Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-07-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Ramai yang berasa sendirian kerana mereka membina tembok, bukan jembatan

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 6
Ahli: 0
Jumlah: 6




  Dari Galeri
muslimah yg hadir pd Majlis Hari Lahir Kelab Ogos...

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 1 hari, 2 jam, 43 minit yang lalu


Muslimah Pelajar
Topik: Lepasan SPM 2002: Mcm mana result UPU sahabat semua?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, simpLe_sHida
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Pelajar
    »» Lepasan SPM 2002: Mcm mana result UPU sahabat semua?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Lepasan SPM 2002: Mcm mana result UPU sahabat semua?

nawwal
{ SRIKANDI }
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 7
Posting: 121
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 11:41


Assalamualaikum..

Setelah diteliti, ana rasa takder lg topik ni...kalau dah ada..bg tahu kat ana ye..
Ana nak tanya, sahabat-sahabat yg mohon UPU, mcm result antunna?

Ana mulakan dgn diri ana sendiri dulu..
Alhamdulillah, ana dpt masuk UIAM..course Ilmu Wahyu..kalau tak silap, next week kena lapor diri..
Sahabat-sahabat semua mcm mana pulak? Mana lah tahu, kot-kot ada yg sama ngan ana nanti..

Kepada kakak-kakak atau para senior yg telah @ sedang berada di alam mahasiswa, bg lah nasihat kat kami yg baru nak mengenali alam mahasiswa ni...Nasihat senior-senior semua amat kami hargai..

Sekian...

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq menjemput..ziarahilah jasadku..


Bookmark and Share




  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

alfaqierah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 278
Posting: 278
Dari: bumi ALLAH- the garden of knowledge & virtue

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 11:56


Assalamu'alaikumm

tima kasih sbb buka topik ni

alfun mabruk alaih sbb dapat gie uia.
teruskan perjuagan berbekalkan ruh jihad,moga berjaya semuanya,amin.


salam ukhuwwah dr ana.

ilalliqa'

-----------------
hanya hambaNYa..

"ALLAH swt is known by the heart and not the mind,and whose hearts know ALLAH are surely strong in their religion..insyaALLAH.."


Bookmark and Share




  Member Information For alfaqierahProfil   Hantar PM kepada alfaqierah   Quote dan BalasQuote

al_kuliyyah
WARGA RASMI
Menyertai: 06.05.2003
Ahli No: 1010
Posting: 16
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 12:19


tahniah.... buat semua... yg berjaya...
ana bkn lah lepasan spm tp matrikulasi ,alhamdulllilah ana dpt UMS tp tak tau la ...sedihler jauh tu.....ana dah la tak pernah pegi jauh dr family...nie kat sabah lak tu....tak tahu la....harap sahabat2 dpt beri pandangan kat ana yg tengah konfius nie....


Bookmark and Share




  Member Information For al_kuliyyahProfil   Hantar PM kepada al_kuliyyah   Quote dan BalasQuote

aku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 05.05.2003
Ahli No: 986
Posting: 110
Dari: bumi ALLAH

iraq   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 13:24


tahniah buat saper2 yg dpt masuk u.
untuk ukhti Al_Kuliyyah, Jgnlah sedih dpt ums. Walaupun jauh sekurang2nyer mengajar kiter berdikari...aper2pun tahniah!!!!

-----------------

AKU makhluk ciptaan ALLAH S.W.T...


Bookmark and Share




  Member Information For akuProfil   Hantar PM kepada aku   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 15
Posting: 396
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 23:28


Assalamualaikum wb.........

TAHNIAH BUAT SEMUA ADIK2 AKAK. AKAK HARP ADIK2 SEMUA AKAN BERUSAHA GIGIH DALAM MENCAPAI CITA-CITA KALIAN....

INGAT SATU AJA.., WALAUPUN JAUH ATAUPUN DEKAT.. KIRANYA HATI KITA KASIH PADA KELUARGA.. KITA AKAN RASA KELUARGA SENTIASA BERSAMA KITA, INSYAALLAH...


Akak sayang semua adik2 akak... akak doakan agar adik2 akan terus berusaha...... salam sayang dari akak....

-----------------
--Sekadar bicara, sekadar pandangan--



nur_tinta


Bookmark and Share




  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 15
Posting: 396
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 23:35





istimewa buat semua.. pandai2 la pilih jalan yang betul sayang semua adik akak..



-----------------
--Sekadar bicara, sekadar pandangan--



nur_tinta"http://www.hanan.com.my/images/signnurtinta.gif">



[ Posting ini telah di edit oleh: nur_tinta pada 2003-05-18 00:07 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: nur_tinta pada 2003-05-18 00:15 ]


Bookmark and Share




  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

greenleaf
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 684
Posting: 26
Dari: hokkaida

japan   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 01:02


kpd sumer, TAHNIAH!!!!....CONGRATS!!!!....
kpd al_kuliyyah,advise sy pegilah....biarlah jauh tak pe.....jgn sbb jauh trus nak apply private college....kan dimana ada kemahuan di situ ada jln?....


Bookmark and Share




  Member Information For greenleafProfil   Hantar PM kepada greenleaf   Quote dan BalasQuote

nawwal
{ SRIKANDI }
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 7
Posting: 121
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 09:25


Assalamualaikum..

Syukran jazilan ila akhowat semua especially kak nur_tinta...

Kpd kak al_kuliyyah, jgnlah sedih....at least boleh study kat 'oversea' tu...hehehe..jgn marah kak..

SAYANG AKAK SEMUA!!!!

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq menjemput..ziarahilah jasadku..


Bookmark and Share




  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

al_kuliyyah
WARGA RASMI
Menyertai: 06.05.2003
Ahli No: 1010
Posting: 16
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 11:00


shukran jazilan pada semua....thanx 4 ur support!!!


Bookmark and Share




  Member Information For al_kuliyyahProfil   Hantar PM kepada al_kuliyyah   Quote dan BalasQuote

puteri
WARGA RASMI
Menyertai: 08.05.2003
Ahli No: 1085
Posting: 15
Dari: Bandar Sintok

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-05-03 21:47


assalamualaikum...tahniah kpd kalian semua...kpd saudari al_kuliyyah,jgn la sedih yek!saya pun lepasan matrik.alhamdulillah saya dapat UUM.Jauh memang jauh,tapi demi mengejar sedikit ilmu dan ingin memegang segulung ijazah,semuanya kena ditempuhi...saya harap al_kuliyyah fikirla semasak-masaknya...yelah peluang hanya datang sekali dalam hidup...kpd adik nawwal,tahniah akak ucapkan,belajar rajin-rajin!sama-sama lah kita berjaya...semoga kejayaan menyebelahi kita semua...INSYA-ALLAH


Bookmark and Share




  Member Information For puteriProfil   Hantar PM kepada puteri   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 00:22


a'kum

tahniah pada adik2..

buat al_kuliyyah...fikir la masak2...

mebbe tempat baru tu dapat memberikan perubahan yang positif bg diri al-kuliyyah...



-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

littleOne
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 25.04.2003
Ahli No: 507
Posting: 70
Dari: pearl island

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 03:21


alhamdulillah... ana layak gak masuk ipta yg menjadi idaman selama ini.

al_kuliyyah sahabatku, yakinlah apa yg ditentukan oleh Allah itu adalah yg terbaik dan yg peling sesuai dgn kemampuan kita. Allah Maha Mengetahui apa yg terbaik untuk hambaNya. Serah kan lah segala-galanya kepada Allah.

TAWAKKAL



-----------------
ruh kudus


Bookmark and Share




  Member Information For littleOneProfil   Hantar PM kepada littleOne   Quote dan BalasQuote

mawardah_ilmi
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 180
Posting: 28
Dari: bumi Tun Fatimah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 03:42


Assalamualaikum..

Terlebih dahulu tahniah ler pada saper2 yg dah dpt tawaran ke ipt. Ana bukan ler lepasan matrik atau spm. ana lepasan stpm. Alhamdulillah , ana dapt uia gobak dalam kos economic. doa2kanlah agar dapat jadi pakar ekonomi satu arie nanti yer.....

-----------------
YaNg IndaH hANya SemEntaRa


Bookmark and Share




  Member Information For mawardah_ilmiProfil   Hantar PM kepada mawardah_ilmi   Pergi ke mawardah_ilmi's Website   Send ICQ Meesage To mawardah_ilmi   Send AIM Meesage To mawardah_ilmi   mawardah_ilmi's MSNM Number Is ilhamna   Quote dan BalasQuote

syaiz
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 873
Posting: 51
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 04:21


aku pun lepasan matrik...em..dapat UMS cam al-kuliyyah,,nasib baik ade kawan....leh jum[a kuliyah masa kt sana nnt...aku pegi naik airasia..murah skit....wlpun sedih..cam org lain...tp aku dh xsabar nk tawan gunung kinabalu...


Bookmark and Share




  Member Information For syaizProfil   Hantar PM kepada syaiz   Pergi ke syaiz's Website   Quote dan BalasQuote

wana
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1159
Posting: 21
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 13:05


CONGRATULATION... pada yang dpt menjejakkan kaki ke menara gading...
kalau kita kat sana nanti jagalah diri elok-elok..yang penting dulukan niat kita yang satu..iaitu nak berjaya dan nak mencari ilmu...yang lain ketepikan dulu..nanti kalau campur-campur pulak lain pulak jadinyer...
bagi wana...
hidup di ipt mengajar kita hidup berdikari tanpa adanya ibubapa di depan mata..pandai-pandailah bawak diri jangan pulak mudah terpengaruh dgn benda-benda yang tak sihat...faktor memilih kawan tu yang paling penting..krn di sana kawan-kawanlah yang akan menemani kita siang dan malam...
so hati-hati..jangan sampai tersalah pilih kawan...
itu saja dari wana......

teruskan niat kita yang luhur untuk berjaya dalam apa jua bidang walau di mana pun kita berada...


wassalam


-----------------
ukhwah itu sesuatu jalinan kasih sayang yang indah


Bookmark and Share




  Member Information For wanaProfil   Hantar PM kepada wana   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 14:12


tul tu wana...niat tu plg penting sekali.....kepada yg dpt tawaran kat tem jauh tu..like syaiz n al-kulliyah banyakkanlah bersabar..benar mmg mudah mengukapkan kata..tp kau org yg rasakan...?tp allah dah menetapkan rezeki kau org kat situ......kita sebagai manusia biasa xdpt nak lari dari ketentuan qada' dan qadarnya.....

-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

pErMaIsUrI_hAtI_kU
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 23.04.2003
Ahli No: 391
Posting: 26
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 16:13


wah........tahniah kepada semua sahabat yg berjaya ke ipta/ipts....
alhamdulillah...ana pon terima twrn gak...dpt ke UIAM dlm kos farmasi.....i.allah 24 hb nih daftar...
nampaknya tinggal 3 hari jer lagih ana boleh join komuniti muslimah nih...

nawwal dpt IRK ekk?....kwn ana ada jugak sorg dpt ilmu wahyu..i.allah nanti kita berjumpa di sana..!!



-----------------
Kematian hanya datang sekali...
Jadikanlah ia di jalan Allah....
Hidup Mulia @ Mati Syahid..!


Bookmark and Share




  Member Information For pErMaIsUrI_hAtI_kUProfil   Hantar PM kepada pErMaIsUrI_hAtI_kU   Quote dan BalasQuote

Houri
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 30.04.2003
Ahli No: 737
Posting: 66
Dari: IIUM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 23:29



assalamualaikum....

firstly, tahniah akak ucapkan utk nawwal...

utk pengetahuan nawwal...akak pon study di mc iium... cos human sciences...kire akak senior nawwal lah ek? heh... bleh ah jumpe nnt...dan...InsyaAllah...sem dpn adlh sem akhir akak...

hmm...dlm tempoh taaruf week nnt...ade 2 test...ept dan apt...english dan arab...so...kena ah wat bebtol...sbb test tuh lah akan menentukan bape lame u all kat bumi matriks nih...
mmg die sengaja wat time taaruf week..time tuh kowang sure penat en... so...nasihat akak u all wat ler revision sket time cuti nih...kena mantapkan english and arab...dan...utk nawwal...kena ah struggle utk arabic... sbb cos IRK kena xmted dulu arabic baru bleh amek core corse... so...it depends on our course ler...

papepon...akak doakan selamat berjaya untuk semua...

salam mahabbah...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HouriProfil   Hantar PM kepada Houri   Quote dan BalasQuote

nawwal
{ SRIKANDI }
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 7
Posting: 121
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 16:29


Syukran kpd akak-akak semua...
especially kak [email protected] hanisah..nanti boleh jumpa akak lah ye..Thanks a lot for your information.Nawwal nak tanya lg ni..tp, takpe lah, Nawwal pm kat akak ye..

Tingggal 3 hari utk berangkat ke PJ...

SALAM UKHWAH FILLAH
UKHUWWAH FILLAH LESTARI SELAMANYA..


[ Posting ini telah di edit oleh: nawwal pada 2003-05-21 16:30 ]


Bookmark and Share




  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

annisak
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 07.05.2003
Ahli No: 1059
Posting: 96

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 19:33


Assalammualaikum..
Terlebih dulu tahniah kat nawal,al_kuliyah,puteri,littleone,kak mawardah_ilmi,syaiz..Ana pun sama dengan al_kuliyah,puteri,dan syaiz dari lepasan matrikulasi..Alhamdulillah ana dapat tawaran ke UPM,pilihan pertama ana..

Kepada sahabatku,al_kuliyah
Janganlah bersedih..Mungkin apa yang Allah letakkan untuk anti adalah yang terbaik utk anti..Dan ana dapat rasakan,in-syallah pasti anti akan dapat berbagai-bagai pengalaman disana,yang mungkin dapat mematangkan diri anti pabila berjauhan dgn ahli keluarga..Seronoklah anti dapat belajar kat sana,oversea jugakan..Janganlah anti risau sangat kerana anti berjauhan untuk mencari ilmukann dan masa 4 tahun tue tak adalah lama..Pejam celik,pejam celik dah pun habis belajar dahkan..Rasulullah ada bersabda,"tuntutlah ilmu sehingga ke negeri cina"..Lepas nie,anti jangan sedih-sedih lagi tau..Gembirakan hati anti kerana dapat meneruskan perjuangan anti untuk menuntut ilmu kerana Allah..
Wassalam


:Senyum cam nie biar nampak gigi.Hehe


Bookmark and Share




  Member Information For annisakProfil   Hantar PM kepada annisak   Pergi ke annisak's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, simpLe_sHida
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Pelajar
    »» Lepasan SPM 2002: Mcm mana result UPU sahabat semua?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.084516 saat. Lajunya....