Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-03-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Hasil besar tidak dapat dicapai dengan sekali gerakan. Kita harus terus bergerak ke depan, selangkah demi selangkah seperti ketika kita berjalan.
-- Samuel Smile

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Ahmadmohd7878
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43131

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Yang Masuk Ke Sini
Ahmadmohd7878: 1 hari, 4 jam, 18 minit yang lalu


Pengumuman Aktiviti
Topik: JK Kembara Ukhwah.com di bumi Perak


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» JK Kembara Ukhwah.com di bumi Perak

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 5

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4 · 5  
Jump To Page:

Oleh JK Kembara Ukhwah.com di bumi Perak

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 09:10


Pada 29-10-08 22:43 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

inda annoying bah.. hehe

tulah, nanti ni kita semua rancang JK kembara ke Sabah D bawah bayu..
wah..

leader dia kak sadiqah
nah ok lah bye tu kita pergi sabah..haha..ndak ada lagi kan..di tawau pun best juga bah..dekat sudah dengan semporna..hehee

p/s : lari tajuk kejap..heeh


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 09:32


macam bez saja, tak pernah lagi round perak...:-D

tapi..ada program time tu yang kena handle, so tak boleh ikutla,huhu..tapi itu pun tak pasti lagi..kalau program tu tak jadi, memang nak ikut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 09:33


by: sya_ryn

!!! QUOTE !!!


nah ok lah bye tu kita pergi sabah..haha..ndak ada lagi kan..di tawau pun best
juga bah..dekat sudah dengan semporna..hehee



Yaa... Yaa... sya_ryn... Pergi sana... Asyik-asyik di sini bikin gerigitan butul...
Pusing-pusing KL saja bagai endapapa... Kasi kana jauh-jauh skeett...
Kalau sia malas maauu jauh-jauh, enda perlu join JK ini... HHEHHEE...
Cuba kamurang buat panggilan pigi stesen radio promote JK niiee, bilang sama
semua... Pasti ramai bahh.... Masi ada masa untuk kumpul duit untuk JK ini... Masi
ada... Kita brabis kadang-kadang tapi jangan sampai membazir baahh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 09:39


Saya baca salah tajuk ke ada yang salah posting ini.. Huhuhu.. Fokus ke Perak dulu, nanti baru plan ke Sabah. Tapi kena readyla dengan kosnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 09:39


Penyertaan setakat ini (tak termasuk MT dan AJK-AJK JK KUP).

..::Muslimin::..

1. muslimin23
2. sya_ryn
3. syuk (suami kasih_kekasih)


..::Muslimat::..

1. Hanan
2. niza_ati
3. kasih_kekasih
4. ika2410
5. halesolurun_84
6. smile_roses


* alwalid... pergi tak? huhu
* ummusafiah pun sama... pergi ke tidak sebenonye? hoho

sesiapa yang nak pergi tu, minta beritahu dengan terang ye.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 09:41


ate moh lah kita...dengarnyer tepeng dah maju sekarang ni...

dah ada starbuck...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 30-10-08 09:48


Wah ... bestnya balik Kampung ... Nak ikut .. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 09:59


Kak Shye...niza bawa adik... name Nashua...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 10:21


tak apa..kita fokus perak dulu, then for the next year kita terbang ke sabah..hehe...erm,ana pun tak sempat ke semporna,cuma sempat bergambar di jeti semporna saja......

for akhi zulman : ana berhajat kepingin benar ketemu sama kamu..hehe..loghat indon lah pula...terpengaruh lah ni.,..../.
harap dapat bertemu...

for kak hanan : anda masuk pada topik yang betul.hehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 10:44


Pada 30-10-08 09:33 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

by: sya_ryn

!!! QUOTE !!!


nah ok lah bye tu kita pergi sabah..haha..ndak ada lagi kan..di tawau pun best
juga bah..dekat sudah dengan semporna..hehee



Yaa... Yaa... sya_ryn... Pergi sana... Asyik-asyik di sini bikin gerigitan butul...
Pusing-pusing KL saja bagai endapapa... Kasi kana jauh-jauh skeett...
Kalau sia malas maauu jauh-jauh, enda perlu join JK ini... HHEHHEE...
Cuba kamurang buat panggilan pigi stesen radio promote JK niiee, bilang sama
semua... Pasti ramai bahh.... Masi ada masa untuk kumpul duit untuk JK ini... Masi
ada... Kita brabis kadang-kadang tapi jangan sampai membazir baahh....
haha...wuii na..pandai kau speaking sabah ah...hehe..ok sudah tu..plan awal kunun bah..kumpul duit...

P/s : balik pigi tajuk asal ...presiden sudah 'sound' sudah bah...hehe...


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 10:54


Pada 30-10-08 09:48 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Wah ... bestnya balik Kampung ... Nak ikut .. :-D
jom...pergi sama-sama...hehe...kalau nak ikut...boleh lah letak nama dan ready untuk confirm....ok :berfikir:


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 11:12


Pada 30-10-08 10:21 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!

tak apa..kita fokus perak dulu, then for the next year kita terbang ke sabah..hehe...erm,ana pun tak sempat ke semporna,cuma sempat bergambar di jeti semporna saja......

for akhi zulman : ana berhajat kepingin benar ketemu sama kamu..hehe..loghat indon lah pula...terpengaruh lah ni.,..../.
harap dapat bertemu...

.


hehehe dah macam astro Aruna pulak...

saya rasanya tak dapat ketemu sama kamuk, ada urusan yang penting ynag saya kena entertain pada masa itu...lain kali saja ya...
InsyaAllah.


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 30-10-08 12:29


Pada 30-10-08 10:54 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-10-08 09:48 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Wah ... bestnya balik Kampung ... Nak ikut .. :-D
jom...pergi sama-sama...hehe...kalau nak ikut...boleh lah letak nama dan ready untuk confirm....ok :berfikir:



Ok Baby ... Noted ..! jangan lupa eek letak nama Wawa .. Wawa datang dengan .... Jeng ... Jeng .. Jeng .. :-) Reserved 1 tempat tau ... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

nazliahnazeer
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34872
Posting: 56
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 13:01


wah...what a great list of places to go..kat gua tempurung tu ambil yang paling the advanture ke?yang kena merangkak dalam air bawah batu tu ke?haha.i've been there last 7 months..hihi really advanture..
teluk senangin?wahh jemput lah datang rumah saya..hihi..
dont know whether can go or not..but if want my father to help anything, mesti dia boleh if tak sibuk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazliahnazeerProfil   Hantar PM kepada nazliahnazeer   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 13:03


http://www.guatempurung.com/

hayati keindahannya... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 13:06


siapa yang memang daRI perok sila inform kat sini

ni ya memang dari perok..

muslimat :
1.ika2410
2.smile_roses

muslimin:
???



-----------------
engkau selalu lupa
sedang hatimu tetap lalai
padahal umur kian tiada
namun dosamu makin bertambah


Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 13:15


alamak,tak dapat lagi nak tunaikan hajat bertemu akhi zulman.....insya'ALLAH di lain hari......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 13:39


kepada sesiapa yang bermint untuk menyertai pgram ini, muslimin dan muslimat boleh PM kan nama sebenar,no. ic,no telefon dan nickname kepada syahidatul ataupun owl_UM.................

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 13:45


bila pula nak buat kat sabah.??..sabah best apa...kita p daki gunung kinabalu...hhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 13:47


Pada 30-10-08 09:39 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Saya baca salah tajuk ke ada yang salah posting ini.. Huhuhu.. Fokus ke Perak dulu, nanti baru plan ke Sabah. Tapi kena readyla dengan kosnya..


Cik presiden saya tunggu...hehhe 8-) 8-)


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 13:50


Setakat ini maklumat penyertaan masih tidak jelas. Boleh sesiapa jelaskan sebetulnya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 13:52


Pada 30-10-08 13:50 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Setakat ini maklumat penyertaan masih tidak jelas. Boleh sesiapa jelaskan sebetulnya?


betul lah.. maklumat penyertaan masih tak jelas lagi.. kerusi kosong tinggal berapa? atau sudah penuh? jangan ada yang kena bersila dalam bas sudah lah..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 13:56


Penyertaan setakat ini (tak termasuk MT dan AJK-AJK JK KUP).

..::Muslimin::..

1. muslimin23
2. sya_ryn
3. syuk (suami kasih_kekasih)


..::Muslimat::..

1. Hanan
2. niza_ati
3. kasih_kekasih
4. ika2410
5. halesolurun_84
6. smile_roses


Siapa yang hendak pergi, boleh menyatakan hasrat anda. Dan sesiapa yang hendak pergi berkenderaan sendiri khususnya yang dari Perak pastikan anda menyatakan juga untuk kiraan Pengangkutan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 13:59


Peserta dari Negeri Perak

muslimat :
1.ika2410
2.smile_roses


Sesiapa yang dari Negeri Perak dan tidak mengikuti rombongan dari Kuala Lumpur, sila mengemaskininya di sini. Juga penting sekiranya kalian ingin berkenderaan sendiri ataupun tidak. Sila nyatakan

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 13:59


en daeng...
wawa pun pergi juga.. dia dah reserved 1 tempat

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 14:05


Penyertaan (tak termasuk MT dan AJK-AJK JK KUP) setakat pukul 1416Hrs 31 Oktober 2008.

..::Muslimin::..

1. muslimin23
2. sya_ryn
3. syuk (suami kasih_kekasih)


..::Muslimat::..

1. Hanan
2. niza_ati
3. kasih_kekasih
4. ika2410
5. halesolurun_84
6. smile_roses
7. Wawa83
8. Sahabat Wawa83


Siapa yang hendak pergi, boleh menyatakan hasrat anda. Dan sesiapa yang hendak pergi berkenderaan sendiri khususnya yang dari Perak pastikan anda menyatakan juga untuk kiraan Pengangkutan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 14:58


Pada 30-10-08 14:05 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Penyertaan (tak termasuk MT dan AJK-AJK JK KUP) setakat pukul 1416Hrs 31 Oktober 2008.

..::Muslimin::..

1. muslimin23
2. sya_ryn
3. syuk (suami kasih_kekasih)


..::Muslimat::..

1. Hanan
2. niza_ati
3. kasih_kekasih
4. ika2410
5. halesolurun_84
6. smile_roses
7. Wawa83
8. Sahabat Wawa83


Siapa yang hendak pergi, boleh menyatakan hasrat anda. Dan sesiapa yang hendak pergi berkenderaan sendiri khususnya yang dari Perak pastikan anda menyatakan juga untuk kiraan Pengangkutan.


bagus-bagus...moh lah kita ke perak..


P/s kepada Tuan/puan penguasa boleh tak buka kunci topik teman ..teman dah lupa kunci dia tu kat mana...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 15:34


manuju ke teluk senangin


/

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 15:38


muslimat :
1.ika2410
2.smile_roses (kenderaan sendiri, kak ika sekali)



-----------------
engkau selalu lupa
sedang hatimu tetap lalai
padahal umur kian tiada
namun dosamu makin bertambah


Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

nazliahnazeer
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34872
Posting: 56
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 15:51


hmm pergi changkat jering tak?ahaks..
from taiping to teluk senangin kan lalu pantai remis, singgah lah my house..
singgah lah..singgah lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazliahnazeerProfil   Hantar PM kepada nazliahnazeer   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 15:55


tak moh singgah pantai remis,tak moh singgah rumah nazliahazeer...tak sempat...

kalau nak ikutkan laluan,jika ke taiping pun akan melalui kediaman ana juga.....hehehe.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 16:11


assalamualaikum..
er..tumpang tanya...lina ni masuk senarai pergi ke tak?
nak tahu status saja..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 16:22


wa'alaikummussalamm....lina masuk dalam senarai ajk pelaksana........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 16:37


kepada yang dah confirm nak pergi dan yang dah booking, boleh membuat pembayaran melalui cara memasukkan wang (bank in) ke dalam akaun yang tertera di bawah :


MAYBANK : 114263074823
nama         : MUHAYATI buat ABDULLAH.
nickname : sadiqah 012-2307604


BANK ISLAM :12029020293509
nama             : NURHAZWANI BINTI ABDUL RAHMAN
nickname     : srikandi_khaulah 013-3915779


p/s : 1. anda boleh membuat bayaran melalui mana-mana akaun di atas.
         2. pastikan anda memaklumkan kepada pemegang akaun diatas            untuk memaklumkan bahawa anda telah membuat bayaran dan maklumkan nama serta nickname anda
         3.pastikan anda menyimpan slip bank/resit/apa-apa yang boleh mengesahkan pembayaran anda selepas anda membuat pembayaran melalui cara bank in. setiap pembuktian pembayaran akan disemak oleh MT sebelum disahkan oleh MT..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 16:42


!!! QUOTE !!!



Pada yang nak pergi..

Muslimin terus PM / SMS dengan Ketua Pengarah :
Mujahid_007 - 012 5024643

Penggerak bagi JK Perak ni..
* daeng_jati
* owl_UM
* umar_khalil

Bagi muslimat :
Sila PM dengan
* serikandi_khaulah
* syahidatul
* lamyanunalif_mursyidah

Pm atau email pada nama-nama di atas untuk Booking nama..
dan sebarang pertanyaan mengenai JK ke Perak..

p/s : kepada yang telah membuat pembayaran juga boleh pm kepada nama yang tertera.............



-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 16:42


boleh tak buang nama akak nga abang dari list tu...
sebabnya kami dari penang ni pergi sendiri..

kat sana nanti maybe kami tidur tempat lain..
time melawat tempat2 tu kami folow dengan kereta saja..

boleh kan??

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 16:44


kerusi yang kosong : buat masa sekarang ni 20 kerusi masih kekosongan setelah diisi untuk ajk pelaksan.insya'ALLAH,nt ana update..tengok lah berapa lagi kekosongan..

p/s : kalau lebih dari 40 org mencecah hgg 80 org kita pergi dua buah bas...........hehehe............

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 16:46


boleh2 kak KnK...sesiapa tolong..ana tak pandai lah...hehe..

kyg datang sendiri kita bertemu di bukit larut pagi sabtu sebab kita nak mendaki bukit larut......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 17:12


oh lupa nak beritahu...pembayaran hendaklah dibuat sebelum atau selewat2nya pada 14 NOVEMBER 2008. harap maklum...

sesiapa tolong kemaskini data...


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 17:57


Mujahid, berkenaan penginapan di Teluk Senangin, nanti teman beritahu. Tapi teman kena tau berapa bilangan urangnye dulu. Nak berapa buah nak sewa dan lain-lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 30-10-08 17:59


wuina..Kenapa sudah ni..speaking sabah pula kamu sana ar..
haha..Kalau c sya_rin mahu boleh syak ba kita p semporna..p pulau sipadan kita bawa urang semanajung ni..pulau mabul best juga
kalau d tawau kitak bawa durang ni p Table..beri mereka makan koko..mahu p kebun kelapa sawit pun nda papa..ada bapak kasi kamu tengokkk..kasimakan durang ayam likku..hehe..(ni belum campur k.kinah lagi ni)

!!! QUOTE !!!

* ummusafiah pun sama... pergi ke tidak sebenonye? hoho


CU bilang mahu pigi ni JK siap sudah ni ni mahu apply cuti :-D

hmm..saya akan berusaha memujuk k.kinah (CK) untuk join..

sebarang pindaan akan d beritahu kemudian..huhu

p/s: sengaja kunun kasi cakap cakap bahsa sabah..ok syak ba kalau kamu..hehe..mahap.. :oops:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 18:00


Penyertaan (tak termasuk MT dan AJK-AJK JK KUP) setakat pukul 1808Hrs 31 Oktober 2008.

..::Muslimin::..

1. muslimin23
2. sya_ryn

..::Muslimat::..

1. Hanan
2. niza_ati
3. halesolurun_84
4. Wawa83
5. Sahabat Wawa83
6. Ummusafiah


Siapa yang hendak pergi, boleh menyatakan hasrat anda. Dan sesiapa yang hendak pergi berkenderaan sendiri khususnya yang dari Perak pastikan anda menyatakan juga untuk kiraan Pengangkutan.

Bergerak dengan kenderaan sendiri:

1. kasih_kekasih dan suami
2. smile_roses dan ika2410



-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 30-10-08 18:04


Pada 30-10-08 16:37 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!

kepada yang dah confirm nak pergi dan yang dah booking, boleh membuat pembayaran melalui cara memasukkan wang (bank in) ke dalam akaun yang tertera di bawah :


MAYBANK : 114263074823
nama         : MUHAYATI buat ABDULLAH.
nickname : sadiqah 012-2307604


BANK ISLAM :12029020293509
nama             : NURHAZWANI BINTI ABDUL RAHMAN
nickname     : srikandi_khaulah 013-3915779


p/s : 1. anda boleh membuat bayaran melalui mana-mana akaun di atas.
         2. pastikan anda memaklumkan kepada pemegang akaun diatas            untuk memaklumkan bahawa anda telah membuat bayaran dan maklumkan nama serta nickname anda
         3.pastikan anda menyimpan slip bank/resit/apa-apa yang boleh mengesahkan pembayaran anda selepas anda membuat pembayaran melalui cara bank in. setiap pembuktian pembayaran akan disemak oleh MT sebelum disahkan oleh MT..


setakat ni caj Rm90 sahaja (dari KL)

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 18:09


Ni nak promosi lagi ni,

/

/

/

Gambar di atas menunjukan satu perkampungan chalet di Teluk Senangin. Perkampungan ini diberi nama Mesra Chalet. Kelengkapan yang ada seperti Bilik air dalam chalet dan penghawa dingin. Kelengkapan ringkas sahaja. Teman cadangkan perkampungan chalet Mesra ini untuk Muslimah. Lupa nak beritahu chalet mesra ni di seberang jalan, dan jauh sedikit dari pantai. Namun nampak juga pantai.

Untuk Muslimin, kalau mahu mencabar ada beberape tempat lagi dan amat hampir dengan pantai. hehehe mana tau nak main laut tengah malam ke, nak mancing ke...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 30-10-08 18:12


cantik2...nak tempah berapa minggu awal ni?
tengah musim cuti sekolah ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 18:13


bengang betul,,,da taip banyak-banyak hilang macam tu saja.....



sebagai ajk penggerak yang dilantik tanpa disedari tuan punya badan(siap lah ekau jahid,,,)ana menyokong penuh aktiviti seumpama ini....selepas ini ana tak dapat nak posting,,so kalau ada masalah,,,contact ana ye,,,0192035691,,,no satu lagi,,bakal ditamatkan perkhimatannye......

degar cerita,,mujahid nak support tambang bagi semua ajk penggerak dan MT...wah wah wah,..best ni.....ni den sayang kek ekau ni jang....har har har har,,


Apapun bagi ana bincang dengan azrul dan mohammad,,,sebab kami ada kuliyyah minggu tu...so tengok lah kesanggupan kami nak ponteng ke tak,,,,


ok lah setakat ni,,....sibuk bangat ....sory,,baru berkesempatan mahu menjengah,,,

p/s;muja...sory tak dapek ikut ekau pergi perak buat survey....tuntutan kerja dan kewangan......

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 18:34


/

/

/

Yang ini teman cadangkan untuk muslimin. Chalet ni diberi name Teluk Senangin Chalet. Ringkas saja bentuknye, tiada berbilik hanya pondok untuk berteduh saja. betul-betul di tepian pantai...
Tandas dan bilik air tiada, ada tandas dan bilik air yang terpisah ala macam tandas awam tu. Memang kalau dari keselesaan kurang, tapi sesiapa yang meminati aktiviti perlancongan amat santai dan mencabar boleh lah merasa, tapi ini dalam kelas 'moderate' lah kiranya. Nak yang ekstrim ada....
Dan kalau mahu yang lebih rapat dengan pantai moleklah kita ber'camping'

Teman lebih suka berkhemah. hehehehe

macam mana? ok tak para muslimin...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 18:37


Pada 30-10-08 18:12 , srikandi_khaulah posting:

!!! QUOTE !!!

cantik2...nak tempah berapa minggu awal ni?
tengah musim cuti sekolah ini....

ni kena booking awal ni... Mujahid, macam mana? apa perancangan? nak tunggu cukup korum ataupun nak menjangka berapa chalet nak sewa?

kena cepat ni....


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 19:09


Pada 30-10-08 16:37 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!

kepada yang dah confirm nak pergi dan yang dah booking, boleh membuat pembayaran melalui cara memasukkan wang (bank in) ke dalam akaun yang tertera di bawah :


MAYBANK : 114263074823
nama         : MUHAYATI buat ABDULLAH.
nickname : sadiqah 012-2307604


BANK ISLAM :12029020293509
nama             : NURHAZWANI BINTI ABDUL RAHMAN
nickname     : srikandi_khaulah 013-3915779


p/s : 1. anda boleh membuat bayaran melalui mana-mana akaun di atas.
         2. pastikan anda memaklumkan kepada pemegang akaun diatas            untuk memaklumkan bahawa anda telah membuat bayaran dan maklumkan nama serta nickname anda
         3.pastikan anda menyimpan slip bank/resit/apa-apa yang boleh mengesahkan pembayaran anda selepas anda membuat pembayaran melalui cara bank in. setiap pembuktian pembayaran akan disemak oleh MT sebelum disahkan oleh MT..
maybe transfer saja dr internet banking....hehe....last bayar bila ye......


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 22:41


JK ke Perak.. ( JK KUP ) kembara Ukhwah di Perak

” KEMBARA UKHWAH DI BUMI PERAK BANDAR DIRAJA ”

“BERKELANA MENTAFSIR ALAM, FIKIR & ZIKIR”

TARIKH : 28.29 & 30 November 2008
( Jumaat.Sabtu & Ahad )

Yuran : RM 90 ( termasuk T-shirt Ukhwah.com )

Pengangkutan : BAS ( 40 orang )
Kini, hanya tinggal 20 tempat lagi.

Jika sambutan menggalakkan..
pelaksana akan menambah lagi satu bas.

Haa.. apa lagi.. mari lah ke negeri PERAk....

kejor yob kejo... ehehee


ni tentatif..
( akan ada perubahan dari masa ke semasa.. )


LAWATAN 1
daerah Taiping :
I.Bukit Larut
II.Taman Tasik / ZOO Taiping

LAWATAN 2    
Daerah Kuala Kangsar

I.Istana Kenangan DiRaja
II.Galeri Sultan Azlan Shah
III.Masjid Ubudiah
IV.Sekitar Jeti Kuala Kangsar
V.Perusahaan Labu Sayong
VI.Kilang Kicap Tamin / Pusat Kraftangan

LAWATAN 3    
Gua Tempurung

LAWATAN 4    
Teluk Senangin / Lumut & Teluk Batik


Jumaat 28/11/2008

Masa
11.00pm Berkumpul Di K.L Sentral
12.00am Bertolak Dari K.L Sentral Ke Ipoh
5.00 am Tiba Di Taiping

Sabtu 29/11/2008
Solat Subuh
Berkumpul
Sarapan Pagi

Kembara Ukhwah Bermula :
* Bertolak Ke Bukit Larut

Bertolak Ke Kuala Kangsar
Tiba Di Kuala Kangsar dan terus ke
Istana Kenangan Kuala Kangsar
Melawat Galeri Sultan Azlan Shah

Solat dan Melawat Masjid Ubudiah
* Jama’ Taqdim Zohor dengan Asar

Makan Tengahari dan beristirehat di Sekitar Jeti Kuala Kangsar

Bertolak Ke Perusahaan Labu Sayong
Bertolak Ke Kilang Kicap Tamin Sari / Pusat Kraftangan

Bertolak Ke Teluk Senangin
Persiapan Kendiri / Solat : Jama’ Taqhir
Makan Malam / BBQ
Persiapan Kendiri / Rehat / Lelap mata

Ahad 30/11/2008
Solat Subuh
Berkumpul
Sarapan Pagi

Di Sekitar Teluk Senangin / Lumut / Setiawan

Solat Zohor dan Asar : Jama’ Taqdim

Berkumpul
* Bertolak Ke Gua Tempurung
Persiapan Kendiri

Berkumpul
*Bertolak Pulang Ke Kuala Lumpur


Pada yang nak pergi..

Muslimin terus PM / SMS dengan Ketua Pengarah :
Mujahid_007 - 012 5024643

Penggerak bagi JK Perak ni..
* daeng_jati
* owl_UM
* umar_khalil

Bagi muslimat :
Sila PM dengan
* serikandi_khaulah
* syahidatul
* lamyanunalif_mursyidah

Pm atau email pada nama-nama di atas untuk Booking nama..
dan sebarang pertanyaan mengenai JK ke Perak..

AHLI JAWATANKUASA PELAKSANA

KETUA PENGARAH    : Mujahid007
TIMBALAN PENGARAH    : Owl_UM
SETIAUSAHA             : Immad
BENDAHARI    : Srikandi_khaulah

AJK PROGRAM
1.Simple_shida
2.Lamyanunalif_mursyidah

AJK LOGISTIK
1.Umar_khalil
2.Syahidatul

AJK PENGINAPAN
1.Daeng_Jati
2.Sadiqah

AJK MAKANAN
1.Scenario
2.Ismi_atikah

AJK PROTOKOL & DISIPLIN
1.Prof_Muslim
2.SayaTetapSaya
3.Littlemuslimah
4.Sakinahazzahra

AJK KEBAJIKAN & KESELAMATAN
1.Trouver99
2.Sitishairah
3.Ardani

AJK MEDIA / AUDIO / VISUAL
1.Muhammad_azrul86    
2.Sirat82

AJK PROMOSI / SPONSOR / PENDAFTARAN
1.Mohammad
2.Ummusafiah



*** nama list AJK secara keseluruhannya
tidak semua yang DAPAT hadir sebenarnya..
( maaf andai ada yang terkezut..aik, ada nama dalam list AJK )
ehehe..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 22:43


kepada yang dah confirm nak pergi dan yang dah booking,
boleh membuat pembayaran melalui cara memasukkan wang (bank in) ke dalam akaun yang tertera di bawah :


MAYBANK : 114263074823
nama         : MUHAYATI buat ABDULLAH.
nickname : sadiqah 012-2307604


BANK ISLAM :12029020293509
nama             : NURHAZWANI BINTI ABDUL RAHMAN
nickname     : srikandi_khaulah 013-3915779


p/s :
1. anda boleh membuat bayaran melalui mana-mana
akaun di atas.
2. pastikan anda memaklumkan kepada pemegang akaun di
atas untuk memaklumkan bahawa anda telah membuat bayaran dan maklumkan nama serta nickname anda
3.pastikan anda menyimpan slip bank/resit/apa-apa yang boleh mengesahkan pembayaran anda selepas anda membuat pembayaran melalui cara bank in. setiap pembuktian pembayaran akan disemak oleh MT sebelum disahkan oleh MT..



-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 22:48


insyaallah dalam dua tiga hari nanti setalah mendapat keizinan dari kedua ibu bapa ana..ana akan masukkan duitnyer dalam akaun kaka sadiqah...setelah ana masukkan.ana akan maklumkan.wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 22:56


kalau pergi gua tempurung 2,kita akan masuk caving tak? kalau masuk, kita lalu kat dry or wet area?

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 22:58


Penyertaan (tak termasuk MT dan AJK-AJK JK KUP) setakat pukul 2300Hrs 30 Oktober 2008.

..::Muslimin::..

1. muslimin23
2. sya_ryn

..::Muslimat::..

1. Hanan
2. niza_ati
3. Nashua (adik niza_ati)
4. halesolurun_84
5. Wawa83
6. Sahabat Wawa83


Siapa yang hendak pergi, boleh menyatakan hasrat anda. Dan sesiapa yang hendak pergi berkenderaan sendiri khususnya yang dari Perak pastikan anda menyatakan juga untuk kiraan Pengangkutan.

Bergerak dengan kenderaan sendiri:

1. kasih_kekasih dan suami
2. smile_roses dan ika2410


==

p/s: rasa-rasa kena buat senarai MT dan AJK yang confirm pergi jugak lah.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 23:02


* faizatul..
tentang ke gua tmpurung tu.. nanti akan ada update..
Kalau tak silap mimi kata ada 4 pakej kan?

nanti kami pilih pakej yang best
alang-alang dah masuk.. masuk semua

baru lah kembara Ukhwah..
berkelana mentafsir alam.. fikir & zikir..ehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 23:28


pada daeng.. terima kasih baanyak atas posting gambarss tu..
ehehe.. promote bumi perak..
letak lah gambar istana kk. masjid kk..

pada mujahid au sesiapa yang berkenaan..
nanti buat list lagi..

msukkn juga AJK.
nak tengok muslimin berapa.. muslimat berapa..
kena bagi balance..ehehe.. nanti ada yang dok dalam tempat letak barang tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 23:41


erm insyaAllah ana pun akan minta keizinan dari makayah dulu...
bukan apa nak bagi anak perempuan keluor tu susah sikit..
kebetulan 29hb tu sebenarnya ada walimah kawan di taiping..
ana rasa tak dapat nak pergi walimah tu..
sebab ana nak join kembara ni..
di hari itu masa praktikal bawa students pergi melaka..
sekarang kembara pula di tempat sendiri :)

to smile_roses: erm ok kita pergi sama-sama naik kereta..tunggu deh
                         hah inilah masanya untuk change hadiah :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 23:46


mohlah yop yong kita pergi perok..
kampung tain :)
kalau boleh buat;ah aktiviti sikit kat sana..
program2 ke yang boleh buat kenangan..
erm dah lama tak join program nii..
nak jumpa orang-orang yang dah lama tak jumpa :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 31-10-08 00:16


hmm.. kak ss..memang da ada yang terkezut da ni.. :kelip:

da saya juga yakin CK pun terkezut juga..
xpala..saya terkezutkan untuk dia sekali..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

nazliahnazeer
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34872
Posting: 56
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 08:42


loh pakcik mujahid ni..tak mo singgah lakk..
naz baru ingat nak masak nasi beriyani ke..
steamboat seafood ke..hoho rugi..rugi..

sorry lah suka nyibuk kat sini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazliahnazeerProfil   Hantar PM kepada nazliahnazeer   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 31-10-08 09:48


macam mana eekk..?? Anak2 Wawa 4 org nak pergi .. Umur 4-12 tahun .. Byrnnya macam mana? Seat?? mereka cakap, pergi Sekolah boring sebab tak belajar ..so nak ikut Wawa pergi jalan-jalan .. dan then, boleh ke sewa 1 bilik just untuk Wawa dan anak2 Wawa?? Bukan apa .. budak-budak kan?? macam-macam karenahnya ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 10:19


Pada 30-10-08 23:02 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

* faizatul..
tentang ke gua tmpurung tu.. nanti akan ada update..
Kalau tak silap mimi kata ada 4 pakej kan?

nanti kami pilih pakej yang best
alang-alang dah masuk.. masuk semua

baru lah kembara Ukhwah..
berkelana mentafsir alam.. fikir & zikir..ehehe


erm..sedikit butiran pakej2 gua tempurung
sumber: www.guatempurung.com

    Tour 1:

package name: Golden Flowstone

Duration          : 40 minutes (from entrance to Golden Flowstone at platform 3 and return)
Time          : Tours are conducted from 9am to 4pm(last entry at 4pm)
Fees          : RM6.00(Adult)
                         RM2.50(Child aged 6 to 12 years)
                         RM3.00(Senior Citizen aged 60 years and above)
What to See and Do:
    
As you enter through the walkway on stilts over the cave river, you will see layers of white marble stone slabs and walls with different hues. Walking deeper to the dimmed showcase gallery, you will be struck by the beauty of the Golden Flowstone. Standing at a height of 90 metres, Golden Flowstone describes the sloping and wavering floor and wall of the cave which has a golden hue when water flows over it and illuminated by gentle light. Stalagmites and stalactites on walls and ceilings take various astounding sizes and shapes. Your eyes seem to play tricks on you when images of dolphin, jellyfish, tiger, lion, cow's head, seahorse, old man, Lord of Buddha and Zorro's eye come into view.


    Tour 2:

package name: Top of the World
Duration          : 1 hour 45 minutes(from entrance to Top of the World at platform 5 and return)
Time          : Tours are conducted from 9am to 3pm(last entry at 3pm)
Fees          : RM9.00(Adult)
                         RM4.50(Child aged 6 to 12 years)
                         RM3.00(Senior Citizen aged 60 years and above)
Minimum No. of Persons: 5 Adults

What to See and Do:
    
You get to enjoy all the sights in Tour 1 and lots more when you climb higher to platform 5, standing 120 metres high. By then, you would have climbed 640 steps! Take a breather at the Wind Tunnel and feel the cool breeze before you proceed to the Gergasi (Giant) Cavern, which holds a huge column that looks like a space ship. Next, you will reach the Tin Mine Cavern where you will have a peek into tin mining activities that took place in the old days. Then Alam (Universe) Cavern comes into view. There, you will see a slender stalactite called Tongkat (Walking Stick or bagaimana) before coming across the Fallen Warrior and Battlefield Cavern with an amazing formation that looks like a warrior falling down in a battlefield. At the end of the journey, you will be rewarded with a rainbow of colours from sunshine reflected off the cave walls.

For the more adventurous, choose either Tour 3 or Tour 4 under both Dry and Wet Adventure Tour. The tours involving Wet River Adventure are however subject to weather conditions.


Tour 3:

package name: Top of the World & Short River Adventure
Duration         : 2 ½ hours (a journey of about 2.4km from the entrance to Golden Flowstone, Top of the World and return through the underground river)
Time          : Tours are conducted from 9am to 12 noon(last entry at 12 noon)
Fees          :RM11.00(Adult)
                        RM6.00(Child aged 6 to 12 years)
                        RM6.00(Senior Citizen aged 60 years and above)
Minimum No. of Persons: 8 Adults

What to See and Do

tour 1+2+ yang dibawah ni...    
Not only will you see the Golden Flowstone and climb to the Top of the World, you will also go down 230 steps and get wet in the underground river! You will have lots of fun crawling through holes and sliding down slippery stones before getting out to be greeted by the beautiful sight of the greenery outside.

Tour 4:

package name : Grand Tour
Duration        : 3 ½ hours(a complete journey of about 3.8km from the entrance to Golden Flowstone, Top of the World and to the end of the cave (East) and return through the underground river)
Time             : Tours are conducted from 9am to 11am(last entry at 11am)
Fees             : RM22.00(Adult)
                         RM11.00(Child aged 6 to 12 years)
                         RM6.00(Senior Citizen aged 60 years and above)
Minimum No. of Persons: 8 Adults

What to See and Do :

tour 1+2+3+yang kat bawah ni...
    
Expect thrilling moments as you have the adrenalin-pumping spelunking adventure of your life time. You will wade through the underground river that reaches chest level at certain stretches, duck-walk and crawl through holes, climb almost vertical walls and slide down slippery stones. The physical challenges will be worth it. You get to see lots of fascinating rock formations - stalactites, stalagmites, multi-tier ponds, volcano-like rocks, glittering crystal-covered walls and lots more. Of course, the Golden Flowstone and the Top of the World Caverns are included in this tour that also takes you to the eastern side of the cave facing the North-South Expressway. Your return journey will take you entirely through the underground river.



* NO Tour on Friday


so boleh lah pilih yang mana berkenan di hati....
kebiasaannya tour 3 yang dipilih sebab masih tak begitu mengerikan dan masih boleh beradventure... itupun kena bersedia untuk basah lencun... hihihiii...

kalau tour 4 ni... erm.. bagi klaustrofobia tak digalakkan nanti terjerit2 kat bawah tu...jenuh nak keluar...bagi yang tak takut merangkak celah batu paras lutut... jalan melalui dinding yang sempit(saiz badan yang melebihi had juga selalunya ditegah untuk menyertai tour 4 ini) , berjalan melalui sungai bawah tanah.. bulehle ambil tour 4 ni :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 10:23


k..nt ana akan jawab soalan2 yang diutarakan.sekarang ni tengah kursus..hehehee.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 10:28


null

contoh lah ni ek... rasanya ni contoh laluan yang tak berapa sempit...ada lagi sempit... jadi kalau muslimat rasa tak sesuai nak buat aksi macam ni... dont go for tour 4 ...tapi ini pengalaman seumur hidup ni... heheheheh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 31-10-08 11:20


Er... kalau macam ni .., tak payah bawa anak lah agaknya .. pergi single mother saja lah nampaknya .. Huhu .. tapi best lah dapat buat aktiviti macam ni, Wawa selalu buat sampai melekat pacat kat badan :-D jangan ada yang menjerit dah lah .. Sejuukk... !!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

nazliahnazeer
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34872
Posting: 56
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 11:36


tour 4 tu SERIUSLY BEST+ ADVANTURE SANGAT!!
tapi tak best lah kalau masuk dengan org laki sekali..sebab mesti basah2 kan..
kena merangkak dalam air bawah batu, tertiarap, tergelincir, menggelongsor lagi.hehe macam-macam.
tak pun yang lelaki jalan depan, girls jalan kat belakang..
hari tu kami pergi one group semua students secretarial-girls 40 orang, 4 lecutrers perempuan, seorang saja lecturers laki.
5 hours dalam tu..kluar2 lapa..separuh hari puasa..hihi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazliahnazeerProfil   Hantar PM kepada nazliahnazeer   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 11:40


jangan kita sempitkan fikiran..islam itu kan syumul.lengkap dan sempurna...
islam telah letakkan garis panduan antara lelaki dan perempuan hatta dalam melakukan aktiviti sukan or riadah or apa saja........

jadi,sebagai umat yang mendokong perjuangan rasulullah,disini lah kita kena fikirkan cara yang terbaik dan menunujukkan kepada yang lain-lain bahawa islam tidak menyekat umatnya melakukan aktioviti sukan atau riadah atau apa sahaja sama ada lelaki ataupun permpuan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 11:46


sekadar pemberitahuan...sebab saya pernah saja deal dengan perempuan2 yang tak mahu buat aktiviti lasak atas alasan tak sopan dan sebagainya... saya bercakap atas dasar pengalaman sendiri selama suku abad hidup di dunia ini...
kawan-kawan perempuan bertudung labuh lah yang refuse to join all this kind of activites.. membuat kan saya seorang-seorang kena tinggal dalam kelab rekreasi..kawan-kawan yang lain terbang ke kelab kraftangan ...
;)

yang lebih berpengetahuan agama dari saya yang ghoyak begitu... saya memang tak suka masuk gua sempit sebab tak muat dengan badan saya yang sihat ini :P tapi sempit fikiran? siapa yang sempit eh dalam situasi begini?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 11:48


ada baca tak novel tau tautan hati????

dalam tu pun ada diterangkan tetang bagaimana cara muslimah bersukan......

pada pandangan saya tak ada masalah...

pada pengalaman saya lah, sepanjang pgram aktiviti lasak antara muslimin dan muslimat, tak ada masalah pun...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 11:55


apa-apa ajela... saya tak ada hal... wide water rafting pun saya join...jet ski, snorkling..tinggal scuba diving,bungy jumping saja belum..

tanya lah wanita-wanita yang tak boleh...ada yang memang malu nak buat aksi2 lasak depan jatey2... asked them why...and then tarbiah mereka ye...

erm..soryy saya tak minat novel.. fiksyen dan realiti... adalah bagai langit dan bumi... erm. entah macam mana boleh sangkut dengan forum pun taktau sebenarnya... kalau tak, forum pun kurang minat :)


harap dapat berbalik... pada topik asal.. kalau nak lebih-lebih pasal wanita dan sukan...boleh buka topik baru... gambar yang saya up..adalah untuk memberi gambaran keadaan riadah yang bakal dijalan kan..
kalau rasa tak perlu... admin boleh buang

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

nazliahnazeer
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34872
Posting: 56
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 12:00


sekadar cerita dalam novel..but masa dalam novel tu, bukan drang buat sekali..masa tu lelaki kat tempat lain and the girls kat tempat lain..

pakai tudung labuh pun if basah tak nampak apa-apa ke?tudung labuh, t-shirt lengan panjang+sluar panjang+kasut sport..bila basah tu still nampak lah..we are girls.but pakcik mujahid is a guy..

kat my school dulu siap asing kan tempat lagi sukan lelaki dengan wanita, iyalah sek agama..
then main bola jaring pun pakai tudung labuh, menang juga..kalah pula yang tudung pendek tu..

of course lah dengan tudung labuh memang boleh buat semua tu, but i also knew most of them will refuse to do it..dont know why..

off topik or not?boleh lah juga kan discuss bout this?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazliahnazeerProfil   Hantar PM kepada nazliahnazeer   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 31-10-08 12:06


Spanjang camping .. Wawa tak berapa brkenan tengok perempuan pakai baju putih sebab baju perempuan kalau basah ... Bhaya .. Aduh .. So, =2 lah kita elakkan ye .. Apapun, tu hak individu ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 12:06


erm..tu pasal tadi saya cadangkan tour 3.. nak bawa anak pun boleh(but not baby ye)benda nii isu macam ni satu hal..
lepas itu even lelaki pun..belum tentu cukup stamina untuk lakukan full aktiviti..apatah lagi wanita...
kalau diri sendiri yang nak tour 4 tu... pakat2 lah saparate group ke.. apa ke..tak boleh lah nak paksa2 org... org taknak jangan dipaksa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 31-10-08 12:08


Assalamualaikum ...

wahhh~bestnya baca cerita2 antum ini....
act masa darjah6 (trip mbr sekolah khas untuk darjah 6) dulu da pernah pergi Teluk Senangin~
memang best....
siap ada jungle tracking dan BBQ
tapi masa 2 ala2 kekurangan...
bila daeng tunjuk pic semua 2....waahhh
banyak perubahan~lebih menarik..

tapi due still ingat yang masa itu kami terpaksa berjalan agak jauh untuk pergi ke surau dr chalet yang menghadap pantai..


niat dihati ingin jOin~
insyaAllah,so far tak ada program yang lebih aula....
due mb dr n9(KL)..

:-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 12:13


Pada 31-10-08 12:06 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

erm..tu pasal tadi saya cadangkan tour 3.. nak bawa anak pun boleh(but not baby ye)benda nii isu macam ni satu hal..
lepas itu even lelaki pun..belum tentu cukup stamina untuk lakukan full aktiviti..apatah lagi wanita...
kalau diri sendiri yang nak tour 4 tu... pakat2 lah saparate group ke.. apa ke..tak boleh lah nak paksa2 org... org taknak jangan dipaksa...


betul...lelaki pun belum tentu cukup stamina nak buat full aciviti..

dan kalau yang ada masalah kesihatan kena inform awal...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 31-10-08 12:20


Wawa cadangkan kita tubuhkan satu lagi AJK Pertolongan Cemas .. Just Stanby .. Wawa ada 1st Aid Kid dan sikit pngalaman dalam bidang ni .. so, tak apa kan kita stanby apa-apa yang patut .. (kot2 nak pinjam ke??) So .. marilah kita =2 belajar Prtolongan Cemas .. :-) dan, Wawa tahu mybe air tak dalam tapi .. kita kena ada AJK "Sosial" yang reti berenang, CPR ETC.. In case, terjadi apa-apa yang tak diingini.. betul tak??

cadangan saja .. tapi kalau rasa 'berat'.. Ignore saja ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

nazliahnazeer
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34872
Posting: 56
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 12:24


betul cik wawa..mesti ada ajk pertolongan cemas..bagusnya cik wawa ada first aid kid..boleh lah bawa.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazliahnazeerProfil   Hantar PM kepada nazliahnazeer   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 12:30


Pada 31-10-08 12:20 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Wawa cadangkan kita tubuhkan satu lagi AJK Pertolongan Cemas .. Just Stanby .. Wawa ada 1st Aid Kid dan sikit pngalaman dalam bidang ni .. so, tak apa kan kita stanby apa-apa yang patut .. (kot2 nak pinjam ke??) So .. marilah kita =2 belajar Prtolongan Cemas .. :-) dan, Wawa tahu mybe air tak dalam tapi .. kita kena ada AJK "Sosial" yang reti berenang, CPR ETC.. In case, terjadi apa-apa yang tak diingini.. betul tak??

cadangan saja .. tapi kalau rasa 'berat'.. Ignore saja ..




haaa wawa kan pernah belajar bab pertolongan cemas ni...
so siapa lagi yang pandai...boleh jadi ajk..
tapi jangan memandai.. udahla..sebab pertolongan cemas ni ada teknik dan hanya org yang pernah belajar saja yang boleh.


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 12:51


ish.. advanture pula kita ni.. tapi apa salahnya kan? bukan selalu dapat peluang macam ni.. saya tak kisah apa pun keputusan ajk2. apa yang penting dapat "berkelana mentafsir alam,zikir & fikir ".. :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 13:07


Pada 30-10-08 22:41 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

JK ke Perak.. ( JK KUP ) kembara Ukhwah di Perak



AJK PENGINAPAN
1.Daeng_Jati
2.Sadiqah




Alamak..teman ajk penginapan ke?..dahlah tak tahu kawasan selok belok negeri perak ni. :berfikir:
its ok daeng, teman sokong dari belakang..hehe :-P



-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 31-10-08 14:26


Assalamualaikum
erk..berprotokol sungguh ke diriku ni... :berfikir:
wahh..boleh jadi cikgu disiplin nantinye... :kelip:

P/S : memuwid...beratur bebtol, nanti cikgu wotan...!!!:hammer:
erk, tak ada icon rotan ke... :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 31-10-08 16:43


Pada 31-10-08 12:24 , nazliahnazeer posting:

!!! QUOTE !!!

betul cik wawa..mesti ada ajk pertolongan cemas..bagusnya cik wawa ada first aid kid..boleh lah bawa.. :)


Erk ... Wawa Ibu Tunggal .. jangan lah gelar 'Cik'. Maluuu... berangan nak jadi muda pula nanti ... Kih ..Kih .. Kih.. :-D

P/S : abang Zulman .. Wawa dulu PBSM lah .. Tahu juga lah macam mana nak bagi bntuan prtolongan cemas .. dan .. pernah buat CPR direct to da real patient .. Wah ..!! 2X pula tu .. memang pengalaman best sebab time belajar dan time real ni lain, time real baru kita rasa kepuasannya .. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 31-10-08 16:49


Pada 31-10-08 12:30 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-10-08 12:20 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Wawa cadangkan kita tubuhkan satu lagi AJK Pertolongan Cemas .. Just Stanby .. Wawa ada 1st Aid Kid dan sikit pngalaman dalam bidang ni .. so, tak apa kan kita stanby apa-apa yang patut .. (kot2 nak pinjam ke??) So .. marilah kita =2 belajar Prtolongan Cemas .. :-) dan, Wawa tahu mybe air tak dalam tapi .. kita kena ada AJK "Sosial" yang reti berenang, CPR ETC.. In case, terjadi apa-apa yang tak diingini.. betul tak??

cadangan saja .. tapi kalau rasa 'berat'.. Ignore saja ..




haaa wawa kan pernah belajar bab pertolongan cemas ni...
so siapa lagi yang pandai...boleh jadi ajk..
tapi jangan memandai.. udahla..sebab pertolongan cemas ni ada teknik dan hanya org yang pernah belajar saja yang boleh.



abang Zulman, rasanya tugas2 berikut boleh diamahkn kepada AJK Kebajikan & Keselamtan (Trouver99, Sitishairah dan Ardani) so .. u all bertiga, jangan lupa makan nasi cukup-cukup spaya ada tenaga nak angkat orang pengsan ETC.. ok?? :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 18:40


Pada 31-10-08 13:07 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-10-08 22:41 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

JK ke Perak.. ( JK KUP ) kembara Ukhwah di Perak



AJK PENGINAPAN
1.Daeng_Jati
2.Sadiqah




Alamak..teman ajk penginapan ke?..dahlah tak tahu kawasan selok belok negeri perak ni. :berfikir:
its ok daeng, teman sokong dari belakang..hehe :-P





bukan selalu kami nak pergi negeri mike daeng,...teman nak hotel saja,,,hehehe....

sokong kak..jangan tak sokong,,,,awok indai...daeng tu manaah gamal...heheh



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

NisaAdDeen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2008
Ahli No: 32631
Posting: 92
Dari: ulu kinta,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 21:15


Salam...
wah, bestnya....
afwan kepada kak serikandi_khualah, enti minta pendapat ana di hari itu untuk cari lokasi..
tapi afwan, tengah ada masalah pada waktu..
tapi hbt juga ye aturcra program..
ana yang duduk perak. yang dah biasa p tempat-tempat tu pun teruja..
rindu nak jumpa warga ukhwah..
tapi rasa tak dapat nak join, kawan baik kahwin sabtu tu...lgipun dah tak ada budjet semnj dah habis praktikl ni...
nanti terlanjur berjalan, blhj singgah rumah ana di Tg. Rambutan..
tapi buknlah ana suruh buat lawatan ke Hospital mental pula..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NisaAdDeenProfil   Hantar PM kepada NisaAdDeen   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 21:17


Erm...ummimq tak join ke? lama xjumpe...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 21:22


.. teringat "explore" gua tempurung.. layan gila..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 22:12


Pada 31-10-08 21:22 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. teringat "explore" gua tempurung.. layan gila..


lama tak nampak en.kakisamun kat sini...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 22:20


.. lama tak pergi pantai.. seronok juga turut serta kembara ni.. "i follow" kata DIGI.. tapi kata i.. i belum "tentu follow":lol:..

niza_ati
.. sibuk kumpul duit.. takut tengok jumlah kiraan meow pasal duit nak kahwin 2:lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 22:48


Pada 29-10-08 18:23 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Ini teman nak Promosi sikit apa yang ada kat Perak ni. Ini adalah gambor Teluk Senangin yang bakal kita bermalam.

/

Cantik bukan?



hmm.. lama dah tak pergi teluk senangin.

last time pergi masa darjah 5, ada program kem HALUAN..

ana nak pergi jugak tapi ada mukhayyam 27-29november..

join 30hb boleh?? :kelip:


-----------------
Jom Islah Masyarakat!


Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 23:10


!!! QUOTE !!!


abang Zulman, rasanya tugas2 berikut boleh diamahkn kepada AJK Kebajikan & Keselamtan (Trouver99, Sitishairah dan Ardani) so .. u all bertiga, jangan lupa makan nasi cukup-cukup spaya ada tenaga nak angkat orang pengsan ETC.. ok?? :-D


angkat org pengsan???kalau ajk dia yang pengsan bagaimana pula eh??siapa yang nak tulung angkat..huhu..

bagaimana lah boleh tersenarai jadi ajk keselamatn ni..macam mak guard lah ek..hihi..kena bawa wisel ke??mana lah tahu ada yang melencong tempat lain ke..tiup saja lah nanti.. :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 23:20


.. mak"guard".. fuhh.. kerjaya baru tu:lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 23:36


huh..sungguh cantik tempat2 yang ada dalam gambar tu..rase2nyer memang dah tak sabar nak pergi..harap dipermudahkanlah urusan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 01-11-08 11:23


Pada 31-10-08 23:10 , sitishairah posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!


abang Zulman, rasanya tugas2 berikut boleh diamahkn kepada AJK Kebajikan & Keselamtan (Trouver99, Sitishairah dan Ardani) so .. u all bertiga, jangan lupa makan nasi cukup-cukup spaya ada tenaga nak angkat orang pengsan ETC.. ok?? :-D


angkat org pengsan???kalau ajk dia yang pengsan bagaimana pula eh??siapa yang nak tulung angkat..huhu..

bagaimana lah boleh tersenarai jadi ajk keselamatn ni..macam mak guard lah ek..hihi..kena bawa wisel ke??mana lah tahu ada yang melencong tempat lain ke..tiup saja lah nanti.. :-D



AJK pengsan .. anak buah siram dengan air .. Hahhaha :-D Erm , tapi Wawa prcaya .. kawan-kawan kat ukhwah memang Helpful .. kalau awak pengsan Shairah, Hm ... berpuluh2 org yang sudi mengangkatnya .. Hihihi ..

P/S : in da same time, i'll b The Photographer to snap your action.., just nak buat 'hadiah' koleksi gambar peribadi awak d masa akan datang .. Tgkp gambar selalu senyum, time ni lah nak tgkp gambar dapat posing different sikit :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-11-08 12:23


Pada 31-10-08 13:07 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-10-08 22:41 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

JK ke Perak.. ( JK KUP ) kembara Ukhwah di Perak



AJK PENGINAPAN
1.Daeng_Jati
2.Sadiqah




Alamak..teman ajk penginapan ke?..dahlah tak tahu kawasan selok belok negeri perak ni. :berfikir:
its ok daeng, teman sokong dari belakang..hehe :-P




kak sadiqah minta lah mimi-eniliana tolong......ala kak yong seorang tu musti rajin nya nak tolong hihihihihi


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-11-08 12:26


Pada 30-10-08 09:39 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Penyertaan setakat ini (tak termasuk MT dan AJK-AJK JK KUP).

..::Muslimin::..

1. muslimin23
2. sya_ryn
3. syuk (suami kasih_kekasih)


..::Muslimat::..

1. Hanan
2. niza_ati
3. kasih_kekasih
4. ika2410
5. halesolurun_84
6. smile_roses


* alwalid... pergi tak? huhu
* ummusafiah pun sama... pergi ke tidak sebenonye? hoho

sesiapa yang nak pergi tu, minta beritahu dengan terang ye.



teringin tu sangat lah, tambah2 dengo biter angin yang kata 20 seat dah habis dijual .......tapi kena tengok budjet lah....
shye nak sponsor ke?????teman boleh saja kalau ada teman-teman nak sponsor.........

p/s: budjet agak tight lah bulan ni.....kena buat belanjawan


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-11-08 12:28


Pada 30-10-08 09:48 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Wah ... bestnya balik Kampung ... Nak ikut .. :-D


wawa kampung kat mana????? ngat kan anak jati s'gor......
rupanya kak yong kita seorang ni oghang perok rupanya......


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-11-08 13:14


salam....ana dalam keadaan masa yang tidak mencukupi untuk meluaangkan masa dalam portal ukhwah ni buat sehari dua ni..insya'ALLAH nt ana akan posting.

erm, daeng ana nak minta tolong survey chalet yang namanya "teluk senangin Inn".......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 01-11-08 20:04


Pada 01-11-08 12:28 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-10-08 09:48 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Wah ... bestnya balik Kampung ... Nak ikut .. :-D


wawa kampung kat mana????? ngat kan anak jati s'gor......
rupanya kak yong kita seorang ni oghang perok rupanya......



Both family's hometown located at Teluk Intan .. Kami adik beradik saja lahir kat KL :-) .. Alwalid join tak?? Jom lah explore Perak .. macam-macam ada ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

finas_maya
Warga Rasmi
Menyertai: 21.09.2008
Ahli No: 35108
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-11-08 20:07


NAK PERGI juga.SAHABAT JANGAN TINGGAL DAH KU

Bookmark and Share

    


  Member Information For finas_mayaProfil   Hantar PM kepada finas_maya   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» JK Kembara Ukhwah.com di bumi Perak

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 5

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4 · 5  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.230833 saat. Lajunya....