Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 07-07-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
ilmu tanpa amal itu gila, amal tanpa ilmu itu sia-sia. usah bimbang jika diri sudah tidak dihargai, tapi perlu bimbang jika diri sudah tidak lagi berharga.
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 8
Ahli: 0
Jumlah: 8




  Dari Galeri
Assalammualaikum wbt.. salam ukhwah buat semua muslimah.. Moga ukhwah yang terjalin berkekalan dan dirdhai ALLAH

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 1 jam, 12 minit yang lalu


Keluargaku
Topik: bilangan ahli keluarga..


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, ummimq
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Keluargaku
    »» bilangan ahli keluarga..

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh bilangan ahli keluarga..

wida_smiley
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 38
Posting: 69
Dari: Kelana jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-06-03 18:51


assalamu'alaikum sahabat muslimah sumer..

nak tanya nie..keluarga2 sahabat muslimah sumer ni tergolong dalam keluarga besar ke kecik..
macam saya ni..kira keluarga kecik..sebab ada 4 org ahli jek..ayah..ibu dgn kakak..

nak tanya yg tergolong dlm keluarga besar tu..mesti ada adik beradik ramai kan..best tak ada adik beradik ramai?


-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For wida_smileyProfil   Hantar PM kepada wida_smiley   Quote dan BalasQuote

ida01
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 11
Posting: 330
Dari: SeGaMaT^jOhOr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-06-03 10:49


kak wida.hehe.4 jerk.ida kirernyer 7 la.mak ngan ayah,kakak,abg 2 org,ida and adik.hehe.tuh jerk

-----------------
Bicara Syahadah Menusuk Kalbu
Hati Nan Damai Terasa Rindu.
Ukhuwah Mahabbah Terjalin Selalu
Moga Kekal Bersama Menuju






Bookmark and Share




  Member Information For ida01Profil   Hantar PM kepada ida01   Quote dan BalasQuote

-sakura-
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 1213
Posting: 43
Dari: sg.buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-06-03 11:02


kalau ida01 ada 7, saya lebih 2 org...9.. mak ngan ayah... saya.. 5 org adik laki dan seorg adik perempuan....
ramai hero...

-----------------

~wAnItA hIaSaN dUnIa, SeInDaH hIaSaN aDaLaH wAnItA sOlEhAh~

::jaga diri hiasi peribadi::


Bookmark and Share




  Member Information For -sakura-Profil   Hantar PM kepada -sakura-   Send ICQ Meesage To -sakura-   -sakura-'s MSNM Number Is iena_sampj@hotmail.com   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-06-03 11:15


kecik aje family wida ya...
family akak 12 org kalo campur dgn parents... adik beradik, 4 lelaki dan 6 pompuan... akak ada 2 org abg, seorg kakak, 2 org adik laki dan 4 org adik pompuan... best sgt family besar... cuma kalau kumpul ramai2 sampai tak muat rumah... kenalah tumpang tido umah nenek kat sebelah... nasib baik umah nenek luas... seronok sgt kalo dpt kump ramai2, terutamaya time raya dan bila ada kenduri... campur dgn 1 lagi keluarga sepupu kat sebelah umah tu (15 org)... kami biasanya kumpul kat umah nenek... meriah sgt2...



Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

alluring_lady
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 807
Posting: 75

singapore   avatar


posticon Posting pada: 18-06-03 11:23


salam alaik...
ana ada 6 aje... ayah, ibu, adik perempuan 2 dan adik lelaki + ana...
bestnye kak Engku_Salina, ada ramai ahli keluarga...


Bookmark and Share




  Member Information For alluring_ladyProfil   Hantar PM kepada alluring_lady   Quote dan BalasQuote

sweet_darling
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 1332
Posting: 189
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-06-03 12:07


a'kum,
sweet_darling pulak 7 org termasuk parents.sweet_darling anak sulung.ada sorang adik lelaki dan 3 adik perempuan.tp sweet_darling jarang kat rumah.dr form 1 lg biaser jauh dr family.


Bookmark and Share




  Member Information For sweet_darlingProfil   Hantar PM kepada sweet_darling   Pergi ke sweet_darling's Website   Send ICQ Meesage To sweet_darling   Quote dan BalasQuote

mardhiah12
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 568
Posting: 197

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-06-03 13:02


assalamu`alaikum

akak 6 jer, semua adik beradik perempuan..mak ayah, 3 adik perempuan.. menantu mak ayah, dah 2 org. so, mungkin consider 8 kut

tapi family sebelah ayah, campur nenek, adik beradik ayah, sepupu, anak sepupu dlm erm..55 orang (ada lagi 3 dlm perut mak masing, masing, so ujung tahun nih most probably 58 )

riuh rendah balik kampung, mcm pegi pasar

akak pun duk sekolah asrama dari form one.. bulan 5 tahun lepas, setelah bis belajar, baru duk kat rumah betul-betul. adalah dalam 9 tahun kut

"Tenangkanlah hati dalam waktu-waktu tertentu, kerana jika hati itu merasa letih ia akan menjadi buta"

[ Posting ini telah di edit oleh: mardhiah12 pada 2003-06-18 13:05 ]


Bookmark and Share




  Member Information For mardhiah12Profil   Hantar PM kepada mardhiah12   Quote dan BalasQuote

nuriz
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 549
Posting: 53
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-06-03 15:43


ehe keluarga nuriz samelah dengan kak wida_smiley


-----------------
[IMG]http://www.gamespy.com/avatars/av/AT/at239.gif[/IMG][b]meniti fantasi melayari realiti[/b]


Bookmark and Share




  Member Information For nurizProfil   Hantar PM kepada nuriz   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-06-03 23:44


waalaikumussalam.....

ana plak 6 org ahli keluarga....adik beradik just 4 org....semuanya puteri..putera xdek....pas tu ummi ana...and satu2nya putera kat umah tu baba ana....

-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 20-06-03 13:30


mmm....saya pulak dari keluarga yang agak ramai...semuanya 7 org...termasuk mak ayah....saya anak bongsu...ada 4 orang kakak yang sekepala ngan saya....


Bookmark and Share




  Quote dan BalasQuote

rufaidah
WARGA RASMI
Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 1234
Posting: 6
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-06-03 23:55


Assalamualaikum...
Rufaidah punya adik beradik...2 kakak, 4 abang dan sorang adik lelaki...kami semua 8 orang...campur mak ayah 10..ipar 5..anak saudara 20...sederhana je tuh...tak lah besar sangat......tapi kalau semua balik serentak...memang macam pasar satu..dan satu lagi...tak cukup bilik..siapa yang masih bujang nasiblah kena tidor kat ruang tamu....



Bookmark and Share




  Member Information For rufaidahProfil   Hantar PM kepada rufaidah   rufaidah's MSNM Number Is izzah_hayati   Quote dan BalasQuote

Hajar
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 06.05.2003
Ahli No: 1024
Posting: 479
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 21-06-03 18:47


A'kum...Wah nampaknya kebanyakan semua keluarga ada 6++ orang.. Ana pulak 5 orang jer, Alhamdulillah..Ayah, ibu, seorang adik pompuan dan lelaki...Ana yang sulong, hehee..berat tanggungjawab kot... Yang penting keluarga ana keluarga bahagia, Alhamdulillah...

-----------------
"All Allah's Testing Has A Purpose..
Someday U Will See The Light..
All He Asks Is That U Trust in HIM..
Walk By


Bookmark and Share




  Member Information For HajarProfil   Hantar PM kepada Hajar   Pergi ke Hajar's Website   Quote dan BalasQuote

ratu_syahadah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 08.06.2003
Ahli No: 1647
Posting: 56
Dari: Balik Pulau

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-06-03 23:00


Assalamualaikum w.b.t. bestnya korang semua.. ramai adik beradik... saya cuma 4 org je kalau campur mak ngan abah.. saya anak sulung dan ada seorang adik lelaki...


Bookmark and Share




  Member Information For ratu_syahadahProfil   Hantar PM kepada ratu_syahadah   Quote dan BalasQuote

alluring_lady
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 807
Posting: 75

singapore   avatar


posticon Posting pada: 23-06-03 15:11


salam alaik...
betul apa yg kak hajar katakan...
tak kisah berapa ramai ahli yg ada, yg penting adalah KELUARGA BAHAGIA...


Bookmark and Share




  Member Information For alluring_ladyProfil   Hantar PM kepada alluring_lady   Quote dan BalasQuote

shafizah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 1277
Posting: 134
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-06-03 18:11


assalamualikum.
fizah pulak ader 5 orang adik beradik. fizah ditengah-tengah. kira nombor 3 lah tu.fizah ader kakak, abang, adik perempuan dan adik lelaki.kiranya jugak dapatlah merasa semua, tapi satu jer anak buah sebab kakak ngan abang tak kahwin lagi.


Bookmark and Share




  Member Information For shafizahProfil   Hantar PM kepada shafizah   Quote dan BalasQuote

maricella
{ SRIKANDI }
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 48
Posting: 390
Dari: gemas, negeri 9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-06-03 18:12


huh kak wida...bongsu ek..?patutler manje..ekekek

-----------------



●ŠēВưΜВưňĞ ĶĭţĂ ŝĚťĀρ

Bookmark and Share




  Member Information For maricellaProfil   Hantar PM kepada maricella   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-06-03 09:48


saya anak kedua dr 10 org adek beradek... 5 lelaki dan 5 perempuan..

nampak aje ramai tp biasanya sunyi jugak melainkan kalau cuti sekolah.. memang gempar.. hehe

rumahku syurgaku

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
{ SRIKANDI }
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 253
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 25-06-03 12:48


Alhamdulillah Ana pulak 5 ahli keluarga...3 beradik...
Tapi kawan-kawan ana semua yang ada adik-beradik ramai...so bila pegi umah diorg best laa...tumpang memeriahkan

-----------------
[b][i]Tiada cinta di hatinya Hanyalah cinta Allah
Ada rasa rindu Hanyalah untuk Rasulullah
Kasih dan sayang hanyalah pada ibu ayah[/b][/i]


Bookmark and Share




  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

seharumkasturi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 301
Posting: 149
Dari: Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-06-03 17:36


keluarga ana..kelurga besar..lebih ramai klu campur dgn sahabt dan sahabiah.....

-----------------
"kalau nak bercinta...bercintalah dengan Allah, kalau nak memuji...pujilah Allah..Kalau nak memuji makhluk...pujilah pencipta makhluk..."

Cinta Allah...Cinta abadi....
Salam Ta'aruf untuk semua...


Bookmark and Share




  Member Information For seharumkasturiProfil   Hantar PM kepada seharumkasturi   Quote dan BalasQuote

aysha
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 24.04.2003
Ahli No: 456
Posting: 62
Dari: seremban,ng 9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-06-03 17:53


akum....
family saya ramai gak..tp kalu ikut basic family...adalah dalam 7 org.sya anak sulung,then 2 adik laki,3 adik pompuan.ayah dah takde...tapi umah saya sokmo dikunjungi org...sedara mara jer dah ramai coz mak ada family yg besar.adaik beradik betul dier ajer dah 10 org + adik beradik tiri dah 4 org.belum campur anak beranak diorg lagi.tapi...paling best biler rayer or kalu ader paper majlis coz org nogori ni suka gotong royong.wahhh meriah giler masa tu...

-----------------
ukhwah itu indah bila bertemu dan berpisah kerana Allah


Bookmark and Share




  Member Information For ayshaProfil   Hantar PM kepada aysha   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, ummimq
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Keluargaku
    »» bilangan ahli keluarga..

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.079366 saat. Lajunya....