Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-03-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bangkai akan menarik pemakan bangkai, tong sampah akan menarik sampah. Kebaikan akan menarik kebaikan; keburukan akan menarik keburukan
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Ahmadmohd7878
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43131

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
Ahmadmohd7878: 1 hari, 14 jam, 37 minit yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Lelaki pandai main kata-kata...


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Lelaki pandai main kata-kata...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Lelaki pandai main kata-kata...

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 12-09-07 15:14


power tak power tengok juga siapa yang tergoda...
jangan terpedaya tipu helah syaitannnnnnnnnn

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 12-09-07 17:45


boleh dikatakan ya lah jugak...
laki2 lagi teror nak compared to perempuan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-09-07 13:17


Pada 12-09-07 17:45 , ani_putrihijjaz posting:

!!! QUOTE !!!

boleh dikatakan ya lah jugak...
laki2 lagi teror nak compared to perempuan..


kalau silang kata ya lah...tapi kalau kata-kata tak tahu lah pula..mana lebih hebat....heheh :lol:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 01:35


salam....

teringat satu kesah yang diceritakan oleh seorang guru... namun mungkin ianya hanya sebuah kisah pengajaran dan bukan kesah benar...

ada seorang majikan yang mempunyai pembantu yang bijak.. oleh kerana kurang yakin dengan kepandaian dan kecerdikan pembantu rumah tersebut, lalu satu hari tuannya menyuruhnya untuk menyembelih kambing... selepas disembelih tuannya pun berkata " wahai pembantuku yang bijak, hari ini aku mahu makan bahagian yang paling manis daripada kambing tersebut ".. lalu si pembantu membawa lidah kambing kepada tuannya..

keesokan harinya sekali lagi tuannya menyuruh menyembelih kambing dan meminta agar dibawakan daging yang lain pula.. " wahai pembantuku, hari ini aku ingin memakan bahagian yang tidak elok daripada kambing tersebut" lalu pembantu tersebut juga membawa lidah kepada tuannya...

maka bertanya lah tuannya.. Kenapa kah membawa daging yang sama kepada ku, bukan kah kau kata lidah ini dagingnya yang manis Kenapa hari ini ketika aku meminta daging yang paling buruk @ tak elok daripada bahagian kambing kau juga bawa lidah???

lalu dijawab oleh pembantu tersebut... " tuan.. lidah ini boleh menjadi bahagian yang paling manis dan sedap apabila seseorang menggunakannya untuk berzikir,memberi nasihat sesama muslim dan berkata baik kepada ibu bapanya... manakala ia juga boleh menjadi daging yang paling busuk @ buruk apabila digunakan untuk membuat fitnah,memaki hamun,mengeji dan perkataan2 yang menyakitkan saudaranya... "

barulah tuannya faham... :) saja saja bawa kisah ini.. tak berapa tepat dengan kehendak topik... :)

bagi ana, lelaki dan wanita sama-sama boleh bermain dengan kata-kata.. oleh itu berwaspada lah... kerana kalau kita kurang waspada mungkin kita akan terperangkap kelak...

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 10:27


minta-minta dijauhkan dengan laki2 yang cuma tanam tebu tepi bibir saja...
ingatkan diri s'diri dengan semua jangan suka tabur janji kalau tak boleh tepati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

jea_nai
Warga Rasmi
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30829
Posting: 2
Dari: Kelantan

malaysia  


posticon Posting pada: 14-09-07 12:03


Pada 11-08-07 21:58 , Wuddah posting:

!!! QUOTE !!!

Asalamualaikum...kebanyakkannya memang macam tu...boleh dibilang berapa orang yang jujur...



bukan memihak pada lelaki,tapi rasanya, oram puan skunk pom macam sama juga...saya tak kata semua oram puan macam itu...macam itu lah jugak dengan oram laki,tak semua yang macam tu(pandai men kata-kata)...

p/s : teringat lagu bangau oh bangau...    :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For jea_naiProfil   Hantar PM kepada jea_nai   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 14-09-07 14:46


Pada 27-05-07 02:58 , NurHidayah86 posting:

!!! QUOTE !!!

apa pandangan anda semua???benarkah???



Assalammualaikum.....
Hmmmmmmm....apa kurangnya orang perempuan....sama saja....

http://studiouniversiti.blogspot.com/


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 14-09-07 15:04


cuba test2 lah kat sini, tengok siapa yang sebenarnya pandai berkata-kata...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

annahs
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31014
Posting: 47
Dari: Selangor

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 15:12


Pada 14-09-07 15:04 , hanif posting:

!!! QUOTE !!!

cuba test2 lah kat sini, tengok siapa yang sebenarnya pandai berkata-kata...


Asslmkm...

Bahaya ini.... boleh test2 tu.... :-o

p/s: Tingat kat Xbf. Manis betul kata2nyer.... Allahuakbr....


-----------------
Masih Teguh di Landasan Allah, Insya Allah!!
[ Telah diedit oleh: annahs pada 14-09-07 15:13 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For annahsProfil   Hantar PM kepada annahs   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 14:41


kata-kata bagaikan permata,
permata yang kena pada jiwa,
hidup ini jangan lah mengata,
lelaki perempuan sama sahaja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

naz07
Warga Rasmi
Menyertai: 15.09.2007
Ahli No: 31076
Posting: 10
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 19-09-07 15:25


bukan semua lelaki baikada juga lah yang jahat
......yang percaya cakap depa buat apa.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For naz07Profil   Hantar PM kepada naz07   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-09-07 15:53


Pada 19-09-07 15:25 , naz07 posting:

!!! QUOTE !!!


......yang percaya cakap depa buat apa.......


:lol: :lol: :lol: betul betul :-D auta lebih. macam baguih!~ :P

*** tak semua...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Abahh
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31212
Posting: 33
Dari: kl

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 15:37


KALAU DAH TAHU macam TU.....
SENDIRI MAHU INGAT lah.....
JAGA TINGKAH LAKU DIRI
WASPADA DENGAN KATA-KATA.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbahhProfil   Hantar PM kepada Abahh   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 15:45


Kata ibarat pedang
Yang tajamnya bisa membunuh lawan
Kata-kata yang berhikmah
Menyedarkan kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-09-07 15:51


memang laki pandai bermain dengan kata-kata..
Masa mula-mula kawan mesti macam-macam dia puji..pakai tudung labuh ok, pakai stokin ok..dah cantik buat apa nak cantik lagi..macam-macam pujian
tapi bila dah lama2, bila dah boring..dia suruh kita ubah diri, siap suruh pakai mekup tu..kan dah jadi lain..takkan kita nak brubah sebab benda-benda begitu..macam-macam org laki kan..tak syukur dengan apa yang ada.So jangan kekal dengan org begini..semakin merosakkan diri kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 15:52


ye..betul agaknya...
lebih-lebih lagi bila dia berusaha nak dapatkan sesutu yang dia nak sngat milikinya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 15:58


itulah kelebihan mereka...
kalau tak, sapa nak pujuk kita lepas berkahwin nanti??
sekurang2nya....sejuk hati sikit.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 16:02


Pada 26-09-07 15:51 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

memang laki pandai bermain dengan kata-kata..
Masa mula-mula kawan mesti macam-macam dia puji..pakai tudung labuh ok, pakai stokin ok..dah cantik buat apa nak cantik lagi..macam-macam pujian
tapi bila dah lama2, bila dah boring..dia suruh kita ubah diri, siap suruh pakai mekup tu..kan dah jadi lain..takkan kita nak brubah sebab benda-benda begitu..macam-macam org laki kan..tak syukur dengan apa yang ada.So jangan kekal dengan org begini..semakin merosakkan diri kita.






ukhti....sama-sama kita hayati maksud kata-kata ni ye...

" Wahai puteriku...Demi ALLAH SWT..jangan engkau percaya kata-kata SEBAHAGIAN lelaki...bahawa mereka memandangmu dengan AKHLAK dan ADAB..bicara denganmu seperti SAHABAT..dan apabila bercinta denganmu seperti teman akrab..sebenarnya mereka BOHONG!!! jika engkau mendengar sendiri bualan mereka..pasti engkau takut dan ngeri..hanya ditanganmu pintu segala kebaikan..bukan ditangan kaum lelaki "- daripada nasihat ALI Thantawi-

wallahu'alam...

moga Allah lindungi kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

pu3iiu
Warga Rasmi
Menyertai: 21.09.2007
Ahli No: 31153
Posting: 14
Dari: Kuantan

Melaka  


posticon Posting pada: 26-09-07 16:43


Kalau kaum lelaki pandai berkata2,
Kita kaum perempuan juga haruslah pandai menilai..mentafsir,

Kalau saya terkena,selalunya yang main2kan saya memang akan dapat malunya..
Kemudian dia tak berani buat macam tu dah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For pu3iiuProfil   Hantar PM kepada pu3iiu   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 17:06


tiba-tiba rasa macam nak jawab juga.
laki pandai main kata-kata?
lelaki agak lantang kalau bercakap.jadi,kalau dia pandai main kata-kata tu,kenalah berhati-hati.buat biasa saja.kekadang tak sedar,tup tup kita dah jauh dari landasan kita semata-mata takmau bagi dia kecik hati.then lepas tu,makin hanyut pula kita.bukan maksud laki tu nak main kata-kata tapi dia ramah.dah dia terbiasa macam tu nak buat macam mana.tapi kalau mengorat lepas tu buat tak peduli tu,patut kena terajang saja...pandai main kata-kata ni bagus untuk melawan hujah yang tidak logik oleh orang yang mahu memperalatkan kita.secara tak langsung orang akan respek dan tak kacau kita lagi serta hormat pendirian kita.tapi mungkin lepas tu dia akan cari jalan untuk menjatuhkan kita seperti mana yang terjadi ketika pemilihan MPP pelajar.jangan gadaikan iman semata-mata kerana lelaki walau sayang macam mana pun kat dia....

wallahu'alam


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 17:35


Memang pun lelaki pandai main kata-kata.... main silang kata pun pandai, macam-macam pandai...
so yang perempuan ni jangan lah layan... sebab lelaki just 'main-main' bukan betul-betul...
kalau sesiapa yang dah ttipu tu...padam muka... sebab kalian tak reti main-main...sebab tu ttipu... :-D

p/s.... Ya Allah jadilah setiap kalam ku sebagai hujah dan seruan kepada kaum yang inkar .....
(seperti kaki maksiat, org umno, kafir, etc)
takbir !!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 17:47


hehe..org laki memang pandai =p ...dah lama dah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

hypox
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2006
Ahli No: 26214
Posting: 97
Dari: Simpang Empat ke Manchester

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-09-07 12:19


laki bercakap dengan bahasa yang berlainan. Ini yang menyebabkan lelaki dan wanita sukar berkomunikasi antara 1 sama lain. Apa yang lahir dari kata2nya jika dia bercakap dengan wanita, adalah berbeza daripada apa yang dimaksudkan. Ini bukan bererti dia berbohong. Maka adalah lebih baik bagi wanita untuk memahami lelaki dr apa yang dilakukan berbanding dr apa yang dikatakan. Lelaki tidak pandai melahirkan rasa hatinya dalam bentuk kata-kata..

p/s...from different point of view, kalau salah bagitahu

Bookmark and Share

    


  Member Information For hypoxProfil   Hantar PM kepada hypox   Quote dan BalasQuote

sayyidah_nafisah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2004
Ahli No: 9433
Posting: 90

PulauPinang  


posticon Posting pada: 28-09-07 13:07


treat another person as we want them treat us

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayyidah_nafisahProfil   Hantar PM kepada sayyidah_nafisah   Quote dan BalasQuote

Qaisar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2006
Ahli No: 27543
Posting: 266
Dari: Darul Aman

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 14:07


Pada 26-09-07 17:35 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

(seperti kaki maksiat, org umno, kafir, etc)
takbir !!!


hehe.. tergelak ana baca..


-----------------
Assubhubada'


Bookmark and Share

    


  Member Information For QaisarProfil   Hantar PM kepada Qaisar   Quote dan BalasQuote

taman_syurga
Warga Rasmi
Menyertai: 12.06.2006
Ahli No: 24787
Posting: 17
Dari: taman ilmu & budi

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 10:20


erm..betul agaknya...apapun kita kena ingat tak baik mainkan perasaan org...erm..ingat tu wahai kaum adam sekalian... :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For taman_syurgaProfil   Hantar PM kepada taman_syurga   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 22-02-08 10:52


ya... laki pandai berkata-kata
tapi jangan lah sampai mempermainkan perasaan org

Bookmark and Share

    


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

wardah_suci
Warga Rasmi
Menyertai: 21.02.2008
Ahli No: 32678
Posting: 2

malaysia  


posticon Posting pada: 22-02-08 11:17


salam

kaum hawa kenela kuatkan hati..jangan mudah terpedaya dengan kata-kata manis kaum adam ni..tetapkan pendirian..kita haruslah bijak menilai yang mana kaca dan yang mana permata..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_suciProfil   Hantar PM kepada wardah_suci   Quote dan BalasQuote

kucing88
Warga Rasmi
Menyertai: 03.09.2007
Ahli No: 30904
Posting: 7

PulauPinang  


posticon Posting pada: 22-02-08 13:48


lelaki memang pandai berkata-kata......tapi prempuan jng lah terpedaya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kucing88Profil   Hantar PM kepada kucing88   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 24-03-08 11:44


tu kan anggapa dari kaum perempuan...tapi bagi kaum lelaki..,mungkin perempuan lah yang bersikap macam tu...lelaki dan perempuan tu sama saja..semua terpulang pada diri masing-masing dan trpulang pada yang memahami kata-kata yang disampaikan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 24-03-08 11:51


Entahlah... Tapi ada benornyer juga tajuk yang diperbincangkan ni... Tapi, tak semua lelaki pandai bermain kata- kata... Lelaki bisu, mana boleh bercakap.. Macam tu jugak dengan lelaki pekak... Lelaki yang tak bisu dan pekak pun, ada jugak yang tak reti bermain dengan kata- kata... Contohnya, saya ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 24-03-08 14:06


kalau dia tak pandai berkata2,dia bisu... :lol:
gurau saja ek..
tapi depend pada boy tu lah..kalau jenis jiwang,romantik sikit kata2nya..
kalau yang skema,straight to the point lah..
kalau yang playboy,macam-macam ayat boleh dia bagi..hati-hati dengan boy macam ni..jangan termakan kata-kata dia


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

hazni
Warga Rasmi
Menyertai: 29.02.2008
Ahli No: 32761
Posting: 20
Dari: ums-kal, labuan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 11:34


betul-betul kata aieyda, jangan mudah percaya pada kata-kata manis lelaki terutamanya yang player....
jadi kepada kaum hawa hati-hati bila memilih kawan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hazniProfil   Hantar PM kepada hazni   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 12:12


Pada 26-09-07 15:51 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

memang laki pandai bermain dengan kata-kata..
Masa mula-mula kawan mesti macam-macam dia puji..pakai tudung labuh ok, pakai stokin ok..dah cantik buat apa nak cantik lagi..macam-macam pujian
tapi bila dah lama2, bila dah boring..dia suruh kita ubah diri, siap suruh pakai mekup tu..kan dah jadi lain..takkan kita nak berubah sebab benda-benda begitu..macam-macam org laki kan..tak syukur dengan apa yang ada.So jangan kekal dengan org begini..semakin merosakkan diri kita.


hohohoho tuduhan membuta tuli tanpa dalil......

orang lain mungkin.

saya tak, mahu cuba try test ke????

ihihihihihihihi

:-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

hudahaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2008
Ahli No: 32255
Posting: 128
Dari: dunia

south_korea  


posticon Posting pada: 13-04-08 11:14


stujuuu....hihihiiii
muka selamba saja tapi kata-kata yang keluar dr mulut tu memang xsangka lah..lelaki lah katakan... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahaidaProfil   Hantar PM kepada hudahaida   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 09:52


"semua lelaki sama,
tapi yang membezakan mereka adalah keimanan mereka kepada ALLAH"

sampai hati kata kat adam macamtu...=(
memangla kami ini kadang-kadang salah,
kami sedar salah kami.
sapa yang menyebabkan kami diturunkan kebumi...
sapa yang jadi peneman dikala kami kesunyian.
dan sapa pula yang kami sayang, kami lindung sampai akhir hayat kami?
tapi adam tak pernah salahkan hawa, kita sama-sama punya kelemahan.
yang penting kita sama-sama membimbing, dengan niat IKHLAS

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

asdik
Warga Rasmi
Menyertai: 23.07.2008
Ahli No: 34130
Posting: 5

Sabah  


posticon Posting pada: 08-08-08 10:33


Bukan lelaki saja yang begitu....ada juga sesetengah perempuan yang sama macam topik ini....lelaki da jujur setia tapi perempuan macam tak cukup satu...org cakap "playgirl"..atau pun sebagai stok mereka kerna apabila yang satu putus ada lagi satu...lelaki,,perempuan sama jak semua ada hati, perasaan dan nafsu..kita manusia biasa...ini adalah pendapat dan juga pengalaman ku. persoalannya?? Kenapa?Kenapa Allah takdirkan aku bertemu dengan siDia??ya Allah..... :-(


-----------------
mana I/C,,?mana lori?


Bookmark and Share

    


  Member Information For asdikProfil   Hantar PM kepada asdik   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 10:45


ayat kena power beb.....kalau tak power,,,xcair poit..hehheehehe,,,,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 08-08-08 10:54


Pada 08-08-08 09:52 , fizal86_anakpadi posting:

!!! QUOTE !!!

sampai hati kata kat adam macamtu...=(
memangla kami ini kadang-kadang salah,
kami sedar salah kami.
sapa yang menyebabkan kami diturunkan kebumi...
sapa yang jadi peneman dikala kami kesunyian.
dan sapa pula yang kami sayang, kami lindung sampai akhir hayat kami?
tapi adam tak pernah salahkan hawa, kita sama-sama punya kelemahan.
yang penting kita sama-sama membimbing, dengan niat IKHLAS


terharunya baca.. :-)

setuju sangat3. kita diciptakan untuk sama-sama lengkap melengkapi apa-apa yang kurang. jadi kalau ada yang take for granted, tunggu sajalah dia yang terima padah tu balik. :-|

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 08-08-08 11:26


Assalamualaikum
ayat not good.... :jangan: sama jeq lelaki mahupun perempuan..cumanya lelaki susah sikit nak kena tipu.. :-P

P/S ; Kenapa asyik menuding pihak lain??adakah diri kita ni nak sentiasa lari daripada kesalahan..??kalau begitu boleh jeq saya cakap, saya pun asik dimainkan jeq oleh perempuan..busan..maka apa perasaan perempuan² sekalian?? :jangan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 11:41


ala,,,wanita pun salah juga,,yang cair dengan kata manis lelaki Kenapa?lepas itu da terkecewakan,,,slhkan lelaki,,,angin tak bgoyang kalau ada pokok,,ehh,,betul ke?pokok xbgoyang kalau tak ada angin yang btiup....lelaki ni xmgatal kalau tak dilayan...knyataan ini ana tuju kepada yang mngena dan terkena,,,,,dengar boleh,,pcy jangan..ngeh3x....sepatutnya masing-masing da tau muamalat antra lelaki dan wanita macam mana....kalau dok mlayan,,,,jadi ar macam 2...so dalam hal ni,,sp salah?kat jangan tunding kepada sesiapa,...tanya dr kat,,,,tepuk dada tanya iman?ikut fatwa hati...tenang pada yang halal,resah pada yang haram.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 14:01


assalamualaikum..

memang lelaki pandai bermain dengan kata-kata..
itu memang kenyataan..
ini kerana bagi seorang lelaki..
dia mudah melafazkan kata cinta pada 10 wanita yang dia sukai..
tetapi berlainan dengan wanita..
apabila seorang lelaki melafazkan kata cinta..
wanita akan menerimanya dengan seikhlas hati..
ini yang ana dengar ketika ceramah..
dan membuatkan ana kurang yakin pada lelaki..
lepas ini ana kena lebih berhati-hati..
moga ana temui insan yang ikhlas dan jujur..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 08-08-08 16:38


Pada 10-04-08 11:34 , hazni posting:

!!! QUOTE !!!

betul-betul kata aieyda, jangan mudah percaya pada kata-kata manis lelaki terutamanya yang player....
jadi kepada kaum hawa hati-hati bila memilih kawan...

Habizzz madu sepah di buang.... :-D


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-08-08 17:18


lelaki memang lah pandai berkata2
Kalau tak pandai berkata2 maka bisu lah dia..
hehehhee
sekadar joke saja...ehehhe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Lelaki pandai main kata-kata...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.164155 saat. Lajunya....