Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-08-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Sempurna ilmu kerana aqal , sempurna agama kerana taqwa , sempurna amal kerana niat dan sempurna kehormatan kerana wibawa ..

-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: lysazae
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13715

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 36
Ahli: 0
Jumlah: 36




  Dari Galeri
kenangan masa konvo master hubby kat upm...

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 11 jam, 14 minit yang lalu
bintanghatee: 2 hari yang lalu


Lihatlah Diriku
Topik: Program analisis tarikh lahir, slamat mencuba!


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Lihatlah Diriku
    »» Program analisis tarikh lahir, slamat mencuba!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh Program analisis tarikh lahir, slamat mencuba!

nis
WARGA RASMI
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 634
Posting: 19
Dari: AwanBiru

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-06-03 13:35



assalammualaikum wbt..

di sini nis sertakan program utk analisa tarikh lahir memasing... maybe ada yg penah cuber sbb nis penah attach kat forum lain..

ok download di sini.. tarikh lahir

sblum bukak, scan dulu, kot2 ada virus.. ok, slamat mencuba..

w'salam...


Bookmark and Share




  Member Information For nisProfil   Hantar PM kepada nis   Pergi ke nis's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-06-03 14:10


erm.. saya dah tengok...

.17 April 1982
Anda adalah perintis. Secara semulajadi Anda mempunyai sikap ingin tahu dan suka mengambil risiko serta sangat bersemangat (enthusiasm). Anda perlukan kepelbagaian dan tidak suka disekat. Dunia ini adalah sekolah Anda, Anda memerhatikan setiap peluang untuk mempelajari sesuatu daripada setiap situasi yang ditempuhi..


-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

alfaqierah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 278
Posting: 278
Dari: bumi ALLAH- the garden of knowledge & virtue

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-06-03 23:23


Assalamu'alaikum wrt wbt

first of all,tima kasih pd nis yg sudi ajak ahli2 komuniti hanan ke program analisis tarikh lahir. nis buat sendiri ke program tu? menarik jgk! tima kasih yer..

ana dah cek kat sana td,die nyer detail sama cam kak hanan nyer..so takyah la tulis ye.
nak kate totallyer betul..ade la kena ngan diri ni sesikit.

ape2 pun,
"Laqad khalaq nal insanafi ahsani taqwiim.." sesungguhnya Allah swt menjadikan manusia itu dgn sebaik-baik kejadian..

wallahua'alam..

-----------------
hanya hambaNYa..

"ALLAH swt is known by the heart and not the mind,and whose hearts know ALLAH are surely strong in their religion..insyaALLAH.."


Bookmark and Share




  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

Hajar
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 06.05.2003
Ahli No: 1024
Posting: 479
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 02-06-03 23:41


A'kum, cuba baca niee..Hajar rasa ada jugak yang betul, hehee..
PENDAMAI
Dilahirkan sebagai diplomat. Anda selalu memikirkan dan peka terhadap keperluan dan perasaan orang lain sebelum mengambil kira dirinya sendiri. Secara semulajadi sangat analitikal dan suka mengikut gerak hati. Anda tidak suka bersendirian. Persahabatan adalah penting buat Anda dan berupaya mendorong Anda untuk berjaya di dalam hidup; tetapi Anda sanggup untuk bersendirian jika hubungan yang terjalin itu tidak serasi.PENDAMAI

-----------------
"All Allah's Testing Has A Purpose..
Someday U Will See The Light..
All He Asks Is That U Trust in HIM..
Walk By


Bookmark and Share




  Member Information For HajarProfil   Hantar PM kepada Hajar   Pergi ke Hajar's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-06-03 00:09


Quote:

On 2003-06-02 23:23, alfaqierah wrote:

ana dah cek kat sana td,die nyer detail sama cam kak hanan nyer..so takyah la tulis ye.
nak kate totallyer betul..ade la kena ngan diri ni sesikit.




erm... agak2 kita serupa tak.... leh berbicara dari hati ke hati...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

alfaqierah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 278
Posting: 278
Dari: bumi ALLAH- the garden of knowledge & virtue

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-06-03 00:25


Assalamu'alaikum wrt wbt

Quote:
erm... agak2 kita serupa tak.... leh berbicara dari hati ke hati...



ai kak hanan!
agak-agak sama tak? hmm...ntahla kan..
kena kenal dulu then baru kite leh tahu sama ke tak ke,tul tak?
ape2 pun,insyaALLAH..

salam ukhuwwah wamawaddah minni ilaiki

ilalliqa'

hanya hambaNYa..

MUJAHADAH jalan yang terindah, Menuju Maghfirah Allah, Membuang mazmumah,Membina mahmudah, Alangkah indahnya hidup berkasih sayang....


[ Posting ini telah di edit oleh: alfaqierah pada 2003-06-03 00:26 ]


Bookmark and Share




  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-06-03 00:45


a'kum

Anda sangat peka dan tradisional. Anda sukakan arahan dan sesuatu yang rutin. Anda hanya akan bertindak apabila faham sepenuhnya tentang apa yang sepatutnya Anda lakukan. Anda suka bekerja keras dan sangguh melakukan sesuatu kerja secara sendirian. Anda mudah tertarik dengan aktiviti luar dan merasai pertalian dengan alam sekitar. Anda berupaya untuk bersabar, tekun dan adakala dianggap degil.


heheh no comment... a bit betul a bit tak betul..

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 63
Posting: 32
Dari: pulau mutiara

japan   avatar


posticon Posting pada: 03-06-03 02:38


a'kum......

tarik lahir saya 26 jun 1986.. carik la ....

-----------------
hidup ini seindah pelangi..
sebagaimana indahnya dan uniknya warna yg diaturkan oleh DIA
seunik dan seindah itu juga kehidupan yg diaturkan utk kita..


Bookmark and Share




  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   azzahrawi's MSNM Number Is zahrah   Quote dan BalasQuote

nis
WARGA RASMI
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 634
Posting: 19
Dari: AwanBiru

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-06-03 13:22



a'kum...

trima kasih kerna ada yg sudi cuber program tue...

Quote:

On 2003-06-02 23:23, alfaqierah wrote:
Assalamu'alaikum wrt wbt

first of all,tima kasih pd nis yg sudi ajak ahli2 komuniti hanan ke program analisis tarikh lahir. nis buat sendiri ke program tu? menarik jgk! tima kasih yer..

ana dah cek kat sana td,die nyer detail sama cam kak hanan nyer..so takyah la tulis ye.
nak kate totallyer betul..ade la kena ngan diri ni sesikit.

ape2 pun,
"Laqad khalaq nal insanafi ahsani taqwiim.." sesungguhnya Allah swt menjadikan manusia itu dgn sebaik-baik kejadian..

wallahua'alam..

-----------------
~ jangan dinantikan hari esok, kerana esok tak menjanjikan apa²... walaupun esok masih ada, tapi tak sapa tahu esok untuk sapa ~



sama² alfaqierah... dah lama nis buat... tp simple ja.. maybe bleh dimanfaatkan walaupun x semestinya betul..

kalu ade sbrg komen, silalah yer..


Bookmark and Share




  Member Information For nisProfil   Hantar PM kepada nis   Pergi ke nis's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-06-03 14:28


assalamualaikum....
eh..eh azzahrawi besday kita sama la....hehe dpt jugak ana cari org g sama besday ngan ana.......kan wana......! (kembar ana la tu...)dia ahli kat sini gak...

-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

sweet_darling
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 1332
Posting: 189
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-06-03 14:47


a'kum,
kenaper sweet_darling try tak dpt pon?dah download tp tak leh buka.isk,ader sesaper leh tolong tak?my bday=22 feb 1984.syukran jazilan!


Bookmark and Share




  Member Information For sweet_darlingProfil   Hantar PM kepada sweet_darling   Pergi ke sweet_darling's Website   Send ICQ Meesage To sweet_darling   Quote dan BalasQuote

nis
WARGA RASMI
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 634
Posting: 19
Dari: AwanBiru

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-06-03 16:29



Quote:

On 2003-06-03 14:47, sweet_darling wrote:
a'kum,
kenaper sweet_darling try tak dpt pon?dah download tp tak leh buka.isk,ader sesaper leh tolong tak?my bday=22 feb 1984.syukran jazilan!



w'salam...

errrr.. x leh bukak? sweet_darling ader software compress file tak? mcm winzip, allzip dll.. sbb fail tue format .zip... jd kena unzip dulu, baru bleh bukak...

ok, resultnya..
KETULENAN :
Hadir dengan idea baru. Memperolehi sesuatu dengan cara yang tersendiri. Anda merupakan yang paling jujur dan boleh mempelajari dengan baik teknik diplomasi.Anda suka mengambil inisiatif dan suka menjadi yang terbaik dan kebiasaannya adalah pemimpin atau boss. Bekerja sendiri merupakan pilihan terbaik Anda.




Bookmark and Share




  Member Information For nisProfil   Hantar PM kepada nis   Pergi ke nis's Website   Quote dan BalasQuote

sweet_darling
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 1332
Posting: 189
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-06-03 18:46


a'kum,
syukran jazilan,nis!sweet_darling mmg tak der software tue.patut la tak dapat.trimer kasih daun keladi!ekekeke...lain kali, kot2 la leh tolong lg!


Bookmark and Share




  Member Information For sweet_darlingProfil   Hantar PM kepada sweet_darling   Pergi ke sweet_darling's Website   Send ICQ Meesage To sweet_darling   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 31.05.2003
Ahli No: 1547
Posting: 125
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-06-03 03:24


Assalamualaikum,

A'ah, kenalah. Rasanya suma kena kot. Entahlaa. Tak tau laa pulak. Nombor 9. Ana suka nombor 9 tapi nombor 3 pun suka gak. Ni dia ana...

25 Mac 1988 - PELAKON

Anda mempunyai kebolehan untuk menghiburkan orang lain, sangat penyayang dan pemurah. Dgn daya tarikan yang ada, Anda tidak mempunyai masalah untuk berkawan dgn sesiapa jua dan tiada sesiapapun yang dianggap asing kepada Anda. Anda mempunyai personaliti yang pelbagai sehingga menyukarkan orang sekeliling Anda untuk memahami Anda. Anda umpama binatang sumpah² yang boleh berubah dan menyesuaikan diri mengikut persekitaran. Anda mempunyai nasib yang sangat baik tetapi juga boleh menderita akibat terlalu bergantung kepada nasib dan perasaan (mood).





-----------------
FRieNDSHiP iS aLL aBouT
CaRiNG, TRuSTiNG aND LoViNG
No DiaMoNDS oR PeaRLS
CouLD eVeR RePLaCe
WHaT FRieNDSHiP MeaNS To uS


Bookmark and Share




  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 20.04.2003
Ahli No: 272
Posting: 30
Dari: pahang,kelantan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-06-03 11:30


huwa...ana kena jugak... yg positif ada yg negatif pon ada tp harapnya bnyk yg kena positif lar

-----------------
UkHuwWaH FIllAh nEvEr eNds~


Bookmark and Share




  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

littlecutebear
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 10.05.2003
Ahli No: 1134
Posting: 47
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-06-03 21:52


INTEKLEKTUAL.
Anda adalah Pencari. Selalu menyelesaikan sesuatu yang tersembunyi,dan Anda sukar untuk menerima sesuatu perkara dengan mudah. Perasaan Anda tidak mempengaruhi keputusan Anda. Anda suka mempersoalkan apa yang ada disekeliling Anda tetapi Anda tidak suka dipersoalkan. Anda kerap dikenali sebagai ahli falsafah dan sangat berpengetahuan dan kadangkala bersendirian. Anda gemarkan perkara yang berteknikal dan berkebolehan untuk menjadi penyelidik yang baik dalam menyelesaikan sesuatu perkara. Anda sangat suka berahsia. ===> Betul la kot ape yg ditafsirkan mengenai diriku ini!


Bookmark and Share




  Member Information For littlecutebearProfil   Hantar PM kepada littlecutebear   Quote dan BalasQuote

haruman_syurgawi
WARGA RASMI
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2148
Posting: 17
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-09-03 13:01


Hmm..saper nk cuba software tu leh download dari site ana jugak..ukhti nis..ana ade masukkan software tu kat dalam site ana..ramai sahabat-sahabiah suka guna...diorg komen best la ade software gituh..

ok..download dari sini..
www.tazkirahonline.cjb.net

atau pun sini..
www.geocities.com/ana_raihana/t_lahir.zip..(ni file sbnrnya..)

jazakillah kat nis..sbb reka software ni...

Malumu bernilai...
Katamu berhikmah..
Hatimu tulus suci dan murni..
Hanya diri yang halal engkau serahkan segala...
Untuk mencari redha Illahi...



[ Posting ini telah di edit oleh: haruman_syurgawi pada 2003-09-16 13:04 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: haruman_syurgawi pada 2003-09-16 13:06 ]


Bookmark and Share




  Member Information For haruman_syurgawiProfil   Hantar PM kepada haruman_syurgawi   Pergi ke haruman_syurgawi's Website   Quote dan BalasQuote

alfaqierah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 278
Posting: 278
Dari: bumi ALLAH- the garden of knowledge & virtue

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-09-03 18:24


Assalamu'alaikum wrt wbt

salam mahabbah buat para sahabat..warga komuniti muslimah
ape khabar?

lama jugak ana tak menjenguk ke posting ni..
amboi nis ...program analisis tarikh lahir anti nampaknya..makin mendapat perhatian

ukh haruman_syurgawi
ana dah masuk web site yg anti link kan tu...alhamdulillah..cantik sangat.

pandai sungguh para sahabat ana ni buat software dan website yg macam2..seronoknya..ana aje yg belum mahir
nanti nak belajar dari antunna semua..

'ala kulli hal...teruskan berforum dan berkomuniti ye..
mudah-mudahan apa yg kita kongsikan disini membuahkan manfaat buat semua..para sahabat tersayang

jumpa lg!

-----------------
hanya hambaNYa..

"ALLAH swt is known by the heart and not the mind,and whose hearts know ALLAH are surely strong in their religion..insyaALLAH.."


Bookmark and Share




  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 15
Posting: 396
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-09-03 00:05


Assalamualaikum...

Memula sekali tahniah buat haruman_syurgaui.. diatas webblog yang menarik .Akak begitu kagun sebab akak sendiri tak mampu nak buat sebaik itu..
tahniah sekali lagi.

mm ttg program analisis tu.. no akak 8 akak baca macm kelakar plak... tersenyum akak sendiri tgk keputusan analisis yang di beri.. boleh akak tahu sapa yang buat analisis tu..?

apa2 pun tahniah sekali lagi....

-----------------
--Sekadar bicara, sekadar pandangan--



nur_tinta


Bookmark and Share




  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

haruman_syurgawi
WARGA RASMI
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2148
Posting: 17
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-09-03 12:24


Hmm...ukhti nis yg buat kot..sbb kat software tu siap tertulis nama nis kat bawah...kan nis?ana pun nak kenal gak nis ni yg mana.....

-----------------
Kuntuman mahmudah bukan boleh dipetik sehari dua..biarlah ia subur dalam dirimu biarpun sedikit darinya..


Bookmark and Share




  Member Information For haruman_syurgawiProfil   Hantar PM kepada haruman_syurgawi   Pergi ke haruman_syurgawi's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Lihatlah Diriku
    »» Program analisis tarikh lahir, slamat mencuba!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.090392 saat. Lajunya....