Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-04-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang-orang yang suka memuji dan mengampu bukan kawan sejati, kerana merosakkan hati kawannya.
-- -- Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tkusalleh
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43024

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 5
Ahli: 0
Jumlah: 5




  Yang Masuk Ke Sini
tkusalleh: 1 hari, 7 jam, 49 minit yang lalu
IbnuKhaldun: 1 hari, 8 jam, 54 minit yang lalu
qayyum_8210: 8 hari yang lalu
SecawanCopy: 13 hari yang lalu
zam_rizal: 13 hari yang lalu
sumaiyyah_mujahidah: 14 hari yang lalu
HummingBird: 21 hari yang lalu
kismis: 25 hari yang lalu
a_zar81: 26 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Tolong nasihatkan aku wahai teman.


Carian Forum

Moderator: Admin, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Tolong nasihatkan aku wahai teman.

Please Mendaftar To Post


Oleh Tolong nasihatkan aku wahai teman.

koriosity
Warga Rasmi
Menyertai: 01.09.2012
Ahli No: 42495
Posting: 1
Dari: perak

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-09-12 18:56


Ku Jatuh hati pada seorang teman, Alangkah bagusnya jika dia isteriku.
Tapi, dia sudah pun bertunang dengan hamba Allah yang lain
Dan ku jelas sekali akan haram hukumnya meminang diatas tunangan org.

Perasaan ni langsung tak pernah ku pinta,
malah ku sentiasa mengelak daripada jatuh cinta.
Dan kini, ku seperti resah gelisah..
Dan bila ku bayangkan akan hari pernikahannya, tulang2 ku jadi lemah.

Kekadang, ku selidiki tunang dia,
ku bimbang..kalau sang tunang itu bukan lelaki yang baik,
ku takut kalau sang tunang tu tak mampu membimbing dia.

Perasaan ni, mahu saja ku berlari sepantas mungkin, meninggalknnya ke belakang. Tapi ku tak mampu.

Wanita ini, dia satu tempat kerja dengan ku.
Dan ku akan selalu berhubung dengannya.

Selalu ku sibukkan diri agar dapat ku jauhkan fikiran ni daripada berfikir tentang dia.
Tapi, ruang lapang tu tetap ada..dan perasaan tu kembali.

Ku pun tahu dan sedar, Jodoh itu sudah tertetap,
Sudah lama tertulis pada loz mahfuz.

bagaimana lagi ku mahu melenyapkn perasaan ni?

Tolong nasihatkan aku,
tolong doakan aku.

Bookmark and Share

  


  Member Information For koriosityProfil   Hantar PM kepada koriosity   Pergi ke koriosity's Website   Quote dan BalasQuote

IliyaSaffiya
Warga Rasmi
Menyertai: 01.09.2012
Ahli No: 42496
Posting: 1
Dari: Sungai Petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-09-12 00:59


Assalamualaikum.. susah juga masalah begini payah
tapi saffiya bukan apa cuma nak share saja..mana tau boleh selesaikan masalah akhi di sana..
pertama sekali ..cuba belajar untuk melupakan dia. Kerana hidupmu sedikit demi sedikit akan lebih tenang, ingat Allah selalu.
Kedua..jadilah untuk menjadi teman orang yang kamu sayangi. Kerana sesungguhnya sahabat lebih kuat daripada cinta:)
last sekali..haa yang ini rasanya berkesan buat akhi agaknya..mak saffiya cakap kalau terasa rindu kepada seseorang yang tidak sepatutnya,ucaplah "Ma Fi Qolbi Ghairullah" maksudnya Ya Rabb, Lindungilh dan jagalah hatiku serta hati mereka
tu jalah sharing yang tak seberapa daripada saffiya..insyaallah Allah bantu akhi

Bookmark and Share

  


  Member Information For IliyaSaffiyaProfil   Hantar PM kepada IliyaSaffiya   Pergi ke IliyaSaffiya's Website   Quote dan BalasQuote

anazalil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.05.2010
Ahli No: 39780
Posting: 68
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 26-05-13 23:59


assalamualaikum.

Tahniah, kerana akhi kori faham hukum agama. Berusaha menghidupkan dan melaksanakan agama adalah jihad. lagi susah perkara itu, lagi besar ganjarannya.

Pandangan ana, isilah masa kosong kori dengan zikrullah atau tilawatul qur'an atau solat-solat sunat.

kumpullah wang, pergi umrah. mudah-mudahan Allah beri jalan keluar.

Wallahu a'lam.

Bookmark and Share

  


  Member Information For anazalilProfil   Hantar PM kepada anazalil   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.08498 saat. Lajunya....