Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Seekor ikan di tangan lebih berharga dari dua ekor ikan di kolam
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shirapaul034
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43098

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 24
Ahli: 0
Jumlah: 24




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 2 hari yang lalu
muslimin23: 4 hari yang lalu
kasih_kekasih: 8 hari yang lalu
syahidatul: 10 hari yang lalu
raudhahasanah: 12 hari yang lalu
drzul-f: 16 hari yang lalu
hafiz_along_83: 17 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: Kelab Sekolah Menengah Agama....


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» Kelab Sekolah Menengah Agama....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Kelab Sekolah Menengah Agama....

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 14-01-06 15:28


Assalamualaikum....

sesiapa yang sekolah agama atau pernah bersekolah agama daftarlah dekat sini ye.....
mudah2an dapat kita kongsi pengalaman belajar sekolah agama....sekolah agama memang best......

ana dulu sekolah dekat :

-Ma'ahad As-Sultan Ahmad Shah Ad-Dini, Jengka, Pahang...
tahun (1999-2003)

-Kulliah Al-Lughah Wad-Din As-Sultan Abu Bakar Pahang, Pekan..
Tahun 2004

Bagi info macam ni ye....

Syukran, Wassalam.... :lol: :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-01-06 16:43


saya dulu sek men agama khairiah,kuala terengganu
(1999-2003)

sek tu semua perempan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 14-01-06 17:05


ana dulu
*sekolah menengah agama rompin, Pahang (1994-1999)

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-06 18:21


ana dulu sek.men.Agama Islah,Pendang,Kedah! (1997-2001)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 14-01-06 18:26


saya dulu sekolah madrasah aljunied...di kira ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-01-06 18:32


masa sekolah menengah agama dulu, saya naik motor honda untuk ke sekolah...

kenapa landing dalam topik bincang kenderaan :-? :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 14-01-06 18:37


afieq tak prasan agaknya...tkpelah...dulu saya pergi sch naik bus dan juga train....:di

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 14-01-06 18:56


duk asrama

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 15-01-06 00:08


ok, syukran sebab join posting ni...
pada farishah, madrasah pun tak mengapa....sekolah ana pun tak guna sekolah menengah agama...tapi maahad....tak sama juga kan?

pada ibnu_musa pulak, ismahli, ana tak perasan...lagipun ana ni jarang buka portal ukhwah ni...dulu tak berapa berminat...tapi sejak kebelakangan ni, ana tertarik nak buka portal ukhwah... ALHAMDULILLAH, ALLAH dah buka pintu hati ana untuk buka portal ni...
mudah2an ana peroleh manfaat...harp sahabat2 semua dapat bantu ana....
ana tak berapa reti sebab nbaru nak berjinak-jinak...harap dapat beeri tunjuk ajar...

moga ALLAH membalas jasa kalian....
syukran jazilan...
jazakumullahu khairon kathiro....

Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-01-06 01:30


ouh ok, tadi beri jawapan mengarut, kali ni nak bagi jawapan yang serius sikit...

saya dulu SMU(A) Amir Indra Petra, Bachok, Kelantan...

sebelum tu pernah belajar di Ma'ahad Muhammadi Lilbanin, Kota Bharu...

sekarang, baru tamat pengajian di APIUM, al-hamdu li'Llah... wassalam..


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 15-01-06 15:04


syukran jazilan...
jazakumullahu khairon kathiro...

Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 20-01-06 22:20


pesal pula topik ni sesat kat jejak kenderaan???

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

harmoni_melodi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.09.2005
Ahli No: 19040
Posting: 50

Johor  


posticon Posting pada: 21-01-06 00:39


saya pun dr sek (A)...
dr form1 sampai la 5...
hihiihi...
asrama pula tu..
selalu nak balik kena naik train ato bas...
kadang-kadang saja mama dan abah anto...

salam ukhwah semua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For harmoni_melodiProfil   Hantar PM kepada harmoni_melodi   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 21-01-06 16:25


pada syemarly Kenapa ana sesat dalam ni, ana dah terangkat dekat atas...
maaf banyak2 pada semua....
jazakumullahu khairon kathiro...

Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-01-06 17:10


masa kat SMARG, NS......pergi sek ayah anto dengan kereta
lepas itu kat SHARODZ, Melaka.....pergi jalan kaki pula...pasaii dok hostel

:di

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 21-01-06 22:57


ayang2roses...

apa nama penuh SMARG, NS? SHARODZ tu taulah SMKA Sharifah Rodziah pasal sekolah tu wakil Melaka waktu Konvensyen PUM Nasional dekat UIA 2003.... ana pergi jugak pasal maahad ana wakil pahang...syukran
[ Telah diedit oleh: afieq_alkindi pada 21-01-06 22:58 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

mumtahanah5596
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.01.2006
Ahli No: 21707
Posting: 26
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-01-06 00:41


assalamualaikum warahmatullah

ana sek men agama persekutuan labu (SMAPL). kat Labu n9.dah lama tak pergi sekolah. rindunyaa

wassalam
[ Telah diedit oleh: mumtahanah5596 pada 25-01-06 00:41 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mumtahanah5596Profil   Hantar PM kepada mumtahanah5596   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-01-06 02:21


:-) Assalamualaikum....


- Madrasah Al-Huda,Machang Kelantan (6 bulan saja)
- Sek.Men.Agama Khairiah K.terengganu (Form 1-5) 1995-1999 satu sekolah dengan qudwah...ni sekolah semua perempuan...


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......
[ Telah diedit oleh: alexander pada 25-01-06 02:22 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-01-06 02:33


Assalamualaikum wbt

sekolah ana di zaman dahulu kala hehehehehe.....

SEK MEN AGAMA BANDAR PONTIAN,PONTIAN,JOHOR sekarang MAAHAD PONTIAN>19981999-20022003-2004

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-01-06 02:37


SEK MEN AGAMA PARIT RAJA(MAAHAD DINI) dari tahun 1999 sehingga 2002

kemudian melanjutkan pelajaran ke MAAHAD JOHOR dari tahun 2003 hingga 2004


-----------------
.:ILMU IMAN & AMAL carilah ia...SEBELUM kita meninggalkannya:.>.:Carilah Cinta Allah dan Rasulullah Sebelum Cintanya akan Hambanya:.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

nmz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5323
Posting: 226
Dari: shah alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 01:06


SMK AGAMA BALING, KEDAH (2001-2005)
ana duduk asrama...slalunya time balik rumah...naik bas KBRT..hehe
bila balik asrma...naik kereta...ayah dan ibu hantar...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nmzProfil   Hantar PM kepada nmz   Quote dan BalasQuote

hanisah_syahidah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2005
Ahli No: 20049
Posting: 38
Dari: johor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 01:19


SMKA BANDAR PENAWAR, KOTA TINGGI,JOHOR......
2000-2004
F1-F5
boleh ke bawak motor honda pergi sek?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanisah_syahidahProfil   Hantar PM kepada hanisah_syahidah   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 26-01-06 04:30


i'm from Sek Men Agama Shamsuddiniah(smas)....lepas itu Sek Men Agama Kerajaan Johor(smakj).....lepas itu Sek Men Tinggi Arab Negeri Johor(maahad johor)..lepas tu.....lepas tu... :-?


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us

"The Merciful The Compassionate"
[ Telah diedit oleh: ilhammusafir pada 18-02-06 04:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

atiqahsyahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.11.2005
Ahli No: 20514
Posting: 79
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 18:15


ana dulu sek.men.agama arab kluang.lepas itu terus pergi maahad johor...best.pandai berdikari

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiqahsyahidahProfil   Hantar PM kepada atiqahsyahidah   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 26-01-06 18:39


Ramai beul orang johor join kelab ni....
sebelum tu nak tanya sekolah agama dekat johor ni bawah pentadbiran JAJ ke? banyak ke sekolah2 agama dekat johor? apa bezanya sekolah agama dengan sekolah arab?
asif banyak tanya... bukan apa, tak sama dengan pahang... pahang ni under JAIp... lagi pulak semua sekolah agama. tak guna nama sekolah arab.. tapi belajar kitab2 dari mesir juga...
pahng ada sikit saja...walaupun luas, tapi ada 17 sekolah menengah agama dan sebuah sekolah tinggi agama (kulliah)...
orang2 johor paham tak soalan ana ni? he, maaf banyak2 ye....

Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

akhn06
Warga Rasmi
Menyertai: 15.09.2005
Ahli No: 19027
Posting: 20
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 18:41


assalamualaikum............

ana dari sek.agama OTAI.....(padang tengku)

ana pergi sek. jalan kaki saja sebab tak jauh......

Bookmark and Share

    


  Member Information For akhn06Profil   Hantar PM kepada akhn06   Quote dan BalasQuote

Noraida
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.06.2004
Ahli No: 9486
Posting: 33
Dari: pasir mas

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-01-06 20:52


ana dulu,Sek Men Ugama Arabiah pasir mas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoraidaProfil   Hantar PM kepada Noraida   Quote dan BalasQuote

nurul83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8350
Posting: 122
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 21:51


Assalamualaikum....

ehem... banyak juga yang join kelab ni daripada johor ye... dari selangor tak ada ke?

saya start sek men di SEK AGAMA MEN BATU 10, hulu langat... atau lebih di kenali sebagai SAMTEN....(1996-2000), sek ni di bawah pentadbiran JAIS...baru-baru ni dengar cerita kementerian nak ambil alih... wallahhua'lam.

:lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul83Profil   Hantar PM kepada nurul83   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-01-06 05:00


assalamualaikum....

kaifa hal afieq?ermmm alhamdulillah johor memang banyak sek men agama....sekolah arablah itu...cuma nama sahaja yang diberi nama sebegitu...adalah dekat 20 lebih sek men agama(arab) kat johor ini...ermmm sukatan pelajaran samalah dengan enta punya sekolah kat pahang...SMRA,sama dan Pra STAm pun ada....tapi akademik pun tak tinggal..PMR dan SPM...

lepas sajerk lepas Pra STAM kami dari sekolah2 yang berlainan daerah akan bnerkumpul di dalam satu sekolah yang dinamakan SEKOLAH MENENGAH TINGGI AGAMA ARAB JOHOR BAHRU,JOHOR(MAAHAD JOHOR)..di sini kami semua ambil STAM dan siapa yang ingin menyambung STPM juga ada.

harap enta dapatlah inform yang tak seberapa ini...assalamualaikum
ilalliqa maa salamah

ikhlas...
ikhwahegypt

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

elcoyote
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.11.2005
Ahli No: 20235
Posting: 28
Dari: Perbukitan Ilmu Bangi

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-01-06 11:26


emm...saya tak-student SMU(A)Maahad Muhammadi Lilbanat, Kota Bharu (1997-2002)....school saya is THE BEST in Kelantan!!!!
GIRLS POWER!!!! :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For elcoyoteProfil   Hantar PM kepada elcoyote   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-02-06 22:25


Pada 14-01-06 16:43 , qudwah posting:

!!! QUOTE !!!

saya dulu sek men agama khairiah,kuala terengganu
(1999-2003)

sek tu semua perempan.


same tahun ni...siapa ye???saya ada juga sahabat2 dr sana... :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-02-06 22:27


Pada 14-01-06 18:32 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

masa sekolah menengah agama dulu, saya naik motor honda untuk ke sekolah...

Kenapa landing dalam topik bincang kenderaan :-? :lol:



a'ah..baru perasan... :-P
tersalah agaknya... :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-02-06 22:31


saya...

SMK(A) SHEIK ABDUL MALEK...Kuala Terengganu...
(1999-2003)


:-) :-di 8-) :lol:


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: • Tämäñ Mëläwätî, Küälä Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-02-06 22:35


Erm, ana sekolah biasa, tapi mengaji aliran Pengajian Islam (studi sendiri la...)

Tak boleh masuk senarai ke?

Uh! Terasa tersisih...Hehe...

Allahu Ta'ala a'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 03-02-06 17:43


SaLaFiaN...

tak mengapa... boleh saja nak masuk senarai pun... nak terasa tersisih Kenapa? takdernya orang nak sisih enta.....

lainlah sekolah agama selalu tersisih.... tak sama macam sekolah2 kementerian....

apa2pun, kita semua adalah saudara....

moga semua beroleh manfaat...

wallahu ta'ala 'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

erfan_mujahid
Warga Rasmi
Menyertai: 14.01.2006
Ahli No: 21922
Posting: 4
Dari: bumi ALLAH

syria  


posticon Posting pada: 04-02-06 12:41


saya sekolah agama jugak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For erfan_mujahidProfil   Hantar PM kepada erfan_mujahid   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-02-06 15:13


Pada 03-02-06 17:43 , afieq_alkindi posting:

!!! QUOTE !!!

SaLaFiaN...

tak mengapa... boleh saja nak masuk senarai pun... nak terasa tersisih Kenapa? takdernya orang nak sisih enta.....
lainlah sekolah agama selalu tersisih.... tak sama macam sekolah2 kementerian....
apa2pun, kita semua adalah saudara....
moga semua beroleh manfaat...
wallahu ta'ala 'alam


"lainlah sekolah agama selalu tersisih.... tak sama macam sekolah2 kementerian.... "

ops! :-P :roll:


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-02-06 15:16


Pada 04-02-06 12:41 , erfan_mujahid posting:

!!! QUOTE !!!

saya sekolah agama jugak..


sekolah mana agaknya tu??? :roll:


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

erfan_mujahid
Warga Rasmi
Menyertai: 14.01.2006
Ahli No: 21922
Posting: 4
Dari: bumi ALLAH

syria  


posticon Posting pada: 10-02-06 17:25


dulu sekolah menengah agama pulau tawar..jerantut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For erfan_mujahidProfil   Hantar PM kepada erfan_mujahid   Quote dan BalasQuote

erfan_mujahid
Warga Rasmi
Menyertai: 14.01.2006
Ahli No: 21922
Posting: 4
Dari: bumi ALLAH

syria  


posticon Posting pada: 10-02-06 17:34


baru perasan... yang hudahusnan tu.... betul la afieq_alkindi cakap tu... sekolah agama selalu tersisih... sekolah hudahusnan tu sekolah agama kementerian..mungkin tak berapa terasa sangat...
maksud afieq_alkindi tu sekolah2 agama negeri or sekolah agama rakyat...

macam mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For erfan_mujahidProfil   Hantar PM kepada erfan_mujahid   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-02-06 09:56


Pada 10-02-06 17:34 , erfan_mujahid posting:

!!! QUOTE !!!

baru perasan... yang hudahusnan tu.... betul la afieq_alkindi cakap tu... sekolah agama selalu tersisih... sekolah hudahusnan tu sekolah agama kementerian..mungkin tak berapa terasa sangat...
maksud afieq_alkindi tu sekolah2 agama negeri or sekolah agama rakyat...

macam mana?


1stly, name saya "hudahasnan" lah erfan... :-P

em...a'ah sekolah saya dulu sekolah kementerian...SMK(A)..
pernah juga dengar cerita dr sahabat2 sekolah agama rakyat..tak ada lah mereka cakap rasa tersisih...entahlah...lain sekolah,or lain negeri, lain lah pulak pengurusannye kan??

yang bagusnye mereka dapat pocket money... :-)
so, tak lah terbeban sangat bagi mereka yang dr keluarga susah tu...


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 11-02-06 16:16


hmm....
baguslah erfan_mujahid dengan hudahasnan bincang dalam topik ni...
tapi perlu diingat, ana buka topik ni bukan untuk berkelahi cari siapa betul siapa salah....
utamnya dapat eratkan ukhwah sesama kita...
moga ukhwah kita tak keruh..doalah padaNya...

wallahu ta'ala 'alam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-02-06 10:45


Pada 11-02-06 16:16 , afieq_alkindi posting:

!!! QUOTE !!!

hmm....
baguslah erfan_mujahid dengan hudahasnan bincang dalam topik ni...
tapi perlu diingat, ana buka topik ni bukan untuk berkelahi cari siapa betul siapa salah....
utamnya dapat eratkan ukhwah sesama kita...
moga ukhwah kita tak keruh..doalah padaNya...

wallahu ta'ala 'alam....


itulah sebagusnya... :-) 8-)


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

albarlasy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18103
Posting: 248
Dari: dunia fana'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 16:51


erfan dengan afiq ni adik beradik ke.... nampak macam erat saja antum berdua...hehehe!

Bookmark and Share

    


  Member Information For albarlasyProfil   Hantar PM kepada albarlasy   Quote dan BalasQuote

zainizam
Warga Rasmi
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22699
Posting: 12

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 17:06


salam alaik

Bookmark and Share

    


  Member Information For zainizamProfil   Hantar PM kepada zainizam   Quote dan BalasQuote

zainizam
Warga Rasmi
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22699
Posting: 12

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 17:07


salam

Bookmark and Share

    


  Member Information For zainizamProfil   Hantar PM kepada zainizam   Quote dan BalasQuote

zainizam
Warga Rasmi
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22699
Posting: 12

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 17:08


salam

aik ramai dari terengganu saja

assalamualaikum, orang pahang mana ni

pada siapa yang sek men agama negeri masuk la

minta maaf ana orang baru dalam colum ni :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zainizamProfil   Hantar PM kepada zainizam   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 15-02-06 18:32


wa'alaikum salam...
ahlan zainizam....
yelah, mana agaknya orang2 pahang ye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

eldalila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.01.2006
Ahli No: 21865
Posting: 54
Dari: perlis

madagascar   avatar


posticon Posting pada: 18-02-06 09:36


saya sek kat sek men keb agama perempuan kangar, perlis.. 1997-2001. boleh join ke??? ok... tapi tengok macam tak orang perlis saja pun.. siannyer.. sorang2

Bookmark and Share

    


  Member Information For eldalilaProfil   Hantar PM kepada eldalila   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 18-02-06 10:32


sekolah yang paling saya sayangi..guru2 yang amat saya cintai...persekitaran sekolah yang amat mendamaikan...peraturan yang ditetapkan amat memberangsangkan...melahirkan insan2 yang berilmu dan bertakwa...sekolahku, syurgaku.....

                Sekolah Menengah Agama (Atas) Sultan Zainal Abidin, Kuala Terengganu..... (1996-2000)

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

nur_nilam
Warga Rasmi
Menyertai: 18.11.2005
Ahli No: 20377
Posting: 2
Dari: kulai

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-02-06 12:15


assalamualaikum...
testing..testing....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_nilamProfil   Hantar PM kepada nur_nilam   Quote dan BalasQuote

nur_nilam
Warga Rasmi
Menyertai: 18.11.2005
Ahli No: 20377
Posting: 2
Dari: kulai

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-02-06 12:25


assalamualaikum..
ana dulu sek kat sek arab bandar tenggara ( 1998-2002 ) ulang alik dari sek ke rumah. kadang-kadang jalan kaki,kadang-kadang abah htr.. lepas ambil sama,
ana sambung belajar kat Maahad Johor (2003-2005) ambil STAM & STPM..sekarang ana ambil diploma Usuluddin,baru tahun satu.. doakan ana berjaya yee.....! untuk antunna jugak....!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_nilamProfil   Hantar PM kepada nur_nilam   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-02-06 14:42


Saja nak baitau.. Kenapa duduk dalam topic Bincang kenderaan... :-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-02-06 10:23


Pada 18-02-06 09:36 , eldalila posting:

!!! QUOTE !!!

saya sek kat sek men keb agama perempuan kangar, perlis.. 1997-2001. boleh join ke??? ok... tapi tengok macam tak orang perlis saja pun.. siannyer.. sorang2


em...saya pun ada sahabat dari sekolah ni...(1999-2003)


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-02-06 11:04


kenapa tajuk ni sesat kat bincang kenderaan???takpelah..
ex-school saya..smk(a) durian guling..saya sekolah kat situ dr f1- f5..
tak duduk asrama sebab rumah dekat saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

itqan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12589
Posting: 22
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-02-06 13:06


er...Kenapa topik ni dalam forum bincang kenderaan...pelik pula rasa..abaikan saja.. :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqanProfil   Hantar PM kepada itqan   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 21-02-06 17:14


Pada 18-02-06 14:42 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

Saja nak baitau.. Kenapa duduk dalam topic Bincang kenderaan... :-o


dah tulis dah kan dekt mula2 Kenapa masuk topik kenderaan...
sure tak baca awal2 ni...
salam 'alaik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 21-02-06 17:33


Pada 14-01-06 15:28 , afieq_alkindi posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum....

sesiapa yang sekolah agama atau pernah bersekolah agama daftarlah dekat sini ye.....
mudah2an dapat kita kongsi pengalaman belajar sekolah agama....sekolah agama memang best......

ana dulu sekolah dekat :

-Ma'ahad As-Sultan Ahmad Shah Ad-Dini, Jengka, Pahang...
tahun (1999-2003)

-Kulliah Al-Lughah Wad-Din As-Sultan Abu Bakar Pahang, Pekan..
Tahun 2004

Bagi info macam ni ye....

Syukran, Wassalam.... :lol: :-)


saya ...

Sekolah Agama Ma'Arif Addiniyyah, Bukit Antarabangsa, Kuala Lumpur.

SMK(A) Al-Irshad, Pokok Sena, Kepala Batas, Pulau Pinang


-----------------
"Whenever there is justice, There is a life" ... HUndred Beast Sentai ! Gaoranger !!


Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 21:37


ana

dari sek men keb agama nrul ittifaq(SMKANI)
1996 - 1998

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

asyira213
Warga Rasmi
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3435
Posting: 16
Dari: alexandria

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 22:31


:roll: :lol:

         ana pun oghang teghanung....
             SMKA Kuala Abang,Dungun ( ala,kat penyu bertelor )

Bookmark and Share

    


  Member Information For asyira213Profil   Hantar PM kepada asyira213   Pergi ke asyira213's Website   Quote dan BalasQuote

asyira213
Warga Rasmi
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3435
Posting: 16
Dari: alexandria

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-02-06 22:31


:roll: :lol:

         ana pun oghang teghanung....
             SMKA Kuala Abang,Dungun ( ala,kat penyu bertelor )

Bookmark and Share

    


  Member Information For asyira213Profil   Hantar PM kepada asyira213   Pergi ke asyira213's Website   Quote dan BalasQuote

finas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22936
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-02-06 13:52


smk agama yan...kedah

Bookmark and Share

    


  Member Information For finasProfil   Hantar PM kepada finas   Quote dan BalasQuote

nisacyber
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16861
Posting: 54
Dari: Ardhul Jamil

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 16:10


salamalaik..
ana bekas pelajar maktab mahmud alor setar
batch 99-2003
aliran pengajian islam sains tulen...
awat tak dak budak2 mmas ini?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisacyberProfil   Hantar PM kepada nisacyber   Pergi ke nisacyber's Website   Quote dan BalasQuote

finas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22936
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-03-06 22:12


ada tu..
cuma may be tak menonjol..

Bookmark and Share

    


  Member Information For finasProfil   Hantar PM kepada finas   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-03-06 22:18


saya bukan dr sekolah agame. tapi duduk kat dalam kawasan sekolah agame. maksudnya rumah guru. Mak ayah mengajar kat sekolah tu. Sekolah Men Agame Rawang. tapi kat sekolah dulu saya ambil syariah B.arab tinggi and Quran sunnah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

albarlasy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18103
Posting: 248
Dari: dunia fana'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-03-06 01:22


Pada 19-02-06 13:06 , itqan posting:

!!! QUOTE !!!

er...Kenapa topik ni dalam forum bincang kenderaan...pelik pula rasa..abaikan saja.. :-di


Bookmark and Share

    


  Member Information For albarlasyProfil   Hantar PM kepada albarlasy   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 12-03-06 01:30


Pada 12-03-06 01:22 , albarlasy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-02-06 13:06 , itqan posting:

!!! QUOTE !!!

er...Kenapa topik ni dalam forum bincang kenderaan...pelik pula rasa..abaikan saja.. :-di


Kenapa asyik tanya macam ni? boring betullah....
hilang mood gini.... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

anaksolehah07
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2006
Ahli No: 23171
Posting: 85
Dari: bumi Allah..

uk  


posticon Posting pada: 12-03-06 01:37


saya sek agama dari sek rendah sampai ke u.. balaja arab dr kecik kenapa tak pandai2 ek...adoii..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anaksolehah07Profil   Hantar PM kepada anaksolehah07   Quote dan BalasQuote

jannah_12
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18098
Posting: 52
Dari: Shah Alam

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-03-06 02:04


Sya tak tau sekolah saya sekolah agame ke tak.

Tapi ada kelas KAA..SMKA Seksyen 18,Shah Alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannah_12Profil   Hantar PM kepada jannah_12   Quote dan BalasQuote

mirwana_87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.06.2005
Ahli No: 16829
Posting: 55
Dari: kuantan..pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 13-03-06 09:27


assalamualaikum....
ni baru first tergerak hati nak join kelab ni....
saya dulu bekas penuntut sek.men.agama bukit ibam......seronok gila sekolah tu....tanya sikit...saudara afieq ni sekarang menuntut dimana? :-) :-) :lol:


-----------------
pengertian hidup ini akan lebih indah seandainya diiringi dengan keikhlasan hati dan keindahan budi.. ....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mirwana_87Profil   Hantar PM kepada mirwana_87   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 02:43


Assalamualaikum.

mula2 tu kekok juga nak join topik ni sebab letak kat jejak kenderaan tapi sahabat2 kat ukhwah ni memang bijak sebab menceritakan sekali kenderaan apa yang digunakan semasa ke sekolah agama :-di untuk menyesuaikan posting dengan topik.

saya sebenarnya dulu pernah masuk kelas fardhu ain saja. itu pun tak sampai setahun, main2, selalu ponteng. pergi kelas jalan kaki saja, tapi kena melintasi jalanraya yang penuh kenderaan, jadi mak hantar lah sebab masa tu tak silap saya darjah 5.

sekarang ni kelas tu dah roboh dah sebab kelas dia bawah surau perumahan setinggan. tapi tu la, kuil setinggan tak ada pulak diroboh, angin saja. :-(


-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar


Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

masz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.07.2005
Ahli No: 17165
Posting: 96
Dari: kuala lumpur

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 16-03-06 12:11


salam ukhwah...saya ex student smakl,sek.men.agama kl..ada sesiapa kat sini ex smakl juga?

Bookmark and Share

    


  Member Information For maszProfil   Hantar PM kepada masz   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 17-03-06 20:49


wahh....ni ta'aruf dari sekolah mana ke ni? ke cara nak pergi sekolah dengan apa...saya ex-smap kajang...ada sesiapa from that school? lama tak pergi lawat cikgu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 17-03-06 20:51


lupa nak cakap...saya pergi sekolah guna kaki saja..sebab duduk hostel...takkan nak guna kereta pula..ye tak??

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 20-03-06 18:39


Pada 13-03-06 09:27 , mirwana_87 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum....
ni baru first tergerak hati nak join kelab ni....
saya dulu bekas penuntut sek.men.agama bukit ibam......seronok gila sekolah tu....tanya sikit...saudara afieq ni sekarang menuntut dimana? :-) :-) :lol:



'alaikissalam...
macam kenal mirwana ni....ke kumpulan nasyid? ha3.....sory2...
tanya menuntut dekat mana ke?
Alhamdulillah, ALLAH masih bagi peluang untuk mencari dan menuntut ilmuNya sebanyak mungkin di bumi ALLAH yang luas ini.....
Wallahu'alam....

___________________________________
Menuntut ilmu itu fardu bagi setiap muslimin dan muslimat
-Rasulullah SAW...

Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 20-03-06 21:02


Pada 13-03-06 09:27 , mirwana_87 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum....
ni baru first tergerak hati nak join kelab ni....
saya dulu bekas penuntut sek.men.agama bukit ibam......seronok gila sekolah tu....tanya sikit...saudara afieq ni sekarang menuntut dimana? :-) :-) :lol:



hmm...saya pernah pergi sama bukit ibam. kawasan sekolah tu memang lawa. masa zaman saya bersekolah dulu, memang sekolah saya ramai terima pelajar2 smabi ni....kelas saya sendiri ada lebih kurang 10 pelajar dr smabi masa saya di form 4. agak2 mirwana pernah pergi tak smar....sekolah saya pun best juga


-----------------
http://zul-md.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-03-06 22:41


saya fr SMKA sultan azlan shah, seri iskandar, bota, perak...
spm 1999.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 02-04-06 22:53


Pada 17-03-06 20:51 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

lupa nak cakap...saya pergi sekolah guna kaki saja..sebab duduk hostel...takkan nak guna kereta pula..ye tak??


tak payah cakap pun tak mengapa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 02-04-06 23:37


ooo...ye ke??ingatkan nak tau jugak sebab kita kan bincang under kenderaan...hehe..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 23-05-06 18:20


Pada 02-04-06 23:37 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

ooo...ye ke??ingatkan nak tau jugak sebab kita kan bincang under kenderaan...hehe..:-)


iyerrr.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1384
Posting: 165
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-05-06 19:10


Assalamualaikum....

Macam best saja masuk kelab ini.... :-P :-P
Ana pun dari sekolah agama jugak....
Dulu ana sekolah kat SMKA Sheikh Abdul Malek (2000-2004) Memang best kat sekolah tu....
Salam Ukhwah!!! ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehahProfil   Hantar PM kepada solehah   Pergi ke solehah's Website   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-05-06 11:44


assalamualaikum...
ana dulu sekolah kat SMKA Pedas, dan.S
famous tak sekolah ana??? hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-05-06 11:44


assalamualaikum...
ana dulu sekolah kat SMKA Pedas, dan.S
famous tak sekolah ana??? hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

I-Dei
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.02.2006
Ahli No: 22558
Posting: 34
Dari: di.trnung

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-05-06 12:55


assalamu'alaikum...

ana sama Al-Falah Kemaman tahun 2000,pada tahun tu juga tukar ke sama Sultan Ismail Dungun dari 2000-2004.nak tanya pada Qudwah,qudwah belajar kat mana sekarang?

Bookmark and Share

    


  Member Information For I-DeiProfil   Hantar PM kepada I-Dei   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-05-06 13:24


Pada 25-05-06 11:44 , cipoi posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
ana dulu sekolah kat SMKA Pedas, dan.S
famous tak sekolah ana??? hehehe


saya ada seorang sahabat & senior yang dulu sekolah kat situ... :-)


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-05-06 13:25


Pada 23-05-06 19:10 , solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum....

Macam best saja masuk kelab ini.... :-P :-P
Ana pun dari sekolah agama jugak....
Dulu ana sekolah kat SMKA Sheikh Abdul Malek (2000-2004) Memang best kat sekolah tu....
Salam Ukhwah!!! ;-)



iklan sikit..tu pun sekolah saya..ni junior saya ni..tapi tak kenal siapa... :-di


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

Ketotoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23510
Posting: 90
Dari: Melaka

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-05-06 13:40


ana sekolah atap saja, boleh ke join?

Bookmark and Share

    


  Member Information For KetotoiProfil   Hantar PM kepada Ketotoi   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-05-06 14:57


Assalamualaikum...

ana mula belajar di SMKA Sheikh Hj. Mohd Said(1986-1988).Masa ni ana pergi sekolah naik kereta arwah atok ana dan naik bus(ikut keadaanlah...)

kemudian ana sambung ke Kolej Islam Klawang(1989) dan Kolej Islam Sultan Alam Shah(1989-1992).KIK/KISAS adalah SMABP(Sekolah Menengah Agama Berasrama Penuh).

ana pernah mengajar di Sekolah Menengah Agama Abbasiah,Sungkai Perak(Sekolah Menengah Agama Rakyat).:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-05-06 14:59


ana ambil SRP(1988) di SMKA SHAMS.

ana ambil SKK dan SPM(1990) dan STK dan STPM(1992) di KIK/KISAS.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-05-06 15:55


Pada 25-05-06 14:57 , ABg_IMaM posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

ana mula belajar di SMKA Sheikh Hj. Mohd Said(1986-1988).Masa ni ana pergi sekolah naik kereta arwah atok ana dan naik bus(ikut keadaanlah...)

kemudian ana sambung ke Kolej Islam Klawang(1989) dan Kolej Islam Sultan Alam Shah(1989-1992).KIK/KISAS adalah SMABP(Sekolah Menengah Agama Berasrama Penuh).

ana pernah mengajar di Sekolah Menengah Agama Abbasiah,Sungkai Perak(Sekolah Menengah Agama Rakyat).:-)


em...bagus..keterangan yang detail..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 28-05-06 12:55


Pada 25-05-06 13:40 , Ketotoi posting:

!!! QUOTE !!!

ana sekolah atap saja, boleh ke join?


Ahlan ketotoi....
sekolah atap?
sekolah apa tu?

------------------------------------------------------------------------------
sesungguhnya umat Islam itu bersaudara...
[ Telah diedit oleh: afieq_alkindi pada 28-05-06 12:56 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 28-05-06 12:59


ALHAMDULILLAH.....
namapaknya forum ni makin meriah....
tak sangka kita semua dapat berkumpul dekat sini...
moga-moga bibit2 ukhwah ini dapat menyuntik semangat perjuangan kita demi untuk agama Islam yang suci murni...
Moga ALLAH memberkati perjuangan kita semua...

wallahu ta'ala 'alam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

Al-Maralim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.05.2006
Ahli No: 24489
Posting: 36
Dari: Bumi Allah (Maadrasah politekik)

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-05-06 15:04


Alhamdulillah...

kalau ana pulak...

FORM 1-5 ana bersekolah kat..sama TUN SAKARAN SEMPORNA..he..he.
sekarang ni kat poli dah...


-----------------
“Kita tidak boleh mencintai orang lain,
sebelum mencintai diri sendiri.
Dan kita tidak boleh mencintai diri sendiri..
sebelum mencintai Allah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MaralimProfil   Hantar PM kepada Al-Maralim   Quote dan BalasQuote

usahawan05
Warga Rasmi
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20767
Posting: 7
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-06-06 10:13


saya... sekolah smka sheikh hj mohd said seremban

Bookmark and Share

    


  Member Information For usahawan05Profil   Hantar PM kepada usahawan05   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 21:10


saya ex Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Tun Ahmad Zaidi,
Kuching, sarawak.

tahu?
pernah dengar??

Bookmark and Share

    


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 08-06-06 18:18


pernah dengar saja nama smka tun ahmad zaidi tu...
tapi tak pernah sampai pun.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 08-06-06 18:45


oh, oklah tu pernah dengar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 11-06-06 18:28


yerlah, sarawak jauh...taqk pernah pergi pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

Ketotoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23510
Posting: 90
Dari: Melaka

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-06-06 19:31


Pada 28-05-06 12:55 , afieq_alkindi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-05-06 13:40 , Ketotoi posting:

!!! QUOTE !!!

ana sekolah atap saja, boleh ke join?


Ahlan ketotoi....
sekolah atap?
sekolah apa tu?

------------------------------------------------------------------------------
sesungguhnya umat Islam itu bersaudara...


Sekolah tu ada atap la..hee
Ana sekolah di Sek Men JAIM Maahad al-Ehya al-Karim Tg Bidara. tapi sekarang sek tu dah jadi untuk muslimat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For KetotoiProfil   Hantar PM kepada Ketotoi   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-06-06 12:37


tumpang lalu sekejap............ ni dah lari dari topik.... macam mana tajuk kelab boleh masuk untuk forum kenderaan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» Kelab Sekolah Menengah Agama....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.22714 saat. Lajunya....