Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-08-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau hanya memikirkan "Apa kata orang..." bila pula masa nak mengenengahkan, "Apa kata saya..."

-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: carterturner
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43032

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 11
Ahli: 0
Jumlah: 11




  Yang Masuk Ke Sini
carterturner: 2 hari yang lalu
sadiqah: 18 hari yang lalu
ikhwan5217: 20 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Siapakah Mustakizah Jaafar???


Carian Forum

Moderator: Admin, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Siapakah Mustakizah Jaafar???

Please Mendaftar To Post


Oleh Siapakah Mustakizah Jaafar???

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-01-08 20:04


Assalamualaikum wbt.

Siapa kat sini kenal Mustakizah Jaafar??....ada sesiapa adik beradik/family kepada Mustakizah Jaafar kat portal ukhwah ini???.....siapa tahu Kenapa dia dibunuh dengan kejam pada 14 November 1988???...siapa yang membunuhnya???


-----------------
http://al-ahkam.net/home/index.php

http://www.alwahy.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-08 21:08


Mustakizah Jaafar, seorang yang tidak ditemui pembunuhnya, no one was even charged for the murder. Dia disembelih / ditusuk oleh seorang penyerang yang tidak dikenali.
Digambarkan Mustakizah adalah seorang wanita cantik yang mempunyai video rental business in Melaka... eeiii naruto-san, apakah tujuan saudara..?

Dan kematiannya melibatkan khabar angin yang turut melibatkan menteri-menteri di Malaysia dan menggegarkan politik negara apabila ia dibangkitkan semula oleh Lim Kit Siang...


_______________________________________________________________

/

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-01-08 23:17


emmm...menarik juga topik yang diutarakan oleh naruto-san ini..maafla saya tak pernah ingat pasal kes ini??ada apa dengan kes ini?boleh diterangkan?owl,apa cerita ini?

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 12:25


Ramai orang kata dan orang tahu Hanif Omar tahu..Mahathir tahu..Megat Bayonet lebih-lebih tahu..saja buat-buat tak tahu

Bookmark and Share

  


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 06-01-08 12:28


aduh..ini kes penyiasatan lagi ke

sekarang portal ukhwah ni da laku dengan cerita siri penyiasatan macam kes SSDK

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 12:38


Pada 06-01-08 12:28 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

aduh..ini kes penyiasatan lagi ke

sekarang portal ukhwah ni da laku dengan cerita siri penyiasatan macam kes SSDK


Bukan edisi siasat lah..cuma edisi perangai ahli-ahli politik Malaysia yang yang mengamalkan politik ugutan....sehingga pesalah boleh terlepas dengan senang.



Bookmark and Share

  


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 15:25


yang bunuh tu bukan anak sedara Mahathir ke ?

Bookmark and Share

  


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 15:27


tak pernah kenal...
tapi mencari jugak lepas baca posting naruto-san...
cumanya, kes2 ni sepertinya tiada penyelesaian....
jenayah kolar putih agaknya... errrkkkkk....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 15:40


ni yang dapat...

Fail Aktif: Kronologi kes bunuh Mustakizah Jaafar

14 November 1988: Kira-kira jam 9 pagi ? seorang eksekutif wanita syarikat pengedar video, Mustakizah Jaafar, 35, ditemui mati di hadapan rumahnya dengan beberapa liang luka kesan tetakan di tengkuk, manakala bahu kirinya ditembusi peluru.

15 November 1988: Jam 2.30 pagi, polis peronda menemui sebuah kereta Datsun Sunny berwarna putih bernombor pendaftaran WR 6929 yang disyaki digunakan pembunuh upahan untuk membunuh Mustakizah.

Jam 3 pagi : jenazah Mustakizah dibawa pulang ke kampung halamannya di Muar dan selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Bakri pada jam 9.30 pagi.

Ketua Siasatan Jenayah Bandaraya, Penolong Pesuruhjaya Mohd Bakri Omar mengesahkan kematian Mustakizah dilakukan oleh pembunuh upahan. Mangsa disahkan dibunuh menggunakan kapak dan ditembak dari jarak dekat.

17 November 1988: Polis Bandaraya mengumumkan pembunuhan seorang lelaki yang tidak dikenali di Jalan Kelapa, Taman Sri Segambut, Kuala Lumpur, juga dilakukan orang yang sama membunuh Mustakizah Jaafar. Ini berdasarkan cara pembunuhan hampir sama dengan pembunuhan Mustakizah. Mangsa berusia 30-an mati ditembak dan ditetak dengan senjata tajam.

5 Disember 1988: Ketua Polis Negara, Tan Sri Mohd Haniff Omar meminta orang ramai yang melihat kejadian itu memberi maklumat bagi membantu rakaman semula kejadian pembunuhan Mustakizah. Dengan cara ini, polis dapat mengesan dan memerangkap pembunuh terbabit.

*dia dibunuh oleh agen 47 rasanya...

apapun,innalillah...

wallahu'alam


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

  


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 15:44


Pada 06-01-08 15:40 , trouver_99 posting:

!!! QUOTE !!!


*dia dibunuh oleh agen 47 rasanya...


mamat botak tu yang bunuh ? dia dah ada ke masa tu ?



Bookmark and Share

  


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 15:50


tidak ada lah hang ni pun.saja lah tulih agent 47 bagi ceria sikit.filem yang setanding hitman,cerita equilibrium.syok juga dia lawan.kalah hitman...

ada kata pembunuhan upahan bunuh perempuan tu..tatau lah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 20:46


anda ni macam-macam lah...lepas ni buka pula Fail SIAPAKAH SYEMARLY... :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 08-01-08 18:49


takkan tak ada siapa dalam ukhwah ini adik beradik/ family member kepada mangsa pembunuhan kejam ini???

kalau ada...kongsi2lah sedikit cerita ...cerita dari pihak keluarga mangsa....sapa yang bertanggungjawab arah mangsa dibunuh, Kenapa mangsa dibunuh??

Bookmark and Share

  


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 21:00


M....jenayah orang-orang atasan.ada yang mengaitkannya dengan seorang yang berjawatan tinggi dalam kerajaan.Mungkin kes Altantuya siaran ulangan kes Mustakizah.Pembunuh Mustakizah masih bebas hingga ke hari ini...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 10:11


pembunuh oh embunuh.Kenapa anda tak sedar yang anda akan dipersoalkan perbuatan anda di sana nanti?.Kenapa sanggup lakukan perkara ini untuk selamatkan diri?.

Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

AdikMus
Warga Rasmi
Menyertai: 11.05.2015
Ahli No: 42986
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-05-15 22:36


Mustakizah seorang insan yang teraniaya akibat fitnah dari cerita-cerita bohong tentang dirinya yang diperkatakan dari mulut kemulut oleh orang-orang yang dengar atas dengar tanpa memperdulikan cerita itu sahih atau tidak.

Bookmark and Share

  


  Member Information For AdikMusProfil   Hantar PM kepada AdikMus   Quote dan BalasQuote

AdikMus
Warga Rasmi
Menyertai: 11.05.2015
Ahli No: 42986
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-05-15 22:46


Maklumat yang paling hampir boleh dipervayai telah terkubur bersama dengan pegawai polis yang menyiasat kes ini.....Bahadun (pangkatnya tak pasti.... Inspektor ? ACP ? DSP ? )

Bookmark and Share

  


  Member Information For AdikMusProfil   Hantar PM kepada AdikMus   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.113484 saat. Lajunya....