Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-09-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
keadilan yang ada pada seseorang laksana sebentuk mutiara . Meskipun yang empunya telah mati , mutiara itu tetap tinggal dengan cahayanya ..

-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: lysazae
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13715

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Dari Galeri
assalamualaikum buat semuanya, Salam ukhuwah dan take care.

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 15 jam, 32 minit yang lalu
uzmawahida: 7 hari yang lalu
fayyzah: 19 hari yang lalu
bintanghatee: 26 hari yang lalu


Bakat Menulis
Topik: Cinta pandang kedua


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, e-zah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Bakat Menulis
    »» Cinta pandang kedua

Please Mendaftar To Post


Oleh Cinta pandang kedua

ijan
WARGA RASMI
Menyertai: 10.05.2003
Ahli No: 1123
Posting: 11
Dari: Brunei Darussalam

brunei  


posticon Posting pada: 22-05-03 16:36




Apa...? bagitau aku yang kau gurau...please...
Gua satu kelas ngan budak tu...
Ni yang parah ni...
tak kan lah budak ni yang selalu hantar ros putih sedozen setiap minggu tu...Macam tak caya..
Camne...ni, Tak kan lah saya nak...berdamai...?

Ku toleh di sudut mejaku. 12 batang ros putih segar dan wangi baru ku simpan dalam pasu kristal MUSUH KU...


Bookmark and Share




  Member Information For ijanProfil   Hantar PM kepada ijan   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-06-03 02:26


a'kum

ingatkan masalah ..nasib baik tak bagi komen..telupa lak ni kawasan bakat2 terpendam...ok nak sambung ni

======

'aku ada terbuat minyak pengasih ke bagi kat dia?'

'ntah tak penah lak aku menuntut bab2 tu...'

'bio beno dia ni...ke salah teinga aku mendengor dari informer yang bertauliah ni?'


ikutkan ati mau je pegi tanya dia.tp...

'nak tanya ke tak?'
aku duk mengulang2 ayat di atas dengan jari [sampai bilangan kesepluh]..jawapannya pegi...ahhh maluahh..

aku intai dicelahan tetudung putih. aku lihat dia tenang ajeh. ye lah..dia ingat aku tak tau kot..

=======

ha sila sila sambung kan



-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 31.05.2003
Ahli No: 1547
Posting: 125
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-06-03 00:47


Aku mula menapak. Setapak.. dua.. Argh!
Aku patah balik. Gila ke ?? Nak berdamai dengan dia ? Apa pulak kawan-kawan aku kata nanti. Argh. Jatuhlah harga diri aku. Murahlah ego aku. Senang-senang aja nak kasi maaf kat budak macam dia. Aku kembali termangu

-----------------
FRieNDSHiP iS aLL aBouT
CaRiNG, TRuSTiNG aND LoViNG
No DiaMoNDS oR PeaRLS
CouLD eVeR RePLaCe
WHaT FRieNDSHiP MeaNS To uS


Bookmark and Share




  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-06-03 14:43


nak pegi ke tak.....?nak pegi ke tak....?

ha..xdek idela....tulun sambung yek......!

-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

ijan
WARGA RASMI
Menyertai: 10.05.2003
Ahli No: 1123
Posting: 11
Dari: Brunei Darussalam

brunei  


posticon Posting pada: 09-07-03 08:27


tak ada yang nak sambung lagi kh?


Bookmark and Share




  Member Information For ijanProfil   Hantar PM kepada ijan   Quote dan BalasQuote

syaiz
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 873
Posting: 51
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-07-03 10:51


apa citer nih...watla betul2...


Bookmark and Share




  Member Information For syaizProfil   Hantar PM kepada syaiz   Pergi ke syaiz's Website   Quote dan BalasQuote

bOo
WARGA RASMI
Menyertai: 22.06.2003
Ahli No: 1773
Posting: 5
Dari: bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-07-03 01:37


erm..camne ni...nak pegi ke tak....errr..kalo pegi ...jatuh la maruah aku...nanti nampak sgt aku ni mudah cairr..mudah sgt je nak dipujuk...ishhh...mane boleh camni...ermm..tapi mane la tau kalo2 aku dah baek ngan dier nanti...aku bleh jatuhh...eyyy...aper aku merepek niii???!!!...


Bookmark and Share




  Member Information For bOoProfil   Hantar PM kepada bOo   Quote dan BalasQuote

mEnNa
WARGA RASMI
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1716
Posting: 8
Dari: pLanet ke3 dr m'hari

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-07-03 08:39


ala, ape salahnye aku pergi jumpa die. lagipun banyak soalan yg aku nak tanye die dlm otak aku ni, PERGI jelah.
Seblom tu....baik aku btolkan tudung aku nih, kaler lipstik aku pon dah pudar, nak sapu bedak lagi skit baru nampak cun.....NANTI!!!!
apsal aku nak nampak elok depan die hargh? bukannye aku yang sangkut kat die..aku suke kat die ke???


Bookmark and Share




  Member Information For mEnNaProfil   Hantar PM kepada mEnNa   Quote dan BalasQuote

aL-FatiHaH
WARGA RASMI
Menyertai: 13.07.2003
Ahli No: 1987
Posting: 14
Dari: malaysia(shah alam)

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-07-03 22:33


aku suka kat dier ke ??? tak mungkin,aku tak suka kat lelaki macam dia.aku takkan jadik seperti pompuan lain yang terhegeh2 kan die. takpe la aku akan suruh alia kawanbaik aku tanya kat dia.alia kan terer nak putar belitkan orang cakap.okla aku akan suruh alia tanyakan.sila sambung


Bookmark and Share




  Member Information For aL-FatiHaHProfil   Hantar PM kepada aL-FatiHaH   Pergi ke aL-FatiHaH's Website   Quote dan BalasQuote

aL-FatiHaH
WARGA RASMI
Menyertai: 13.07.2003
Ahli No: 1987
Posting: 14
Dari: malaysia(shah alam)

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-07-03 23:53


biar kita sambungla.

takpela, takyah suruh alia.aku gi sendiri lagi baik.
dub dab, kuatnya jantungku berbunyi.
aaaaah aku macam tidak percaya yang aku sedang berdiri di depan dia dan rakan-rakannya.
"Assalamualaikum,Faiz,boleh tak saya nak cakap dengan awak sikit.
apa dia??nape tak nak cakap kat sini je? kawan-kawan aku pon nak dengar.
boleh saya tanya tak awak ke yang bagi saya bunga ros tu??
hahahaha,tak mungkin aku akan bagi kau bunga."kata Faiz
tiba-tiba aku rasa pipi ku basah.aku tak tahu kenapa aku berasa sedih. mungkin kerana malu atau hatiku mula mencintai dia.aku pon tak tau.
aku terus berlari ke tandas.kebetulan pada masa itu cikgu tidak ada di dalam kelas.

sila sambung dah abis ideala.



[ Posting ini telah di edit oleh: aL-FatiHaH pada 2003-07-23 20:11 ]


Bookmark and Share




  Member Information For aL-FatiHaHProfil   Hantar PM kepada aL-FatiHaH   Pergi ke aL-FatiHaH's Website   Quote dan BalasQuote

aL-FatiHaH
WARGA RASMI
Menyertai: 13.07.2003
Ahli No: 1987
Posting: 14
Dari: malaysia(shah alam)

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-07-03 13:08


tiba2 banyak lak idea aku, hihhihi

aku memandand ke arah cermin di dalam tandas dan berkata pada diriku."tak mungkin dia akan suka aku". Lebih baik aku buat biasa.dahlah aku nak masuk kelas.
alamak puan che som dah masuk.
aku pun masuk ke dalam kelas dan pergi ke arah puan che som dan megatakan yang aku pergi ke tandas.
kemudian, aku pom masuk ke tempat duduk aku.
faiz memandang ke arahku dengan perasaan serba salah.
tapi aku sudah bertekad untuk melupakan perkara itu dan menjadi musuhnya selama-lamanya.

lain kali kiter sambung lagilah.



[ Posting ini telah di edit oleh: aL-FatiHaH pada 2003-07-23 20:10 ]


Bookmark and Share




  Member Information For aL-FatiHaHProfil   Hantar PM kepada aL-FatiHaH   Pergi ke aL-FatiHaH's Website   Quote dan BalasQuote

aL-FatiHaH
WARGA RASMI
Menyertai: 13.07.2003
Ahli No: 1987
Posting: 14
Dari: malaysia(shah alam)

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-07-03 11:00


hihihihi kita nak sambung lagi.

ringggggggggg,
loceng waktu rehat sudah berbunyi.aku dan kawan-kawanku pergi ke arah kantin. tiba-tiba faiz datang ke arah kami dan berkata kepadaku yg dia ingin berjumpaku sebentar.aku pon berkata.
nape tak nak cakap kat sini sahaja, kawan-kawanku pon nak dengar.semua kawan-kawanku tergelak.
aku sebenarnya hanya mahu dia rasa apa yg aku rasa sebentar tadi. tapi aku bukannya mahu memalukan dia.faiz tidak berputus asa.dia masih mahu berjumpa dengan aku. aku terus pergi tanpa mempedulikan dia.

kita akan sambung lain kali



[ Posting ini telah di edit oleh: aL-FatiHaH pada 2003-07-23 20:09 ]


Bookmark and Share




  Member Information For aL-FatiHaHProfil   Hantar PM kepada aL-FatiHaH   Pergi ke aL-FatiHaH's Website   Quote dan BalasQuote

aL-FatiHaH
WARGA RASMI
Menyertai: 13.07.2003
Ahli No: 1987
Posting: 14
Dari: malaysia(shah alam)

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-07-03 11:22


nak sambung lagi, yeyeyeye

aku terlupa untuk mengambil botol airku. jadik aku pon pulang ke kelas seorang diri. apabila aku sampai ke kelas, aku ternampak faiz sedang duduk di tempat dia sambil menekup muka. .
aku pon pergi ke arah faiz . aku memegang bahunye (takpe sebab ade alas). dia mengangkat mukanya. aku amat terkejut kerana mata faiz basah. hatiku terharu (jiwangla konon).dia berkata kepadaku maafkanla dia . aku tidak jawab. aku terus berlari pergi ke kantin. bila rehat sudah tamat aku pon masuk ke dalam kelas dengan berat hati. aku duduk diam sahaja di dalam kelas hari itu. kawan-kawanku semuanya pelik melihat aku. Kemudian ,pada pukul 6.45 petang kami pon pulang seperti biasa.hanya pada hari itu aku berasa lain.




[ Posting ini telah di edit oleh: aL-FatiHaH pada 2003-07-23 20:09 ]


Bookmark and Share




  Member Information For aL-FatiHaHProfil   Hantar PM kepada aL-FatiHaH   Pergi ke aL-FatiHaH's Website   Quote dan BalasQuote

aL-FatiHaH
WARGA RASMI
Menyertai: 13.07.2003
Ahli No: 1987
Posting: 14
Dari: malaysia(shah alam)

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-07-03 11:32


pada keesokan harinya aku rasa sedih dan berdebar-debar apabila mahu pergi ke sekolah. aku masuk ke dalam kelas. selalunya apabila aku datang faiz telah datang lebih awal dariku. tapi pada hari itu faiz belum muncul lagi.cikgu sudah masuk ke dalam kelas tapi faiz masih belum masuk ke dalam kelas. cikgu pula masuk ke dalam kelas dengan muka yang sedih.cikgu memberitahu kami faiz kemalangan dan faiz pula masih belum sedar. tiba2 air mataku merebes jatuh. aku tidak dapat tahan. aku sudah tidak kisah lagi aku terus berlari ke arah cikgu untuk memastikan perkara ini

sila sambung.

[ Posting ini telah di edit oleh: aL-FatiHaH pada 2003-07-23 20:07 ]


Bookmark and Share




  Member Information For aL-FatiHaHProfil   Hantar PM kepada aL-FatiHaH   Pergi ke aL-FatiHaH's Website   Quote dan BalasQuote

bOo
WARGA RASMI
Menyertai: 22.06.2003
Ahli No: 1773
Posting: 5
Dari: bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-03 04:54


cikgu tu menceritakan ape yg telah terjadi pd faiz...aku tak dpt menahan sebak di dada lalu aku tros melarikan diri ke belakang bangunan sekolah...(wa..jauh tu larii)..aku menangis sepuas2nya...masih jelas diingatan ku ape yg telah aku lakukan pada faiz semlm....rase bersalah mula terbit di hatiku...berdosakah aku???!!!Faiz,maafkan aku!!!!!!aku x berniat nak melukakan hati kauu...isk..isk...(ecey.sedey la skett..terjiwang lak)

[ Posting ini telah di edit oleh: bOo pada 2003-07-25 05:01 ]


Bookmark and Share




  Member Information For bOoProfil   Hantar PM kepada bOo   Quote dan BalasQuote

nur_hati
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 565
Posting: 80
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-03 12:51


meh sambung skit......

lalu, tanpa berfikir panjang lg aku terus ke hospital untuk menjenguk nye.. kebetullan kawanku alia mengetahui di mana wadnye. Terharunye rase hati ini apabile melihat kecederaan yang dialaminya.. bertambah rase bersalah di hati ini.. aku mampu tengok dr jauh kerana tidak sanggup untuk menatap wajahnya dengan lebih lama lg..
Lgpun kulihat disisinya ada seorang wanita yang cukup cantik dan masih muda pada pandanganku.. bertambah sedih di hati ini.. mungkinkah aku mencemburuinye??
Ya Allah bantulah hambaMu ini.. Pimpinlah hambaMu ini ke jalan KeredhaanMu...


okes.... sambunglah.......

MuHaSaBaH DiRi.... Insyallah Dpt Kenali Diri Dengan Lebih Dekat...

Salam Perjuangan!!!!

[ Posting ini telah di edit oleh: nur_hati pada 2003-09-11 12:52 ]


Bookmark and Share




  Member Information For nur_hatiProfil   Hantar PM kepada nur_hati   Quote dan BalasQuote

nurkamar
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 25.04.2003
Ahli No: 479
Posting: 92
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-09-03 16:59


cerita serius yang dah jadi cerita lawak pulak dah.. ))

-----------------
-cheras-


Bookmark and Share




  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.075218 saat. Lajunya....