Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-01-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Sahabat yang beriman ibarat mentari yang menyinar. Sahabat yang setia bagai pewangi yang mengharumkan. Sahabat sejati menjadi pendorong impian. Sahabat berhati mulia membawa kita ke jalan Allah.
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Waldor263
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13708

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 30
Ahli: 0
Jumlah: 30




  Dari Galeri
nur_indah...

  Yang Masuk Ke Sini
Swarig123: 21 jam, 28 minit yang lalu
nishazainal: 1 hari, 17 jam, 15 minit yang lalu
Waldor263: 11 hari yang lalu
CrazyWood69: 25 hari yang lalu


Masa Lapang
Topik: Selain KUCING, apa...


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» Selain KUCING, apa...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh Selain KUCING, apa...

naswafa
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 22.05.2009
Ahli No: 10600
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-06-09 12:20


ye ke sutera kasih..siannye...carila..mungkin die jatuh mane2 ke :)...hmm..ade kura2 kecik boleh bawak g jalan2 kat tasek ke...silap2 nampak kura2 kat situ kate mak die laks he heh he..


Bookmark and Share




  Member Information For naswafaProfil   Hantar PM kepada naswafa   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10716
Posting: 55

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-06-09 15:33


xder da la..
dari dulu..
asik bela kucing..kucing..kucing...
ehehhe..


Bookmark and Share




  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-06-09 15:47


salam..

saya pernah bela ikan dan burung

tapi banyak2, burung tu la paling mak ayah saya ingat.. sebab dia cuma seekor dan dia mula belajar menyanyi di rumah saya. selama tu mmg tak pernah dengar dia berbunyi. mak kata, mungkin dia suka. wallahua'lam


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

Aezza
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 02.10.2005
Ahli No: 5768
Posting: 51
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-06-09 17:54


masa kecil dulu memang ada rasa nak bela kucing. tapi tak dibenarkan. sob..sob.. m..minat nak bela kucing pun hilang.. sekarang ni dalam umah bela ikan jer..dulu ikan tu tak ada kawan. tapi dalam 2/3 bulan lepas. dah ada kawan dah.. ikan kecil je..


-----------------
cintailah ILahi~ ^_^ nescaya kita tak pernah kecewa


Bookmark and Share




  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

tokcik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10712
Posting: 129
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 09-06-09 21:43


Salam..
Lama dah tak bela kucing sebab tak nak gaduh dengan jiran.
Kucing suka berak rata-rata dan suka pergi rumah jiran.
sekarang ni tokcik bela hamster dan ikan saja..


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For tokcikProfil   Hantar PM kepada tokcik   Pergi ke tokcik's Website   Quote dan BalasQuote

Aezza
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 02.10.2005
Ahli No: 5768
Posting: 51
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-06-09 23:31


Pada 09-06-09 21:43 , tokcik posting:

!!! QUOTE !!!

Salam..

Kucing suka berak rata-rata dan suka pergi rumah jiran.



awal cuti sem ni, pergi rumah kawan. dia kata kucing dia pandai mem'buang' dalam jamban..haha~ sebabnya..tiap2 malam (masa kucing tu kecil) kena kurung dalam bilik air.. sampai kucing tu jadi pandai buang di tempatnya.. :sopan:


-----------------
cintailah ILahi~ ^_^ nescaya kita tak pernah kecewa


Bookmark and Share




  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-06-09 10:46


Pada 09-06-09 23:31 , Aezza posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-06-09 21:43 , tokcik posting:

!!! QUOTE !!!

Salam..

Kucing suka berak rata-rata dan suka pergi rumah jiran.



awal cuti sem ni, pergi rumah kawan. dia kata kucing dia pandai mem'buang' dalam jamban..haha~ sebabnya..tiap2 malam (masa kucing tu kecil) kena kurung dalam bilik air.. sampai kucing tu jadi pandai buang di tempatnya.. :sopan:



a'aa btul tuh cara ajar diekor nih...hihi
tapi yang ana takut anak2 kucing ni termasuk dlm lubang tandas tuh... kesian diekor mati lemas... :cry:


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-06-09 13:55


senang aje nak elak diekor ni terjerumus ke lembah tandas tu... ehehehe

amik apa2 penutup bekas... ataupun jaring besi....

tutup sahaja lubang tu...kalau penutup tu ringan... tindihkan dnegan baldi ke...jadi dia takkan tergerak...
dan diekor ni takkan terjerumus dalam tu....

cam akak dulu tutup lubang tu dengan penutup besi belakang mesin basuh....


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

Aezza
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 02.10.2005
Ahli No: 5768
Posting: 51
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-06-09 14:32


m..boleh tanya.. 'diekor' tu apa ye? hehe~


-----------------
cintailah ILahi~ ^_^ nescaya kita tak pernah kecewa


Bookmark and Share




  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-06-09 14:41


Pada 10-06-09 14:32 , Aezza posting:

!!! QUOTE !!!

m..boleh tanya.. 'diekor' tu apa ye? hehe~



hihi maaf dik..
ukhti Aezza @ bakal cikgu nih dh marah rosakkan bahasa...

manusia= diaorang/dorang
kucing= diekor..saje tuko dik... :-D

p/s: dh rosak bahasa lak.. ampun... :malu:


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-06-09 15:29


hehe..kucing..kucing...
nape ntah..saa tak leh betul dgn kucing nih.. alergik semacam ngan binatang berbulu..

a'ah..diekor nih merujuk pada binatang yang berekor..hehe..
kalo diorang/dorang merujuk pada orang bukan orang-orang ye.. :P


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-06-09 16:03


Pada 08-06-09 12:20 , naswafa posting:

!!! QUOTE !!!

ye ke sutera kasih..siannye...carila..mungkin die jatuh mane2 ke :)...hmm..ade kura2 kecik boleh bawak g jalan2 kat tasek ke...silap2 nampak kura2 kat situ kate mak die laks he heh he..


dah lama dah...
dulu masa musim ujan.. tetiba jupe kura-kura kecik laman..
amik bela la... ari tuh tinggal dia..terus hilang huhu
dah besar agaknye dia skrg nih.. :berfikir: :welcome:


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Aezza
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 02.10.2005
Ahli No: 5768
Posting: 51
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-06-09 07:49


Pada 10-06-09 14:41 , suterakasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-06-09 14:32 , Aezza posting:

!!! QUOTE !!!

m..boleh tanya.. 'diekor' tu apa ye? hehe~



hihi maaf dik..
ukhti Aezza @ bakal cikgu nih dh marah rosakkan bahasa...

manusia= diaorang/dorang
kucing= diekor..saje tuko dik... :-D

p/s: dh rosak bahasa lak.. ampun... :malu:



hehe..mana ada marah kakakku sayang.. saja nak tahu.. m..tapi, masih lagi :jangan: yer..huhu~


-----------------
cintailah ILahi~ ^_^ nescaya kita tak pernah kecewa


Bookmark and Share




  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

mawarEmas
WARGA RASMI
Menyertai: 08.06.2009
Ahli No: 10700
Posting: 16
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-06-09 20:08


Bercerita ttg topik nie,dulu penah la bela anak tupai yg dicekup sendiri oleh mawar :-D tp masa tu budak2 lagi la .. tu pun kebetulan ja anak tupai tu jatuh kat depan,apa lagi terus kejar la .. bila dh dapt pegang kena lak gigit ngan anak tupai tu,menjerit gakla .. tp tak lepas anak tupai tu,cepat2 masuk kn anak tupai tu dlm perangkap tikus .. pastu ayah buatkan sangkar yg lebih besar utk dia,di sebabkan dia kecik lagi,cepat la jinak,tiap ari pas blk skolah terus main2 dgn dia,bg mkn buah,ayah pn sama,slalu bg pisang kat dia,ayah slalu lps dia naik atas kepala la,naik atas badan la .. best sgt,tp last2 dia mati digigit semut sebab terlupa nk buang buah yg tak abis dia mkn..mawar dgn adik mnangis masa nak tanam anak tupai tu :cry: tak lama pastu dpt lgi sekor,tu pun mati gak sebab kena makan dgn kucing,ayah dpt tau ja trus cari kucing tu,tangkap pastu antar dia kat pasar sebab geram :roll:


-----------------
"Mencari cinta sejati umpama mencari berlian di dlm timbunan kaca,dlm pencariannya kita pasti akan terluka"


Bookmark and Share




  Member Information For mawarEmasProfil   Hantar PM kepada mawarEmas   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-06-09 12:12


Assalamualaikum

anak tupai nih cute je kan? kecik2 comel ..
hihi
suka tengok tupai,tapi cam liar je tupai nih..
ia lari laju tak sempat nak kejar...
alahai nakalnya kucing tuh.. tupai pun ia kebas.. :jangan:
dah kena 'buang daerah' kucing tuh... :-D


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

saidatul_aisyah
WARGA RASMI
Menyertai: 28.09.2008
Ahli No: 9118
Posting: 18
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-06-09 13:45


erm,cite pasal nak bela haiwan nieh, teringat nak bela kucing siam atau parsi, tgh bajet nak bli, hg nya mak aih, masya allah, blh byr down pymt keta, hehehe. erm, tak jadi bli kucing, beli hamster aje...itu pun anak buah mtk, hadiah ari jadi...suka bagi pets kat budak2 biar dididik jadi penyayang... hehehe... tapi hamster tueh hilang...sian anak buah...ish..ish..ish...(*~_~*)


Bookmark and Share




  Member Information For saidatul_aisyahProfil   Hantar PM kepada saidatul_aisyah   Pergi ke saidatul_aisyah's Website   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-06-09 13:54


Pada 14-06-09 13:45 , saidatul_aisyah posting:

!!! QUOTE !!!

erm,cite pasal nak bela haiwan nieh, teringat nak bela kucing siam atau parsi, tgh bajet nak bli, hg nya mak aih, masya allah, blh byr down pymt keta, hehehe. erm, tak jadi bli kucing, beli hamster aje...itu pun anak buah mtk, hadiah ari jadi...suka bagi pets kat budak2 biar dididik jadi penyayang... hehehe... tapi hamster tueh hilang...sian anak buah...ish..ish..ish...(*~_~*)



ye betul, ana tengok2 gak harga kucing kat kedai pet... mahal betul,de yang hampir seribu pun de..
tapi tengok kucing tuh tido jee....hihi
hamster comel.. tengok je boleh la..hihi nak pegang tak berani la..hihi :-D ..camne nak bela hamster ye??


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

tokcik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10712
Posting: 129
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 16-06-09 21:56


Pada 14-06-09 13:54 , suterakasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

..bagaimana nak bela hamster ye??



Assalamualaikum
Cucu tokcik nak bela hamster ye? Tokcik bela sepasang hamster..sekali pandang macam tikus mondok saja.. :-D
InsyaAllah kalau dah beranak boleh lah bagi kat cucu kesayangan tokcik ni ;-)


-----------------

[ Telah diedit oleh: tokcik pada 16-06-09 21:58 ]


Bookmark and Share




  Member Information For tokcikProfil   Hantar PM kepada tokcik   Pergi ke tokcik's Website   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-06-09 06:26


Pada 16-06-09 21:56 , tokcik posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-06-09 13:54 , suterakasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

..bagaimana nak bela hamster ye??



Assalamualaikum
Cucu tokcik nak bela hamster ye? Tokcik bela sepasang hamster..sekali pandang macam tikus mondok saja.. :-D
InsyaAllah kalau dah beranak boleh lah bagi kat cucu kesayangan tokcik ni ;-)


Waalaikumsalam
sebab org cakap hamtser comel2 saja..teringin jugak nak tengok kecomelan hamster. :kelip: tapi takutla nak pegang or men2 dengan hamster.. tengok macam lebih garang dr kucing...ada gigit2 org tak?? :berfikir: ,hihi bestnya tokcik nak bagi hamster.. tapi takutla nak pegang...
nak bela tapi takut..kena gigit.. :-D


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-06-09 23:23


/
suka-suka...mana kawan dia?makan sekor2 ye?
comel hmaster tokcik..gebu...
tengok boleh,nak pegang i think twice... :-D


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» Selain KUCING, apa...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.078486 saat. Lajunya....