Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-07-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Jika anda berada dalam jamuan di rumah orang hendaklah menjaga perangai dan menjaga mata; dalam solat menjaga hati; dan dalam pergaulan menjaga lidah."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mohamad_asman
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43030

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 12
Ahli: 0
Jumlah: 12




  Yang Masuk Ke Sini
Nuri2017: 17 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 20 hari yang lalu
darul_numan81: 23 hari yang lalu
Zaleehani: 25 hari yang lalu
nice_pesan: 35 hari yang lalu
aliya_hudi97: 46 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Ukhwah.com tetap maintain macam dulu


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Ukhwah.com tetap maintain macam dulu

Please Mendaftar To Post


Oleh Ukhwah.com tetap maintain macam dulu

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-08-12 11:57


assalamualaikum..
dah beberapa tak mengunjungi ukhwah.com
tapi ukhwah.com tetap maintain macam dulu :)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-08-12 23:17


ukhwah.com maintain ek? errm...tak berapa sangat lah agaknya. harusnya orang-orang lama macam skater kena kembali ke sini memeriahkan keadaan. orang-orang baru pula macam tak ada semanagat nak imarahkannya..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 09-08-12 00:49


Salam ramadhan...saja test password..rupanya hidup lagi saya di ukhwah.com ini..hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

alamin313
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.03.2010
Ahli No: 39521
Posting: 55
Dari: ajil,terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-08-12 10:54


ye lah.. sekarang ukhwah.com tak semeriah masa mula-mula join dulu.. mungkin semua org sibuk agaknya.. tapi ahli tetap bertambah kan.. =)


-----------------
Travelog Satu Perjalanan (masih banyak yang perlu ku cari)


Bookmark and Share

  


  Member Information For alamin313Profil   Hantar PM kepada alamin313   Pergi ke alamin313's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3079
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 11-08-12 23:27


salam ukhwah..dah lama jugak tak melawat kat sini...semoga ukhwah terus mantain...



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-08-12 15:25


beberapa kali juga server ukhwah.com ni down, tapi portal ni tetap maintain, apalagi dengan kemunculan laman sosial seperti facebook. apapun teruskan ber ukhwah. Walau pun jarang, sekali-sekala tu jenguk lah portal kesayangan kita ni


-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar


Bookmark and Share

  


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-08-12 12:44


maintain bernyawa lah agaknya .. heheh
tapi syemarly memang maintain online kat ukhwah.com .. :)


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

sejadah_usang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2006
Ahli No: 26842
Posting: 97

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-08-12 18:03


Pada 08-08-12 11:57 , skater posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
dah beberapa tak mengunjungi ukhwah.com
tapi ukhwah.com tetap maintain macam dulu :)




Maintain tapi tak semeriah dulu. Masa awal awal saya terjebak dengan ukhwah, masa tu meriah sangat. Ini asyik seorang dua orang saja sekali online. Kenapa ya? Mana hilang semua orang?



Bookmark and Share

  


  Member Information For sejadah_usangProfil   Hantar PM kepada sejadah_usang   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-08-12 17:03


Assalamualaikum :-? Mungkin kerana disebabkan kemunculan aplikasi-aplikasi baru seperti facebook, twitter, Yahoo Messanger telah menyebabkan Ukhwah kita ini sedikit sunyi...dulu memang meriah tetapi sekarang agak menyedihkan jugalah...tetapi nak buat macam mana...


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 04-10-12 21:50


ukhwah mula sepi sejak adanya facebook. kegemilangan ukhwah pun semakin pudar, maybe kebanyakan ahli dah bkeluarga, masa untuk ukhwah semakin kurang. semoga ukhwah kembali gemilang seperti dulu penuh dengan informasi2 dan program yang ilmiah seperti zaman kegemilangannya dulu....

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

usop79
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.07.2004
Ahli No: 9983
Posting: 171
Dari: Kedah - Teluk Intan - Muar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-12 03:55


yup insyaAllah ukhwah.com tetap maintain macam dulu...
walaupun kadang-kadang server down...
cuma pengunjung saja tak berapa nak maintain, ye tak...
macam ana lah... hehehe... dulu rajin singgah sini...
sekarang dah jarang-jarang nak singgah sini...
itulah kehidupan... pasir dipantai lagikan berubah...
inikan manusia...


-----------------
http://senikatalagu.blogspot.com/
http://selokamelayu.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For usop79Profil   Hantar PM kepada usop79   Pergi ke usop79's Website   Quote dan BalasQuote

TrueHeart86
Warga Rasmi
Menyertai: 07.10.2012
Ahli No: 42546
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-10-12 06:56


Assalamualaikum teman-teman ukhwah.com
saya baru juga join balik ukhwah.com...
cuma kali ini macam senyap saja ukhwah.com ni rather then before...
i hope that ukhwah.com boleh meriah balik macam dulu dan kekalkn kemeriahan ukhwah.com ini selamanya... :)


-----------------
From me wit LOVE
TrueHeart


Bookmark and Share

  


  Member Information For TrueHeart86Profil   Hantar PM kepada TrueHeart86   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-10-12 07:37


Assalamualaikum

Alhamdulillah..masih boleh log in..lama tak jenguk ukhwah.com..
terubat dapat masuk ukhwah...
:-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-10-12 23:07


Assalamualaikum

Salam Ukhwah Fillah buat sahabat di ukhwah.com. beberapa detik yang lalu tiba-tiba terkenangkan ukhwah.com, try search, ada lagi rupanya, try login, alhamdulillah masih boleh login, sukanya rasa, yerlah hampir 5 tahun tak melayari ukhwah.com dan hampir tempoh yang sama juga tak bertemu dengan rakan-rakan di ukhwah.com, rindu dengan event2 dulu-dulu, moga kemunculan kali ni akan membina kembali ukhwah yang sedia terjalin selama ni.


-----------------
regards:
zulmi
"SAYA DOAKAN KITA SEMUA, BAHAGIA, KAYA, BERJAYA DAN DIRAHMATI SENTIASA"


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-10-12 15:11


rindunya dengan sahabat-sahabat ukhwah khususnya pada ahli majlis tertinggi yang lain...teringat saat2 suka dan duka yang pernah diharungi....

moga ada ruang untuk kita ketemu semula merapatkn kembali ukhwah yang telah trbina ini... ;-) :bunga: :bunga:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-11-12 09:43


Pada 09-08-12 10:54 , alamin313 posting:

!!! QUOTE !!!

ye lah.. sekarang ukhwah.com tak semeriah masa mula-mula join dulu.. mungkin semua org sibuk agaknya.. tapi ahli tetap bertambah kan.. =)



Assalamualaikum

betul... lama jugak ana tak masuk sini.... ada jugak datang jenguk2 sekali skala...xslalu... tapi dah xmeriah macam ni... so tengok-tengok begitu saja kalau ada apa-apa yang boleh diambil... :)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 15-03-13 02:33


facebook punya penangan... banyak portal forum yang slow..dan ada yang tutup


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

lidya_haryati
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1892
Posting: 255
Dari: temerloh

malaysia  


posticon Posting pada: 14-04-13 12:56


bertahun sudah tak menjenguk ukhwah...
alhamdulillah hari ni ada kesempatan sedikit utk menjenguk ukhwah...
salam rindu... buat sahabat lama yang masih mengenali diri ini...

Bookmark and Share

  


  Member Information For lidya_haryatiProfil   Hantar PM kepada lidya_haryati   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 425
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-04-13 08:35


admin... tak ada idea ke cam ne nak meriahkan portal nie semula... rasanya masih ada cara untuk kembangkan balik portal ini...
kena pakat-pakat fikir dan bincang....


-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

lidya_haryati
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1892
Posting: 255
Dari: temerloh

malaysia  


posticon Posting pada: 20-04-13 08:10


portal ni jadi tak meriah mungkin sebab masing2 dah banyak komitmen lain. mungkin kena banyakkan promosi kepada mahasiswa dan pelajar2, sbb golongan pelajar ni tak banyak komitman lagi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For lidya_haryatiProfil   Hantar PM kepada lidya_haryati   Quote dan BalasQuote

RaihanFan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 387
Posting: 121
Dari: Bandung

indonesia  


posticon Posting pada: 05-08-13 17:05


betul betul

salam kenal


-----------------
Nasyid.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For RaihanFanProfil   Hantar PM kepada RaihanFan   Pergi ke RaihanFan's Website   Quote dan BalasQuote

Penadol_z
Warga Rasmi
Menyertai: 09.12.2014
Ahli No: 42946
Posting: 5
Dari: Petaling Jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-15 19:01


Assalamualaikum
Komuniti ukhwah dah tak semeriah dulu...kalau dulu dengar ikim FM..sure ada Jean ahli yang buat ucapan untuk member ukhwah...sekarang sepi saja

Bookmark and Share

  


  Member Information For Penadol_zProfil   Hantar PM kepada Penadol_z   Quote dan BalasQuote

Penadol_z
Warga Rasmi
Menyertai: 09.12.2014
Ahli No: 42946
Posting: 5
Dari: Petaling Jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-15 19:02


Assalamualaikum
Komuniti ukhwah dah tak semeriah dulu...kalau dulu dengar ikim FM..sure ada Jean ahli yang buat ucapan untuk member ukhwah...sekarang sepi saja

Bookmark and Share

  


  Member Information For Penadol_zProfil   Hantar PM kepada Penadol_z   Quote dan BalasQuote

Deuter
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27871
Posting: 39
Dari: Dipuncak pergunungan Malaysia

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 18-02-15 00:12


Pada 05-02-15 19:02 , Penadol_z posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
Komuniti ukhwah dah tak semeriah dulu...kalau dulu dengar ikim FM..sure ada Jean ahli yang buat ucapan untuk member ukhwah...sekarang sepi saja


setuju.. dulu-dulu selalu dengar disebut2 ukhwah.com
sekarang ni bila pergi kl sentral teringat zaman dulu, dok ramai-ramai kumpoi kat food court.. hehehehe


-----------------
its me


Bookmark and Share

  


  Member Information For DeuterProfil   Hantar PM kepada Deuter   Pergi ke Deuter's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 798
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-03-15 08:28


ya, masih maintain

Bookmark and Share

  


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.128878 saat. Lajunya....