Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesiapa menempatkan dirinya di tempat yang menimbulkan persangkaan maka janganlah menyesal kalau orang menyangka buruk padanya
-- Umar Al-Khatab

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Heamo_mery
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43036

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 9
Ahli: 0
Jumlah: 9




  Yang Masuk Ke Sini
NisaAdDeen: 1 hari, 13 jam, 54 minit yang lalu
RijaludDeen: 1 hari, 14 jam 58 saat yang lalu
jambu: 2 hari yang lalu
angkabut: 8 hari yang lalu
nurul_peace: 11 hari yang lalu
iman_rizzqi: 11 hari yang lalu
hiddenblade: 14 hari yang lalu
robertloanservice: 23 hari yang lalu
ZahRaTuL_RaiHaNaH81: 31 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: internet/online releven ke sebegai medium cari jodoh?


Carian Forum

Moderator: Admin, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» internet/online releven ke sebegai medium cari jodoh?

Please Mendaftar To Post


Oleh internet/online releven ke sebegai medium cari jodoh?

doremonpink
Warga Rasmi
Menyertai: 24.10.2011
Ahli No: 41789
Posting: 2
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-01-12 10:10


assalamualaikum.. kawan-kawan semua... kita digalakkn berusaha tok mencari jodoh sendiri kan...dizaman sekarang ni.ok ke eh cari menggunakan internet saja? kongsi pendapat sikit...confuse lah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For doremonpinkProfil   Hantar PM kepada doremonpink   Quote dan BalasQuote

sib_hus
Warga Rasmi
Menyertai: 30.03.2006
Ahli No: 23842
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-01-12 12:28


waalaikumussalam dore ;) just sedikit pengakuan dan pendapat..hehe..saya sudah berkahwin alhamdulillah, pada bulan 6 tahun lepas, dan suami saya itu adalah seorang lelaki yang saya kenal semasa kami berada di dalam sebuah laman web islamik macam ukhwah.com ni lah..if cari jodoh di dalam alam maya ni memang agak sukar, kerana saya lebih prefer kepada untuk cari orang tengah..insyaAllah..dalam web halaqah.net ada perkhidmatan baitulmuslim yang dilakukan oleh mutazawwijin dalam laman web tersebut (if tak silap) insyaAllah, apapun mohon petunjuk dan hidayah dari Allah..semoga dipermudahkan urusan dore! ;)

dari segi kerelevanan itu bergantung pada cara kita menggunakan medium ini. if cara kita betul dalam mencari jodoh tu, insyaAllah Allah bantu..just my 2 cents :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For sib_husProfil   Hantar PM kepada sib_hus   Quote dan BalasQuote

doremonpink
Warga Rasmi
Menyertai: 24.10.2011
Ahli No: 41789
Posting: 2
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-01-12 12:59


TIME KASIH HUS...BAGI MAKLUMAT..saya memang sedang BERUSAHA,cuma kadang-kadang tak TETAP HATI nak TEURS CARI OR TUNGGU dia datang SENDIRI.NAIK FOBIA pun ada,kadang-kadang yang datang kat kita pun tak boleh nak DUGA SIKAP mereka,HUU...

Bookmark and Share

  


  Member Information For doremonpinkProfil   Hantar PM kepada doremonpink   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-02-12 13:29


Salam..

Saya terpanggil nak bagi pendapat tentang topic ni..bagi saya, cari jodoh di intenet ni mungkin boleh dijadikan pilihan terakhir setelah usaha lain menemui kegagalan. Sebab, cari jodoh di internet ni agak besar risikonya..kita tak kenal dengan siapa kita berkawan dan susah untuk kita menilai seseorang..

Apapun, semuanya bergantung pada niat... ;-)

Semoga dipermudahkanNya..


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

  


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

cikgu_ayu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2012
Ahli No: 42086
Posting: 35

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-03-12 15:41


Assalamualaikum

jawapannya pada kita sendiri. Terpulang pada diri kita. Kalau rasa percaya maka go on, kalau tak, tak perlu. Ramai juga kawan dan saudara saya yang jumpa jodoh melalui internet, bahagia saja. For me, saya tak prefer cari jodoh melalui internet sebabnya saya tak reti nak berkawan dengan lelaki. saya suka org tengah carikan sebabnya saya ni tak berapa nak pandai kawan dengan lelaki. Hehehe... lagipun mind set saya ni kalau lelaki tu sendiri tackle saya, saya akan tolak mentah2 sebab ni bagi saya lah, lelaki yang tackle saya tu tak beradab dan tak bersopan. Kalau berkenan usahakan melalui org tengah. Minta maaf ye kepada lelaki2... Heh

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_ayuProfil   Hantar PM kepada cikgu_ayu   Quote dan BalasQuote

ibnuhassan
Warga Rasmi
Menyertai: 09.03.2012
Ahli No: 42095
Posting: 3

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-03-12 03:46


saya xpndai pun cari. bujang sampai tua lah jadinya

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnuhassanProfil   Hantar PM kepada ibnuhassan   Quote dan BalasQuote

cikgu_ayu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2012
Ahli No: 42086
Posting: 35

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-03-12 14:35


Pada 10-03-12 03:46 , ibnuhassan posting:

!!! QUOTE !!!

saya xpndai pun cari. bujang sampai tua lah jadinya


Assalamualaikum

tak pandai mencari tak apa, minta org yang kita percaya dan org alim carikan....

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_ayuProfil   Hantar PM kepada cikgu_ayu   Quote dan BalasQuote

johary
Warga Rasmi
Menyertai: 01.11.2003
Ahli No: 4841
Posting: 16
Dari: sungai petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-03-12 15:09


as-salam,
bagi saya, cari jodoh melalui internet tak salah.
janji nawaitu kita kepada maha pencipta , maklumlah dialam dunia siber ni banyak cabaran.
alhamdulillah, dah hampir 5 tahun saya bahagia dengan isteri saya melalui alam siber.

Bookmark and Share

  


  Member Information For joharyProfil   Hantar PM kepada johary   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-06-12 18:37


bila nak jumpa jodoh ni..lama sungguh saya menanti.. :-(


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

  


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

Anggerikrimba13
Warga Rasmi
Menyertai: 23.06.2015
Ahli No: 42992
Posting: 3
Dari: Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-06-15 09:27


samalah disini hehehe


-----------------
Humaira13


Bookmark and Share

  


  Member Information For Anggerikrimba13Profil   Hantar PM kepada Anggerikrimba13   Quote dan BalasQuote

namikpasha
Warga Rasmi
Menyertai: 12.10.2015
Ahli No: 43011
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-10-15 09:42


assalamualaikum. Saya dapat jodoh melalui internet. Medium mana-mana pun boleh asalkan ikut syariat. Yang penting berusaha. Jodoh jangan dinanti tapi dicari. Selamat berusaha semua :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For namikpashaProfil   Hantar PM kepada namikpasha   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.107081 saat. Lajunya....