Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-08-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Saya dengar, saya terlupa; saya lihat, saya ingat; saya melakukan, barulah saya faham

-- Confucius

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: lysazae
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13715

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 40
Ahli: 0
Jumlah: 40




  Dari Galeri
Adik kita bersemangat menyampaikan ceramahnya walaupun diuji oleh penonton

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 11 jam, 18 minit yang lalu
bintanghatee: 2 hari yang lalu


Ukhwah
Topik: kenalilah ummimq


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» kenalilah ummimq

Please Mendaftar To Post


Oleh kenalilah ummimq

Maryam
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 56
Posting: 52
Dari: MCIIUM

usa   avatar


posticon Posting pada: 17-06-03 00:11


siapa sedar kewujudan nick ummimq? kenal tak akhawat sekalian siapa sebenarnya ummimq ni?

buat pengetahuan semua, ummimq ni namanya siti hajar mohsin. tinggal di simpang renggam, johor. webnet #anak^ummi tu anak2 angkat ummi yg wujudkan. ops..lupe...ummimq ni dipanggil ummi oleh semua anak2nya .

ummi ni mudah mesra orangnya. dekatilah ummi, banyak yang anda semua boleh kongsi...

kak hanan...kita buat jk kat rumah ummi, mcm mana?

tu sajer yg boleh saya kenalkan ummi pada anda sekalian..rasanya ada juga anak ummi yg lain kat sini...

[ Posting ini telah di edit oleh: Maryam pada 2003-06-17 00:12 ]


Bookmark and Share




  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Maryam's MSNM Number Is maryamira   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 63
Posting: 32
Dari: pulau mutiara

japan   avatar


posticon Posting pada: 17-06-03 02:30


a'kum...
insyaallah.
semoga tautan ukhwah fillah ini diredhai allah..

-----------------
hidup ini seindah pelangi..
sebagaimana indahnya dan uniknya warna yg diaturkan oleh DIA
seunik dan seindah itu juga kehidupan yg diaturkan utk kita..


Bookmark and Share




  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   azzahrawi's MSNM Number Is zahrah   Quote dan BalasQuote

ida01
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 11
Posting: 330
Dari: SeGaMaT^jOhOr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-06-03 07:34


ummiiiiiiiiiii.hehe namer yg sudah lame kukenali di webnet anak^ummi.hehehe.satu kampung ngan mak ida.memang ummi tuh mudah mesra ngan org sumer org dier baik.hehe

-----------------
Bicara Syahadah Menusuk Kalbu
Hati Nan Damai Terasa Rindu.
Ukhuwah Mahabbah Terjalin Selalu
Moga Kekal Bersama Menuju






Bookmark and Share




  Member Information For ida01Profil   Hantar PM kepada ida01   Quote dan BalasQuote

an_nurr
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 1897
Posting: 33
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-07-03 12:30


assalamualaikum wr...

bercerita tentang ummimq...org yg begitu familiar bagi sesiapa yg biasa melayari webnet...dan channel yg begitu popular di kalangan anak2 ummi adalah #anak^ummi...dan ana percaya ada diantara anak2 angkat ummi yg ada kat web komuniti muslimah ini...bagi sesiapa yg ingin mengenali ummi dengan lebih lanjut bolehlah mengunjungi webnet di channel anak^ummi atau di alamat website anak ummi iaitu http://www.anakummi.cjb.net....come and join da group...


wallahua'lam


Bookmark and Share




  Member Information For an_nurrProfil   Hantar PM kepada an_nurr   Pergi ke an_nurr's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-07-03 13:44


saya pon pernah masuk cenel tuh.. memang ummi ni peramah.. salam harmonis dari saya untuk ummi..

wassalam

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-07-03 23:23


Alhamdulillah, pihak komuniti telah mengambil ummimq sebagai ibu angkat komuniti muslimah... marilah kita bersama2 mengenali ummimq....

Tarikh lahir - 28hb September 1956
Tempat kelahiran - Batu Pahat, Johor Darul Ta'zim>
Pendidikan - Tadika Hamzah : 1960 - 1962
Tengku Mariam Primary School : 1963 - 1968
Temenggong Ibrahim Girls School : 1969 - 1973
Sekolah Agama tamat Darjah Khas Johor
Institut Teknologi Mara : 1976 - 1979
(Degree in Mass Communications - Journalism)
Sijil Pengajian Islam (SPACE - UTM Skudai): 1994 - 1995
Diploma Pengajian Islam (IPPI ABIM) : 1996
Diploma Tinggi Pengajian Islam (IPPI ABIM) : 1997
Masters Pembangunan Sumber Manusia (UTM Skudai): 1998 - 2000


-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ida01
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 11
Posting: 330
Dari: SeGaMaT^jOhOr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-07-03 10:24


hehe.wah ummi dah jadi ibu angkat komuniti muslimah.hehe nih yg sonok.hehe

-----------------
Bicara Syahadah Menusuk Kalbu
Hati Nan Damai Terasa Rindu.
Ukhuwah Mahabbah Terjalin Selalu
Moga Kekal Bersama Menuju






Bookmark and Share




  Member Information For ida01Profil   Hantar PM kepada ida01   Quote dan BalasQuote

baiduri_aiman
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 05.05.2003
Ahli No: 979
Posting: 116
Dari: yan,kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-07-03 15:35


wow dah ada ibu angkat..bestnya...teringin nak mengenali ummimq secara dekat..


Bookmark and Share




  Member Information For baiduri_aimanProfil   Hantar PM kepada baiduri_aiman   Quote dan BalasQuote

ummimq
::KAUNSELOR::
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 855
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-07-03 02:47


Walaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb
Alhamdulillah bersyukur atas lantikan yang tak diduga ni - Jazakallahu khairan kasiro. Sekiranya ada anak-anak disini yang ke Johor atau ke area simpang rengam call ummimq di sini ya - 07-7557651 (rumah) dan 07-7553096 (kedai). Dan sekiranya anak-anak nak buat research ke carilah artikel di http://www.smartgroups.com/groups/anak_ummi
Semoga silaturrahim berpanjangan hingga ke akhirat dan salam iman dan ukhuwwah
Walaikumussalam wr wb
Ummi fid Deen
Ummimq
29/07/2003


Bookmark and Share




  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

adneen
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 3553
Posting: 84
Dari: darr an naim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-04-04 19:23




Ana baru je kenal umi ni..sejak masuk hanan.com ni la..dan sapanjang ana kenal umi wpon hanya melalui tulisannya,ana dpt agak umi ni mmg seorang umi yg baik..salam sayang buat umi..


Bookmark and Share




  Member Information For adneenProfil   Hantar PM kepada adneen   Pergi ke adneen's Website   Quote dan BalasQuote

AZURA_ANAKMAMI
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 842
Posting: 186
Dari: kuala kurau,Perak

Perak  


posticon Posting pada: 19-04-04 21:19


akum wbt

ummiiiiiiiiii masak ape ari nie..lapo..le ,gurau aje ummi jgn marah yer...ummi memang seorang ummi yang terlalu baik bagi kami semua d anak^ummi...dan selalu memberi nasihat,tunjuk ajar dan ilmu.sayangggggggg ummi emuachss


Bookmark and Share




  Member Information For AZURA_ANAKMAMIProfil   Hantar PM kepada AZURA_ANAKMAMI   Pergi ke AZURA_ANAKMAMI's Website   Quote dan BalasQuote

nuarii
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 3525
Posting: 227
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 19-04-04 21:35


Salam...

OOO.. yeke, dulu zaman rajin masuk irc mmg ade masuk #anak^ummi tu. Itupun sbb ada kawan kat situ... tak sangka ummi ni ibu angkatnye. pernah jugak diorang cerita ttg kenapa disebut anak^ummi ni. Tp sekarang ni dah tak masuk dah irc. Bizi sangat nak habiskan study. Bila dah abis study, membe2 pun ntah ke mana. Contact kat email je le.


Bookmark and Share




  Member Information For nuariiProfil   Hantar PM kepada nuarii   Pergi ke nuarii's Website   Quote dan BalasQuote

puspa_kemboja
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 06.04.2004
Ahli No: 3529
Posting: 35
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-04-04 10:12


Assalamu'alaikum...

ummi ape kabo?..moga ummi sihat...ramainya anak angkat ummi...jelesnya...boleh ana jadi anak angkat ummi jugak tak??..tak pernah ade mak angkat...

kwn ana pernah cite pasal ummi skit-skit...dari situ ana mula masuk website ni...katanya ummi jadi mak angkat kat website ni...lagipun..website ni best katanya...memang best pun..sokong 100%...



Bookmark and Share




  Member Information For puspa_kembojaProfil   Hantar PM kepada puspa_kemboja   Quote dan BalasQuote

ummimq
::KAUNSELOR::
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 855
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-04 23:09


Wa'alaikumussalam wrwb
Assalamu'alaikum wrwb
Alhamdulillah syukran jazilan di atas silaturrahim dari anak-anak di sini terhadap ummimq. Tak terfikir penglibatan umi di siber ni sehingga ke tahap ini. Allah saja Maha Mengetahui apakah yang telah ditaqdirkan buat ummimq. Semoga Allah meredhai apa saja yang kita sama-sama lalui di sini dan di luar sana - sebagai insan solehah. umi doakan semua anak-anak cemerlang di dunia dan akhirat. Ameen Ya Rabbal Alameen. sayang semua..
wassalamu'alaikum wrwb
ummimq


Bookmark and Share




  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

langsat01
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 1272
Posting: 37
Dari: serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-04-04 02:21




Apa Khabar ummi? Diharapkan ummi sihat selalu dan senantiasa dalam lindungan Allah. Saya mengenali ummi melalui komuniti kasih sayang ini.
Jika tidak keberatan, ummi berilah alamat email ummi.
Penglibatan ummi ini sememangnya amat saya hargai dan sokong sepenuhnya. TAHNIAH ummi. Love you. Hanya Allah sahaja yang dapat membalas jasamu. Thanks ummi.



Bookmark and Share




  Member Information For langsat01Profil   Hantar PM kepada langsat01   Quote dan BalasQuote

ummimq
::KAUNSELOR::
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 855
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-04-04 15:12


Wa'alaikumussalam wrwb
Assalamu'alaikum wr wb
Alhamdulillah syukran jazilan semua kerana menyayangi ummimq. Allah saja yang beri ganjarannya. Umi tinggal di sini : -

Siti Hajar Mohsin (ummimq)
49 A, Kg Sahri, Blok 4
86200, Simpang Rengam
Johor Darul Takzim

Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq


Bookmark and Share




  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-04-04 17:11




salam kasih syg buat ummi...
terima kasih krn sudi berkongsi ilmu dan pengalaman di komuniti ini...



Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.074653 saat. Lajunya....