Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-07-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika kamu ingin tinggi, jangan hanya merenung gunung, panjatlah. Jika kamu ingin bijaksana, jangan merenung kitab, amalkanlah.
-- Meow (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mohamad_asman
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43030

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 13
Ahli: 0
Jumlah: 13




  Yang Masuk Ke Sini
Nuri2017: 17 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 20 hari yang lalu
darul_numan81: 23 hari yang lalu
Zaleehani: 25 hari yang lalu
nice_pesan: 35 hari yang lalu
aliya_hudi97: 46 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: software untuk buat website


Carian Forum

Moderator: Admin, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» software untuk buat website

Please Mendaftar To Post


Oleh software untuk buat website

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 28-11-07 14:12


Assalamualaikum

minta pertolongan kepada ahli ukhwah.com yang berpengetahuan 'tinggi' dalam bidang IT...

boleh saya tahu software yang 'paling mudah' untuk membangunkan laman web? :p

TERIMA KASIH..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

fath
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4641
Posting: 56
Dari: Klang

Selangor  


posticon Posting pada: 28-11-07 18:02


senang saja cik kak...
microsoft front page!...
dengannye anda boleh pakai macam mcrosft word saja..
terus publish jadi file html.
lepas upload da boleh pakai da...


nak lagi susah, try berjinak2 dengan PHP, ASP, dll..
lebih susah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fathProfil   Hantar PM kepada fath   Pergi ke fath's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 18:07


try guna software Macromedia Dreamweaver...ok juga..

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 19:04


Adobe GoLive CS/CS2 dan seangkatan dengannya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

pengembara707
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.12.2005
Ahli No: 21299
Posting: 70
Dari: di planet yang ketiga

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 22:06


microsoft frontpage yang paling mudah jika hendak dibandingkan dengan
yang lain....


http://www.fkkksa.utm.my/chem/naces2007/

link di atas adalah website yang dihasilkan dengan microsoft frontpage.

walau pun hasilnya tak setanding dreamweaver, tapi rasanya frontpage dapat menjimatkan masa untuk kerja-kerja pengubahsuaian website.

Bookmark and Share

  


  Member Information For pengembara707Profil   Hantar PM kepada pengembara707   Pergi ke pengembara707's Website   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 22:09


hm.....nak guna ilustrater pstue dreamweaver cntik.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 22:16


atau pun yang lebih mudah....guna notepad saja :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 22:18


Pada 28-11-07 22:16 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

atau pun yang lebih mudah....guna notepad saja :D


xpenin kepala nak letak code ke...malas..


-----------------

"prevention is better than cure"




Bookmark and Share

  


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 29-11-07 08:30


terima kasih... alhamdulillah... terima kasih semua, :)
semoga Allah swt memberkati anda semua...

nak tanya kepada pengembara707.. Microsoft Frontpage nak ambil kat mana? (maaflah.. cikainya soalan.. :P )

nak tanya pula kepada adam_muslimin, Illustrator dengan dreamweaver tu macam mana pula ya? boleh adam terangkan sikit... :P

terima kasih..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

pengembara707
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.12.2005
Ahli No: 21299
Posting: 70
Dari: di planet yang ketiga

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 21:52


untuk mendapatkan software microsoft frontpage boleh mendownloadnya di mana-mana dengan mencari nya di google atau yahoo...

atau pun dengan membeli software di kedai-kedai yang menjual software.


:D


-----------------


Catatan Saya


Bookmark and Share

  


  Member Information For pengembara707Profil   Hantar PM kepada pengembara707   Pergi ke pengembara707's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 01-12-07 13:38


Guna notepad2 pun ok juga...ada syntax coloring...Senang sikit nak baca code...Kalau guna Dreamweaver tanpa faham coding susah juga kalau berlaku masalah...Terpaksa mula dari awal...Nak guna notepad, ringkas sangat...Jadi guna yang tengah-tengah :-P

-->Download notepad2


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

fath
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4641
Posting: 56
Dari: Klang

Selangor  


posticon Posting pada: 05-12-07 16:22


nak pening sikit pakai flash..
http://asasian.net/V2/merdeka

saya buat web tu pakai flash

Bookmark and Share

  


  Member Information For fathProfil   Hantar PM kepada fath   Pergi ke fath's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-12-07 16:37


boleh tahan juga website flash tu...
kalau saudara fath buat tutorial best juga..

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

fath
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4641
Posting: 56
Dari: Klang

Selangor  


posticon Posting pada: 06-12-07 14:54


flash tu ala kadar saja.. saya buat untuk ptandingan website kat utm..
nak buat flash ni kena penelitian yang mndalam.. masa pun banyak habis kat situ.
buat masa ni saya tak ada lagi buat tutorial. sebab saya agak sibuk dengar Asasian.net plus ada 1 site flash nak siapkan.

instaallah akan datang kalau ada tutorial, saya bagitahu

Bookmark and Share

  


  Member Information For fathProfil   Hantar PM kepada fath   Pergi ke fath's Website   Quote dan BalasQuote

pengembara707
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.12.2005
Ahli No: 21299
Posting: 70
Dari: di planet yang ketiga

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 22:26


salam , saudara fath.

Asasian.net tu saudara kendalikan ke?

Bookmark and Share

  


  Member Information For pengembara707Profil   Hantar PM kepada pengembara707   Pergi ke pengembara707's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-12-07 07:31


pakai dreamweaver rasanya lagi senang.kan kat atas tu dia boleh split,nak tengok dalam bentuk coding ataupun design.boleh nampak terus kalalu ada yang tak kena.

flash memang ambil masa yang lama....


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

  


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

fath
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4641
Posting: 56
Dari: Klang

Selangor  


posticon Posting pada: 09-12-07 10:44


pengembara707, ye.. asasian.net tu saya punya... kenapa?

Bookmark and Share

  


  Member Information For fathProfil   Hantar PM kepada fath   Pergi ke fath's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 07:22


siapa tau buat website photography? macam mana nak activate dia kat dalam internet?

teman betul-betul tak tau bidang ni, teman cadang nak ada laman web fotografi sendiri...

please :(

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 10-01-08 07:26


pakai web yang buat photo hosting saja..hehehe :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 07:28


teman kosong dalam bidang ni, tak tau

p/s

kalau suruh urang buatkan berapa ringgit?


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 07:29


Mr Daeng_Jati, sila tanya nick fath itu... FORUM ASASIAN.NET itu dia punya..dia yang build..mustahil dia tak mengetahui how to build a simple site with the simple interfaces.... dia seorang graduate Computer Engineering... if Im not mistaken he was using the PHP type of language and forum template from other company.. But sure he knows the free one web-hosting.. no need to pay laahh...

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 07:29


daeng, Kenapa tak guna fotopages saja...
http://www.fotopages.com

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 07:31


try photopages daeng.banyak boleh upload kat situ...

Bookmark and Share

  


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 07:31


Fotopages tu lambat, lagi pun teman nak ada laman fotografi sendiri.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 10-01-08 07:32


flickr ada.. photobucket ada.. dan lain-lain lagi..

Bookmark and Share

  


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 07:34


fotopages, memang ada akaunnye.
cuma teman nak buat laman khas.

kalau suruh urang buat, mahal tak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 07:35


tengok pakej juga kut daeng...
ada yang berpuluh...ada yang beratus...dan ada juga yang beribu :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 10-01-08 07:36


tengok org yang buat lah..
dan tengok apa yang daeng nak buat..
Kalau simple ok lah agaknya..
Kalau complicated saja..
faham-faham saja lah...
rasa nya lah..entah lah..hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 07:41


nak buat yang simple saja. dah layari internet dah website2 photography ni. ada saja urang jual template untuk web foto ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 10-01-08 07:44


buat sendiri saja lah daeng..
lagi senang.. hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 07:46


teman tak reti nak buat. sebab tu teman nak tanya....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 07:46


cuba try http://www.webshots.com

berbanding facebook, netlog, photobucket, fotopages, webshot lebih banyak features. ada simple slide animation, penyusunan semula kedudukan (rearrange photo sequence) etc. sebagai tambahan, webshot sediakan protection, (hanya yang tahu cara boleh download gambar di site dalam format fail sebenar). kalau buat direct download, memang takkan dapat.

this is my family photoblog:
http://community.webshots.com/user/shinfay

Bookmark and Share

  


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 07:51


timakasih shinfay,

erm... cuma teman buat laman web sendiri.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 07:54


ndak yang dari scratch + tak ada ads menumpang kat site ye..........

banyak kerja sikit kalau seperti itu, kena hardcode, cari hoster. memang kena tau pl lah kalau seperti itu. dreamweaver, frontpage tu boleh lah guna.

Bookmark and Share

  


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

aesyah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31801
Posting: 109
Dari: chendering, tGanu

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-01-08 07:55


!!! QUOTE !!!

pakai dreamweaver rasanya lagi senang.kan kat atas tu dia boleh split,nak tengok dalam bentuk coding ataupun design.boleh nampak terus kalalu ada yang tak kena.

flash memang ambil masa yang lama....



betul kata trouver_99.. makan masa belajar flash.. banyak yang nak kena terokai..
sifu ana master flash tak berguru dengan sesiapa pun.. dia belajar sendiri dari help.. buat teori dan praktikal sekali.. so kena rajin2 explore dalam flash. :-)


-----------------
Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu.


Bookmark and Share

  


  Member Information For aesyah86Profil   Hantar PM kepada aesyah86   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 07:58


hosting teman dah ada dah. Domain pun dah ada.
sekarang nak buat website tu saja....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 10:41


macam-macam ada...
1. Frontpage
2. Dreamweaver
3. PowerPoint (pun boleh tau)
4. MsWord
5. Flash

dan macam-macam lagi...tapi lau hebat coding..lagi senang tau pakai notepad saja...
hihi...ana lagi suka pakai notepad...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-01-08 13:58


siapa yang mahir kat sni?
boleh tulung buatkan? nanti teman bayor kat meke....
laman fotografi ringkas...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ibnuyahya

Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11874
Posting: 574
Dari: Ampang, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 11:10


Assalamualaikum

Terdapat 3 cara membuat website.
1. Buat dari awal.
2. Gunakan framework sedia ada.
3. Gunakan CMS

paling cepat gunakan cara yang ke 3. Download -> Install -> siap. :-D

Jika hanya untuk fotografi boleh tengok-tengok http://www.opensourcecms.com/
lihat menu di bahagian sebelah kiri,"Image Galleries".


-----------------
Programming notes esp. PHP
Web Zaujah (muslimah_johor)


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnuyahyaProfil   Hantar PM kepada ibnuyahya   Pergi ke ibnuyahya's Website   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 11:47


macam-macam program yang memudahkan diluar sana untuk digunakan.

cubala cari di dalam internet yang mana anda boleh mendapat banyak program

untuk membuat laman web.

sampai siap ada flash sekali pun ada(tapi design diala)design pun boleh tahan juga

cantiknya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 11:59


Pada 28-11-07 14:12 , ainunhub posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

minta pertolongan kepada ahli ukhwah.com yang berpengetahuan 'tinggi' dalam bidang IT...

boleh saya tahu software yang 'paling mudah' untuk membangunkan laman web? :p

TERIMA KASIH..


ana bukan bidang IT, jawapan ana...
care nak buat web paling mudah guna blog heh! :D
care lain, ana biasa guna iWeb'08 :) template disediakan sekali, boleh ad podcast, gambar dan video, ada RSS feed sekali :)
lepas itu kita boleh save dia dalam folder... then upload guna FTP :)

apa tu iWeb'08*? :berfikir:
tengok sini -> http://www.apple.com/ilife/iweb/

*Apple Computer required heh! :P :kelip:


-----------------
Web, Graphic, Multimedia & Animation Service


Bookmark and Share

  


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 21:03


Maaflah saya tumpang tanya di sini. Tiada keperluan untuk buka topic baru. TOlONG lah PLEASE sesiapa YANG TAHU...

This is my OS: Windows XP Home Edition Service Pack 1 (build 2600) Dan saya ingin upgrade kepada SP2.
Saya dah access Microsoft's website. Dan ikut arahan upgrade OS-towards SP2.

TAPI STILL SP1 CONFIGURATION PC SAYA!!! AARGGGHHH!!!

Memang sakit atiii!!! Kepada siapa yang lebih mengetahui dan lebih bijak, tolong lah bagi the solution. Da muak ngadap Microsoft's website. Tak jadi2. Nyampah tull!!! Saya mohon jasa baik anda. Saya hargainya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 21:13



  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 21:18




WARRGGHH!! 266.0 MB!!! Lagi sejam baru abiss download... Takpalahh, relax dulu sambil tunggu habis. Mr broshahir, tanx. Tomorrow I ll treat you a roti canai and teh tarik. Then I ll hang out with trouver_99 at Low Yatt this Sunday. Wanna join us? HIHHIEE..

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 21:21


tomorrow so far away....
duhh . . .it's ok..

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ibnuyahya

Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11874
Posting: 574
Dari: Ampang, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 21:24


Assalamualaikum

Pada 11-01-08 21:03 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!


TAPI STILL SP1 CONFIGURATION PC SAYA!!! AARGGGHHH!!!


cuba download disini

!!! CODE !!!

http://download.microsoft.com/download/1/6/5/165b076b-aaa9-443d-84f0-73cf11fdcdf8/WindowsXP-KB835935-SP2-ENU.exe


http://download.microsoft.com/download/1/6/5/165b076b-aaa9-443d-84f0-73cf11fdcdf8/WindowsXP-KB835935-SP2-ENU.exe


-----------------
Programming notes esp. PHP
Web Zaujah (muslimah_johor)


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnuyahyaProfil   Hantar PM kepada ibnuyahya   Pergi ke ibnuyahya's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-08 21:34


WOKEEHH ibnuyahya!!! Tanx... Really appreciate that... Saya hargai sangat-sangat...
Saya pun tak tahulah apa kenanya dengan site Microsoft tuu.. I will try the link. TANXX!!! Bukan apa, saya cuba install Visual Basic 2008 Express Edition, then dia prompt MUST HAVE SP2 and VB SDK 2.0.50727.42.
Adduuhh sakitnyaa hati... So saya dahh download SDK tu dan backup plan, siap beli DVD - Microsoft Visual Basic 6.0 and 2005 Express Edition beserta .NET upgrade untuk VB 6.0 Application.. Dan project saya untuk build Computer-Aided Of Learning Music embedded with Flash Multimedia. Mesti siap dalam tempoh 12 weeks. Kalau tak, gelap masa depaannn!!! HMM.. penat laah pagi petang siang malam dengan coding... JavaServer Pages(JSP) untuk thesis saya pun baru basic requirement yang siap... AARRGGHH!!!! (Well, its usual for a programmer)

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

BroLey
Warga Rasmi
Menyertai: 08.03.2015
Ahli No: 42969
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-03-15 17:38


Guna notepad saja. Cuba tengok link ni.

http://caspositif.blogspot.com/2015/03/tutorial-buat-laman-web-guna-
[ Telah diedit oleh: BroLey pada 08-03-15 17:39 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For BroLeyProfil   Hantar PM kepada BroLey   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.142941 saat. Lajunya....