Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 31-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Mencari lilin lebih baik dari merungut bila kegelapan

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 16
Ahli: 0
Jumlah: 16




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 22 hari yang lalu
izdham: 31 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 41 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: cinta walau tak pernah bersua...


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» cinta walau tak pernah bersua...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh cinta walau tak pernah bersua...

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-01-06 17:04


Pada 19-01-06 19:46 , ieymannz posting:

!!! QUOTE !!!

betul-betul.kalau dah jodoh tak kemana..tapi kalau saya susah sikit nak percaya..huhu


samalah kita


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-01-06 17:10


assalamualaikum...

ada betul nya juga agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

emi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4053
Posting: 139
Dari: Alor Setar, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-06-06 14:23


Pada 14-04-05 23:28 , melati_84 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau dah jodoh tak ke mana....ek...hope so..thank you

tahu tak apa...yang penting "bahagia" yang kita cari, kan kak melati :lol: :lol: :lol:


-----------------
Ukhwah itu indah bila bertemu dan berpisah kerana Allah S.W.T


Bookmark and Share

    


  Member Information For emiProfil   Hantar PM kepada emi   Quote dan BalasQuote

iman_taqwa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24448
Posting: 26
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 05-06-06 09:29


aaahhhhh!!
tipu saja semua tu!
takkan ada cinta kalau tak pernah bersua.
kalau ada pun cuma CINTA MONYET!
ana dah terkena la..
fuh..
taubat aku taknak terlibat lagi dengan kes ni.
so sapa-sapa yang terlibat tu,
baik fikir seploh kali dulu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman_taqwaProfil   Hantar PM kepada iman_taqwa   Quote dan BalasQuote

sufi_taurus
Warga Rasmi
Menyertai: 05.06.2006
Ahli No: 24693
Posting: 3
Dari: tanah merah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 10:51


hai...kenapa la jiwang karat sangat anda ini..heh3 :lol: rilek2 dah la...


-----------------
su__art


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufi_taurusProfil   Hantar PM kepada sufi_taurus   Quote dan BalasQuote

lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22692
Posting: 277
Dari: uitm, seri iskandar

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 10:56


haha..dah terkena....tak mahu kan lagi.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For laraProfil   Hantar PM kepada lara   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-06-06 19:47


siapa kat sini pernah bersua dengan Rasulullah???adakah kalian mencintai Rasulullah????

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 17-06-06 19:49


ye ke??tu namanya cinta monyet...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

era
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15229
Posting: 129
Dari: b.baru bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-06-06 23:34


mungkin ada...
tapi ana memang tak berapa percaya dengan cinta yang macam ni...
perlu lebih berhati-hati...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eraProfil   Hantar PM kepada era   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-08-06 16:12


betulll
sebab perkara ni dah alui sendiri...
susah nak ina kepercayaan..
need to becareful

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

aina_2410
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3350
Posting: 45
Dari: j-town

malaysia  


posticon Posting pada: 15-08-06 17:51


Pada 21-12-05 21:41 , aina_sofea posting:

!!! QUOTE !!!

Hmm..ana pun pernah mengalaminya & sedang dalam dilema..dah solat istikharah tapi macam mana nak tau petunjuknya sedangkan rupa dia pun ana tak pernah tengok??kalau ikutkan pandangan kawan-kawan dia yang ana kenal, dia memang seorang yang baik dan tawaduk juga..hmm..jadi ana berserah saja, jodoh pertemuan di tangan Tuhan.kalau memang dia dijodohkan untuk kita, InsyaAllah..tapi jika tidak, mungkin Allah akan temukan kita dengan jodoh yang lebih baik dari itu..


the same things goes here!wahhh..~tapi ana pernah lah tengok dia..Sekadar nampak macam tu saja..dekat satu event..cuma tak bertego saja lah..tu lebih baik..


-----------------
Mendidik manusia tanpa nilai agama
akan menjadikan seseorang itu
iblis yang bijak


Bookmark and Share

    


  Member Information For aina_2410Profil   Hantar PM kepada aina_2410   Quote dan BalasQuote

aina_2410
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3350
Posting: 45
Dari: j-town

malaysia  


posticon Posting pada: 15-08-06 17:56


Pada 30-12-05 12:10 , alqibtiaz posting:

!!! QUOTE !!!

ana?...no komen...atas pendapat masing-masing....pernah rasa..just mesej...ana tak bagi telefon...last2 nak datang meminang..hehe..
dia memang ikhlas..just ana tak bersedia..

Ana...tak pandai bertutur kata melalui lisan...mesej bolehla....
Bila lah nak jadi berani..tak taula..


Wallahualam..


ye lah..memang pun..same lah kita ye.. :-)


-----------------
Mendidik manusia tanpa nilai agama
akan menjadikan seseorang itu
iblis yang bijak


Bookmark and Share

    


  Member Information For aina_2410Profil   Hantar PM kepada aina_2410   Quote dan BalasQuote

aina_2410
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3350
Posting: 45
Dari: j-town

malaysia  


posticon Posting pada: 15-08-06 18:01


Pada 19-01-06 10:15 , 4_AllAh posting:

!!! QUOTE !!!

assalammualaikum..

sapa yang tak pernah rasa bestnya bercinta tanpa berjumpa ada pelbagai pandangan..tapi bila melaluinya..hanya ada satu matlamat..ingin terus memilikinya..nikmat..alhamdulilah
wassalam


:-? :-? :-?


-----------------
Mendidik manusia tanpa nilai agama
akan menjadikan seseorang itu
iblis yang bijak


Bookmark and Share

    


  Member Information For aina_2410Profil   Hantar PM kepada aina_2410   Quote dan BalasQuote

aina_2410
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3350
Posting: 45
Dari: j-town

malaysia  


posticon Posting pada: 15-08-06 18:06


kolo kita ikhlas,jujur dan percaya satu sama lain..insyaALLAH..jangan lupa doa minta perlindungan banyak-banyak..dan yang paling penting..jangan lagha dengan agama kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aina_2410Profil   Hantar PM kepada aina_2410   Quote dan BalasQuote

mukminah_06
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25699
Posting: 72
Dari: malaysia

malaysia  


posticon Posting pada: 15-08-06 19:58


ana rasa plik kalau orang lah jatuh cinta tanpa bersua..
tapi kalau dengan izin Allah semer lah jadi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukminah_06Profil   Hantar PM kepada mukminah_06   Quote dan BalasQuote

suzieeryani
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.07.2006
Ahli No: 25540
Posting: 28
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 15-08-06 20:18


mungkin kalau sesiapa yang tak pernah mengalami akan mengatakan benda ni pelik.. tapi benda ni tak mustahil dan tak pelik, sebab cinta tu terlalu subjective...jauh macam mana pun kalau dah suka sama suka....tak mustahil untuk bersatu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For suzieeryaniProfil   Hantar PM kepada suzieeryani   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 15-08-06 21:23


itu salah satu cara mereka dipertemukan oleh ALLAH....

uKhWaH itu iNdAh jiKa sEgAlAnYa kErAnA ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

fauziana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.07.2004
Ahli No: 10117
Posting: 103
Dari: Kuala terengganu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-08-06 22:15


erm...apa-apa pun boleh jadi.tak ada yang mustahil.jodoh p'temuan tu di tangan allah.asalkn niat betul..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzianaProfil   Hantar PM kepada fauziana   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 16-08-06 00:59


abang ana sendiri kenal isteri dia di alam cyber... pas satu dua pjumpaan merka kahwin... tapi mereka karab sebelum berjumpa... kira tak mustahil lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-08-06 09:50


Saya rasalakan kalau dah lama kenal sekurang2nya 8 tahun macam tu,tapi cuma pernah bersua 2 kali saja...tak mustahil akan jatuh cinta,walaupun pada mulanya kita cuma nak berkawan saja tak lebih daripada itu semasa berkawan kita cuma berutus surat,sms,email,dan kadg2 saja tphone kalau ada hal nak cakap...tapi setelah da bersua...biasalerkan perasaan yang tak diundang datang dengan sendirinya... :-di
[ Telah diedit oleh: KIKO pada 16-08-06 11:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

qutb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.11.2004
Ahli No: 12610
Posting: 133
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-08-06 10:06


hehe...betul 2 KIKO...
depends pada jodoh seseorang itu...kalau orang yang dia tak pernah bersua tu dah jodoh dia, nanti mesti bersua jugak kan?
:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qutbProfil   Hantar PM kepada qutb   Quote dan BalasQuote

nur_islam07
Warga Rasmi
Menyertai: 05.08.2006
Ahli No: 25648
Posting: 5
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-08-06 11:55


kalau dah jodoh...tak jumpa pun boleh bercinta. yang penting ikhlas dan jangan menipu.lagipun kata ibnu qayyum "kal;au boleh jangan bercinta, kalau nak bercinta jangan berjumpa"...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islam07Profil   Hantar PM kepada nur_islam07   Quote dan BalasQuote

hazz
Warga Rasmi
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25762
Posting: 3
Dari: KL

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-08-06 02:13


betul ke?
kalau tak bertemu boleh jatuh cinta?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hazzProfil   Hantar PM kepada hazz   Quote dan BalasQuote

amira_najihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2006
Ahli No: 22568
Posting: 107
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-08-06 10:53


betul 2....tapi bhati-hati lah. andai itu jodoh kita trm lah seadanya...berkwan bia 1000,bcinta bia 1 dan kekal hingga ke akhrny...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_najihahProfil   Hantar PM kepada amira_najihah   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-08-06 11:00


ikut jdh gk..
yang pasti pengakhiran nya sama ada bahagia or sengsara..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

wihdatul_asrar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2006
Ahli No: 22976
Posting: 121
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-08-06 11:11


assalamualaikum....
nice topic...
benda ini pun da pernah terjadi kat saya :-di
tapi da pts sebab si dia rasa bersalah...
sebab apa 2 saya tak tau...
anyway,saya betul-betul sayang kan dia :-di sebab saya rasa dia istimewa walaupun tak pernah bersua.
banyak hikmah yang saya dapat dr perkenalan kami. dia banyak ubah personaliti saya dan saya banyak belajar dr dia.
saya mula belajar dalami ilmu agama sebab saya dr sek biasa bukan sek agama. sejak 2 saya dapat rasa kemanisan mendalami agama kat ni. sekarang alhamdulilah, walaupun dah break off dengan dia,saya still teruskan niat murni saya ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wihdatul_asrarProfil   Hantar PM kepada wihdatul_asrar   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-08-06 11:40


Pada 22-08-06 02:13 , hazz posting:

!!! QUOTE !!!

betul ke?
kalau tak bertemu boleh jatuh cinta?


betul!!!
tidak percaya ka???
percayalah...!!:di
ada yang boleh jatuh cinta tanpa berjumpa pun...
tapi kadang-kadang cinta itu bersambut, kadang-kadang tidak bersambut...
kadang-kadang sampi ke jinjang pelamin kadang-kadang sampi situ saja...
pokok pangkal tengok jodoh...
Kalau dah jodoh tidak kemana nya...:di


-----------------
sahabatku..jika hari ini aku terlalu gembira,sedarkn aku dengan amaran2 allah..jika ku bersedih tanpa kata,pujuklah aku dengan tarbiyah pencipta..



Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

aina_2410
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3350
Posting: 45
Dari: j-town

malaysia  


posticon Posting pada: 22-08-06 13:23


kalau da jodoh tu memang jodoh jugak..jodoh tak ke mana

Bookmark and Share

    


  Member Information For aina_2410Profil   Hantar PM kepada aina_2410   Quote dan BalasQuote

abadaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.11.2005
Ahli No: 20370
Posting: 126
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-08-06 13:44


Bismillahirahmanirahim...
Assalamualaikum..

nice topic...
sebab saya sedang mengalaminya...

kadang-kadang saya takut tapi saya tawakal...

memang tak pernah jumpa...
dia dapat nmbr di kawan dia...

personaliti dia memikat hai

dan alhamdulillah, dia seing mengingatkan saya..

dalam seminggu, rasanya paling banyka pun 2 kali bersms...

pernah terbaca satu artikel,
kalau inga kat seseorang dan membawa kia mengingati Allah,
insyaAllah bukan cinta nafsu...

setiap kali ingat ka dia, saya beristighfar...
bimbang kemurkaan Allah...

tapi tetap teruskan...
saya anggap sebagai satu usaha...

Wallahualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For abadaaProfil   Hantar PM kepada abadaa   Quote dan BalasQuote

dan4472
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25011
Posting: 43
Dari: kluang

Johor  


posticon Posting pada: 22-08-06 13:48


Pada 22-08-06 02:13 , hazz posting:

!!! QUOTE !!!

betul ke?
kalau tak bertemu boleh jatuh cinta?


boleh....kakak dan abang ipar saya bercinta dalam telefon dekat setahun.sebab seorang kat johor dan seorang kat sabah....jumpa masa nak bertunang saja....tu pun saya yang teman....lepas tu terus kawin...dan bahagia sampai sekarang


-----------------
stay cool!!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For dan4472Profil   Hantar PM kepada dan4472   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-08-06 14:14


JUMPA SI DIA BULAN OKTOBER NI.........MIRI TO KL

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 26-09-06 15:24


bila NIAT KITA IKLAS...
tak ada apa yang MUSTAHIL...
KAKAK SAYA BERCINTA PAS 2 BARU KENAL..
ALHAMDULILLAH DIA DAH KAWIN sekarang...
SAYA tengok mereka suka sangat SEBAB mereka macam BARU COUPLE
mereka tak ambil masa yang lama..kenal 8 BULAN AND jumpa 2X saja...PAS 2 terus KAWIN...
CARA mereka memang macam BARU kenal dan COUPLE...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-09-06 16:53


Pada 22-08-06 11:40 , tudung_kelabu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-08-06 02:13 , hazz posting:

!!! QUOTE !!!

betul ke?
kalau tak bertemu boleh jatuh cinta?


betul!!!
tidak percaya ka???
percayalah...!!:di
ada yang boleh jatuh cinta tanpa berjumpa pun...
tapi kadang-kadang cinta itu bersambut, kadang-kadang tidak bersambut...
kadang-kadang sampi ke jinjang pelamin kadang-kadang sampi situ saja...
pokok pangkal tengok jodoh...
Kalau dah jodoh tidak kemana nya...:di



salam..
a'a betul tu...
tapi yang penting kena berhati2la...



Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

bintubahariyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2006
Ahli No: 25924
Posting: 242
Dari: usm

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-09-06 18:33


SUBURKAN CINTAKU

Ya Allah, dengan izinMu,
Telah banyak yang aku lalui
Hingga pernah resah jiwa ini
Hingga pernah gelisah hati ini
Cinta dunia pernah merantai hati
Walau tidak pernah kuzahiri
Dalam sederap langkah perjalanan hidupku

Jika dulu telah Engkau izinkan
Aku merasai kehangatan kasih dalam alpa
Jika dulu Engkau benarkan
Aku menikmati rindu adam kepada hawa
Jika dulu Engkau biarkan
Aku di dalam bahagia yang sementara
Cukuplah wahai tuhanku…

Kerana di sebalik semua itu
Aku pernah kehilangan cintaMu
Pernah gersang jiwaku
Pernah tandus imanku…
Derita itu merobek ketenanganku
Hatiku yang telah retak semakin retak
Solatku tiada lagi khusyuknya
Rukukku tiada lagi ikhlasnya
Sujudku bersama fikiran yang melayang entah ke mana
Tahajjudku sudah tiada serinya
Munajatku sudah hilang air matanya…
Imanku longlai untuk berkata-kata…

Dan Ya Allah
Setelah semua itu aku lalui
Dengan penuh susah, jerih dan payah
Kugagahi jua langkah lemah ini
Berbekal harapan yang tidak pernah mati
Akhirnya kutemui cintaMu yang hakiki
Manisnya kurasai
Bahagia dan ketenangan abadi…

Bersama setiap sedutan nafas
Beriramalah tasbih, tahmid dan takbir
Hati ini bahagia dengan mengingatiMu
Hati ini derita bila melupaiMu
Engkaulah Kekasih dan cinta hatiku
Sekalipun tidak
Aku berasa kecewa kerana dikecewakan
Bahkan hati yang retak kembali pulih
Hati yang merana kembali damai
Hati yang sirna kembali menyinar…

Syukurku padaMu tuhan…
Atas segala kurniaan
Nikmat rasa cinta yang cuma sedikit padaMu ini,
Jangan Engkau lenyapkan,
Jangan Engkau kuburkan
Tapi, suburkanlah cintaku padaMu tuhan…
Biarkan hati ini
Terus mengharap, berpaut dan bergantung padaMu
Kurniakan kepadaku
Sekeping hati yang kuat
Agar ia terus hidup di dalam cahayaMu
Selamanya…


Bintu Bahariyah,
USM.
[email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintubahariyahProfil   Hantar PM kepada bintubahariyah   Pergi ke bintubahariyah's Website   Quote dan BalasQuote

Hamas_Ayasy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2006
Ahli No: 23542
Posting: 128
Dari: Al-Ardhu

Perak  


posticon Posting pada: 26-09-06 18:48


Salam 'alaik..

ana boleh saja.lepas SPM sampai sekarang.
alhamdulillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hamas_AyasyProfil   Hantar PM kepada Hamas_Ayasy   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-09-06 22:19


betul....cuma kena hati-hati...siasat betul-betul..

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 12:04


Pada 26-09-06 18:33 , bintubahariyah posting:

!!! QUOTE !!!

SUBURKAN CINTAKU

Ya Allah, dengan izinMu,
Telah banyak yang aku lalui
Hingga pernah resah jiwa ini
Hingga pernah gelisah hati ini
Cinta dunia pernah merantai hati
Walau tidak pernah kuzahiri
Dalam sederap langkah perjalanan hidupku

Jika dulu telah Engkau izinkan
Aku merasai kehangatan kasih dalam alpa
Jika dulu Engkau benarkan
Aku menikmati rindu adam kepada hawa
Jika dulu Engkau biarkan
Aku di dalam bahagia yang sementara
Cukuplah wahai tuhanku…

Kerana di sebalik semua itu
Aku pernah kehilangan cintaMu
Pernah gersang jiwaku
Pernah tandus imanku…
Derita itu merobek ketenanganku
Hatiku yang telah retak semakin retak
Solatku tiada lagi khusyuknya
Rukukku tiada lagi ikhlasnya
Sujudku bersama fikiran yang melayang entah ke mana
Tahajjudku sudah tiada serinya
Munajatku sudah hilang air matanya…
Imanku longlai untuk berkata-kata…

Dan Ya Allah
Setelah semua itu aku lalui
Dengan penuh susah, jerih dan payah
Kugagahi jua langkah lemah ini
Berbekal harapan yang tidak pernah mati
Akhirnya kutemui cintaMu yang hakiki
Manisnya kurasai
Bahagia dan ketenangan abadi…

Bersama setiap sedutan nafas
Beriramalah tasbih, tahmid dan takbir
Hati ini bahagia dengan mengingatiMu
Hati ini derita bila melupaiMu
Engkaulah Kekasih dan cinta hatiku
Sekalipun tidak
Aku berasa kecewa kerana dikecewakan
Bahkan hati yang retak kembali pulih
Hati yang merana kembali damai
Hati yang sirna kembali menyinar…

Syukurku padaMu tuhan…
Atas segala kurniaan
Nikmat rasa cinta yang cuma sedikit padaMu ini,
Jangan Engkau lenyapkan,
Jangan Engkau kuburkan
Tapi, suburkanlah cintaku padaMu tuhan…
Biarkan hati ini
Terus mengharap, berpaut dan bergantung padaMu
Kurniakan kepadaku
Sekeping hati yang kuat
Agar ia terus hidup di dalam cahayaMu
Selamanya…


Bintu Bahariyah,
USM.
[email protected]


salam...
yang ini buat sendiri ke?
bestla...



Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

qaisy_ida
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22014
Posting: 39
Dari: qElaTE

malaysia  


posticon Posting pada: 27-09-06 12:10


kena berhati-hati....
jangan terlalu mudah percaya pada 0rang yang tak dikenali..

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaisy_idaProfil   Hantar PM kepada qaisy_ida   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 15:20


salam....
cinta walau tak pernah bersua.....topik yang ada kaitan denganku...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 15:21


jangan terlampau yakin...........nantikan kecewa

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 16:32


Memang ada...sebab cinta itu lahir di hati.... bukan di mata...
"Sama saja contoh; kita cinta pada bidadari2 sedangkan kita tak perna tengok sediri....cuma kita tahu dia cantik, suci, dan taat pada ALLAH''
kalau cinta lahir dari mata, nampanya...semua orang buta tak bpeluang untuk bcintalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

bintubahariyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2006
Ahli No: 25924
Posting: 242
Dari: usm

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-09-06 09:06


Pada 27-09-06 12:04 , destinasi_abadi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-09-06 18:33 , bintubahariyah posting:

!!! QUOTE !!!

SUBURKAN CINTAKU

Ya Allah, dengan izinMu,
Telah banyak yang aku lalui
Hingga pernah resah jiwa ini
Hingga pernah gelisah hati ini
Cinta dunia pernah merantai hati
Walau tidak pernah kuzahiri
Dalam sederap langkah perjalanan hidupku

Jika dulu telah Engkau izinkan
Aku merasai kehangatan kasih dalam alpa
Jika dulu Engkau benarkan
Aku menikmati rindu adam kepada hawa
Jika dulu Engkau biarkan
Aku di dalam bahagia yang sementara
Cukuplah wahai tuhanku…

Kerana di sebalik semua itu
Aku pernah kehilangan cintaMu
Pernah gersang jiwaku
Pernah tandus imanku…
Derita itu merobek ketenanganku
Hatiku yang telah retak semakin retak
Solatku tiada lagi khusyuknya
Rukukku tiada lagi ikhlasnya
Sujudku bersama fikiran yang melayang entah ke mana
Tahajjudku sudah tiada serinya
Munajatku sudah hilang air matanya…
Imanku longlai untuk berkata-kata…

Dan Ya Allah
Setelah semua itu aku lalui
Dengan penuh susah, jerih dan payah
Kugagahi jua langkah lemah ini
Berbekal harapan yang tidak pernah mati
Akhirnya kutemui cintaMu yang hakiki
Manisnya kurasai
Bahagia dan ketenangan abadi…

Bersama setiap sedutan nafas
Beriramalah tasbih, tahmid dan takbir
Hati ini bahagia dengan mengingatiMu
Hati ini derita bila melupaiMu
Engkaulah Kekasih dan cinta hatiku
Sekalipun tidak
Aku berasa kecewa kerana dikecewakan
Bahkan hati yang retak kembali pulih
Hati yang merana kembali damai
Hati yang sirna kembali menyinar…

Syukurku padaMu tuhan…
Atas segala kurniaan
Nikmat rasa cinta yang cuma sedikit padaMu ini,
Jangan Engkau lenyapkan,
Jangan Engkau kuburkan
Tapi, suburkanlah cintaku padaMu tuhan…
Biarkan hati ini
Terus mengharap, berpaut dan bergantung padaMu
Kurniakan kepadaku
Sekeping hati yang kuat
Agar ia terus hidup di dalam cahayaMu
Selamanya…


Bintu Bahariyah,
USM.
[email protected]


salam...
yang ini buat sendiri ke?
bestla...



salam..
insyaAllah, hasil idea yang datang daripada Allah...atas pengalaman sendiri yang sangat menyakitkan dan akhirnya membahagiakan...Allah knows best. enti hayatila betul-betul. ada makna yang mendalam pada bait2 kata tu...

'seseungguhnya Islam itu bangkit di celahan jahiliyyah!!"

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintubahariyahProfil   Hantar PM kepada bintubahariyah   Pergi ke bintubahariyah's Website   Quote dan BalasQuote

bintubahariyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2006
Ahli No: 25924
Posting: 242
Dari: usm

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-09-06 09:10


enti destinasi abadi, ada lagi sajak lain. kalau rajin melawatla ke web ana ye. www.bintubahariyah.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintubahariyahProfil   Hantar PM kepada bintubahariyah   Pergi ke bintubahariyah's Website   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 28-09-06 10:38


sms dan telefon memang tak dapat dinafikan....

cinta hadir melalui hati...

hati akan zahirkan perasaan cinta....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 28-09-06 15:11


Pada 13-04-05 23:56 , melati_84 posting:

!!! QUOTE !!!

melalui telefon or sms saja seseorang boleh jatuh cinta...tapi ini tak dinafikan..betul tak??? sesetengah org nalurinye kuat,,dapat tau org itu right person or not...


Kalau dia ikhlas....dan berbulat hati .......

tapi tak semua.....ia cuma satu permulaan...dan Kalau rasa dirinya akan dapat lebih baik.......semua kan berakhir tanpa diberitahu......

apa pun...semua kena jaga....salah bagi kita, Kalau ingin menakluk gunung, kita kena tebang pokok2 pahala......begitu juga dengan si gunung......jangan menghakis tanah untuk cepat menggapai si dia, ruginya kita juga.......JADI BUKIT AKHIRNYA.....

hehehee, faham tak

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

raisul_muhaddissin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2006
Ahli No: 26103
Posting: 129
Dari: Shah Alam

Pahang  


posticon Posting pada: 28-09-06 15:12


CINTA dengan RASUL..TAK PERNAH pun BERSUA ..YE TAK..

Bookmark and Share

    


  Member Information For raisul_muhaddissinProfil   Hantar PM kepada raisul_muhaddissin   Pergi ke raisul_muhaddissin's Website   Quote dan BalasQuote

mysarra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20903
Posting: 91

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-09-06 15:20


itu bergantung kepada.pasangan masing-masing lah............kalau.sekadar telefon dan bersms saja dah mencukupi apa salah nya kan............cinta hadir melalui hati yang ikhlas kan.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For mysarraProfil   Hantar PM kepada mysarra   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 28-09-06 16:48


Apam balik+ milo ais... Lambat lagi ke nak berbuke ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

nzawaty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2006
Ahli No: 22474
Posting: 124
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-09-06 17:11


berserah pada Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nzawatyProfil   Hantar PM kepada nzawaty   Quote dan BalasQuote

dinisyuhada
Warga Rasmi
Menyertai: 06.09.2006
Ahli No: 26220
Posting: 3
Dari: universiti utara malaysia

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-09-06 13:58


hanya kenal melalui sms dan tak pernah bersua tapi kita jatuh cinta. semua itu kuasa allah. tambahan pulak dapat jodoh melalui cara itu. tapi yang penting berhati-hati lah jika membina perhubungan dengan cara ini. ada baik dan buruknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinisyuhadaProfil   Hantar PM kepada dinisyuhada   Quote dan BalasQuote

dinisyuhada
Warga Rasmi
Menyertai: 06.09.2006
Ahli No: 26220
Posting: 3
Dari: universiti utara malaysia

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-09-06 14:04


hanya kenal melalui sms dan tak pernah bersua tapi jatuh cinta. semua itu kuasa allah.tambahan lagi dapat jodoh dengan cara itu.tapi yang penting berhati-hati lah apabila membina perhubungan melalui cara ini. ada baik dan buruknya... ;-) ;-) ;-) [email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinisyuhadaProfil   Hantar PM kepada dinisyuhada   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-09-06 14:54


Pada 28-09-06 09:10 , bintubahariyah posting:

!!! QUOTE !!!

enti destinasi abadi, ada lagi sajak lain. kalau rajin melawatla ke web ana ye. www.bintubahariyah.blogspot.com


insyaAllah...saya akan lawat blog itu...syukran :)



Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 30-09-06 14:56


assalamualaikum...
pernah ada pengalaman ke?
macam prnahh alami saja...
wasalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

naini
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.02.2004
Ahli No: 7235
Posting: 74
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-09-06 15:46


kena banyak minta petunjuk ALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nainiProfil   Hantar PM kepada naini   Quote dan BalasQuote

ainulsumayyah
Warga Rasmi
Menyertai: 01.08.2006
Ahli No: 25551
Posting: 8
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-10-06 22:27


uuuuurrrrrmmmmm....kena hati-hati ar

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainulsumayyahProfil   Hantar PM kepada ainulsumayyah   Quote dan BalasQuote

hangkas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.08.2006
Ahli No: 26058
Posting: 103
Dari: dalam perjalanan ke arah hari akhirat

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 08-10-06 15:01


terpulang pada pandangan masing-masing, kerana cinta sebegini ada keburukan dan kebaikan....
pandai-pandailah kita menghadapinya, moga cinta yang suci tidak dicemari dengan maksiat...
Moga Allah merahmati kehidupan sahabat kita yang mengalaminya.
Wasalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hangkasProfil   Hantar PM kepada hangkas   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-10-06 15:27


ada baik dan buruknya..erm..yang penting persefahaman dan kesetiaan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

ayra
Warga Rasmi
Menyertai: 15.09.2006
Ahli No: 26376
Posting: 13
Dari: ulu selangor

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-10-06 18:46


kadang-kadang kata-kata manis mudah buat perempuan jatuh cinta.kena hati-hati sikit lah kalau bcinta tapi tak pernah bsua....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayraProfil   Hantar PM kepada ayra   Quote dan BalasQuote

jannatulmakwa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.10.2006
Ahli No: 26786
Posting: 29
Dari: dari bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 13:21


tak tau nak kata apa... maybe ada betul juga. tak pasti lah.. mana tau bila dah jumpa,hati pun berubah. siapa sangka??? terpulang pada individu tersebut untuk menilainyerrrr..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannatulmakwaProfil   Hantar PM kepada jannatulmakwa   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 14:45


saya pun tak tau..........depends on person.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 14:48


salam~
kalau tak pernah jumpa muka..
tapi selalu jumpa muka tapi pakai webcam..
hmm...
wasalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 425
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-10-06 00:34


Kenapa kita duduk pelik-pelik nak cari jodoh.... kan senang kalau kita ikut cara ISLAM....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

starfish
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14030
Posting: 76
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-10-06 05:39


susah sikit nak percaya Kalau kaedah ini dipilih..maklum sekarang manusia macam-macam jenis..wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For starfishProfil   Hantar PM kepada starfish   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 14-10-06 07:51


ASSALAMMUALAIKUM....
Pandangan saya...cara ini banyak risikonya...lebih baik jangan....
http://www.geocities.com/tadikaislamalhusna/


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

adibahazrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26948
Posting: 167
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 14-10-06 12:13


terpulang pada diri individu itu sendiri...
dah ada pengalaman. hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adibahazrahProfil   Hantar PM kepada adibahazrah   Quote dan BalasQuote

pinky_sakura
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.05.2005
Ahli No: 16577
Posting: 21
Dari: kuala langat

Selangor  


posticon Posting pada: 19-10-06 17:03


best juga tajuk niii...bukan apa..saya pernah mengalami nya.... mungkin nasib saya agak baik kerana ditemukan dengan seorang hamba ALLAH yang baik dan ikhlas...saya kenal dia ni melalui chatting dalam 2 tahun yang lalu....dari situ kita org pun berknl2an
bertukar2 pandang...kenal hati budi...tanpa xdisangka2 kami jatuh cinta...alhamdulilah kami masing-masing xbertepuk sebelah tangan....bukan sahaja time tu xpenah jumpa malah xpenah bercakap dalam telefon pun...hanya sms saja yang menjadi penghubung kami....
pelik memang pelik...tadi kalau itu kehendak ALLAH kami redha...malah sampai ke hari ini,saat saya tulis ni pun kami masih bercinta....kami hanya bertukar2 gambar stlah hmpir 8 bulan berkenalan...dan hanya berckap di hp setelah 10 bulan kmdian.... syukur kami direstui...syukur kehadrat ALLAH yang telah merahmati perhubungan kami..allhamdullilah...syukur sangat...bila ditemukan dengan seorang yang ikhlas menerima saya serta kekurangan diri saya....alhamdullilah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pinky_sakuraProfil   Hantar PM kepada pinky_sakura   Pergi ke pinky_sakura's Website   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-10-06 21:28


assalamualaikum....

lily pun nak kongsi pengalaman......lily kenal gan koibito pada 16 ramadhan 1426 yang lalu bersamaan 20 oktober 2005.... dah setahun kita org kenal..alhamdulillah ukhwah ni masih kekal sampai sekarang....kita org tak pernah jumpa, cuma sms gan call saja...sampai sekarang...koibito kata nak datang sini ...nak jumpa sebelum 2007 ni....harap-harap berkesempatan hendaknya.......kita org kenal bb koibito tersalah nombor.....masa mula2 kenal cuma kawan lepas itu sahabat lepas itu....:)....betul cakap org, carilah org yang menyayangi kita, bb org yang kita sayang belum tentu dia menyayangi kita.....lily harap dia baik untuk lily dan lily baik untuk dia....insyaallah....koibito kerja.. lily blj agi....beza kita org 7 tahun...org nya biasa saja.....

......lily nak minta nasihat..kalau ada org yang sudi untuk memberinyaaa

terima kasihhh ekkk :)

wasslaam

fi amaanillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

fifah
Warga Rasmi
Menyertai: 23.04.2006
Ahli No: 24372
Posting: 11
Dari: baling

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-10-06 21:51


jangan bercinta tanpa bersua..
bahaya tuuu...
dalam phone or email kat ahensem bak bulan purnama....
misai berpusing macam datok K...
tapi sekali brsua..muka macam kartoon ....
siapa yang rugi.....
yang perempuan pun sama saja....
dalam mesej
puji diri sendiri melambung lambung...
baik lah konon....
sekali
entah perempuan apa-apa entah...
nak bercinta boleh.
biarlah cara yang betul.....
tengok wajah orang yang nak dicintai tu.....
tengok keturunann dia...asal usul dia...kelurga dia...
ada ahrta tak...
dah confom.. baru lah bercinta........

Bookmark and Share

    


  Member Information For fifahProfil   Hantar PM kepada fifah   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-10-06 22:37


:-) Bismillahirrahmanirrahim...
yap, betul tu...sebelum apa-apa, berkenalan lah dulu...tapi bukan yang berdating2 tu ye...tu salah di sisi agama.berkenalan lah sesama keluarga, jumpa melalui keluarga...itu lebih selamat dan lebih mulia di sisi allah...utamakan pandangan allah dari pandangan manusia.
wallahua'lam...


-----------------
TUHAN, terimalah aku...semoga Allah selamatkan kita daripada segala kejahatan yang berada di langit dan di bumi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-10-06 01:22


assalamualaikum...

buat lily...tahniah dan banyakkan berdoa sempena ramadhan ni agar kobito adalah yang terbaik...amin... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 20-10-06 05:51


Pada 13-04-05 23:56 , melati_84 posting:

!!! QUOTE !!!

melalui telefon or sms saja seseorang boleh jatuh cinta...tapi ini tak dinafikan..betul tak??? sesetengah org nalurinye kuat,,dapat tau org itu right person or not...


ASSALAMMUALAIKUM.........
ALAA...SAYA rasa KARUT TU...SEDANGKAN BERSEMUKA PUN PEROMPAK BOLEH MENYAMAR MACAM USTAZ...INIKAN PULAK DALAM TALIPON ATAU SMS....HMMMMMMMM....JANGAN TERPERANGKAP DIK OOIIIIIIIII....


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 20-10-06 06:11


pepatah mat saleh menyatakan;

dont judge a people from YOUR handphone.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-10-06 09:51


kena berhati-hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

hazi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.10.2006
Ahli No: 27127
Posting: 146
Dari: malaysia

bosnia_herzegovina  


posticon Posting pada: 01-11-06 18:09


tak kenal maka tak cinta..
manusia boleh berdusta hanya sekadar ber sms or telepon..
takkan ada org yang nak tunjuk kesilapan diri,
apapun jodoh dan pertemuan Allah dah tetapkan.. banyakkn lah berdoa

Bookmark and Share

    


  Member Information For haziProfil   Hantar PM kepada hazi   Quote dan BalasQuote

nur_11
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2006
Ahli No: 26258
Posting: 80
Dari: malaysia

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 00:45


salam... nak kata saya bercinta..rasanya tidak.. sebab bagi saya cinta tu untuk yang satu..dan situasi saya ini hamba allah ni saya kenal mlalui sms dknalkan oleh kawan saya..hmba allah ni budak tahfiz..dia bnyak kali kata nak jumpa parents saya tapi saya tak pernah bagi jwpan apa-apa kat sidia..masa raya ini dia ada kata dia nak jumpa fmily saya.. tapi saya mengelak ..saya terlalu takut nak jumpa dia...parents saya tahu mengenai sidia ni..saya harap antum semua boleh bagi pendapat.. ialah sya dan dia tak pernah bersua ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_11Profil   Hantar PM kepada nur_11   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 04:50


banyak saja berlaku zaman ini. tapi kena berhati-hati lah..tak ada pengalaman lagi..:di

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

simple_NAH
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2006
Ahli No: 26007
Posting: 77
Dari: shah alam

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 08:16


be reality.....

kena berhati-hati....macam-macam boleh berlaku sebab kisah ni di terjadi kat my frien, kenal xnpa bersua muka

at e end...kena tipu....habis duit scholarshipnya...tambah lagi hutangny dengan kawan-kawan semata2 nak tolong si mamat ni......
lepas saja dapat duit...terus lenyap

so...sama-sama kita ambil pengajaran

Bookmark and Share

    


  Member Information For simple_NAHProfil   Hantar PM kepada simple_NAH   Quote dan BalasQuote

faried
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26185
Posting: 150
Dari: kedah

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 02-11-06 10:51


...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For fariedProfil   Hantar PM kepada faried   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-11-06 11:16


Assalamualaikum..

Pada pendapat saya..kena juga berjumpa,dan nak berjumpa mestilah melalui keluarga atau ditemani mahram sebagai langkah berjaga2..kalau betul keduanya ikhlas dan jujur,tak ada masalah untuk berjumpa dengan cara ini.
dan kita kena jujur mngenai diri kita walaupun dalam sms,banyakkan berdoa semoga kita dilindungi..insyaallah kalau pihak lagi satu menipu..Allah akan tunjukkan..
Walau sebyk mana pun sms satu hari,berpuluh jam chatting,beratus email dah hantar,kena jugak berjumpa dengan keluarga.jangan terus percaya,terus cair..Allah bagi kita otak untuk berfikir,jadi gunakanlah.kalau tak tahu,tanya org yang bijak bistari.. :-)


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-11-06 16:08


entah lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

tulipsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2004
Ahli No: 10336
Posting: 223
Dari: Bumi Johore

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-11-06 17:17


bijak menggunakan alat yang sedia ada dalam mencapai redha ilahi..bukan kerja yang senang tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tulipsolehahProfil   Hantar PM kepada tulipsolehah   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-11-06 18:39


Pada 13-04-05 23:56 , melati_84 posting:

!!! QUOTE !!!

melalui telefon or sms saja seseorang boleh jatuh cinta...tapi ini tak dinafikan..betul tak??? sesetengah org nalurinye kuat,,dapat tau org itu right person or not...



emm................ana setuju....
perkara ini dah berlaku pada ana hari ini.... walaupun hanya 10hari baru btukar sMs dan email...... tapi kenal wajah...tanpa kenal suara... cuma yang kenal....adalah sama-sama mcari redha ilahi....


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-11-06 18:41


Pada 24-11-06 18:39 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-04-05 23:56 , melati_84 posting:

!!! QUOTE !!!

melalui telefon or sms saja seseorang boleh jatuh cinta...tapi ini tak dinafikan..betul tak??? sesetengah org nalurinye kuat,,dapat tau org itu right person or not...



emm................ana setuju....
perkara ini dah berlaku pada ana hari ini.... walaupun hanya 10hari baru btukar sMs dan email...... tapi kenal wajah...tanpa kenal suara... cuma yang kenal....adalah sama-sama mcari redha ilahi....



silap...tak pernah kenal/ tengok wajah lah... suara pun tak pernah dengar.... tapi ia atas dasar satu fikrah....dan satu perjuangan....


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

saussan_saffanah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25827
Posting: 353
Dari: sumwhere~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-06 19:11


yela....xreti nak komen
kadang-kadang instinct kita buat kita rasa, apa saja yang kita buat terasa macam betul kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For saussan_saffanahProfil   Hantar PM kepada saussan_saffanah   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-11-06 19:51


:-) Bismillahirrahmanirrahim...


apa-apa pun, biarlah allah yang tentukan.
bangunlah buat solat istikharah, adakah pilihan anda tepat atau tidak...

kalau ana, tak pernah dapat apa-apa petunjuk...tak tau lah silap kat mana..mebi belum masa lagi agaknya untuk mendirikan rumah tangga...
masih kekurangan ilmu dalam medidik anak2...
maklumlah, terpaksa tempuhi cabaran dalam mendidik anak2 dalam cara hidup islam yang sebenar memandangkan dunia sekarang makin global...
macam-macam masuk dalam negara, dr dalam bab pakaian hinggalah iman org islam sekarang ni tercabar...

takut jugak kalau tak dapat bmbing anak2...
takut jugak kalau anak2 menderhaka pada allah, rasul dan ibu bapa..


wallahua'lam..


-----------------
TUHAN, terimalah aku...semoga Allah selamatkan kita daripada segala kejahatan yang berada di langit dan di bumi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

fitriey
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.11.2006
Ahli No: 27349
Posting: 49
Dari: kb+Pahang+perlis+penang+jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-12-06 10:15


Assalamualaikum....menarik topik ni..sekarang berlaku pada diri saya...kami tak pernah jumpa tapi si dia dah jatuh cinta.bagaimana nak buat ni.saya dah bagitahu kena juga tengok rupa tapi si dia cakap "look are not important".habis nak cakap bagaimana lagi....pening juga.sekarang ni perasaan saya rasa suka saja tapi cinta tu tak timbul lagi...coming soon agaknya...hehe...maybe after jumpa dia baru rasa....kalau si dia dah di takdirkan untuk kita...terima dengan redha....itu lah doa saya

Bookmark and Share

    


  Member Information For fitrieyProfil   Hantar PM kepada fitriey   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-12-06 10:56


UKHWAH ibarat 1 janji yang dibuat dalam hati,tak dapat ditulis,tak dapat dibaca,dan tak dapat dilihat,......namun takkan terpisah dek jarak,takkan berubah dek masa,sedetik di mata,terpahat dihati, selamanya dijiwa.


p/s: bagi yang bercinta tanpa bersua,....pertemuan dan perpisahan adalah ketentuanNya..cuma kita berusaha agar,tidak tertipu dengan mainn manusia yang tak mengrti erti DUSTA...mog2 kita selalu berhati-hati dan berdoa agar dijauhkn dr tipudaya manusia,

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» cinta walau tak pernah bersua...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.211784 saat. Lajunya....