Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-08-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Naikkan layar anda sekaki, anda akan mendapat angin sepuluh kaki
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: carterturner
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43032

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 10
Ahli: 0
Jumlah: 10




  Yang Masuk Ke Sini
carterturner: 2 hari yang lalu
sadiqah: 18 hari yang lalu
ikhwan5217: 20 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Tukar kerja


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Tukar kerja

Please Mendaftar To Post


Oleh Tukar kerja

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-07-12 15:31


Dulu kerja tak ok tapi kawan-kawan ok. Sekarang ni kerja ok tapi kawan-kawan tak ok. Susahnya nak dapat yang sebati..

Bookmark and Share

  


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

azilla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8536
Posting: 112
Dari: selangor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-07-12 16:39


emm..itulah...sabar banyak-banyak...mungkin ambil masa baru ok agaknya


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For azillaProfil   Hantar PM kepada azilla   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 23-07-12 15:59


first job 1/1/99 lepas itu resign 9/11/2010 - 11 tahun
new job 10/11/2010 shingga sekarang..
suasana kerja sama saja.... semua ok..


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-08-12 21:10


sebenarnya kat mana-mana tempat kerja pun sama saja. mesti akan ada situasi macam tu..dalam hidup ni, nak cari kesempurnaan memang tak akan jumpa..melainkan kita yang kena belajar sesuaikan diri..

saya jugak sedang mengalami situasi yang sama..tapi nak buat macam mana..zaman sekarang nak dapat kerja susah sangat..persaingan sengit..buat masa ni terpaksalah bersabar..

kita perlu bersyukur sebab sekurang-kurangnya kita masih ada pekerjaan..kalau nak dibandingkan dengan orang lain yang menganggur..

banyakkan bersabar ye, dalam pada tu cuba apply kerja lain..mana tau ada rezeki yang lebih baik.. ;-)


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

  


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

alamin313
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.03.2010
Ahli No: 39521
Posting: 55
Dari: ajil,terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-08-12 00:58


Tak semua benda yang kita nak dapat mengikut kemahuan.. terkadang Allah kasi sesuatu yang bertentangan dengan pilihan hati.. dengan tujuan untuk kita belajar dengan apa yang kita dapat... belajar untuk sabar.. belajar untuk redha.. belajar untuk bersyukur...

sama-sama memperingati diri... =)


-----------------
Travelog Satu Perjalanan (masih banyak yang perlu ku cari)


Bookmark and Share

  


  Member Information For alamin313Profil   Hantar PM kepada alamin313   Pergi ke alamin313's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 05-08-12 10:27


kena pepandai hadapi stress. stress pun datang dr pelbagai cara, suasana, tugas, rakan, ketua, org bawah, pelanggan dll. saya sebagai guru lagi lah banyak stress datang sebagai tambahan, dengan murid, parent, pgawai atasan yang banyak peringkatnya, program luar, tugas sampingan dll. so d mana-mana pun sama ada. wallahu a'lam.


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-10-12 05:02


Ya Allah.... Baru kerja 3 bulan dah rasa macam setahun saja. Tensen3 !!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 04-10-12 21:42


biasalah mana-mana kerja macam tu... kadang situasi kerja ok, kawan-kawan tak ok dan sebaliknya...yang penting pandai sesuai kan keadaan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

usop79
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.07.2004
Ahli No: 9983
Posting: 171
Dari: Kedah - Teluk Intan - Muar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-12 04:01


bekerjalah kerana Allah...
berkawanlah kerana Allah...
insyaAllah akan dipermudahkan nanti...
setiap pekara ada hikmahnya...
tiada pekara yang mudah untuk berjaya dalam kerjaya mahupun kehidupan...


-----------------
http://senikatalagu.blogspot.com/
http://selokamelayu.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For usop79Profil   Hantar PM kepada usop79   Pergi ke usop79's Website   Quote dan BalasQuote

kita_insan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.04.2007
Ahli No: 29595
Posting: 21
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-11-12 23:50


ada juga hikmahnya bila tukar kerja ni..


-----------------
Salam perkenalan untuk semua. Kita insan meneruskan perjuangan, menegakkan kebenaran dibumi Allah untuk semua yang bergelar insan.


Bookmark and Share

  


  Member Information For kita_insanProfil   Hantar PM kepada kita_insan   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-03-13 15:04


Tersenyum sendiri....first year kerja di mulut ni asyik sebut nak tukar profesion .. lg stress jdnya ..tp bila hati menerima takdir Allah dgn hati yg redha ..yakin dgn pilihan Allah ..rasa bersyukur saat ini bergelar seorang pendidik :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 15-03-13 02:28


rilek jelah... kerja je... nak ikut kepala org..sampai bial tak setel masalh


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

sufeyna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.02.2007
Ahli No: 28575
Posting: 109
Dari: perlis

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 01-04-13 02:28


cari la kerja yang boleh buat kita rasa hepi..ataupun kita perlu cari sendiri keseronokan time bekerja tu..baru la ada ikhlas.. :)


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufeynaProfil   Hantar PM kepada sufeyna   Pergi ke sufeyna's Website   Quote dan BalasQuote

daLL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15609
Posting: 148
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-07-13 15:01


tak pe..mana-mana kerja pun ada stress nya sendiri...semuanya ambil masa untuk sesuaikan diri...ada yang kerja ok, kawan-kawan pulak tak ok..ada kerja tak ok..kawan-kawan ok pulak..semua atas diri kita sendiri...dulu pun pernah rasa mcm tu...da jmpa kerja yang sesuai pun ada juga masalahnya..jadikan setiap masalah sebagai proses untuk kita belajar..cuba untuk cari keseronokkan semasa bekerja..mmm..takkan nak tukar byk kerja pulak kan..apa pun LA TAHZAN...INNALLAHA MA'ANA...:)


-----------------
>


Bookmark and Share

  


  Member Information For daLLProfil   Hantar PM kepada daLL   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.117505 saat. Lajunya....