Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-07-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Untuk menjamin kejayaan, bertindaklah seperti tidak akan gagal

-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 11
Ahli: 0
Jumlah: 11




  Dari Galeri
nothing.. just want to say.. semoga selamat maju jaya...

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 2 hari yang lalu


Warisan Kita
Topik: mana lagi permainan lain?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Warisan Kita
    »» mana lagi permainan lain?

Please Mendaftar To Post


Oleh mana lagi permainan lain?

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 31-05-03 00:17


a'kum

aik skek nya permainan warisan kita?

takkan tak penah main rounders, congkak ke, batu seremban ke, tudung oren ke

monopoli ke hehehe

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-05-03 14:05


saya suka main batu seremban... sarah tau tak asal usul nama permainan ni... kenapa ye dipanggil batu seremban.. tak batu petaling jaya ke.. hehe

nanti kita main2 sama kat um ye..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ida01
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 11
Posting: 330
Dari: SeGaMaT^jOhOr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-05-03 15:34


hehe kak ida pon suker main batu semban.hehe.haah yerk dari maner namer tuh dapat kan?

-----------------
Bicara Syahadah Menusuk Kalbu
Hati Nan Damai Terasa Rindu.
Ukhuwah Mahabbah Terjalin Selalu
Moga Kekal Bersama Menuju






Bookmark and Share




  Member Information For ida01Profil   Hantar PM kepada ida01   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-06-03 15:47


pasni bolehla main ramai2.. kene tunggu orang seremban jawab soklan ni.. mane kak kaei.. ada soklan cepu emas ni..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Helwi
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 1340
Posting: 44
Dari: Bumi Anbiya'

syria   avatar


posticon Posting pada: 01-06-03 19:55


Takpun,bila buat pertemuan sama2 Ahli komuniti nie ,kita buat group lawan main batu seremban,teng-teng,congkak & permainan tradisi yg lain yek!!!! Barulah tak luput tradisi ditelan zaman......TAk gitu??????


Bookmark and Share




  Member Information For HelwiProfil   Hantar PM kepada Helwi   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-06-03 01:27


a'kum

a'ah ek..napa la tak pangge batu melesia ke..nampak kebangsaan skek..

aaa nanti tunggu kita main batu sremban kat um yek

kutip batu lelawo skek

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

selembut_bayu
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 168
Posting: 85
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-06-03 01:35


saya suka main congkak.. ade sepupu sy yg wakil sekolah ngan negeri bila main ngan sy dia plak yg kalah.. dia pun tak caye boleh kalah ngan sy but bila sy lwn ngan adik dia (darjah 1), sy plak yg kalah..

-----------------
'Berkorban kerana Allah membuatkan kita tak terasa kehilangan harga diri malah mendapat kebahagiaan dan ketenangan hakiki'


Bookmark and Share




  Member Information For selembut_bayuProfil   Hantar PM kepada selembut_bayu   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-06-03 10:41


bagus idea tu Helwi... bermain permainan tradisional..

pihak pengurusan tgh mencari penganjur untuk mengadakan siri jejak kasih yang seterusnya.. nak lihat negeri mane yang kreatif dan aktif...

sayasarah.. batu tu kutipkanla... kalau nak lebih selamat... jahitla guna kain .. isinya letak batu sagala.. takde lambung makanan...



-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-06-03 00:55


a'kum

Quote:
sayasarah.. batu tu kutipkanla... kalau nak lebih selamat... jahitla guna kain .. isinya letak batu sagala.. takde lambung makanan...



heheh klakao

'rajin' sgt la bab jahit manjahit ni

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

aku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 05.05.2003
Ahli No: 986
Posting: 110
Dari: bumi ALLAH

iraq   avatar


posticon Posting pada: 03-06-03 14:29


mmmm????

-----------------

AKU makhluk ciptaan ALLAH S.W.T...


Bookmark and Share




  Member Information For akuProfil   Hantar PM kepada aku   Quote dan BalasQuote

namirah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 25.12.2003
Ahli No: 2967
Posting: 156
Dari: Kota Singa... Roar!! ;P

singapore   avatar


posticon Posting pada: 25-01-04 07:14


ana suke main batuuuuuuuu semban eh ?? Batu semban yg kite lambung2 tu kan. ..ana ngan kengkwn ana selalu panggil batu serembat.. hihi tak tau plak sebenarnye batu semban...
Klau abis xm, bleh bawak mainan tu lah mainan yg ana selalu bawak. ..pastu main ngan kengkwn....paling best skalik..main ngan dorang sayelah yg menang...hihihihi

-----------------
Sesungguhnya manusia itu diciptakan lemah. Maka bergantunglah kepada Allah kerana Dia sebaik-baik tempat bergantung.


Bookmark and Share




  Member Information For namirahProfil   Hantar PM kepada namirah   Quote dan BalasQuote

fayyzah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 6029
Posting: 155
Dari: Johor-HomeSweet Home-Depan PC

japan  


posticon Posting pada: 23-04-06 17:25


hmm ana suka main conkak, terompah gergasi, jalan guna tempurung, main batu seremban...tapi ana masih tak reti macam mana nak main layang-layang dengan betul. sebab selalu kat tempat ana tak windy sangat. Kala Pasir Gudang ye lah agaknya...


Bookmark and Share




  Member Information For fayyzahProfil   Hantar PM kepada fayyzah   Pergi ke fayyzah's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-05-09 15:50


Assalamualaikum..

main batu seremban guna 5biji batu ke 7 biji?
macam-macam cara main dia kan?
pernah tak kutip biji saga,lepas itu main permainan biji saga?
best juga..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.074738 saat. Lajunya....