Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-08-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
BANYAK DIAM TIDAK SEMESTINYA BODOH,B ANYAK CAKAP TIDAK SEMESTINYA CERDIK, KRN KECERDIKAN ITU BUAH FIKIRAN, ORG CERDIK YG PENDIAM LEBIH BAIK DR ORG BODOH YG BANYAK CAKAP
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: lysazae
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13715

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 37
Ahli: 0
Jumlah: 37




  Dari Galeri
assalamualaikum..salam ukhwah bt smua :)..smoga hubungan kita sesama ISLAM akan kekal Selamanya

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 11 jam, 20 minit yang lalu
bintanghatee: 2 hari yang lalu


Ringan
Topik: teka teki dr. ku pulak


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, e-zah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ringan
    »» teka teki dr. ku pulak

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh teka teki dr. ku pulak

nilamSarah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 556
Posting: 273
Dari: presint 9,putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-05-03 17:48


erm...kalau kak kidot ade teke teki...sara pon ade gak teke teki...korg kalau tere jawap la ekk...
DGR SARA PUNYER TEKE-TEKI PULAK YEE..
------------------------------------------------------------
soklan 1
----------
dalam byk² negare,..negare ape yg ade 42 org pompuan je???
ehehhe...

soklan 2
----------
dlm satu kapal terbang tu, ada sorg pilot ...sorg budak...atuk budak...pemain piano..ngan piano...
tiba² kapal terbang tu ter
lebih muatan...salah satu dr bende yg tersenaraikat atas tu kene lah dibuang satu...
so, pada pendapat korg ape bende yg patut dibuang tu, supaya muatan dlm kapal terbang tu boleh stabil...

soklan 3
----------
ada sorg budak, die pegi berenang ngan ayah die kat laut....tibe² tgh syok² berenag tu...kaki ayah die tersepak satu bende kat dlm laut tu...aaa???bende ekkk..cuba korg teke...

selamat menjawap....


Bookmark and Share




  Member Information For nilamSarahProfil   Hantar PM kepada nilamSarah   Quote dan BalasQuote

nurul_rayyan
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 22.04.2003
Ahli No: 377
Posting: 24
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 17:34


erm..saye nak try jawab soalan ni...tapi soalan no 2 ngan 3 jelah...no 1 tu tak tau la ye...dah penat pikir dah...tak dpt jugak...

soalan2~~~buang piano tu

soalan 3~~~kaki ayah die tersepak piano yg dibuang tadi tu....

hehe..tul tak???


Bookmark and Share




  Member Information For nurul_rayyanProfil   Hantar PM kepada nurul_rayyan   Quote dan BalasQuote

baiduri_aiman
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 05.05.2003
Ahli No: 979
Posting: 116
Dari: yan,kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 18:44


hehehe...bijak bijak nurul_rayyan.
saya pun tak tau ni nak jawab camna..tengah dok pikiaq tak dpt lagi jawapannya..tak per la erk..tunggu skema jawapan lah..


Bookmark and Share




  Member Information For baiduri_aimanProfil   Hantar PM kepada baiduri_aiman   Quote dan BalasQuote

nilamSarah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 556
Posting: 273
Dari: presint 9,putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 12:23


ehehehe.....

aiseh..bijak la korg nie..syabbas beti!
erm...soklan 2 ngan 3 tu mmg betui sgt la...mmg HEBBAT la korg! tapi....soklan no 1 tu kan sonang..apsal x leh jawap lak...keskeskes..
nak tau jopan die...
jopan nyer --- NEGARA PORTUGAL la...
nak tau naper...hihihi..
la..cuba korg pk...por = 4 , tu = 2 , gal = of coz la ponpuang
okeh...kalu ade jopan yg x puas ati..leh dtg umah nilamSarah,kite dok ramai² discus pasal jopan soklan 1st tu...ahaks!

ilal liqo'


Bookmark and Share




  Member Information For nilamSarahProfil   Hantar PM kepada nilamSarah   Quote dan BalasQuote

-sakura-
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 1213
Posting: 43
Dari: sg.buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 16:00


a'ah yer.. tak terfikir pun....

-----------------

~wAnItA hIaSaN dUnIa, SeInDaH hIaSaN aDaLaH wAnItA sOlEhAh~

::jaga diri hiasi peribadi::


Bookmark and Share




  Member Information For -sakura-Profil   Hantar PM kepada -sakura-   Send ICQ Meesage To -sakura-   -sakura-'s MSNM Number Is iena_sampj@hotmail.com   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 01:29


a'kumm

ala tak sempat nak jawab..terror sgt la kowang ni

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

nilamSarah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 556
Posting: 273
Dari: presint 9,putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 22:36


tu lah...sara pong x sangke ahli komuniti ni hebat² belaka...mase kawan sara kasik teke teki nie dolu...sampai 3 ari kena pk...hikhihkhik


Bookmark and Share




  Member Information For nilamSarahProfil   Hantar PM kepada nilamSarah   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 08:55


hem bial tul nurul yek..xterpikir plak ana jawapan tu......otak berapa geliga....

-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
{ SRIKANDI }
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 253
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 11:18


Ana tak sempat nak jawab teka-teki tu...heheh ana bg teka-teki bulih??tumpang lalu yer....

Yang merah jadi putih, yang hijau jadi putih, yang kuning jadi putih, yang putih pun jadi putih, apa dia?

Hint: benda yg kita guna hari-hari..
Cuba laa yer...

-----------------
[b][i]Tiada cinta di hatinya Hanyalah cinta Allah
Ada rasa rindu Hanyalah untuk Rasulullah
Kasih dan sayang hanyalah pada ibu ayah[/b][/i]


Bookmark and Share




  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

kaklong
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 551
Posting: 155
Dari: darul ridzuan

brunei  


posticon Posting pada: 23-05-03 12:30


nanti jap kaklong tengah pk ni...emm....emm....emm.....

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For kaklongProfil   Hantar PM kepada kaklong   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 63
Posting: 32
Dari: pulau mutiara

japan   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 13:17


assalamualaikumj.....
hmmm. kalau tak sala.. itu spektrum cahayakan .. betul tak?
kalau ikut konsep fizik mmg semua warna apabila dipantulkan smeula akan memberi warna putih, kalau tak salah..

'ala kullihal nak kena tunggu jawapan laa.... mana nak tau yg ni jawapan lain kot..hehehe

-----------------
hidup ini seindah pelangi..
sebagaimana indahnya dan uniknya warna yg diaturkan oleh DIA
seunik dan seindah itu juga kehidupan yg diaturkan utk kita..


Bookmark and Share




  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   azzahrawi's MSNM Number Is zahrah   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
{ SRIKANDI }
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 253
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 26-05-03 09:05



Wa'alaikumussalam...
Amboi jawapan azzahrawi...sungguh scientific... sebenarnya jawapan dia takde laa academic mcm tu heheh...jawapan dia benda yg kita guna hari-hari..apakah dia??kita mesti guna selalu & menggunakan air bersamanya...cuba laa yer...

-----------------
[b][i]Tiada cinta di hatinya Hanyalah cinta Allah
Ada rasa rindu Hanyalah untuk Rasulullah
Kasih dan sayang hanyalah pada ibu ayah[/b][/i]


Bookmark and Share




  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 10
Posting: 168
Dari: batu pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-05-03 18:16


as'kum..nak menyibuk boleh..hihihi..rerasanya guna clorox kot..ataupun apa2 peluntur yg seangkatan dengannya. klau salah jgn marah yea.. wassalam.



-----------------
senang nak buat org benci kat kita tapi.. nak suruh org suka kat kita, itu yang payah..

[ Posting ini telah di edit oleh: darul_numan81 pada 2003-05-27 18:17 ]


Bookmark and Share




  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 63
Posting: 32
Dari: pulau mutiara

japan   avatar


posticon Posting pada: 27-05-03 18:37


a'kum...

hmm abis tu, jawapannya pa ye.....

hmm. saya tak tau la ....

lama tak main teka-teki, otak pun dah tak berapa nak kreatif dah

-----------------
hidup ini seindah pelangi..
sebagaimana indahnya dan uniknya warna yg diaturkan oleh DIA
seunik dan seindah itu juga kehidupan yg diaturkan utk kita..


Bookmark and Share




  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   azzahrawi's MSNM Number Is zahrah   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
{ SRIKANDI }
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 253
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 27-05-03 19:05


Haaa...adik-beradik klorox laa tuh...tp bukan klorox...kita guna utk badan bukan utk baju..heheh abis senang dah nih habaq

-----------------
[b][i]Tiada cinta di hatinya Hanyalah cinta Allah
Ada rasa rindu Hanyalah untuk Rasulullah
Kasih dan sayang hanyalah pada ibu ayah[/b][/i]


Bookmark and Share




  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

nilamSarah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 556
Posting: 273
Dari: presint 9,putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-05-03 01:28


ehheheh....beh la....teke-teki klorox pon ade...hebbat la akak nie...


Bookmark and Share




  Member Information For nilamSarahProfil   Hantar PM kepada nilamSarah   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
{ SRIKANDI }
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 253
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 04-06-03 08:16


Aik..takde org nak try jawab ke ni?dah bg hint dekat sgt dah ni...

-----------------
[b][i]Tiada cinta di hatinya Hanyalah cinta Allah
Ada rasa rindu Hanyalah untuk Rasulullah
Kasih dan sayang hanyalah pada ibu ayah[/b][/i]


Bookmark and Share




  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

nilamSarah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 556
Posting: 273
Dari: presint 9,putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-06-03 11:37


ape jopan dier....dah dekat 44 ari pk nie.. ehehheh..ye la tuh

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For nilamSarahProfil   Hantar PM kepada nilamSarah   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
{ SRIKANDI }
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 253
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 04-06-03 16:22


Hint paling last

s_ _ _n

Digunakan dgn air.

Tiada cinta di hatinya Hanyalah cinta Allah
Ada rasa rindu Hanyalah untuk Rasulullah
Kasih dan sayang hanyalah pada ibu ayah


[ Posting ini telah di edit oleh: hajidah_aiman pada 2003-06-04 16:23 ]


Bookmark and Share




  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

Nabila_Humairah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 54
Posting: 22
Dari: key be

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-06-03 23:22


assalamualaikum..
saya rasa sabun...sebab...klo kene kotoran warna mesti ilang klo guna sabun...tul tak ni???


Bookmark and Share




  Member Information For Nabila_HumairahProfil   Hantar PM kepada Nabila_Humairah   Pergi ke Nabila_Humairah's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, e-zah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ringan
    »» teka teki dr. ku pulak

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.090589 saat. Lajunya....