Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-08-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Kegembiraan dan kedukaan adalah sama. Ia tak kekal lama

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: lysazae
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13715

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 36
Ahli: 0
Jumlah: 36




  Dari Galeri
Rakan2 seperjuangan..

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 11 jam, 16 minit yang lalu
bintanghatee: 2 hari yang lalu


Ringan
Topik: RAHSIA CINCIN DI JARI


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, e-zah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ringan
    »» RAHSIA CINCIN DI JARI

Please Mendaftar To Post


Oleh RAHSIA CINCIN DI JARI

nuriz
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 549
Posting: 53
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 16:15


Cincin di Jari
Memakai cincin di jari telunjuk menunjukkan anda mahu menguasai.

Memakai cincin di jari hantu menunjukkan anda selalu ambil berat yang berkaitan dengan kesejahteraan dan keselamatan.

Cincin di jari manis menunjukkan anda berminat untuk hal-hal percintaan.

Cincin di jari kelingking menunjukkan anda berminat untuk hal yang berkaitan dengan komunikasi, perhubungan awam dan perniagaan.

Cincin dipakai di ibu jari menunjukkan kehendak anda menguasai situasidengan keadaan kurang menyenangkan.


-----------------
[IMG]http://www.gamespy.com/avatars/av/AT/at239.gif[/IMG][b]meniti fantasi melayari realiti[/b]


Bookmark and Share




  Member Information For nurizProfil   Hantar PM kepada nuriz   Quote dan BalasQuote

kaklong
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 551
Posting: 155
Dari: darul ridzuan

brunei  


posticon Posting pada: 16-05-03 17:08


nuriz, kalau tak pakai cincin melambangkan apa pulak?

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For kaklongProfil   Hantar PM kepada kaklong   Quote dan BalasQuote

nuriz
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 549
Posting: 53
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 17:18


ha yang tu nuriz belum dapat jawapannya lagi kaklong tunggulah nuriz cari jawapannya

-----------------
[IMG]http://www.gamespy.com/avatars/av/AT/at239.gif[/IMG][b]meniti fantasi melayari realiti[/b]


Bookmark and Share




  Member Information For nurizProfil   Hantar PM kepada nuriz   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 01:33


a'kum

klu cincin kat jari kaki cemana?

ramai gak yang pakai hehehe

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

hurulain
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 16
Posting: 313
Dari: Bumi Allah

singapore   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 08:20


hmmm hurul dulu ske pakai cincin kat ibu jari, kadang kat jari hantu,tukar2 ah ikut mana yang muat kecuali jari manis,padahal jari manis paling hurul ske tapi terpaksa x pakai kat jari manis sebab bagi hurul pakai kat jari manis ni tuk spesial kes je..hihik..


Bookmark and Share




  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

kaklong
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 551
Posting: 155
Dari: darul ridzuan

brunei  


posticon Posting pada: 22-05-03 12:57


pakai kat jari manis, mesti banyak semut hurung..hehehe...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For kaklongProfil   Hantar PM kepada kaklong   Quote dan BalasQuote

sweet_darling
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 1332
Posting: 189
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 13:28


a'kum,
sweet_darling suker pakai kat jari tengah.tak tahu la kenaper.mungkin sebab biasanya jari tuh jer kot yg muat.jari lain,longgar sket


Bookmark and Share




  Member Information For sweet_darlingProfil   Hantar PM kepada sweet_darling   Pergi ke sweet_darling's Website   Send ICQ Meesage To sweet_darling   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 14:26


ana kalo pakai cincin slalu kat jari tengah dan jari manis....

-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

mawardah_ilmi
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 180
Posting: 28
Dari: bumi Tun Fatimah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 14:38


teman lak tak suke pakai cincin..camner lak?

tapi..nanti2 teman pakai gak kan? hehehe

-----------------
YaNg IndaH hANya SemEntaRa


Bookmark and Share




  Member Information For mawardah_ilmiProfil   Hantar PM kepada mawardah_ilmi   Pergi ke mawardah_ilmi's Website   Send ICQ Meesage To mawardah_ilmi   Send AIM Meesage To mawardah_ilmi   mawardah_ilmi's MSNM Number Is ilhamna   Quote dan BalasQuote

nuriz
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 549
Posting: 53
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 15:10


kalau x pakai cincin ana x tahu apa tandanya lagi satu kalau pakai cincin kat semua jari tu pun ana masih mencari jawapannya.

-----------------
[IMG]http://www.gamespy.com/avatars/av/AT/at239.gif[/IMG][b]meniti fantasi melayari realiti[/b]


Bookmark and Share




  Member Information For nurizProfil   Hantar PM kepada nuriz   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 63
Posting: 32
Dari: pulau mutiara

japan   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 15:35


a'kum....

tu dia aih
pakai cincin sampai kat semua jari?
dasyatnyee
siapa la yg sangup pakai mcm tu?


hehehe

-----------------
hidup ini seindah pelangi..
sebagaimana indahnya dan uniknya warna yg diaturkan oleh DIA
seunik dan seindah itu juga kehidupan yg diaturkan utk kita..


Bookmark and Share




  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   azzahrawi's MSNM Number Is zahrah   Quote dan BalasQuote

kaklong
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 551
Posting: 155
Dari: darul ridzuan

brunei  


posticon Posting pada: 22-05-03 16:35


Quote:

On 2003-05-22 14:38, mawardah_ilmi wrote:
teman lak tak suke pakai cincin..camner lak?

tapi..nanti2 teman pakai gak kan? hehehe



sama la kita...kaklong memang tak suka la pakai cincin. kalau masa tunang sok mintak tukar cincin tu ngan rantai ke, gelang ke, subang ke, boleh tak?

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For kaklongProfil   Hantar PM kepada kaklong   Quote dan BalasQuote

Hajar
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 06.05.2003
Ahli No: 1024
Posting: 479
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 12-06-03 17:59


Quote:
tu dia aih
pakai cincin sampai kat semua jari?
dasyatnyee
siapa la yg sangup pakai mcm tu?



Kelakornyeee...hehee

-----------------
"All Allah's Testing Has A Purpose..
Someday U Will See The Light..
All He Asks Is That U Trust in HIM..
Walk By


Bookmark and Share




  Member Information For HajarProfil   Hantar PM kepada Hajar   Pergi ke Hajar's Website   Quote dan BalasQuote

permata_munawwarah
WARGA RASMI
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1603
Posting: 7
Dari: selayang,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-06-03 18:25


Utk pengetahuan sumer:Rasulullah telah m'beri nasihat kpd Saidina Ali R.A sms perkahwinan Saidina Ali R.A dgn Fatimah>slh satunyer:beliau melarang memakai cincin di jari tengah & jari telunjuk krn ia dilakukan oleh kaum Luth(kaum yg amalkan GAY)--


Bookmark and Share




  Member Information For permata_munawwarahProfil   Hantar PM kepada permata_munawwarah   Quote dan BalasQuote

selembut_bayu
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 168
Posting: 85
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-06-03 11:52


assalamualaikum..

saya pernah la baca pasal jari yg mana utk paki cincin ini..n seingat saya pakai cincn kat ibu jari tu tak leh sebab menyerupai firaun..

wallahu'alam.
wassalam.


Bookmark and Share




  Member Information For selembut_bayuProfil   Hantar PM kepada selembut_bayu   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.080132 saat. Lajunya....