Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-07-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Ramai yang berasa sendirian kerana mereka membina tembok, bukan jembatan

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 8
Ahli: 0
Jumlah: 8




  Dari Galeri
a'kum...

salam perkenalan dr saya.

-asma-

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 2 hari yang lalu


Bakat Menulis
Topik: hanya kerana janji yang satu....


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, e-zah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Bakat Menulis
    »» hanya kerana janji yang satu....

Please Mendaftar To Post


Oleh hanya kerana janji yang satu....

cynognathus
{ SRIKANDI }
Menyertai: 01.06.2003
Ahli No: 1564
Posting: 23
Dari: Sunway

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-06-03 02:32


jom..
sambung cite nih..
berpandukan tajuk "HANYA KERANA JANJI YG SATU"
heh,..pepandaila buat...

mane tau..
tibe2 jadik novel.........

______________________________________________


Hanya satu kupinta oh darimu
Hargailah cinta kita oh...
Gelora menikam jiwa ini
Berada di hati
Deraian cinta yang suci

Entah mengapa,setiap kali lagu ini berkumandang,pasti menyentuh perasaan ini...pasti akan menjatuhkan mutiara jernih yang selama ini ku pertahankan...

_________________________________________________

sendiri tulis..sendiri tarak idea la....



-----------------
¤kini....bê®mu£ã£ãh êpi§0d bã®u¤


Bookmark and Share




  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 31.05.2003
Ahli No: 1547
Posting: 125
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-06-03 00:23


Puas sudah ditinggikan ego ini dari tidak terus merenikkan airmata, namun tak berjaya. Ya Allah, berilah aku kekuatan. Mengapa mesti kenangan lalu menikam-nikam sukmaku. Tidak sanggup diri ini digoyahkan dek lembaran usang hidupku suatu masa dahulu. Penantian ku ini hanya sia-sia. Mengapa mesti aku setia menanam harapan dibumi cinta yang sudah ku mengerti kegersangannya.

-----------------
FRieNDSHiP iS aLL aBouT
CaRiNG, TRuSTiNG aND LoViNG
No DiaMoNDS oR PeaRLS
CouLD eVeR RePLaCe
WHaT FRieNDSHiP MeaNS To uS


Bookmark and Share




  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-06-03 09:40


begitulah cinta manusia... sentiasa bermusim... seringkali mengecewakan dan dikecewakan... mengapalah hati ini sentiasa mengingati insan itu... yg telah melukakan hati ini... mungkin benar kata org, lebih baik memilih org yg menyayangi kita drp org yg kita syg tapi tak menyayangi kita sepenuhnya... arghhhhh!!! lupakan dia...


Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

jijah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 93
Posting: 136
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-06-03 18:09


assalamualaikum warahmatulahi wabarakatuh

memang fitrah wanita barangkali..
semakin ia mahu dilupa..
semakin ia dipuja-puja...
bagaikan derita dicipta dengan sendiri...
derita den sengsara tak pernah hadir sendiri..
wassalam


Bookmark and Share




  Member Information For jijahProfil   Hantar PM kepada jijah   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 31.05.2003
Ahli No: 1547
Posting: 125
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-06-03 00:44


" Sudikah dirimu andai menjadi sayap kiriku? Terus membajai cintaku dengan kasih kepadanNya dan kasih bersama? Kiranya kau terus membisu, ku anggap jawapannya adalah bahagia kepada penantianku selama ini, As sukut alamatur ridhaa.."

YA Rabb, apa harusku khabarkan kepadanya?sedang ibu meminta aku menjadi sayap kirinya, ayah turut mengharap perkara yang sama, kawan2 turut bahagia andai ya jawapan yang bakal ku kirimkan... Haruskah aku tempaiskan kenangan silam ke arahnya? sedangkan dia benar2 iklas menyintaiku berbanding HAziq! yang hanya tahu memainkan hatidan perasaan setiap gadis yang tegar berdiri di sebelahnya.. HAdirlah jawapan..

-----------------
FRieNDSHiP iS aLL aBouT
CaRiNG, TRuSTiNG aND LoViNG
No DiaMoNDS oR PeaRLS
CouLD eVeR RePLaCe
WHaT FRieNDSHiP MeaNS To uS


Bookmark and Share




  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

syaiz
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 873
Posting: 51
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-06-03 12:24


not bad...


Bookmark and Share




  Member Information For syaizProfil   Hantar PM kepada syaiz   Pergi ke syaiz's Website   Quote dan BalasQuote

afiza_ahmad
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 584
Posting: 199
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 21-06-03 23:16


Dingin embun menggigit tulang..ku hayun langkah menyuci diri..Hanya padaMu Ya Allah harus ku pohon restu dan petunjuk..ikhlaskan hatiku..menerima sepenuhnya kasih yg diberi..mampukah aku nanti? Menerjah jauh sayang..membuang terus kenangan..aku tidak mahu nanti cintanya yg setulus kilauan permata itu tidak ku balas sepenuh hati.

-----------------
.:.Life Will Never Be The Same.:.


Bookmark and Share




  Member Information For afiza_ahmadProfil   Hantar PM kepada afiza_ahmad   Send ICQ Meesage To afiza_ahmad   afiza_ahmad's MSNM Number Is afiza969@hotmail.com   Quote dan BalasQuote

afiza_ahmad
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 584
Posting: 199
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 22-06-03 00:14


Adakah aku masih menyayangi Haziq..? Aku masih ragu-ragu dengan jawapan hati ku sendiri. Dia cinta pertama ku..cinta yg ku sanjung sepenuh hati. Hingga aku lupa ketika itu..Cinta yg Agung harus kuletakkan hanya PadaNya..bukan pada insan bernama manusia..Cinta kan bunga layu jua, cintakan manusia kan mati..cintakan Allah kekal Abadi..


-----------------
.:.Life Will Never Be The Same.:.


Bookmark and Share




  Member Information For afiza_ahmadProfil   Hantar PM kepada afiza_ahmad   Send ICQ Meesage To afiza_ahmad   afiza_ahmad's MSNM Number Is afiza969@hotmail.com   Quote dan BalasQuote

afiza_ahmad
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 584
Posting: 199
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 22-06-03 14:12


Assalamualaiku..kepada yg memberikan tajuk cite ni..Hanya Kerna janji Yg Satu..fizah nak mintak izin la.nak menyudahkan cite ni leh tak..hehe..cam berminat lak pada tajuk nih..tapi kepada sahabat2 lain yg turut berminat nak menyumbang idea silakan..hehe tak sabar2 nak menyudahkan jalan cite ni..setakat ni dah 3 muka fiza rangka..Insyallah..moga2 idea terus dtg mencurah..

-----------------
.:.Life Will Never Be The Same.:.


Bookmark and Share




  Member Information For afiza_ahmadProfil   Hantar PM kepada afiza_ahmad   Send ICQ Meesage To afiza_ahmad   afiza_ahmad's MSNM Number Is afiza969@hotmail.com   Quote dan BalasQuote

cynognathus
{ SRIKANDI }
Menyertai: 01.06.2003
Ahli No: 1564
Posting: 23
Dari: Sunway

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-03 11:34


ehehhe..
tajuk nih kan..
arituh,skolah saye ade buat hari Kesenian dan Kebudayaan..
setiap dorm(ade 12 dorm) kene buat teater..
dan yg masuk final hanye 2 dorm..atr nye dorm saye laa..
dan...bile final..dorm saye dapat tpt pertame!!!
tajuk teater kitorg -> hanya kerana janji yang satu <-
hehe..tuh pasal laa buat tajuk nih..saje..

-----------------
¤kini....bê®mu£ã£ãh êpi§0d bã®u¤


Bookmark and Share




  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

afiza_ahmad
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 584
Posting: 199
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 05-07-03 21:32


Ok arr..tuh!!

-----------------
.:.Life Will Never Be The Same.:.


Bookmark and Share




  Member Information For afiza_ahmadProfil   Hantar PM kepada afiza_ahmad   Send ICQ Meesage To afiza_ahmad   afiza_ahmad's MSNM Number Is afiza969@hotmail.com   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-07-03 22:06


tahniah atas kejayaan tuh.. hanya kerana janji yang satu.. tajuk pon dah mantap.. hehe

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

syaiz
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 873
Posting: 51
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-07-03 12:18


em...aku tunggu kesudahan cite nih fiza...arap2 best...aku dah xleh cam dlu....sori sesangat...apapun....gud luck..pd yg kenal aku...sori sbb lama xcontact...agak2nya...baper pjg citer baru nih ? siap karang awal lg si fiza nih..maashi...mashii..


Bookmark and Share




  Member Information For syaizProfil   Hantar PM kepada syaiz   Pergi ke syaiz's Website   Quote dan BalasQuote

cynognathus
{ SRIKANDI }
Menyertai: 01.06.2003
Ahli No: 1564
Posting: 23
Dari: Sunway

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-07-03 21:03


-----------------------------------------------------------

Hanya satu kupinta oh darimu
Hargailah cinta kita oh...
Gelora menikam jiwa ini
Berada di hati
Deraian cinta yang suci

Entah mengapa,setiap kali lagu ini berkumandang,pasti menyentuh perasaan ini...pasti akan menjatuhkan mutiara jernih yang selama ini ku pertahankan... Puas sudah ditinggikan ego ini dari tidak terus merenikkan airmata, namun tak berjaya. Ya Allah, berilah aku kekuatan. Mengapa mesti kenangan lalu menikam-nikam sukmaku. Tidak sanggup diri ini digoyahkan dek lembaran usang hidupku suatu masa dahulu. Penantian ku ini hanya sia-sia. Mengapa mesti aku setia menanam harapan dibumi cinta yang sudah ku mengerti kegersangannya. begitulah cinta manusia... sentiasa bermusim... seringkali mengecewakan dan dikecewakan... mengapalah hati ini sentiasa mengingati insan itu... yg telah melukakan hati ini... mungkin benar kata org, lebih baik memilih org yg menyayangi kita drp org yg kita syg tapi tak menyayangi kita sepenuhnya... arghhhhh!!! lupakan dia...

" Sudikah dirimu andai menjadi sayap kiriku? Terus membajai cintaku dengan kasih kepadanNya dan kasih bersama? Kiranya kau terus membisu, ku anggap jawapannya adalah bahagia kepada penantianku selama ini, As sukut alamatur ridhaa.."

YA Rabb, apa harusku khabarkan kepadanya?sedang ibu meminta aku menjadi sayap kirinya, ayah turut mengharap perkara yang sama, kawan2 turut bahagia andai ya jawapan yang bakal ku kirimkan... Haruskah aku tempaiskan kenangan silam ke arahnya? sedangkan dia benar2 ikhlas menyintaiku berbanding HAziq! yang hanya tahu memainkan hatidan perasaan setiap gadis yang tegar berdiri di sebelahnya.. HAdirlah jawapan. Dingin embun menggigit tulang..ku hayun langkah menyuci diri..Hanya padaMu Ya Allah harus ku pohon restu dan petunjuk..ikhlaskan hatiku..menerima sepenuhnya kasih yg diberi..mampukah aku nanti? Menerjah jauh sayang..membuang terus kenangan..aku tidak mahu nanti cintanya yg setulus kilauan permata itu tidak ku balas sepenuh hati. Adakah aku masih menyayangi Haziq..? Aku masih ragu-ragu dengan jawapan hati ku sendiri. Dia cinta pertama ku..cinta yg ku sanjung sepenuh hati. Hingga aku lupa ketika itu..Cinta yg Agung harus kuletakkan hanya PadaNya..bukan pada insan bernama manusia..Cinta kan bunga layu jua, cintakan manusia kan mati..cintakan Allah kekal Abadi..


-----------------------------------------------------------






Bookmark and Share




  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

cynognathus
{ SRIKANDI }
Menyertai: 01.06.2003
Ahli No: 1564
Posting: 23
Dari: Sunway

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-08-03 11:00


ku renung sebuah buku usang yang telah lama ku simpan..dan, hari ini aku ingin membuka lembaran kisahku bersama syafiq.
Memang indah, memang ku gembira. Tapi itu hanyalah di awal percintaan. Kemudiannya dia meninggalkan sisa-sisa kesakitan kedalam lubuk hatiku.Kini dia meminta padaku, meminta sebuah pengertian yang dulunya tak pernah dicurahkan padaku.
Ibu dan ayah yang tidak mengerti sering memperkatakan tentang dia..ah,tentang kebaikannya. Sudah berubahkah hatinya ??Namun aku tak mampu menerima, kerna aku pernah berjanji, AKU TAK AKAN MENERIMA LELAKI YANG PERNAH MELUKAKAN HATI INI. ...

-----------------
¤kini....bê®mu£ã£ãh êpi§0d bã®u¤


Bookmark and Share




  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-08-03 11:31


fiza ckp dah rangka 3 muka???
mananya???
tak nak share dgn kami ke???

p/s: tajuk tu mmg best...


Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

afiza_ahmad
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 584
Posting: 199
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 18-08-03 12:47


Sabar separuh dari iman..hehe..mana leh kuar sekarang..Insyallah nanti kita kongsi bersama..
Ingat senang ke nak dpat ilham..cewahhh..hihii

-----------------
.:.Life Will Never Be The Same.:.


Bookmark and Share




  Member Information For afiza_ahmadProfil   Hantar PM kepada afiza_ahmad   Send ICQ Meesage To afiza_ahmad   afiza_ahmad's MSNM Number Is afiza969@hotmail.com   Quote dan BalasQuote

cynognathus
{ SRIKANDI }
Menyertai: 01.06.2003
Ahli No: 1564
Posting: 23
Dari: Sunway

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-09-03 01:10


huhu..
dah siap ke belum?
ke masih dalam pembikinan ..
nak tahu gak apa sudah jadi

-----------------
¤kini....bê®mu£ã£ãh êpi§0d bã®u¤


Bookmark and Share




  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

afiza_ahmad
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 584
Posting: 199
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 22-09-03 00:06


Akhirnya TAMAT....hihiihiiii

-----------------
.:.Life Will Never Be The Same.:.


Bookmark and Share




  Member Information For afiza_ahmadProfil   Hantar PM kepada afiza_ahmad   Send ICQ Meesage To afiza_ahmad   afiza_ahmad's MSNM Number Is afiza969@hotmail.com   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.077129 saat. Lajunya....