Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-12-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Tayu
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43072

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 29
Ahli: 0
Jumlah: 29




  Yang Masuk Ke Sini
Gorodkovie: 4 hari yang lalu
Tayu: 6 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 13 hari yang lalu
muslimiman: 15 hari yang lalu
SaLaFiaN: 17 hari yang lalu
Bubnowie: 19 hari yang lalu
tereturubuzu: 23 hari yang lalu
khalifah: 27 hari yang lalu
RedPetunia: 28 hari yang lalu
kaze: 31 hari yang lalu
Daeng_Jati: 34 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Student USIM(KUIM) mari sini sat..


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Student USIM(KUIM) mari sini sat..

Please Mendaftar To Post


Oleh Student USIM(KUIM) mari sini sat..

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-01-07 13:02


Assalamualaikum..

sesiapa pelajar USIM @ kuim yang join ukhwah ni kenalkan diri anda di sini.. boleh tak? Kalau tak boleh boleh² kan lah..hehe

:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

zierajoe
Warga Rasmi
Menyertai: 20.12.2007
Ahli No: 32053
Posting: 8
Dari: bumi tuhan..

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-12-07 14:06


erk...
rmi budak usim yang tak menyertai lagi portal ni nmpknyer.
apa pun...
saya stdnt 2nd year..
universiti sains islam malaysia...
usim berjnji pada ibunda..
hehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For zierajoeProfil   Hantar PM kepada zierajoe   Quote dan BalasQuote

salimna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.07.2007
Ahli No: 30531
Posting: 45
Dari: kuala krai

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-01-08 12:21


Pada 20-12-07 14:06 , zierajoe posting:

!!! QUOTE !!!

erk...
rmi budak usim yang tak menyertai lagi portal ni nmpknyer.
apa pun...
saya stdnt 2nd year..
universiti sains islam malaysia...
usim berjnji pada ibunda..
hehe...


sebenarnya dah ramai yang sertai portal ni,tapi dyorg tak jenguk jejak mahasiswa saja...
tapi tak mengapa al..skurang-kurangny dyorang masuk juga portal ukhwah..

ana student Da'wah dan pengurusan islam tahun satu.


-----------------
"Cubalah untuk mencari supaya ianya boleh dimiliki,cubalah untuk mengenali supaya ianya dapat kita kenali,cubalah untuk berjasa supaya hidup dikenang sentiasa..


Bookmark and Share

  


  Member Information For salimnaProfil   Hantar PM kepada salimna   Quote dan BalasQuote

sayyidah_nafisah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2004
Ahli No: 9433
Posting: 90

PulauPinang  


posticon Posting pada: 16-01-08 12:35


Pada 19-01-07 13:02 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..

sesiapa pelajar USIM @ kuim yang join ukhwah ni kenalkan diri anda di sini.. boleh tak? Kalau tak boleh boleh² kan lah..hehe

:-)

sutera_kasih85 sruh org knalkan diri tapi dia tak knalkan diri pun....
anyway, saya pelajar TSU.
kecik lagi...hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayyidah_nafisahProfil   Hantar PM kepada sayyidah_nafisah   Quote dan BalasQuote

nahdatul_adawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5697
Posting: 79

Selangor  


posticon Posting pada: 17-01-08 12:47


salam!!
ana dr fakulti pengajian bahasa utama..thn2.
selamat mengimarahkan ukhwah.com..
dah lama juga tak posting kat sini.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nahdatul_adawiyahProfil   Hantar PM kepada nahdatul_adawiyah   Quote dan BalasQuote

salimna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.07.2007
Ahli No: 30531
Posting: 45
Dari: kuala krai

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-01-08 12:16


Pada 16-01-08 12:35 , sayyidah_nafisah posting:

!!! QUOTE !!!

Pbetul 2,amna sokong sngt2.ada 19-01-07 13:02 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..

sesiapa pelajar USIM @ kuim yang join ukhwah ni kenalkan diri anda di sini.. boleh tak? Kalau tak boleh boleh² kan lah..hehe

:-)

sutera_kasih85 sruh org knalkan diri tapi dia tak knalkan diri pun....
anyway, saya pelajar TSU.
kecik lagi...hehe



-----------------
"Cubalah untuk mencari supaya ianya boleh dimiliki,cubalah untuk mengenali supaya ianya dapat kita kenali,cubalah untuk berjasa supaya hidup dikenang sentiasa..


Bookmark and Share

  


  Member Information For salimnaProfil   Hantar PM kepada salimna   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-01-08 12:23


!!! QUOTE !!!

sutera_kasih85 sruh org knalkan diri tapi dia tak knalkan diri pun....


:sopan: alamak ana terkna pula...
ye ana knalkan diri...
Dr fakulti FPQS tahun 3setengah..hehe (sem5)no matrik nak? hehe :sopan:
kos quran multimedia
name nur syakirah binti omar


salam ukhwah semua...
:bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

FizahSaid
Warga Rasmi
Menyertai: 24.02.2006
Ahli No: 22962
Posting: 9
Dari: USIM,Nilai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-01-08 12:30


salam....
saya pun student usim juga....
3rd year syariah law-fsu...
saya da lm join portal ni,tercari2 juga budak usim..
akhir nya jumpa juga...
salam ukhwah;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For FizahSaidProfil   Hantar PM kepada FizahSaid   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 25-01-08 09:40


salam alaik~
menjunjung perintah k.syakirah.keh2. :P
ok,ana tamhidi perakaunan dan muamalat 07/08
salam ukhwah!

Bookmark and Share

  


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-02-08 13:46


Pada 25-01-08 09:40 , khazinatul_asrar47 posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik~
menjunjung perintah k.syakirah.keh2. :P
ok,ana tamhidi perakaunan dan muamalat 07/08
salam ukhwah!


bila pula akak kuatkuasakan perintah?? :sopan:
nak kena cubit ini hehe:sopan:
tak mengapa² tetap sayang syaz :welcome:

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 01-02-08 17:15


Pada 25-01-08 09:40 , khazinatul_asrar47 posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik~
menjunjung perintah k.syakirah.keh2. :P
ok,ana tamhidi perakaunan dan muamalat 07/08
salam ukhwah!


ana pun dr usim..course yang sama dengan khazinatul_asrar47 dan also her osmet..cuma tak sama umor saja..ana muda lagi :-D :-D :-P ..jangan marah


-----------------
Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle


Bookmark and Share

  


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-02-08 12:13


Pada 01-02-08 17:15 , fathiha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-01-08 09:40 , khazinatul_asrar47 posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik~
menjunjung perintah k.syakirah.keh2. :P
ok,ana tamhidi perakaunan dan muamalat 07/08
salam ukhwah!


ana pun dr usim..course yang sama dengan khazinatul_asrar47 dan also her osmet..cuma tak sama umor saja..ana muda lagi :-D :-D :-P ..jangan marah



oh ye.. yang mana satu ye akak nak kenal boleh.. :kelip:
iyakah? samalah umur kita... :sopan:
baru nak masuk 20+++ hehe
salam ukhwah.. fathiha


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 04-02-08 16:10


lor..ingat agaknya knai..kan kita ada jumpa masa ihya ramadhan dulu..siap sekali makan satu meja dengan akak lagi..ist..ist..sekali dengan kak laila..

p/s: ana belum cukup umor 20 lagi..hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

nahdatul_adawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5697
Posting: 79

Selangor  


posticon Posting pada: 11-02-08 13:17


mana lagi mmbr2 lain.jom ramai-ramai datang sini.. :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nahdatul_adawiyahProfil   Hantar PM kepada nahdatul_adawiyah   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 11-02-08 23:45


hehh..
banyak lah nanti~
ana masih mude remaja..huhu.
kak syakirah baru nak masuk 20 ye?keh3~
:P

Bookmark and Share

  


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

risya_liyana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21575
Posting: 52
Dari: utara

malaysia  


posticon Posting pada: 12-02-08 15:25


salam...saya ada sikit kmusykilan ini..nak tanya students USIM,kos quran sunah & pengurusan maklumat 2 gane?boleh tak terangkan?saya ada mintk kos 2 untuk futher study,macam nak tahu subjek apa yang belajar..ada tak belajar tentang database @ apa-apa subjek programming? saya ambil dip. pengajian islam dengan IT, lebih kurang sama @ macam mana... compius juga..

Bookmark and Share

  


  Member Information For risya_liyanaProfil   Hantar PM kepada risya_liyana   Quote dan BalasQuote

pemburupokok
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2007
Ahli No: 30607
Posting: 1512
Dari: Dikawasan yang ada pokok

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-02-08 15:45


AKU NAK REGISTER UNTUK ADIK IBNU_MUSA.....

MAZIAH (24 TAHUN, BELAJAR DI KUIM/USIM)
:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For pemburupokokProfil   Hantar PM kepada pemburupokok   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-02-08 10:00


Pada 12-02-08 15:25 , risya_liyana posting:

!!! QUOTE !!!

salam...saya ada sikit kmusykilan ini..nak tanya students USIM,kos sunah & pengurusan maklumat 2 gane?boleh tak terangkan?saya ada mintk kos 2 untuk futher study,macam nak tahu subjek apa yang belajar..ada tak belajar tentang database @ apa-apa subjek programming? saya ambil dip. pengajian islam dengan IT, lebih kurang sama @ macam mana... compius juga..


salam...
Student Usim yang ambil kos sunnah dan pengurusan maklumat.
akan belajar berkaitan sunnah. (sedikit berkaitan Alquran)dan pengurusan maklumat akan belajar urusan yang berkaitan dengan library.

!!! QUOTE !!!

ada tak belajar tentang database @ apa-apa subjek programming?


ye ada...sesuai lah dengan diploma yang risya_liyana ambil itu..
:-)


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-02-08 10:01


Pada 11-02-08 23:45 , khazinatul_asrar47 posting:

!!! QUOTE !!!

hehh..
banyak lah nanti~
ana masih mude remaja..huhu.
kak syakirah baru nak masuk 20 ye?keh3~
:P


:sopan: syaz gelak ye..
ye lah baru nak masuk 20+++ hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-02-08 10:57


salam 'alaik...ana TSU juga..salam ukhwah buat semua.. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 15-02-08 22:26


hehe.iyalah kak syakirah..keh3.

faithfuller,macam kenal saja? :P
salam ukhwah! ^_^

Bookmark and Share

  


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

risya_liyana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21575
Posting: 52
Dari: utara

malaysia  


posticon Posting pada: 18-02-08 13:52


syukran sutera_kasih85, doa lah moga-moga saya dapat kos 2 ya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For risya_liyanaProfil   Hantar PM kepada risya_liyana   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-02-08 14:06


Pada 18-02-08 13:52 , risya_liyana posting:

!!! QUOTE !!!

syukran sutera_kasih85, doa lah moga-moga saya dapat kos 2 ya...


InsyaAllah...
ambil kos quran and multimedia lagi elok :kelip:

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Athiah
Warga Rasmi
Menyertai: 31.12.2003
Ahli No: 6113
Posting: 1
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 18-02-08 16:22


Pada 12-02-08 15:25 , risya_liyana posting:

!!! QUOTE !!!

salam...saya ada sikit kmusykilan ini..nak tanya students USIM,kos quran sunah & pengurusan maklumat 2 gane?boleh tak terangkan?saya ada mintk kos 2 untuk futher study,macam nak tahu subjek apa yang belajar..ada tak belajar tentang database @ apa-apa subjek programming? saya ambil dip. pengajian islam dengan IT, lebih kurang sama @ macam mana... compius juga..




salam, ni mesti dip kat kusza ni kan. em, untuk sunnah dengan pengurusan mklumat 2 tak semua yang sama dengan dip I-tech 2. kat usim ni banyak belajar teori berbnding dengan prktikal. untuk kos sunnah dengan pengurusan mklumt yang km pgl (SPM) kat sini lebih kepada pengurusan library. sbjk2 IT xbyk sangat..

Bookmark and Share

  


  Member Information For AthiahProfil   Hantar PM kepada Athiah   Quote dan BalasQuote

sayyidah_nafisah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2004
Ahli No: 9433
Posting: 90

PulauPinang  


posticon Posting pada: 24-02-08 01:45


cita skt pasal kos quran sunah, fiqh fatwa dan dakwah
nak tau subjek dia

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayyidah_nafisahProfil   Hantar PM kepada sayyidah_nafisah   Quote dan BalasQuote

risya_liyana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21575
Posting: 52
Dari: utara

malaysia  


posticon Posting pada: 25-02-08 10:44


kos quran dan multimedia 2 belajar macam mana pula??

Bookmark and Share

  


  Member Information For risya_liyanaProfil   Hantar PM kepada risya_liyana   Quote dan BalasQuote

risya_liyana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21575
Posting: 52
Dari: utara

malaysia  


posticon Posting pada: 25-02-08 10:45


aah..betul lah 2 Athiah..pandainyer..anak sapa tu??hihi

Bookmark and Share

  


  Member Information For risya_liyanaProfil   Hantar PM kepada risya_liyana   Quote dan BalasQuote

nurfarhanazulkafli
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2006
Ahli No: 27242
Posting: 46
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 29-02-08 13:04


Pada 25-01-08 09:40 , khazinatul_asrar47 posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik~
menjunjung perintah k.syakirah.keh2. :P
ok,ana tamhidi perakaunan dan muamalat 07/08
salam ukhwah!


urm,saya pun bekas stdent tamhidi aCc muamalat 07/08..
urm... :berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurfarhanazulkafliProfil   Hantar PM kepada nurfarhanazulkafli   Quote dan BalasQuote

nurfarhanazulkafli
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2006
Ahli No: 27242
Posting: 46
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 29-02-08 13:08


Pada 29-02-08 13:04 , nurfarhanazulkafli posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-01-08 09:40 , khazinatul_asrar47 posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik~
menjunjung perintah k.syakirah.keh2. :P
ok,ana tamhidi perakaunan dan muamalat 07/08
salam ukhwah!


urm,saya pun bekas stdent tamhidi aCc muamalat 07/08..
urm... :berfikir:


eh2..siLap lah..bekas tmhd aCc muamalat 06/07 lah..
ampun ya...
:malu:

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurfarhanazulkafliProfil   Hantar PM kepada nurfarhanazulkafli   Quote dan BalasQuote

wardatul_shuhada
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27283
Posting: 43
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 29-02-08 13:13


urm,saya pun bekas stdent tamhidi aCc muamalat 07/08..
urm... :berfikir:

macam ku kenal saja sudari ini..by da way im USIM student too..


-----------------
diriku terasa terhibur tatkala aku mengejar cita2ku, jika bukan kerana cita2ku luas pasti dunia ini terasa sempit.


Bookmark and Share

  


  Member Information For wardatul_shuhadaProfil   Hantar PM kepada wardatul_shuhada   Quote dan BalasQuote

nurfarhanazulkafli
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2006
Ahli No: 27242
Posting: 46
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 29-02-08 13:39


Pada 29-02-08 13:13 , wardatul_shuhada posting:

!!! QUOTE !!!

urm,saya pun bekas stdent tamhidi aCc muamalat 07/08..
urm... :berfikir:

macam ku kenal saja sudari ini..by da way im USIM student too..



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurfarhanazulkafliProfil   Hantar PM kepada nurfarhanazulkafli   Quote dan BalasQuote

aqidz89
Warga Rasmi
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32775
Posting: 7
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 03-03-08 12:39


assalamualaikum...
saya ni baru budak tamhidi...
ala sama dengan sayyidah_nafisah tu....
TAMHIDI SYARIAH DAN UNDANG-UNDANG

Bookmark and Share

  


  Member Information For aqidz89Profil   Hantar PM kepada aqidz89   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-03-08 12:51


Pada 25-02-08 10:44 , risya_liyana posting:

!!! QUOTE !!!

kos quran dan multimedia 2 belajar macam mana pula??



half belajar yang berkaitan Alquran(tarannum,qiraat,hadis,tafsir dll) and half lagi belajar multimedia( flash,adobe photoshop,web programming,database dll)...
camtula ceritanya kos Quranic and multimedia studies...

:kelip:


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Kaisi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9907
Posting: 233
Dari: KB - The Islamic City

japan   avatar


posticon Posting pada: 09-04-08 11:58


salam...
sayaaa.....student UIAM sebenarnya..
tapiii......hehe...USIM laaaa...
dah lama join ukhwah ni...dah berkurun lama dah..
ana pun dah berUMUR...haha..
salam jihad..
FIQH WAL FATAWA...

Bookmark and Share

  


  Member Information For KaisiProfil   Hantar PM kepada Kaisi   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 09:41


salam,
saya tahun akhir eko dengan muamalat...
tak sabar nak habis...
k, selamat maju jaya...
jangan lupa final dan usim... he6

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-04-08 12:49


Ahlan² :welcome:


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 15-05-08 01:47


Pada 29-02-08 13:13 , wardatul_shuhada posting:

!!! QUOTE !!!

urm,saya pun bekas stdent tamhidi aCc muamalat 07/08..
urm... :berfikir:

macam ku kenal saja sudari ini..by da way im USIM student too..



em..siapa ye ni?? ana pun tamhidi acc muamalat 07/08..yang ana knai satu kos ni khazinatul_asrar47..em..siapakah gerangan tuan hamba yang tak dikenali ni?? :berfikir: :berfikir:


-----------------
Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle


Bookmark and Share

  


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

imtiyaz_lail86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2006
Ahli No: 25728
Posting: 229
Dari: JeRaNTuT~NiLai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-05-08 08:32


SALAM ALAIK...
KAIF HAL?
ANA STUDENT usim juga:-)...ana course fiqh&fatwa tahun 3...
sutera kasih 85...i know you:-0
amboi,kak fizah pun join ukhwah juga ek...
ana ngah prktikal ni:-)
hari ini semua staf tak ada..mereka meeting hari ini kat cameron...

Bookmark and Share

  


  Member Information For imtiyaz_lail86Profil   Hantar PM kepada imtiyaz_lail86   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-05-08 08:59


assalamualaikum...

erm ana bukan student usim tapi..
kakak ana ex-kuim(usim) dulu...
dulu di cheras panggil kuim..
ana selalu datang apartment akak masa kat kuim dulu..
akak ana dulu ambil couse dakwah..
salam buat semua..
wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

zaida8283
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.04.2008
Ahli No: 33336
Posting: 27
Dari: Kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-05-08 11:22


salam Ukhwah min ni.......

Saya ex-student usim........saya student ekonomi dan muamalat......ramai juga student usim join portal ini ya.........saya xth pun......bila saya buka psting ni......baru saya tahu.........

Bookmark and Share

  


  Member Information For zaida8283Profil   Hantar PM kepada zaida8283   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1287
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-05-08 13:27


salam alaik. topik student usim ke ni? tumpang lalu kejap

Bookmark and Share

  


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 17-05-08 16:31


Assalamualaikum, saya ex-KUIM konvo tahun 2006 Fakulti Pengajian Qur'an dan Sunnah.

sempena penjenamaan semula nama KUIM ke USIM, ada kenangan & sumbangan dari saya di sana :)


-----------------
Seni Khat Warisan Islam @ callidesign™
Flickr™


Bookmark and Share

  


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-12-08 15:35


Pada 17-05-08 16:31 , Riyadhfannil posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum, saya ex-KUIM konvo tahun 2006 Fakulti Pengajian Qur'an dan Sunnah.

sempena penjenamaan semula nama KUIM ke USIM, ada kenangan & sumbangan dari saya di sana :)



ye betul akhi Firdaus banyak menyumbangkan jasa kepada USIM and fakulti Pengajian Qur'an dan sunnah..(FPQS)..
jasamu dikenang.. :-D


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 11:11


Assalamualaikum

ada tak lagi warga UC ini dr USIM?
sila2 kenalkan diri ye :-D :kelip:

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 30-01-09 11:30


salam..sahabat..
Saya baru beberapa hari yang lalu jumpa dengan student USIM...saat pertandingan pencak silat di UKM...baru dua kali jumpa kawan-kawan dari USIM..
pertama saya jumpa dan kenal beberapa diantaranya saat MASUM tahun lepas d UM...kenal dengan pembawa jurus tunggal putri dan jurus tunggal putra...dan beberapa yang lainnya...yang kat sini ada yang ikut pertandingan tu tak..??

Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 16:05


Pada 11-04-08 09:41 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

salam,
saya tahun akhir eko dengan muamalat...
tak sabar nak habis...
k, selamat maju jaya...
jangan lupa final dan usim... he6



da mengajar da pun,,juga cikgu minah ni sekarang,,mabruk,,usim banyak melahirkan tenaga pengajar juga,,

waaa,,rindu dengan kawan-kawan fakulti alquran dan sunnah,,,kat ustaz zuhdi,,,

p/s;tak pernah belajar kat usim pun,,hehheh,,,kawan saja ramai kat sn



Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

minnie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16491
Posting: 122
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 18:16


assalamualaikum semua..
actually dah ex-usim..graduate 2007..
tapi tak apa kan join sekali..
dulu ambil pentadbiran muamalat,fakulti FEM..
sekarang pra-perkidmatan untuk jadi cikgu under KPLI..
sebelum ni kerja kat maxis kejap smntara tngu KPLI..jadi consultant saja kat situ..
okla..ni cari bahan untuk kerja kursus maktab..
belajar elok-elok adikku..jangan malu jumpa pensyarah especially for final year student..
insyaallah mereka akan tolong..
ok doakan dapat habiskan pengajian setahun kat sini ye..

Bookmark and Share

  


  Member Information For minnieProfil   Hantar PM kepada minnie   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-01-09 00:07


Pada 30-01-09 11:30 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

salam..sahabat..
Saya baru beberapa hari yang lalu jumpa dengan student USIM...saat pertandingan pencak silat di UKM...baru dua kali jumpa kawan-kawan dari USIM..
pertama saya jumpa dan kenal beberapa diantaranya saat MASUM tahun lepas d UM...kenal dengan pembawa jurus tunggal putri dan jurus tunggal putra...dan beberapa yang lainnya...yang kat sini ada yang ikut pertandingan tu tak..??


Kalau tak silap saya yang lelaki itu Johari kan? :berfikir:

!!! QUOTE !!!

waaa,,rindu dengan kawan-kawan fakulti alquran dan sunnah,,,kat ustaz zuhdi,,,


ustaz zuhdi? lecturer kat situ kan? ke ustaz zuhdi yang lain? :berfikir:

tahniah minnie semoga najah di dunia dan akhirat InsyaAllah. :welcome:

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 02-02-09 11:23


Pada 31-01-09 00:07 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-01-09 11:30 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

salam..sahabat..
Saya baru beberapa hari yang lalu jumpa dengan student USIM...saat pertandingan pencak silat di UKM...baru dua kali jumpa kawan-kawan dari USIM..
pertama saya jumpa dan kenal beberapa diantaranya saat MASUM tahun lepas d UM...kenal dengan pembawa jurus tunggal putri dan jurus tunggal putra...dan beberapa yang lainnya...yang kat sini ada yang ikut pertandingan tu tak..??


Kalau tak silap saya yang lelaki itu Johari kan? :berfikir:

!!! QUOTE !!!

waaa,,rindu dengan kawan-kawan fakulti alquran dan sunnah,,,kat ustaz zuhdi,,,


ustaz zuhdi? lecturer kat situ kan? ke ustaz zuhdi yang lain? :berfikir:

tahniah minnie semoga najah di dunia dan akhirat InsyaAllah. :welcome:
ya..hhm..awak ada kat pertandingan tu juga k..??or..hh,..??


-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 02-02-09 16:23


Salam....
Saya ex-student USIM, kos Syariah dan Undang-Undang.. ramai juga student usim kat sini ek.. emmm.. untuk adik-adik Syariah Law 08/09 especially group 3.. I miss u all very2 much!!!


-----------------
I'm a million different people from one day to the next..


Bookmark and Share

  


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

istiqom
Warga Rasmi
Menyertai: 29.02.2008
Ahli No: 32758
Posting: 16
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 21:26


salam...ana amat berminat untuk masuk usim...tapi ana keliru sebab ada orang cakap, kena masuk matrik dulu senang nak masuk universiti..tapi ada orang cakap kalau masuk universiti dulu, kedudukan kita lagi terjamin untuk sambung belajar lagi..jadi ana nak tanya pendapat antum, yang mana lagi baik, masuk matrik dulu atau masuk universiti terus..untuk pengetahuan, ana berasal dari sekolah agama dan berminat nak lanjutkan pelajaran ke usim atau uia sebab ana nak sangat jaga kualiti islam ana..maaf bertanya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For istiqomProfil   Hantar PM kepada istiqom   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 23:17


untuk istiqom

salam.. istiqom ini lepasan apa?spm or stam/stpm?
Kalau nak apply usim untuk lepasan spm ,kena masuk tahmidi (matrik usim),untuk lepasan stam/stpm terus ke 1st degree... :welcome:
ye matrik senang masuk jika pointer di matrik melepasi untuk masuk ke Universiti... :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

minnie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16491
Posting: 122
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-02-09 13:08


tahniah minnie semoga najah di dunia dan akhirat InsyaAllah. :welcome:

;-) terima kasih sutera_kasih85.Insyaallah,doakan saya supaya berjaya menamatkan kursus ini.


-----------------
bersama meninggikan martabat ISLAM


Bookmark and Share

  


  Member Information For minnieProfil   Hantar PM kepada minnie   Quote dan BalasQuote

irafrenz86
Warga Rasmi
Menyertai: 27.02.2009
Ahli No: 37337
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 20:38


salam..saya pelajar usim/kuim... tahun 3 sekarang.Fpqs...Qm

Bookmark and Share

  


  Member Information For irafrenz86Profil   Hantar PM kepada irafrenz86   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 21:59


irafrenz86
budak QM ke??
ahlan2...
siapa ye?
:sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-02-09 00:04


wah kak sutera_kasih85 kat sini upenye..
sayang kak LBku :P

Bookmark and Share

  


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-02-09 11:27


Pada 28-02-09 00:04 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

wah kak sutera_kasih85 kat sini upenye..
sayang kak LBku :P


amboi2 'dik' smile_roses.. :-P
ye.. join USIM mari :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-10-09 15:50


Assalamualaikum
mana pelajar2 USIM ini? :berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1287
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-11-18 18:43



  


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.175511 saat. Lajunya....