Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-08-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
KALAU ORG MENGHINA KITA, BUKAN KITA TERHINA, YG SEBENARNYA ORG ITU MENGHINA DIRINYA SENDIRI...
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: lysazae
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13715

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Dari Galeri
Gambar kenang -kenangan di Pantai Matrouh

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 11 jam, 14 minit yang lalu
bintanghatee: 2 hari yang lalu


Isu Semasa
Topik: poligami...anda?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» poligami...anda?

Please Mendaftar To Post


Oleh poligami...anda?

budakinsaf
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 595
Posting: 122

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 16:03


assalamualaikum...
saya nak tanya pendapat semua berkenaan poligami.setahu saya ramai yang tak boleh terima poligami.jadi bagaimana dengan sahabat semua.sanggupkah anda menerima poligami.

-----------------
CiNTa YaNG ABaDi...CiNTa PaDa ALLaH




Bookmark and Share




  Member Information For budakinsafProfil   Hantar PM kepada budakinsaf   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 63
Posting: 32
Dari: pulau mutiara

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 16:31


madu itukan manis.. cubalah jadikan ia.. lebih manis dari madu....

a'kum.....

bagi saya poligami ni byk membawa kebaikkan drpd keburukkan

'ala kullihal, its up to the individual

-----------------
hidup ini seindah pelangi..
sebagaimana indahnya dan uniknya warna yg diaturkan oleh DIA
seunik dan seindah itu juga kehidupan yg diaturkan utk kita..


Bookmark and Share




  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   azzahrawi's MSNM Number Is zahrah   Quote dan BalasQuote

sweet_darling
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 1332
Posting: 189
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 16:57


a'kum, isk..isu sensitif nie.no komen!


Bookmark and Share




  Member Information For sweet_darlingProfil   Hantar PM kepada sweet_darling   Pergi ke sweet_darling's Website   Send ICQ Meesage To sweet_darling   Quote dan BalasQuote

dandarawiyah
WARGA RASMI
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 1392
Posting: 1
Dari: Universiti Malaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 17:33


kehidupan bagi seorang wanita yang dipoligamikan adalah takdirNya...sekuatmana manusia cuba mengelaknya,,ia pasti akan terjadi, setiap masa dan dimana mana..Itulah Dia...tiada seorangpun yang mampu mengubah tirai takdir Allah...


Bookmark and Share




  Member Information For dandarawiyahProfil   Hantar PM kepada dandarawiyah   Quote dan BalasQuote

anak_perak
{ SRIKANDI }
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 45
Posting: 186

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 21:28


ermm.. assalamua'laikum

dalam hal ini .. bukan soal bley terima atau tidak

patutnya persoalannya ... mampu atau tidak hadapinya ???

perkara ini sunnah ... hakikantnya kita takleh nak tolak ...
wallahu a'lam

-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For anak_perakProfil   Hantar PM kepada anak_perak   Quote dan BalasQuote

hub_addin
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 23
Posting: 447
Dari: Perak No.1

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 23:21


perkara ni sunnah kan...kalau dibuat mengikut caranya balsan pahala sentiasa menanti daripada Allah swt.

pada ana, tak tahu nak kata, sebab sekarang memang tak berlaku lagi pada diri ana. cuma setakat ni ana boleh menerimanyalah kalau dah ditakdirkan.

yang penting kasih tuhan tetap melimpah ruah buat kita walaupun terpaksa berkongsi kasih suami.

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 23:21


a'kum

dalam kebaikan ada keburukan

dalam keburukan ada kebaikan

kita sendiri yang boleh pilih antara dua pilihan tu...biizniLLah

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

budakinsaf
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 595
Posting: 122

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-08-03 09:48


assalamualaikum..
betul kata anak_perak tu...bukan boleh terima ke tak..sbb tu sunnah maka walaubagaimanapun ia halal dan mesti diterima.terpulang pada individu itu sama ada mampu atau tidak menghadapinya.

-----------------
CiNTa YaNG ABaDi...CiNTa PaDa ALLaH




Bookmark and Share




  Member Information For budakinsafProfil   Hantar PM kepada budakinsaf   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.064897 saat. Lajunya....