16


:kelip: :-D Dah lama dah tak log in........nampak lain saja.... :bye:


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

altaf
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26556
Posting: 51
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-09-08 12:23


:-D saya ini..lepasan utmkl...diploma pengurusan teknologi (perakaunan). now, study kat oum...bekerja sambil belajar. ada sesiapa study kat oum ??


-----------------
***SelAmBer SElaMAnya***


Bookmark and Share

  


  Member Information For altafProfil   Hantar PM kepada altaf   Quote dan BalasQuote

HAZRi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2005
Ahli No: 20047
Posting: 39
Dari: Cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-09-08 14:17


Saya Hazri..
pelajar diploma kejuruteraan elektrik (elektronik) di uitm plau pinang..

Bookmark and Share

  


  Member Information For HAZRiProfil   Hantar PM kepada HAZRi   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-09-08 16:08


Salam...
saya pun lepasan diploma dari PSMZA...
sekarang ni buat ijazah pertama kat UniMAP...

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-09-08 17:54


Pada 21-09-08 00:21 , nie_nadia posting:

!!! QUOTE !!!

lpsan diploma in islamic early childhood education di IIC. alhamdulillah sekarang sambung degree kat uia pulak.



aik,rasa kenal ke tak dia ni?.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-08 18:01


ana diploma UTMKL...

sekarang ni sambung kat UTM skudai..sekarang tahun 3...

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

ibnusina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2004
Ahli No: 10405
Posting: 146
Dari: bumi ciptaan-NYA

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-09-08 21:11


ana diploma psikologi....sekarang dah kerja....nanti dah kawin baru sambung buat degree sama sama dengan zaujah..huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnusinaProfil   Hantar PM kepada ibnusina   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-09-08 21:29


Pada 21-09-08 17:54 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-08 00:21 , nie_nadia posting:

!!! QUOTE !!!

lpsan diploma in islamic early childhood education di IIC. alhamdulillah sekarang sambung degree kat uia pulak.



aik,rasa kenal ke tak dia ni?.




ye ke kenal? :-D :-D :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 12:57


ana lepasan diploma juga....kos elektrik & elektronik dari PUO, ipoh

Bookmark and Share

  


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

adanin
Warga Rasmi
Menyertai: 09.08.2008
Ahli No: 34376
Posting: 6

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-09-08 14:23


sama lah kita...lepasan diploma juga.kat UDM..dulu ambil kos pengajian islam dengan teknologi maklumat...sekarang alhamdulillah sambung ijazah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For adaninProfil   Hantar PM kepada adanin   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1534
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-09-08 15:38


Ana lepasan Diploma Sains dari UiTM Kampus Kuala Terengganu...Baru saja grad bulan 6 baru ni :P. Sekarang tengah tunggu untuk intake disember bagi pngajian ijazah pula...

Bookmark and Share

  


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

jumjumatonne
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2008
Ahli No: 32561
Posting: 119
Dari: Johor Darul Takzim

Johor  


posticon Posting pada: 28-09-08 18:21


salam...
ana pun lepasan diploma juga.....
jawatan sekarang, data clerk di sebuah syarikat swasta di johor bahru
further study?
not now.....
kasi lepas dulu adik-adik..... baru boleh sambung lagi....
heheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For jumjumatonneProfil   Hantar PM kepada jumjumatonne   Quote dan BalasQuote

nadeeya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.01.2006
Ahli No: 21680
Posting: 70
Dari: sarawAk..

egypt   avatar


posticon Posting pada: 28-09-08 21:51


ana lepasan diploma perakaunan UiTM..sekarang alhmdulillah berada 3rd year degree akaun..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nadeeyaProfil   Hantar PM kepada nadeeya   Pergi ke nadeeya's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1534
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 01:42


Hati ana sekarang berbelah bahagi sama ada nak kerja dulu atau terus sambung study ke peringkt ijazah...Kerja dah banyak minta, prmohonan nak smbung ijazah pun dah banyak hantar...Tak tahu nak pilih yang mana satu:p.

Apapun, tahniah kepada antum semua sebab dah berjaya memiliki segulung diploma.TAHNIAH ! :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 08:03


Pada 06-08-04 03:01 , syed posting:

!!! QUOTE !!!




Diploma Psikologi

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 08:05


Pada 30-09-08 01:42 , zam_rizal posting:

!!! QUOTE !!!

Hati ana sekarang berbelah bahagi sama ada nak kerja dulu atau terus sambung study ke peringkt ijazah...Kerja dah banyak minta, prmohonan nak smbung ijazah pun dah banyak hantar...Tak tahu nak pilih yang mana satu:p.

Apapun, tahniah kepada antum semua sebab dah berjaya memiliki segulung diploma.TAHNIAH ! :)


Istikharah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

izam0308
Warga Rasmi
Menyertai: 17.10.2008
Ahli No: 35444
Posting: 19
Dari: UPSI

Perak  


posticon Posting pada: 17-10-08 16:13


salam...
saya pun diploma it, sekarang dah kerja di UPSI... smbung belajar? hmmm...insyallah buat pjj...

Bookmark and Share

  


  Member Information For izam0308Profil   Hantar PM kepada izam0308   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 07:10


mari kita kenali dengan lebih rapat sahabat 2 ukhwah.com...kalau ada kerja atau jawatan kosong..kongsi-kongsikanlah info


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

  


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 07:25


saya lepasan diploma politeknik sultan mizan zainal abidin course civil engineering...sekarang belajar kat universiti malaysia perlis course environmental engineering...huhu...lari bidang...


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

muslimin2303
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14727
Posting: 83
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 08:15


assalamualaikum... saya juga lepasan diploma pengurusan teknologi (perakaunan) UTM kl. sekarang dah kerja kat jabatan audit negara...tak tau lah bila nak sambung belajar balik..tunggu anak besar sikit agaknya...hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin2303Profil   Hantar PM kepada muslimin2303   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 09:17


salamun alaik..

ana pun lepasan diploma..diploma farmasi uitm penang 05-08..alhamdulillah sekarang tengah sambung dgree farmasi kat universiti gadjah mada,jogjakarta.. :-)


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

api
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.10.2009
Ahli No: 37576
Posting: 48
Dari: Bandaraya ISLAM

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 09:41


Assalamualaikum

Ana masih buat diploma it lagi kat kptmkb sem7. Kalau ada rezeki boleh sambung pula.


-----------------
membangun bersama ISLAM


Bookmark and Share

  


  Member Information For apiProfil   Hantar PM kepada api   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 07-10-09 16:33


Assalamualaikum

saya sijil teknologi automotif dr kolej komuniti kepala batas saja, pas tu sambung diploma kejuruteraan mekanikal(automotif) kat politeknik kota bharu & sekarang ambik sarjana muda kejuruteraan mekanikal dengan kejuruteraan automotif kat UMP. :kelip:



Bookmark and Share

  


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 16:43


ASSALAMUALAIKUM...

insyaALLAH...ana juga lepasan diploma..kat UiTM samarahan sarawak.. sekarang sambung ijazah tahun kat uitm shah alam dalam bidang electrical engineering (instrumentation).. salam ukhwah semua..


-----------------
^..STRIVE 4 MARDHATILLAH..^




Bookmark and Share

  


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

risya_liyana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21575
Posting: 52
Dari: utara

malaysia  


posticon Posting pada: 07-10-09 17:32


salam..

alhamdulillah, saya pun lepasan dip..pengajian islam & IT..

Bookmark and Share

  


  Member Information For risya_liyanaProfil   Hantar PM kepada risya_liyana   Quote dan BalasQuote

risya_liyana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21575
Posting: 52
Dari: utara

malaysia  


posticon Posting pada: 07-10-09 17:34


Pada 26-09-08 14:23 , adanin posting:

!!! QUOTE !!!

sama lah kita...lepasan diploma juga.kat UDM..dulu ambil kos pengajian islam dengan teknologi maklumat...sekarang alhamdulillah sambung ijazah..



:berfikir: adanin..adakah kita pernah bersua sebelum ni???

:-?

Bookmark and Share

  


  Member Information For risya_liyanaProfil   Hantar PM kepada risya_liyana   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 22:21


Assalamualaikum wbt,

Saya efa...lepasan dip sains setiausaha dari poli sultan idris shah,sabak bernam.alhamdulillah berjaya juga tamatkan pengajian.sekarang da kerja kat sykt swasta....syukur.niat di hati memang nak sambung belajar lagi.sebelum tu nak kumpul duit banyak-banyak.nanti tak ada nak pinjam2.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 07-10-09 22:31


Assalamualaikum..ana lulusan Diploma Juruteknologi makmal perubatan dari Kolej PTPL Shah Alam..Alhamdullilah dah kerja di USM Kampus Kesihatan, Kelantan..Insyaallah ada rezeki nak sambung degree..


-----------------
a href="http://ukhwah.com/viewtopic.php?topic=33878&forum=59&#f461745">


Bookmark and Share

  


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 22:33


saya pun lepasan diploma selepas menjadi lepasan degree..terbalik pula..huhu..selepas ni nak jadi lepasan master pula...insya-ALLAH..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

perak
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2006
Ahli No: 25855
Posting: 138
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-01-10 14:40


saya lepasan dip kktm pasir mas dalam mekanikal rekabentuk

Bookmark and Share

  


  Member Information For perakProfil   Hantar PM kepada perak   Pergi ke perak's Website   Quote dan BalasQuote

raihan85
Warga Rasmi
Menyertai: 06.10.2008
Ahli No: 35246
Posting: 6
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-10 11:52


semua lepasan diploma kat sini kebanyakannyer sambung.....alhamdulillah.....saya lepasan diploma dan tak tahu bila akan sambung semula....sekarang tengah sibuk menjalankan bisnes secara kecil-kecilan untuk meneruskan kehidupan satu family....alhamdulillah ....rezeki ada dimana-mana.....manusia itu sendiri kena usaha ke arah yang lebih baik...

Bookmark and Share

  


  Member Information For raihan85Profil   Hantar PM kepada raihan85   Quote dan BalasQuote

bahrin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5812
Posting: 33
Dari: bachok

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-01-10 13:57


salam..saya lepasan diploma chemical eng..lepasan degree jugak..he..he..alhamduliah semua dah habis dah..sekarang tengah ambil kursus vibration pula...sesiapa berminat boleh lah ambil kos ni..memang best..he..he..gaji mahal...

Bookmark and Share

  


  Member Information For bahrinProfil   Hantar PM kepada bahrin   Quote dan BalasQuote

snjamil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.07.2004
Ahli No: 9940
Posting: 57
Dari: malaysia makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-01-10 19:29


Pada 26-01-10 13:57 , bahrin posting:

!!! QUOTE !!!

salam..saya lepasan diploma chemical eng..lepasan degree jugak..he..he..alhamduliah semua dah habis dah..sekarang tengah ambil kursus vibration pula...sesiapa berminat boleh lah ambil kos ni..memang best..he..he..gaji mahal...



salam..same lah kita bayen,cuma kursus vibration saja tu tak same...huhuhuh... :-D


-----------------
Aku selalu harus sedar sepenuhnya, bahawa yang terbaik menurutkan belum tentu yang terbaik menurut Allah S.W.T


Bookmark and Share

  


  Member Information For snjamilProfil   Hantar PM kepada snjamil   Pergi ke snjamil's Website   Quote dan BalasQuote

marjan_bithor
Warga Rasmi
Menyertai: 09.09.2011
Ahli No: 41661
Posting: 17
Dari: Dimasyq

syria   avatar


posticon Posting pada: 12-09-11 22:49


Salam...
Diploma jugak dari Darul Quran JAKIM...


-----------------
"Maka perhatikanlah apa yang di hadapan kita,diri kita.Bacalah,rasailah,kajilah pasti akan timbul keinginan dan kerinduan berkenalan dengan Yang Menjadikannya..."


Bookmark and Share

  


  Member Information For marjan_bithorProfil   Hantar PM kepada marjan_bithor   Pergi ke marjan_bithor's Website   Quote dan BalasQuote

silentkiller
Warga Rasmi
Menyertai: 14.09.2011
Ahli No: 41674
Posting: 7
Dari: Dimana Bumi Dipijak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-09-11 00:11


Assalamualaikum

Salam Ukhwah...

saya pun pernah menjadi lepasan diploma..sekarang berkerja dalam construction..:)




~belajarlah memerhati dan memahami jangan terlalu mengikuti...~


-----------------
When you’re searching for the light, And you see no hope in sight, Be sure and have no doubt,He’s always close to you.


Bookmark and Share

  


  Member Information For silentkillerProfil   Hantar PM kepada silentkiller   Pergi ke silentkiller's Website   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-09-11 08:09


Dip elektronik P0LITEKNIK UNGKU OMAR IPOH

Bookmark and Share

  


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

Eisyaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14148
Posting: 144
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-09-11 17:52


Salam..ana juga lepasan Diploma Sains Komputer dari UiTM Shah Alam...dan juga lepasan Ijazah Sarjana Muda Sains Teknologi Maklumat dari Universiti yang sama..sekarang dah bekerja dengan government..alhamdulillah..:-)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For EisyaaProfil   Hantar PM kepada Eisyaa   Pergi ke Eisyaa's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 24-09-11 14:15


lupa nak update daaa ngeh3....saya sekarang sudah lama menyambung pengajian di England


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.178122 saat. Lajunya....