Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-07-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Tiada apa yang paling berharga di dunia ini selain dari kebahagiaan..tiada apa yang paling memilukan selain dari kesedihan..

-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 3
Ahli: 0
Jumlah: 3




  Dari Galeri
assalamualaikum wbt... salam perkenalan dari saya.....:)

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 1 hari, 34 minit yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: macam mana nak lupakan?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» macam mana nak lupakan?

Please Mendaftar To Post


Oleh macam mana nak lupakan?

nurul_hanan
WARGA RASMI
Menyertai: 27.05.2003
Ahli No: 1492
Posting: 3
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-06-03 13:08


Assalamualaikum.....
Sebenarnya saya nak tanya pendapat anda semua tentang macam mana nak lupakan perkara2 lama. Terutamanya perkara yang memalukan. Senang cakap kenangan2 pahit semasa dulu.
Mungkin ramai juga yang mempunyai masalah ni. Jadi kalau ada cara, tolonglah bagi tau.
Sekian, wassalam.....


Bookmark and Share




  Member Information For nurul_hananProfil   Hantar PM kepada nurul_hanan   nurul_hanan's MSNM Number Is shaahan_girl   Quote dan BalasQuote

prettybikrah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 1310
Posting: 23
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 15-06-03 15:01


w'salam
hmm masalah sebenarnya biasa dilalui oleh semua manusia...memang tak dapat dinafikan sukar utk kita melupakan kenangan yg pernah berlaku dalam kehidupan kita lebih-lebih lagi kenangan PAHIT.

bagi ana lah...kalo nak lupakan biasanya ana sibukkan diri ana dengan membuat kerje-kerje yang berfaedah speerti membaca ataupun luang kan masa bersama rakan-rakan berbual dengan mereka have some fun n jokes yang boleh membuatkan kita lupa pada perkara yang menyakitkan hati...
elakkan dari bersendirian sbb kalo kita bersendiri sorang2 nanti kita termenung dah teringat bende lama....
jadikan pengalaman dan peristiwa lalu itu sbg pengajaran dan penunjuk jalan supaya kita tak ulangi perbuatan itu lagi insya-Allah


Bookmark and Share




  Member Information For prettybikrahProfil   Hantar PM kepada prettybikrah   Quote dan BalasQuote

-sakura-
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 1213
Posting: 43
Dari: sg.buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-06-03 15:09


hmm... berguna utk diri ini....

-----------------

~wAnItA hIaSaN dUnIa, SeInDaH hIaSaN aDaLaH wAnItA sOlEhAh~

::jaga diri hiasi peribadi::


Bookmark and Share




  Member Information For -sakura-Profil   Hantar PM kepada -sakura-   Send ICQ Meesage To -sakura-   -sakura-'s MSNM Number Is iena_sampj@hotmail.com   Quote dan BalasQuote

budakinsaf
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 595
Posting: 122

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-06-03 11:33


assalamualaikum..
bukan senang nak melupakan lagi-lagi kenangan.pertamanya kita perlu cube sedaya-upaya.banyakkan ingat pada Allah insyaallah berjaya.wassalam.

-----------------
CiNTa YaNG ABaDi...CiNTa PaDa ALLaH




Bookmark and Share




  Member Information For budakinsafProfil   Hantar PM kepada budakinsaf   Quote dan BalasQuote

aku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 05.05.2003
Ahli No: 986
Posting: 110
Dari: bumi ALLAH

iraq   avatar


posticon Posting pada: 17-06-03 12:31


semalam adalah kenangan..
hari ni adalah kenyataan..
esoklah adalah harapan...

-----------------

AKU makhluk ciptaan ALLAH S.W.T...


Bookmark and Share




  Member Information For akuProfil   Hantar PM kepada aku   Quote dan BalasQuote

nad
WARGA RASMI
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1630
Posting: 18
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-06-03 12:37


mmg susah utk kita lupakan sesuatu, but the time will heal the pain. kita x blh nak push/paksa diri.

for the time being, try to keep urself busy spy kita tak da masa nak layan kenangan lalu. n kita blh juga setkan target jangka pendek spy tumpuan kita terfokus kpd matlamat tersebut. cthnya nak memahirkan diri dlm bidang masakan. ada masa join kelas memasak n bila dah pro sikit boleh ajak sedara mara n teman dtg ke rumah. secara tak langsung baik utk mengeratkan silaturrahim.

n lagi satu, bacala quran tiap2 hari n buat anythg yg blh dtgkan ketenangan pd jiwa

yg pasti, it took only a day 2 love someone but it took a whole life to forget tht someone....


Bookmark and Share




  Member Information For nadProfil   Hantar PM kepada nad   Quote dan BalasQuote

suterakasih
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 1300
Posting: 40
Dari: muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-06-03 23:41


mmm...

jadikan pengalaman lalu sebagai inspirasi di masa akan datang...
pengalaman yg pahit jadikan sebagai panduan agar tidak diulangi kembali...
insyaAllah hidup akan diberkatiNya...

-----------------
mengharap cinta sejati...
mendamba kasih Ilahi...


Bookmark and Share




  Member Information For suterakasihProfil   Hantar PM kepada suterakasih   Quote dan BalasQuote

alfaqierah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 278
Posting: 278
Dari: bumi ALLAH- the garden of knowledge & virtue

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-06-03 12:38


Assalamu'alaikum wrt wbt

jumpa lagi sahabat sahabiah semua kat sini!
sihat semua?

lihat tajuk ni....sayu pulak ana..
macam mana nak lupakan? ..
sesungguhnya hidup ni ujian....tidak dinamakan hidup tu andai takde ujian..
saban hari manusia diuji..kenapa ALLAH uji kita? sbb DIA sayangkan kita semua..

cam respon sahabat sahabiah yg lain...ana setuju..utk lupakan kenangan tu,cuba2lah sibukkan diri dgn kerja2 yg bermanfaat disamping memdekatkan diri pdNYA...

"Kebiasaan cubaan adalah dari sesuatu yang ada,
kemudian menjadi tidak ada, maka terasalah
kekurangannya. Kadang-kadang kekurangan itu sejak asallagi, yang dinanti tidak kunjung tiba.
Mereka itu diselawatkan oleh Tuhan mereka dan rahmat. dan mereka itulah orang-orang yang mendapat petunjuk (Al Baqarah:157)

wallahua'alam..


-----------------
hanya hambaNYa..

"ALLAH swt is known by the heart and not the mind,and whose hearts know ALLAH are surely strong in their religion..insyaALLAH.."


Bookmark and Share




  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

ida01
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 11
Posting: 330
Dari: SeGaMaT^jOhOr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-06-03 16:40


hmm pendapat ana la tak yah la nak ilang kot perkara yg cam tuh.

dan jadikan ia sebagai penggerak di masa hadapan.tak gituh?

-----------------
Bicara Syahadah Menusuk Kalbu
Hati Nan Damai Terasa Rindu.
Ukhuwah Mahabbah Terjalin Selalu
Moga Kekal Bersama Menuju






Bookmark and Share




  Member Information For ida01Profil   Hantar PM kepada ida01   Quote dan BalasQuote

mardhiah12
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 568
Posting: 197

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-07-03 15:26


assalamu`alaikum

bagi akak yang kurang arif ini, kalaulah peristiwa lama yang dah berlalu dan tak mungkin diputar kembali. lupakanlah..kerana dengan melupakan we're actually embracing a new future & a fresh start for ourselves ..walaupun kenangan itu semanis ma ataupun mengusik jiwa, especially kalau dah break ke apa tu. bagi akak, kalau org tu membuang kita, takkan kita tak boleh bangkit sendiri dan buktikan kita boleh berjaya hidup tanpa dia.

ops, nih bukan pernah terjadi pada akak, cuma pada seseorang yg lain


Bookmark and Share




  Member Information For mardhiah12Profil   Hantar PM kepada mardhiah12   Quote dan BalasQuote

shafizah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 1277
Posting: 134
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-07-03 18:27


assalamualaikum.
bagi fizah pulak, macam yang lain, sibukkan diri.jangan ingat benda yang dah lepas.lagi satu, jangan duduk sorang-sorang atau bersendirian.kalau tak mungkin kita akan ingat balik perkara tu.tapi jadikan ia sebagai pedoman.


Bookmark and Share




  Member Information For shafizahProfil   Hantar PM kepada shafizah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.074605 saat. Lajunya....