Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Naikkan layar anda sekaki, anda akan mendapat angin sepuluh kaki
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 14 hari yang lalu
wyd1014: 23 hari yang lalu
haykal77: 31 hari yang lalu
Kakngah: 31 hari yang lalu
lidah-penghunus: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Mula pakai cermin mata


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Mula pakai cermin mata

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 4 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh Mula pakai cermin mata

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 02:00


Pada 10-12-07 17:51 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-12-07 17:46 , muslimah_aLfA posting:

!!! QUOTE !!!

]
rasa susah juga bila rabun ni..:-(
nak tengok tv ke nak tengok skrin laptop,pc ke mesti kena pakai spec..
nsib baik rabun jauh...


.. kira aku tak payah pakai kut.. sebab nak tengok tv ke apa ke ok lagi walaupun jauh memang aku kabur:berfikir:..



mana boleh tak pakai...nanti makin banyak power spec tu.. :-P
kang rabun jauh tiba-tiba jadi rabun dkat.. :lol:


----------------------------------------------
~Alangkah indah hidup ini..bila ISLAM bersinar kembali..cahaya iman menyuluh tiap sanubari..kebenaran mewarnai bumi~

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-01-08 11:39


waktu form one... nak buat macam mana...nikmat Allah dah tarik.. tapi taklah tbl sangat

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

niesa217
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.01.2008
Ahli No: 32266
Posting: 56
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 16:20


saya start pakai tahun 2005..

saya rabun jauh tapi tak kuat sangat power nya tapi banyak silau....

jadi pakai waktu keluar rumah dan malam sebab rimas nak pandang depan kalau tak pakai...

masa mula-mula pakai malu lah..sebab ase muka berubah...tapi sekarang dah biasa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For niesa217Profil   Hantar PM kepada niesa217   Quote dan BalasQuote

aisyahfarhah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.05.2007
Ahli No: 29995
Posting: 62

malaysia  


posticon Posting pada: 17-01-08 18:11


emm.....pakai sejak awal tahun 2003...
masa tu tak tahn sangat, silau...dan then pening kepala yang teramat sangat..
Kalau tak pakai lagi lah sakit kepala..
kerja apa-apa pun tak boleh nak buat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyahfarhahProfil   Hantar PM kepada aisyahfarhah   Quote dan BalasQuote

kafnun
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.10.2007
Ahli No: 31310
Posting: 23
Dari: Station 18

Perak  


posticon Posting pada: 17-01-08 18:23


salam ukhwah...

saya mula pakai semasa tingkatan 3.. dalam tahun 1996..
mula-mula memang tak biasa pakai.. apakai kadang-kadang saja...
masuk saja 2 tahun pakai.. tak boleh tanggal dah.. kena terus pakai..
Kalau tidak rabun...hehehe..

Punca rabun.. munkin terkena flash kamera waktu umur 12 tahun..
terkene pada jarak dekap pulak tu..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For kafnunProfil   Hantar PM kepada kafnun   Pergi ke kafnun's Website   Quote dan BalasQuote

zainul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2007
Ahli No: 30568
Posting: 76
Dari: sepang

malaysia  


posticon Posting pada: 17-01-08 21:11


saya pula pakai sejak form 4... sekarang dah masuk tahun ke 3 dah

Bookmark and Share

    


  Member Information For zainulProfil   Hantar PM kepada zainul   Quote dan BalasQuote

zainul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2007
Ahli No: 30568
Posting: 76
Dari: sepang

malaysia  


posticon Posting pada: 17-01-08 21:11


saya pula pakai sejak form 4... sekarang dah masuk tahun ke 3 dah

Bookmark and Share

    


  Member Information For zainulProfil   Hantar PM kepada zainul   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 21:46


Pada 10-12-07 17:50 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!


susah sikit nak bersukan bila pakai spek...
tapi ada lah hikmahnya pakai spek ni...



mungkin boleh pakai contact lense masa main :-)

orang yang pakai spec ni kan, bila dia tanggal spec

:cry: mata dia menakutkan..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 17-01-08 21:49


bila nak pakai spec ni.. masa duduk dalam kelas tak boleh tengok apa yang trtulis kat whiteboard..asyik menjeling kat kertas kawan juga :-( :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ukhtnajihah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.12.2007
Ahli No: 32123
Posting: 25

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 23:02


erm..mula pakai main-main (ada ke?? :sopan: )..masa form 2
masuk saja form 5,power naik mendadak.
optometris pun nasihatkan jangn pakai-buang spek tu..
tu yang jadi penyebab power senang naik
jadi,kena pakai selalu..
mula dari tu,saya terus pakai spek secara serius sampai sekarang ni.. 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukhtnajihahProfil   Hantar PM kepada ukhtnajihah   Quote dan BalasQuote

quratulbalqis
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30090
Posting: 47
Dari: sErEmbAN

malaysia  


posticon Posting pada: 17-01-08 23:28


start pakai masa form4..itu pun punya susah nak pakai walaupun abi dah banyak kali tegur..(ego punya pasal)..tapi ana terpaksa mengalah sebab rabun dah menjadi-jadi..so,pakai saja lah walaupun hati terasa berat..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For quratulbalqisProfil   Hantar PM kepada quratulbalqis   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-01-08 00:32


Pada 17-01-08 21:46 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!


orang yang pakai spec ni kan, bila dia tanggal spec

:cry: mata dia menakutkan..



erk, ye ke cik kinah...??
kenapa ek jadi seperti itu...???
kira di hari itu cik kinah takut lah ek dengan ismi... sebab tak pakai spec... kuangkuangkuang...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 18-01-08 00:41


kisah nya bermula ketika berada di tahun 3..
ketika menghadiri linux short course..
instructor itu berkata..
kamu jegil2 mata kamu..
lamer2 buta nanti..haiyya..
maka bermula lah episod spek mata dalam hidup ini..
tammat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-01-08 00:44


kalau tanggal spec, mata dia nampak tajam..
menakutkan :cry:
erk saya tak perhati cik ismi tak pakai spec dulu.. :-D

mata saya tak menakutkan lagi sebab dah lama pakai lense :-P
dulu kakak saya cakap mata saya nampak lain tak pakai spec..
bila tengok orang lain punya :cry:
pandangan yang tajam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-01-08 00:50


salam.
sya baru saja tiga bulan pakai spec mata,
rabun tak banyak, cuma silau saja tinggi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

him_92
Warga Rasmi
Menyertai: 27.10.2007
Ahli No: 31525
Posting: 11
Dari: johor

malaysia  


posticon Posting pada: 22-01-08 19:37


assalammualaikum.....
saya sepatutnya kena pakai spec masa f1 tapi nak lgk hensemnyer pasal,saya tak pakai...
huhuhu...
tapi masa f2 terpaksa pakai sebab kena kutuk dengan cikgu sebab buat-buat nampak tulisan kat papan hitam walaupun tak nampak....
sekarang specs dengan saya macam tak boleh dipisahkan dah...
sedih tuu..... :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For him_92Profil   Hantar PM kepada him_92   Quote dan BalasQuote

my_masjid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.06.2003
Ahli No: 1419
Posting: 87
Dari: Ganu Da Roll Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-01-08 22:25


mula 'tagteam' dengan spec 2-3 tahun dulu.tapi tak selalu pakai.tak nak ajar mataku ini menjadi 'manja'.... :-D
tapi sejak insiden mmber (spec 1/2 inci tebal) naik motor dan 'memanjat' pagar jiran (gara-gara tak pakai spec),kena lah berbaik-baik semula dengan spec ni.... :berfikir:


-----------------
Hati yang dekat pada masjid akan dekat dengan ilmu,hati yang dekat pada ilmu akan dekat dengan amal kebajikan,hati yang dekat dengan amal kebajikan akan dekat dengan Syurga.Dan Syurga itu pastinya dekat dengan Allah s.w.t


Bookmark and Share

    


  Member Information For my_masjidProfil   Hantar PM kepada my_masjid   Quote dan BalasQuote

hamnah_02
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.05.2007
Ahli No: 29821
Posting: 69
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-01-08 22:30


salam..
hehe..:D
ana pakai masa darjah 4 lagi..
semakin usia meningkat..
semakin bertambah power..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hamnah_02Profil   Hantar PM kepada hamnah_02   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-01-08 22:47


mula 17 agaknya..tapi sekarang dah tak pakai..
terjaga sikit pandangan, heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Mula pakai cermin mata

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 4 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.121736 saat. Lajunya....