Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-07-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika tiada kereta kuda, naiklah kuda; jika tiada kuda, lebih baik berjalan kaki

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mohamad_asman
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43030

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 6
Ahli: 0
Jumlah: 6




  Yang Masuk Ke Sini
Nuri2017: 16 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 20 hari yang lalu
darul_numan81: 23 hari yang lalu
Zaleehani: 25 hari yang lalu
nice_pesan: 35 hari yang lalu
aliya_hudi97: 46 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: anda seorang yang setia???


Carian Forum

Moderator: Admin, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» anda seorang yang setia???

Please Mendaftar To Post


Oleh anda seorang yang setia???

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-04-04 13:08




apa khabar,semua?Ana ingin bertanya...betul ke..jika dah ditakdirkan pasangan kita ([email protected]) menghidap sesuatu penyakit..maka mereka akan disisihkan?

contoh,sahabat ana,perempuanlah. Kekasihnya sayang padanya,tapi bila dia mendapat tahu sahabat ana ni ada penyakit(tak serius sgt), dia putuskan hubungan.kasihan sahabat ana tu.

Tapi,alhamdulillah,sekarang dah kahwin dan ada seorang putera.bagaimana anda..sekiranya pasangan anda menghidapi sesuatu penyakit,adakah anda akan tetap setia atau sebaliknya??


Bookmark and Share

  


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

nurul_peace
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8179
Posting: 149
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-04-04 13:21


,
bg sy...kita kene bersedia dgn apa jua keadaan.. tp kalau boleh pasangan tuh janganlah merahsiakan penyakit yg dihidapi, hinggalah lepas kawin baru nak criter, ini bg sy mcm nak bebankan si pasangan lah pula,kalau boleh bgtau dulu sblum berkahwin,bkn bermaksud boleh clash lepas tu, tp mayb pasangan tu buleh membantu sblum smpai ke jinjang pelamin...dan jgnlah menghina penyakit seseorg, kerana sakit di dunia mungkin bleh diubati tp sakit di akhirat kelak(neraka), tiada sapa yg nak tolong...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurul_peaceProfil   Hantar PM kepada nurul_peace   Pergi ke nurul_peace's Website   Quote dan BalasQuote

eifel
Warga Rasmi
Menyertai: 21.11.2003
Ahli No: 5291
Posting: 4
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 18-04-04 21:43


assalamualaikum,
saya ade 1 cerita nak kongsi.saya baca dlm komik siri maskaret cinta.w/pon komik tp saya rasa ade pengjarannya.w/pon komik watak yg cuba diketengahkan adalah watak islammic.
begini.ade 1 pasang kekasih bercinta.lelaki tu hidap penyakit barah otak tak silap.perempuan tu tahu dan sanggup kahwin dgn lelaki tu.w/pon perkahwinan hanya bertahan 1 tahun dan lelaki tu meninggal dunia lepas tu.tapi setiap mlm suami tu x lupa utk doakan isterinya supaya dpt pengganti yg soleh selepas dia pergi.dan kerap kalilah si isteri menangis bila terdengar suaminya doa sedemikian.
saya x rasa perempuan tu terima lelaki tu sbb kasihan.sbb dah bnyk pengorbanan yg dah dicurahkan.maybe kita tak sekuat itu.tp kita doa la sama2

Bookmark and Share

  


  Member Information For eifelProfil   Hantar PM kepada eifel   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-04-04 21:49


tgkla dulu sakit apa. kalau aids pun setia gak mmg cari maut la.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

nur_widad
Warga Rasmi
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8193
Posting: 9
Dari: kb

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-04-04 22:35



bagi saya wajarlah setia dan terima apa jua selagi tak melanggar landasan islam. kalau aids sekalipun.. kalau dia beragama... apa salahnya kan? takde sape yang inginkan penyakit.. andaikan si sakit adalah kita...? apa perasaan?

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_widadProfil   Hantar PM kepada nur_widad   Quote dan BalasQuote

multazam
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 105
Posting: 60
Dari: Kelantan Darul Naim

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-04-04 13:55






Memang kita inginkan segenap milik kita itu sempurna.tp adakah kita sendiri itu sempurna?Allah jadikan setiap makhluk itu ade hikmahNya.kita sepatutnya bagi semangat untuknya,bukan tinggalkan begitu sahaja.macamana jika kita yang ditimpa penyakit sebegitu?hargailah orang lain walaupun dia kurang kita

-----------------
"Ya Allah,sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari dukacita dan susah hati,aku berlindung kepada-Mu dari kelemahan dan kemalasan,aku berlindung kepada-Mu dari pengecut dan kedekut dan aku berlindung kepada-Mu dari timbunan hutang dan paksaan orang"

Bookmark and Share

  


  Member Information For multazamProfil   Hantar PM kepada multazam   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-04-04 09:22




semua org boleh bg pendpt mrk...
yg pastinya takkan sama dgn mrk yg mengalami...
setia pun kena pd tempatnya...
jika dia seorg yg baik, wajarlah setia...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

  


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

SrikandiSejati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8352
Posting: 110
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 20-04-04 23:38




InsyaAllah, saya merupakan org yg setia kepada rakan-rakan saya. Biar pun rakan-rakan saya jarang menghubungi saya setelah kami semua telah terpisah, saya sering menelefon mereka utk bertanyakan khabar. Saya rasa Ukhwah yg terbina antara kami merupakan satu cebisan kenangan yg begitu indah buat diri saya. Saya tidak akan melupakan saat-saat manis ketika bersama mereka di asrama dulu. Kepada sesiapa yg ingin berkenalan dengan saya, saya harap mereka tak akan ragu-ragu dengan persahabatan yg bakal terjalin antara kita semua.


Bookmark and Share

  


  Member Information For SrikandiSejatiProfil   Hantar PM kepada SrikandiSejati   Pergi ke SrikandiSejati's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 22-04-04 14:47



shah tak tahu nak nilai kan shah ni setia atau tidak tapi secara jujur shah katakan shah tak pernah lagi membuat sesuatu yang boleh menyakiti hati yang shah cintai. tapi apa yang shah dapat sepanjag 4 kali bercinta hanyalah cinta kepuraan. begitu juga da;lam persahabatan shah.. dalam 10 orang hanya 2 orang sahaja yang boleh shah anggap sebagai sahabat.
satu yang shah ingin bagiau, shah paling sayang kat family ukhwah.com ni kerana shah dapat dapat rasakan kesetiaan u all walaupun kita tak pernah berjumpa.terima kasih kak ainul,kak nawwal, kak sal, kak eja, mawar, kak irda, azura, nurani, anisa tasmin, kak littlemuslimah dan banyak lagi termasuk yang baru walaupun shah tak mengenali u all......


Bookmark and Share

  


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

langsat01
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.02.2004
Ahli No: 6993
Posting: 35
Dari: Serdang

Selangor  


posticon Posting pada: 24-04-04 01:40




Sakit adalah ujian Allah pada umatnya, di saat pasangan terseksa dengan kesakitan jgnlah kita sakitinya lagi dengan meninggalkannya.. sian tau.. Tidak salah jika kita bersabar dan membantunya mengharungi saat kesakitan itu..
Kalau kita tinggalkan pasangan kita tu, mana tau lepas tu kita pulak sakit..haa lepas tu pasangan kita tinggalkan kita apa kita rasa agaknya..
herm.. tabahkanlah hati menumpuhi ujian Allah itu..setiap Ujiannya ada hikmah di sebaliknya..
Wallahualam

Bookmark and Share

  


  Member Information For langsat01Profil   Hantar PM kepada langsat01   Quote dan BalasQuote

pLatipus
WARGA SETIA
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5915
Posting: 863
Dari:

Bumi Allah Yg Suci

saudiarabia  


posticon Posting pada: 24-04-04 07:50



org BODOH jer macam tu...
tak mampu menerima dugaan Allah ta'ala yg diberikan...
bagi kaum HAWA yg mana dapat BF macam nie tinggalkan jer... hidup tarak guna... mati kena gelek Lori lagi baguih...


Bookmark and Share

  


  Member Information For pLatipusProfil   Hantar PM kepada pLatipus   Pergi ke pLatipus's Website   Quote dan BalasQuote

insan_terhina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7185
Posting: 27
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-04-04 10:51


...

erhmmm..... setia itu yang penting...
kalo dah betul betul sayang masalah yang kecil dapat disetelkan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For insan_terhinaProfil   Hantar PM kepada insan_terhina   Pergi ke insan_terhina's Website   Quote dan BalasQuote

id4h
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.11.2003
Ahli No: 5378
Posting: 60
Dari: parit buntar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-04-04 11:19




setia memang penting dalam perhubungan,tapi pastikan orang yang kita nak setia tu,layak mendapat kesetiaan kita...macam pepatah melayu la, buat baik berpada-pada...

Bookmark and Share

  


  Member Information For id4hProfil   Hantar PM kepada id4h   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 24-04-04 15:41



klu dia boleh menerima semasa kita sihat mengapa setelah sakit ditinggalkan.Sebenarnya klu org tu dah sayang kat kite dia akan terima keburukan dan kelebihan diri masing2.sakit mahupun sihat.Kesetiaan itu tidak dpt digambarkan.mcm saya dulu sanggup menerima seorg kekasih yg menghidapi depression yg teruk kerana saya menerima dia atas kerana diri dia,setiap kali dia menyakitkan hati saya,saya akan ingat segala kebaikkan yg dia pernah buat pd saya.walaupun sekarang dia tidak ade hubungan lagi dgn saya tp saya selalu mendoakan kebahagiaan dia.

Bookmark and Share

  


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-04-04 16:08




emm..masing2 ada pendapat sendiri...
anapun.... ana akan tetap bersahabat dengan sahabat ana itu walaupun dia ditakdirkan menghidapi penyakit kronik @ sebagainya....masa nilah kita nak beri semangat kepadanya,bukan memulaukannya....

dalam bersahabat @ apa sahaja..ana tetap setia...sebab tak suka memutuskan silaturrahim yg telah terjalin fillah.....




Bookmark and Share

  


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

muslimah88
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8041
Posting: 40
Dari: BuMi BeRtUaH

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-04-04 18:40


Quote:

On 2004-04-24 07:50, pLatipus wrote:

org BODOH jer macam tu...
tak mampu menerima dugaan Allah ta'ala yg diberikan...
bagi kaum HAWA yg mana dapat BF macam nie tinggalkan jer... hidup tarak guna... mati kena gelek Lori lagi baguih...



Ana sokong aper yg dikatakan oleh platipus tu.Betul tuuu...tinggalkan saja, tu lah menunjukkan die ni tak ikhlas langsung.

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah88Profil   Hantar PM kepada muslimah88   Pergi ke muslimah88's Website   Quote dan BalasQuote

syahid_zul
WARGA SETIA
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5698
Posting: 535
Dari: terengganu

japan   avatar


posticon Posting pada: 25-04-04 21:52


soalan ni susah dan kalau nak kasik jawapan ketika nih memang la kata nak setia tapi kalau berhadapan dengan situasi sebenar barulah pertimbangan akal dilupakan....

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahid_zulProfil   Hantar PM kepada syahid_zul   Pergi ke syahid_zul's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-04-04 12:29


Dulu saya setia dengan kawan..now pergi matilah dengan semua kawan yg saya tanamkan kesetiaan itu......tak guna kalau cuma kita je setia..tapi mereka yg kita anggap kawan sebaliknya....setia dengan duit lagi baik....boleh gak beli apa-apa?setia ngan kawan buat apa?buat sakit hati........


p/s:Taknak jadi sahabat terbaik lagi...enough!

Bookmark and Share

  


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-05-04 16:08


hai joshua, pernah dikecewakan kawan ke? Dari setia kat duit, baik setia kat besi. tapi... tak guna gak main besi kalau takde duit.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

syafiq86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2003
Ahli No: 2897
Posting: 240
Dari: Batu Pahat

Johor  


posticon Posting pada: 02-05-04 18:34


Kesetiaan dan kejujuran sangat penting dalam membina sebuah persahabatan. Biarpun kita dikhianati/ pernah dikhianati, janganlah kita melakukan perkara yang sama kepada orang lain. Jangan jadi alasan diri pernah dihianati untuk mengkhianati orang lain. Jika begitu, sama sahaja kita dengan mereka yang pernah mengkhianati diri kita.
Balik kepada topik, wajarkah teman kita disisihkan apabila mendapat tahu dirinya berpenyakit? Saya tak berani nak mengatakan secara terus kerana saya tak tahu apa yang bakal berlaku dalam hidup saya, tapi apa yang saya mampu katakan, wajarkah bagi kita menyisihkan teman kita kerana penyakitnya sedangkan semasa beliau sihat, kita sentiasa mahu bersama dengannya, berkongsi masalah dengannya. Dan apabila diri teman kita menghadapi masalah, kita hendak meninggalkannya? Logik ke? Atau diri kita terlalu ego dan pentingkan diri?
Even kalau teman kita sakit AIDS, adalah menjadi kewajipan kita memberi semangat dan membimbingnya(jika mendapat AIDS atas kesilapan diri). AIDS tidak berjangkit melalui sentuhan, jadi apa yang nak ditakutkan?
Ini hanyalah sekadar pendapat peribadi, dan ana sendiri tidak pasti adakah ana dapat melakukan seperti yang ana katakan. Yang mampu kita lakukan hanyalah berdoa kepada Allah dan berusaha melakukan yang terbaik dalam persahabatan dan pergaulan sesama insan.


-----------------
KAWANLAH selagi ada hati. BERCINTALAH selagi ada yang sudi. GEMBIRALAH selagi ada teman di sisi.

Bookmark and Share

  


  Member Information For syafiq86Profil   Hantar PM kepada syafiq86   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-05-04 17:51


..

[email protected] dalam erti kata sebenar adelah bersama2 ketika susah dan senang....mungkin disitulah tuhan nak menguji kita samada kita ni [email protected] dlm menjalinkan sebuah persahabatan...bagi saya..kawan yang rapat la menjadi teman setia sewaktu kita sakit..mgkin ari tu hari dia...mana tau satu hari nanti hari kita lak...ape salahnya kalau dia sakit kita ziarahi dia..kalu itu yang termampu kita buat....sedekah kan surah yassin pada kawan kita yang tgh sakit..semoga cepat sembuh..








-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 08-05-04 21:45


....

selemah cinta dan ukhuwah sesama muslim adalah salaamatus-sadri (bersangka baik).

tak salah kita bersangka baik dan menjadi setia selagi mana tindakan dan kesetiaan kita tidak melanggar perintah ALLAH.

jadilah kita rijal ALLAH,
pekerja aqidah dan fikrah.

bukan pencari manfaat dan habuan kebendaan.


wallahu'alam bissawab..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

atie_aznan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8976
Posting: 61
Dari: bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-05-04 18:50




sahabat yg baik dapat merasai kesakitan dan penderitaan yg di tanggung oleh sahabatnya.
apa salah jika kita sentiasa disampingnya, meniup kata2 semangat supaya ia tidak tewas dengan penderitaan yg dihadapinya. Bahagiakan dirinya selagi dia masih hidup. mungkin dengan sedikit kasih sayang yg kita hulurkan dapat membantunya menghadapi sejuta halangan.
sy tak pasti yg sy ni jenis setia. tp jika kawan sy mengalami penyakit mungkin sy akan menangis melihat penderitaan yg ditanggungnya. sy akan tolong selagi termampu. inyaallah

Bookmark and Share

  


  Member Information For atie_aznanProfil   Hantar PM kepada atie_aznan   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 15-05-04 22:52


......
Bg ana plak...ana mungkin setia sebagai seorg shbt...apa salahnya jika kita bantu shbt kita tu dgn bg semangat dan sokongan kepadanya.Mungkin suatu ari nanti kita plak jd mcm shbt kita tu mcm mn? mesti sedihkan??!!??

Bookmark and Share

  


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

nile_chem
Warga Rasmi
Menyertai: 03.06.2004
Ahli No: 9283
Posting: 10
Dari: Lab Komputer

Selangor  


posticon Posting pada: 06-06-04 13:50


kalau kita setia kita akan menerima segala kelebihan dan kekurangan teman kita.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nile_chemProfil   Hantar PM kepada nile_chem   Pergi ke nile_chem's Website   Quote dan BalasQuote

al_hafizahgirl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3856
Posting: 34
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-06-04 15:47


bagi ana andainya ana ni masih belum berkahwin,
insyaAllah ana akan terus setia dengan teman ana walau mcm mana keadaan dia sekalipun..bagi ana akhlak yg terpuji merupakan segala2 nya utk bina sebuah hubungan yg kukuh....

-----------------
😇~tenang pada hati.bahagia pada iman~😇

Bookmark and Share

  


  Member Information For al_hafizahgirlProfil   Hantar PM kepada al_hafizahgirl   Pergi ke al_hafizahgirl's Website   Quote dan BalasQuote

insan_sekular
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2004
Ahli No: 9301
Posting: 105
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 07-06-04 20:14


yer ker?

-----------------
jom beli buku online ! semua jenis buku... www.katalogbuku.com

Bookmark and Share

  


  Member Information For insan_sekularProfil   Hantar PM kepada insan_sekular   Pergi ke insan_sekular's Website   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 461
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-06-04 12:20


...entah dikenang entah tida
kasih setia bukan mainan...

-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

altamira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5830
Posting: 242
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-07-04 15:33


apa makna setia tu ha?bercerita tentang setia memang menarik dan nampak senang nak buat tu susah beb.

Bookmark and Share

  


  Member Information For altamiraProfil   Hantar PM kepada altamira   Pergi ke altamira's Website   Quote dan BalasQuote

diana_alisyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10220
Posting: 112
Dari: Taiping Mali

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-10-04 11:22


saye pun taktaule saye jenis setia ke tak..tapi jika saye sudah mempunyai hubungan dengan seseorang, saye susah untuk meninggalkannye kerane saye selalu fikir ape perasaannye nanti..saye susah nak mengecewakan orang..biorle ape yang terjadi..redha jelaa..
tapi kalau dia yang ingin meninggalkan saye, saye redha...
buat ape mencintai orang yang sudah tidak menyayangi diri ini..kelak membinasekan diri sendiri...

Bookmark and Share

  


  Member Information For diana_alisyahProfil   Hantar PM kepada diana_alisyah   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-10-04 12:30


mungkin ini yang dikatakan dugaan pada setiap pasangan....tapi cuba kita fikirkan kalau kita tak setia mengerjakan ibadat pada yang Satu mana mungkin kita bleh setia pada orang yang kita sayang betul tak....jadila dahulu sahabat yang setia kemudian jadila suami/isteri yang setia pada pasangan masing-masing...
yang paling penting sekali ialah kita perlu setia pada yang Satu walau beribu rintangan


Bookmark and Share

  


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

Aishah13
Warga Rasmi
Menyertai: 21.01.2015
Ahli No: 42953
Posting: 1
Dari: Johor Bahru, Malaysia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-01-15 08:58


Assalamualaikum

saya ni bks pesakit barah otak family sayang saya dan ramai kawan-kawan yang ambil berat tentang saya termasuk juga foster family..Bagi saya,kesetiaan seseorang adalah hak milik individu tersebut.Kita tak boleh paksa orang sayang kita yang kita mampu buat berdoa dan ikhlas dalam segenap hal..insya'allah ..Allah SWT memudahkan setiap apa yang kita kerjakan..

saya tak marah jika ada org yang membenci saya sebab bagi saya mereka tidak kenal diri saya dengan lebih dekat lagi..
Jujur saya seorang yang straight to a point dan terpulang nak terima atau tidak.. :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For Aishah13Profil   Hantar PM kepada Aishah13   Pergi ke Aishah13's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.139276 saat. Lajunya....