Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-05-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesiapa yang menolak kata-kata buruk terhadap kehormatan diri saudaranya, nescaya Allah menolak api neraka daripada mengenainya pada hari kiamat.
-- -- Hadis riwayat Ahmad dan Tirmizi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: lizaizara
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43026

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 5
Ahli: 0
Jumlah: 5




  Yang Masuk Ke Sini
jutawanmuslimah: 2 jam, 48 minit yang lalu
Daeng_Jati: 2 hari yang lalu
lizaizara: 4 hari yang lalu
lidah-penghunus: 8 hari yang lalu
muslimiman: 15 hari yang lalu
are_rule1981: 25 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 26 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: yang masih sudi online di Ukhwah.Com jom kumpul di sini..


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» yang masih sudi online di Ukhwah.Com jom kumpul di sini..

Please Mendaftar To Post


Oleh yang masih sudi online di Ukhwah.Com jom kumpul di sini..

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 425
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-04-13 08:42


Assalamualaikum

tujuan saya buka thread ini adalah untuk mengenalpasti sahabat-sahabat yang masih sudi online di sini. Dengan harapan kita boleh berbincang dan merancang apa-apa aktiviti yang boleh dikongsi bersama dan dalam masa yang sama boleh berbincang untuk membolehkan UdC ini lebih rancak.


-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

mutiara87
Warga Rasmi
Menyertai: 14.01.2010
Ahli No: 39063
Posting: 18
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-13 14:00


hari tu saya search portal ukhwah ni dekat google tapi tak jumpa. saya syak web ni dah jadi macam chipsmore. kejap ada kejap xada. Hari ni cari, ada pulak. haihh. Saya sangat jarang ke sini. Mungkin beberapa bulan sekali. Lagipun pelawat kat sini sangat la sikit. skarang bilangan orang yang online just 2 orang. Mungkin semua meriah di fb kot ^^"



Bookmark and Share

  


  Member Information For mutiara87Profil   Hantar PM kepada mutiara87   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 425
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-04-13 05:28


memang sangat kurang dan saya pun yakin sebab perkembangan fb menyebabkan portal sebegini tidak mendapat sambutan.

tapi jauh disudut hati portal ini masih boleh diselamatkan lagi sebab masih ada beberapa faktor penarik yang masih boleh digilap untuk mengembalikan kegemilangannya...

saya sendiri pun mula aktif kembali setelah bertahun2 menghilang.. pada mulanya memang sebulan sekali tapi kini dah makin kerap sikit... sambil2 untuk cari idea untuk membantu portal ini ada pengunjung kembali....


-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-04-13 06:35


salam,

dah lame x menjejak ke sini....

alhamdulillah...

jom memeriahkan ukhwah kembali :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 01-05-13 19:23


daye penarik yang ade di ukhwah.com hanyelah artikel.
itu pade pendapat sayelah.

tapi kebanyakan artikel yang ade sudah boleh diperolehi di blog dan facebook.

aduhai. perlu ade penulis yang kritis.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 425
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-05-13 13:01


Pada 01-05-13 19:23 , alifmimyanun posting:

!!! QUOTE !!!

daye penarik yang ade di ukhwah.com hanyelah artikel.
itu pade pendapat sayelah.

tapi kebanyakan artikel yang ade sudah boleh diperolehi di blog dan facebook.

aduhai. perlu ade penulis yang kritis.



yea betul tu, laman sebegini memang amat menitik beratkan soal ilmu dengan sumbangan artikel yang pelbagai.

masih menunggu pandangan dan lontaran idea 'orang-orang besar' ukhwah.com


-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_hijau
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2004
Ahli No: 10780
Posting: 89
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-05-13 02:34


Sedih jugak bile dh xmeriah mcm dlu, mula2 register dlu ms time blajar kt u, skrg dh tukar bnyk status dah...harap ukhwah akan meriah mcm dlu...org muda2 jgn tinggalkn ukhwah,hihi

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_hijauProfil   Hantar PM kepada sutera_hijau   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-05-13 17:08


SALAM..

insyaALLAH selalu dtng berkunjung..tapi ukhwah agak sunyi..sebaik promotion dan pengisian dlm ukhwah perlu di upto datekan..dan buat page dkt FB spy orng alert dgn ukhwah..


-----------------
^..STRIVE 4 MARDHATILLAH..^




Bookmark and Share

  


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

alamin313
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.03.2010
Ahli No: 39521
Posting: 55
Dari: ajil,terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-05-13 12:25


masih sudi singgah :-)

jadi silent reader...jenguk2 apa y patut

moga ukhwah kembali meriah..


-----------------
Travelog Satu Perjalanan (masih banyak yang perlu ku cari)


Bookmark and Share

  


  Member Information For alamin313Profil   Hantar PM kepada alamin313   Pergi ke alamin313's Website   Quote dan BalasQuote

IbnuKhaldun
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.01.2004
Ahli No: 6277
Posting: 41
Dari: damansara

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-05-13 03:53


biasalah...beginilah nasib mana-mana website pun...dulu pada tahun 2003..masa .website...ini di buka mungkin ianya fenomena...hari ini sebaliknya....sama macam satu ketika ada frienster dulu..tapi sekarang dimana frienster ?...hidup pun sama juga...saya yakin...dulu ..yang masuk ukhwah...adalah pelajar universiti macam saya...dan masih single...kesibukan pada urusan lain tidak wujud...tapi zaman dah berubah...sekarang ramai dah kahwin dan berkerjaya...jadi mana ada masa...nak tengok ukhwah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For IbnuKhaldunProfil   Hantar PM kepada IbnuKhaldun   Quote dan BalasQuote

Khairul_Izwan
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 28
Posting: 225
Dari: Perak / Penang / Kedah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-05-13 18:49


Salam,

Berkarat dah aku kat ukhwah nie hahaha lama2 sekali masuk.


Dulu ukhwah nie best sbb banyak org dan posting mcm2 jenis tajuk yg sangat2 best untuk dibincangkan :) Kalu ada lagi mcm dulu memang bleh naikkan balik.


*Forum laywat dari dulu sampai sekarang maju walaupun FB dah masuk market untuk social network


-----------------
www.australia-travel-books.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For Khairul_IzwanProfil   Hantar PM kepada Khairul_Izwan   Pergi ke Khairul_Izwan's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-05-13 13:15


salam semua...

wah..dah lama betul xonline kat ukhwah ni. :-D


-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

hayadih
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.07.2005
Ahli No: 17007
Posting: 35
Dari: sG PeTaNi, JiTrA, aLoR sEtAr

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-06-13 09:26


Salam ukhwah..

Dh lama sungguh tak menjengah ukhwah.com. rasanya makan b'tahun lamanya huhu.. mungkin sbb pengaruh facebook yg terlalu kuat.. sebenarnya walaupun sudah berkerjaya dan berkeluarga, ia bukannya penghalang..ana terpanggil kembali utk menjengah ukhwah kerana ingin mencari pengisian rohani.. membaca artikel ilmiah yg dpt mengingatkan ana pada yg esa ♥♡♥


-----------------
♥♡ terima kasih ALLAH di atas segala kurniaanMU ♡♥


Bookmark and Share

  


  Member Information For hayadihProfil   Hantar PM kepada hayadih   Pergi ke hayadih's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 15-06-13 08:39


errm..even UC ni da tak meriah pon saya tetap jenguk coz saya jadikan artikel2 yg ada sini untuk d muatkan dalam buletin n majalah skola.


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

daLL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15609
Posting: 148
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-06-13 12:41


ASSALAMUALAIKUM...Saya pun dah lama join portal ni..tapi tenggelam timbul..jarang2 online..tak rajin post artikel pn tapi suka baca info-info di sini..sentiasa mencari portal ruang bicara macam ni..ada jgk tapi last2 mesti jenguk jgk ukhwah ni...peace..:)


-----------------
>


Bookmark and Share

  


  Member Information For daLLProfil   Hantar PM kepada daLL   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-07-13 07:51


Assalamualaikum. Walaupun jarang, tetap rindu utk menjenguk portal ukhwah ni.


-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar


Bookmark and Share

  


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

usop79
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.07.2004
Ahli No: 9983
Posting: 171
Dari: Kedah - Teluk Intan - Muar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-07-13 03:56


assalamualaikum... walaupun jarang-jarang online dan singgah sini... ukhwah tetap dikunjungi bila ada masa yang teluang... apa-apa pun semoga ukhwah akan meriah kembali seperti dulu...


-----------------
http://senikatalagu.blogspot.com/
http://selokamelayu.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For usop79Profil   Hantar PM kepada usop79   Pergi ke usop79's Website   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-07-13 16:55


baisa la jadi macam itu, yang lama ditinggglkan, yang baru pasti akan dijulang... jadi boleh bertemu dan bersua kemabali, ahli2 blh bg pendapat..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

Deuter
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27871
Posting: 39
Dari: Dipuncak pergunungan Malaysia

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 18-02-15 00:16


perbanyakkan aktiviti diluar, baik dr segi aktiviti riadah mahupun aktiviti amal.. itu adalah antara aktiviti ukhwah.com dr dulu lagi.. anjurkan JK lagi..


-----------------
its me


Bookmark and Share

  


  Member Information For DeuterProfil   Hantar PM kepada Deuter   Pergi ke Deuter's Website   Quote dan BalasQuote

al_hafizahgirl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3856
Posting: 34
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-11-15 06:13


assalamualaikum...lama benar tak jenguk ukhwah...kadang-kadang saja sempat jenguk tengok artikel yang baru dan lama. saya tak punya wifi di rumah masa awal-awal jadi ahli, jadi tak dapat nak aktif selalu. rutinnya balik sekolah saja terus cyber cafe untuk jenguk..tapi sekarang dah ada handphone pun masih sibuk menguruskan anak-anak dan kerja.
harap ukhwah kembali 'berukhwah'!
rindu kak hanan, kak alin, kak safa dan lain-lain yang pernah berukhwah dengan anak-anak yatim dulu! serius, rindu sangat! 😭😭😭

Bookmark and Share

  


  Member Information For al_hafizahgirlProfil   Hantar PM kepada al_hafizahgirl   Pergi ke al_hafizahgirl's Website   Quote dan BalasQuote

muslimiman
Warga Rasmi
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5352
Posting: 8
Dari: damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-01-17 10:01


14 tahun yang lepas..berbeza sangat sangat...sekarang masa lebih sibuk...banyak komitmen yang perlu dibuat...apa pun shabas lah pda sahabat sahabat yang sempat berposting kat sini walaupun sibuk...

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimimanProfil   Hantar PM kepada muslimiman   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.186843 saat. Lajunya....