Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-04-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
keadilan yang ada pada seseorang laksana sebentuk mutiara . Meskipun yang empunya telah mati , mutiara itu tetap tinggal dengan cahayanya ..

-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 13
Ahli: 0
Jumlah: 13




  Dari Galeri
Assalaamualaikum..

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 7 hari yang lalu
Laurenjoy: 35 hari yang lalu
jackurban: 36 hari yang lalu
porkalwais: 36 hari yang lalu


Muslimah Remaja
Topik: LesEN PUnYe HaL


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» LesEN PUnYe HaL

Please Mendaftar To Post


Oleh LesEN PUnYe HaL

shaz77
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 151
Posting: 36
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 18-05-03 21:49


Assalamualaikum wbt

Belajar memandu !!!


Ana pasti ramai yg dah ada lesen memandu tak

kisahlah lesen kereta @ motorsikal.

Ada persoalan di sini…. Iaitu, sahabiah semua pakai

tak ‘sarung tangan’.. ala yg macam polis trafik

pakai tu …

Bukannya apa, berdasarkan pengalaman ana

sendiri, 1st time blajar acap kali tangan tersentuh

dgn ‘cikgu’(lelaki) bila nak pusing stering..ialah kan,

tak ada asas pegang stering…

Ana masa tu pd mulanya tak fikir pun apa2

sehingga hari ke 2, asyik tangan tersentuh jee..Ana

pun naik rimas, tak selesa, bersalah dan macam2

lagi … time tulah ana sedar..Alhamdulillah ana telah

bertindak scr agresif dgn memakai sarung tangan..

Niat sebenar ana ialah untuk mengingatkan kpd

sahabiah semua yg sedang atau baru nak ambil

lesen…



Sahabiah yg lain macam mana pula????


wassalammm


Bookmark and Share




  Member Information For shaz77Profil   Hantar PM kepada shaz77   Pergi ke shaz77's Website   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 56
Posting: 52
Dari: MCIIUM

usa   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 22:09


erm...dah setahun saya dapat lesen P. insya-Allah, setahun lagi, bebas lah dari P. tapi, pengalaman belajar, tak pernah pulak mengalami pengalaman mcm saudari shaz77. mungkin sbb cikgu tu kenal peribadi saya.


Bookmark and Share




  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Maryam's MSNM Number Is maryamira   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 22:29


a'kum

aaaa ni lagi sorang anak sulong..

memang anak sulong penyabo...byk tanggung jawab...

mm memang kekadang nampak cam tak sekepala sebab...kekadang sbg Kak Long ni, kita selalu larang adik2 kita buat itu buat ini [bukan setakat Kak Long je] itu yang nampak tak sekepala...

ye lah time gelak , kita gelak
time serius , kita serius la..

selama saya ada adik dewasa [adik bawah saya 20 tahun]..klu time nak bagi nasihat..kita kena slow talk ngan dia..gelak - gelak...nak pulak lelaki..

tp saya slalu gadoh ngan adik saya yang kecik..tp kengkadang baik nak mampus..

biasa la..sronok gak..kitalah harapan MakAyah


-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 22:32


a'kum

argh..malunya...silap taip la...

nak antar kat ukhwah

gih gih gih sori sori

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 22:38


a'kum

ha baru la nak jawab

penah gak terrrsentuh tangan incik tester..

mm byk gak org pakai sarung tangan..ok la tu...nanti orang tu faham la...kengkadang diorg tu saje je...tu yang jenih gegatai...


better pakai la..

eh skrg ni brape kena bayar utk lesen moto ngan kete?
mahal la..kengkadang tak berbaloi...
Mak saya tak kasi bawak kete sebab tak konpiden ngan saya hi3



-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

budakinsaf
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 595
Posting: 122

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-05-03 10:32


assalamualaikum..
mmmm...saya dah lame ambik lesen motor dan keta.dah abih P pun.setakat yang saya belajar ni alhamdulillah tak pulak saya tersentuh tangan ngan guru saya.mungkin sbb saya terer kontrol stereng keta.heheheh...bukan nak riak.gurau je.tapi kekadang tu ade jugak guru yg suka ambik kesempatan so kalo nak selamat pakai la sarung tangan.wassalam.


Bookmark and Share




  Member Information For budakinsafProfil   Hantar PM kepada budakinsaf   Quote dan BalasQuote

baiduri_aiman
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 05.05.2003
Ahli No: 979
Posting: 116
Dari: yan,kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-05-03 12:21


setakat ni saya baru ada lesen motor jer..so kalau nak tersentuh tangan tu,tak der la sbb tak pegang stereng kan.. thanks atas peringatan tu...buleh la buat persiapan awal2 sblm amik lesen kete nanti...


Bookmark and Share




  Member Information For baiduri_aimanProfil   Hantar PM kepada baiduri_aiman   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 15
Posting: 396
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-05-03 12:29


Assalamualaikum..

alhamdulillah dan terima kasih... syukur ada jugak sahabat yang sedar akan perkara ini.. alhamdulillah setakat nie.. lesen kete dah full (bangga kejap) lesen motor masih L.... ..

alhamdulillah laa pulak setakat nie akak takde kena macam tu... moga2 sahabat lain jugak tidak kena lagik macam tu...

wassalam

-----------------
--Sekadar bicara, sekadar pandangan--



nur_tinta


Bookmark and Share




  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

kaklong
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 551
Posting: 155
Dari: darul ridzuan

brunei  


posticon Posting pada: 19-05-03 14:10


cikgu kaklong perempuan..
takde masalah..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For kaklongProfil   Hantar PM kepada kaklong   Quote dan BalasQuote

anak_perak
{ SRIKANDI }
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 45
Posting: 186

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-05-03 17:53


eheh... assalamua'laikum

alhamdulillah...lesen saya dah penuh
nak kater pengalaman camgitu ... tak dinafi , leh dielakkan .....
kalau nak elak....kenala jaga2 jgn bagi cikgu tu amik kesempatan....depend pd kitalah nak terer kawan streng keta tu camnaa....tunjukla skit pompuan ni terer dalam bab2 camgini

ok jg..kalo nak sad azzara'i...pakai jerla sarung tangan kalo agak2 kurang mahir @ cikgu tu amik kesempatan yerk

-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For anak_perakProfil   Hantar PM kepada anak_perak   Quote dan BalasQuote

littlecutebear
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 10.05.2003
Ahli No: 1134
Posting: 47
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-05-03 23:21


Cikgu yang ajor saya memandu tuh cikgu pompuan... member lama mak... so tak yah pakai sarung tgn... siap b'sentuh tangan lagi...


Bookmark and Share




  Member Information For littlecutebearProfil   Hantar PM kepada littlecutebear   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 56
Posting: 52
Dari: MCIIUM

usa   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 10:05


actually, pegawai JPJ pun galakkan suruh pakai sarung tangan..ialah...stereng kereta tu bukan kita dan cikgu kita aje yg pegang, beribu-ribu orang dah pegang sebelum tu. so, nak elak licin ke, atau takut ape2 kuman , pakai lagi baik...dpt elak tersentuh sekali ...


Bookmark and Share




  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Maryam's MSNM Number Is maryamira   Quote dan BalasQuote

shaz77
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 151
Posting: 36
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 20-05-03 22:03


ASSAlamualaikum wbt...

Terima kasih dgn feedback yg ana terima dr sahabiah semua..

Sronok gak dpt tahu pengalaman msg2..

Kalau cam tu jangan lupa inform kat saudara seagama kita yee

wassalam....


Bookmark and Share




  Member Information For shaz77Profil   Hantar PM kepada shaz77   Pergi ke shaz77's Website   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 1400
Posting: 39
Dari: Malaysia

egypt   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 10:18


Assalamualaikum...

alamak..saya nie baru nak belajar naik kete weekend nie..cam mane ek..lom beli sarung tangan lagi..thanks pada shazz77 kerna mengingatkan saye...
w'salam

-----------------
Seandai dirinya tercipta untuk ku
rela ku menjadi miliknya


Bookmark and Share




  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Quote dan BalasQuote

shaz77
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 151
Posting: 36
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 22-05-03 21:08


Waalaikumusalam wbt...

Kepada ukhti 'mencarisinar' masih ada masa lagi nak gi cari / beli sarung tangan..

Jangan tak beli pula.tak pun gilah tanya kat sedara mara / kwn/ jiran.....

Kalau tak dpt juga..emmm kena pakai sarung bantal lak yek.hehheh... ana gurau je..


OK.... SElamaT BelaJar meMANdu ye...

wassalammmmm


Bookmark and Share




  Member Information For shaz77Profil   Hantar PM kepada shaz77   Pergi ke shaz77's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.062761 saat. Lajunya....