Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-06-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Barangsiapa mengambil serakah sebagai kebiasaan, ia menurunkan harga dirinya sendiri, barangsiapa membeberkan kesukaran –kesukarannya, ia menyetujui penghinaan, dan barangsiapa memperkenankan lidahnya menguasai jiwa, ia akan mengaibkan jiwanya
--
Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 18
Ahli: 0
Jumlah: 18




  Dari Galeri
Rakan2 seperjuangan..

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 3 hari yang lalu


Masa Lapang
Topik: hobi yang tak best


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» hobi yang tak best

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh hobi yang tak best

mawardah_ilmi
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 180
Posting: 28
Dari: bumi Tun Fatimah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 04:27


teman ada hobi..tapi hobi teman tak best...teman tatau camner nak ubat hobi teman nie..teman nie kalu lapang2 suka ZzZzZzZ tiduler tu...


tu ler sebab muka teman makin bulat. camner nak ilangkan hobi yg tak berpekdah nie?


Quote:
BULAT AIR KERANA PEMBENTUNG..BULAT TEMAN SEBAB MEMBONGKANG



-----------------
YaNg IndaH hANya SemEntaRa


Bookmark and Share




  Member Information For mawardah_ilmiProfil   Hantar PM kepada mawardah_ilmi   Pergi ke mawardah_ilmi's Website   Send ICQ Meesage To mawardah_ilmi   Send AIM Meesage To mawardah_ilmi   mawardah_ilmi's MSNM Number Is ilhamna   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 08:23


o......ukhti mawardah_ilmi suka tido yek.....camna xnak buka jadi bulat....?ana cadang jgn tido...... (jgn mare ana gurau jer........)

-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

kaklong
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 551
Posting: 155
Dari: darul ridzuan

brunei  


posticon Posting pada: 20-05-03 11:01


Quote:

On 2003-05-20 04:27, mawardah_ilmi wrote:
tu ler sebab muka teman makin bulat. camner nak ilangkan hobi yg tak berpekdah nie?



1-Buat hobi yang best je!
2-Tutup pintu bilik tidur rapat2 dan jangan hampiri bilik tu.
3-Jangan tido!



-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For kaklongProfil   Hantar PM kepada kaklong   Quote dan BalasQuote

suemaiyah
WARGA RASMI
Menyertai: 08.05.2003
Ahli No: 1086
Posting: 15
Dari: 0511

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 11:09


akum....

kalo ana lah, kalo ada masa lapang ana suku baca novel...inilah hobi ana dari dulu samapi lah sekarang. tapi kalo boring giler ana gi jalan2 tepi pantai atau taman rekreasi...
wassalam


Bookmark and Share




  Member Information For suemaiyahProfil   Hantar PM kepada suemaiyah   Pergi ke suemaiyah's Website   Send ICQ Meesage To suemaiyah   Send AIM Meesage To suemaiyah   suemaiyah's MSNM Number Is 0511   Quote dan BalasQuote

mawardah_ilmi
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 180
Posting: 28
Dari: bumi Tun Fatimah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 15:52


hahai..kak long, dah macam2 teman buat..tapi camtu gak..

bilik teman tu seolah2 ada magnet yg ajaib..hehehe

makin bulat teman...udah ler tu...pipi teman nie selalu kena cubit ngan org...

uwarghhhhh.....

dulu kat skul teman ler kaki tidu..cikgu pun dah lali..hehehehe



-----------------
YaNg IndaH hANya SemEntaRa


Bookmark and Share




  Member Information For mawardah_ilmiProfil   Hantar PM kepada mawardah_ilmi   Pergi ke mawardah_ilmi's Website   Send ICQ Meesage To mawardah_ilmi   Send AIM Meesage To mawardah_ilmi   mawardah_ilmi's MSNM Number Is ilhamna   Quote dan BalasQuote

pErMaIsUrI_hAtI_kU
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 23.04.2003
Ahli No: 391
Posting: 26
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 16:36


ooo...hobby anti nih tiduq yer....

sama lah kita..!!
tp itu dulu.....skrg nih dah x leh kerap tiduq.... timbul kesedaran yg mendlm dlm diri ini....heheh..

kalau takmoh kasik tiduq sokmo....bz kanlah diri kita dgn kerja² yg berfaedah...bila kita dah sibuk,tak ingat dah nak lelap mata.....
katakan kalau rasa ngantuk, pi lah jenjln kat luar,..berckp dgn kucing ker..dgn ayam ker..dgn bunga ker......i.allah hilang lah ngantuknya tuh...

-----------------
Kematian hanya datang sekali...
Jadikanlah ia di jalan Allah....
Hidup Mulia @ Mati Syahid..!


Bookmark and Share




  Member Information For pErMaIsUrI_hAtI_kUProfil   Hantar PM kepada pErMaIsUrI_hAtI_kU   Quote dan BalasQuote

alfaqierah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 278
Posting: 278
Dari: bumi ALLAH- the garden of knowledge & virtue

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 19:31


Assalamu'alaikumm

setuju ngan semua respon dr sahabt sahabiah semua
kalau rase ngantuk tu,jgn layan sgt perasaan tu
katekan dlm diri tak ngantuk ngan penuh keyakinan! insyaALLAH..tak ngantuk nye..

selain tu,cuba-cubaa buat hobi dan aktiviti yg best cam baca majalah anis ke (promote skit),sembang manfaat ngan ibu ke kawan2 ke,dgr ikim.fm ke,gie jejalan ke,tak pun ngadap pc,join hanan.com!

byk perkara kita leh buat,ape2 pun all the best!
ilalliqa'


-----------------
hanya hambaNYa..

"ALLAH swt is known by the heart and not the mind,and whose hearts know ALLAH are surely strong in their religion..insyaALLAH.."


Bookmark and Share




  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

annur_hikmah
WARGA RASMI
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 1383
Posting: 8
Dari: Uitm Kedah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 03:18


Camni mawardah_ilmi..

nak ilangkan ngantuk..sengkang mata ngan batang mancis..hehehehe...

lagi senang..

tak pun letak serbuk rebung kat tilam..hehehe..lagi best..tak tidu langsung..



-----------------
AkU HanYaLah InsAn Biasa


Bookmark and Share




  Member Information For annur_hikmahProfil   Hantar PM kepada annur_hikmah   Pergi ke annur_hikmah's Website   Send ICQ Meesage To annur_hikmah   Send AIM Meesage To annur_hikmah   annur_hikmah's MSNM Number Is hidayah17484   Quote dan BalasQuote

budakinsaf
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 595
Posting: 122

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 15:40


assalamualaikum...
mmm...ngantuk ubatnya tido.kalo hobi tido tu parah la jawabnya.nak elak tido buatlah sesuatu yg tak memboringkan dan boleh halang dari ngantuk.

-----------------
CiNTa YaNG ABaDi...CiNTa PaDa ALLaH




Bookmark and Share




  Member Information For budakinsafProfil   Hantar PM kepada budakinsaf   Quote dan BalasQuote

hub_addin
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 23
Posting: 447
Dari: Perak No.1

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 01:31


a'ah betul tu, kalau ngantuk ubatnya tido tapi kalau hobi tido ubatnya...jangan tido selalu. setkan dalam kepala tido waktu malam je disamping banyakkan aktiviti apabila rasa mengantuk bukan pada waktu yang sepatutnya.



-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 08:29


a'kum

ingatkan saya sorang je yang mengalami masalah hobi tak besh ni...

betul gak..cuba buat mende yang berpekdah...

yang pneting hati kena kuat melawan...[kengkadang kantoi gak]

saya tido sebab skang ni duk umah sorang...tapi klu mengadap komputer ..tak tido pun tak pe[ada kaitan dengan mnat]

'heheh nak tolong orang konon..'kata sarah kepada diri sendri

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 1400
Posting: 39
Dari: Malaysia

egypt   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 09:55


Assalamualaikum

hobi yang tak best bagi mencari sinar ialah...mengemas rumah..sbb lepas kemas sure penat heheheheheheh..
Wsalam


-----------------
Seandai dirinya tercipta untuk ku
rela ku menjadi miliknya


Bookmark and Share




  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Quote dan BalasQuote

nilamSarah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 556
Posting: 273
Dari: presint 9,putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-06-03 01:06


erm, mmg la sume org suke sgt hobby 'tidoq' nie, tapi kalau boleh elak kan la ekk, sbb byk kesan² negatif yg korg dpt nanti, cth otak lembab la, kureng cergas la....mcm² la...
tp kalau udah ngantuk sgt tu nak buat buat guane tol tak

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For nilamSarahProfil   Hantar PM kepada nilamSarah   Quote dan BalasQuote

suterakasih
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 1300
Posting: 40
Dari: muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-06-03 23:50


mmm...

kelakar bila baca hobi mawardah tu...cam nak tergelak...
sutera no komen...
sbb sutera pun suke tido gak...akeke...

tapi...ikut time laa...
kalu lepas subuh ngan lepas asar tu elakkan...
tapi kalu dah ngantuk sangat...tertido gak...ahakss...

-----------------
mengharap cinta sejati...
mendamba kasih Ilahi...


Bookmark and Share




  Member Information For suterakasihProfil   Hantar PM kepada suterakasih   Quote dan BalasQuote

farhanin
WARGA RASMI
Menyertai: 28.03.2009
Ahli No: 10263
Posting: 10
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-03-09 17:56


assalamualaikum..kelaka lah saya baca hobi mawaddah ni.. apa pun jagan jadikan dia sebagai hobi..mungkin dah terlalu biasa..

kalau mawaddah jenis yang aktif mungkin boleh krgkan masa tidur
atau dekati sahabat yang boleh membawa kita kepada aktiviti yang bermanfaat ataupun
dapatkan ubat2 madu dan sebagainya yang boleh elakkan keletihan dan kelesuan diri untuk cepat tidur..


-----------------
*berterima kasihlah kepada Allah setiap masa di atas setiap suka duka ketawa gembira tangis kecewa*


Bookmark and Share




  Member Information For farhaninProfil   Hantar PM kepada farhanin   Quote dan BalasQuote

najihaalhabsyi
WARGA RASMI
Menyertai: 17.03.2009
Ahli No: 10070
Posting: 4
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 31-03-09 19:10


assalamualaikum..

kena selalu buat aktiviti luar...tak kisah lah buat apa, shopping ke, bersenam ke dan lain-lain lagi..hehe

jiha pulak bukan tak suka tidur, tapi segan sebab kalau tidur siap dengan sound effect sekali, so memang elakkan sangat-sangat lah..


Bookmark and Share




  Member Information For najihaalhabsyiProfil   Hantar PM kepada najihaalhabsyi   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-04-09 08:48


Assalamualaikum

huhu.. tidur memang best.. lagi-lagi taim ujan,rasa nyaman saja duduk dalam selimut..kalau pagi2 nak pergi kerja tu beratnya rasa hati nak bangun pergi kerja..

saya pun suka tidur juga.. sebab tu makin tembam..asal kepala dah atas bantal,tak sedar pun bila terlelapnya..haru betul..

bila rasa boring sangat tak tahu nak buat apa,saya memang pilih tidur..hehe.sebab kan bila dah boring,segala benda nak buat pun malas.. yang rajinnya keluar pergi jenjalan..itu pun tengok juga pada kewangan yang ada..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

nur_nida23
WARGA RASMI
Menyertai: 24.03.2009
Ahli No: 10214
Posting: 3
Dari: Kuala Terengganu,Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-04-09 16:02


assalamualaikum..


emm..bagi saya lah,hobi yang paling tak best bagi saya bermain...sebab saya ni jenis ulat buku..


-----------------
"Barang siapa yang tidak menjaga DIRINYA, maka tidak bergunalah ilmunya......"

Imam Al-Ghazali


Bookmark and Share




  Member Information For nur_nida23Profil   Hantar PM kepada nur_nida23   Pergi ke nur_nida23's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-04-09 10:10


Pada 01-04-09 16:02 , nur_nida23 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..


emm..bagi saya lah,hobi yang paling tak best bagi saya bermain...sebab saya ni jenis ulat buku..



wah.. :-o ulat buku rupanya..
bagus lah kalau macam tu..
tapi nur_nida kena juga bermain..
sebab bermain ni pun salah satu senaman..
sesekali nak lepaskan tension..
kalau ngadap buku saja..
otak kita pun akan penat..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-04-09 11:10


seronok dengar hobi sesorang itu suka membaca kan?
banyak pengetahuan....seronok...
ana paling tak suka hobi BERANGAN (entah apa-apa) Kalau dah pikiran yang lagho memang masuk macam-macam yakni syaitan....syaitan mereka angan2 kita..
huhu tapi suka benar BERANGAN..huhu...
tak suka

:-o


-----------------
Success Through Endeavour ;

[ Telah diedit oleh: suterakasih85 pada 03-04-09 11:11 ]


Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» hobi yang tak best

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.083189 saat. Lajunya....