Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-03-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Iman dan Islam tidak dapat dipisahkan dari diri seseorang sepertimana setianya warna merah pada darah dan rasa enak pada buah-buahan...
--
Jijah

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Waldor263
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13708

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 38
Ahli: 0
Jumlah: 38




  Dari Galeri
salam ukhuwah dari saya......

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 9 hari yang lalu
Swarig123: 25 hari yang lalu


Masa Lapang
Topik: Selain KUCING, apa...


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» Selain KUCING, apa...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh Selain KUCING, apa...

hub_addin
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 23
Posting: 447
Dari: Perak No.1

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-06-03 23:52


ikan flowerhorn....oo..ana pernah dengar. ikan ni ada perasaankan..dia pandai merajuk2 ni.betul tak..

manja tul ikan nih...



-----------------
"http://www.hanan.com.my/images/signaddin.gif">


[ Posting ini telah di edit oleh: hub_addin pada 2003-06-02 23:54 ]


Bookmark and Share




  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
{ SRIKANDI }
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 253
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 04-06-03 11:09


Hmm...ana pun tak tau betul ka dak dia manja ikan ni....sbb ana tgk yg kat rumah ana tu...kalau kita lalu dia ikut kita...
Tapi kalau letak ikan lain dlm akuarium tu dgn dia siap la...kena serang ikan lain tu...

-----------------
[b][i]Tiada cinta di hatinya Hanyalah cinta Allah
Ada rasa rindu Hanyalah untuk Rasulullah
Kasih dan sayang hanyalah pada ibu ayah[/b][/i]


Bookmark and Share




  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_hana
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 03.05.2003
Ahli No: 930
Posting: 30
Dari: Gombak

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 06-06-03 11:57


Dulu saya bela kucing,tapi dah bagi pada orang lain sebab kakak saya asma pada bulu kucing ni...jadi,sekarang tak bela kucing lagi...tapi saya nak bela ikan atau hamster.....cute....

-----------------
Berjuanglah demi mempertahankan maruah sebagai seorang muslimah sejati....


Bookmark and Share




  Member Information For nurul_hanaProfil   Hantar PM kepada nurul_hana   Quote dan BalasQuote

qasryna_sapiens
WARGA RASMI
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 185
Posting: 15
Dari: Darr at-Ta'zhiim

Johor  


posticon Posting pada: 06-06-03 14:05


Salamu'alaikunna wbt..

ana skrang nih.. kat rumah..ade 4 ekor kucing... dan.. ade la 30 ikan.. eheheh... ade 3 akuarium.. ade ikan emas, ikan kaler hitam, ikan sepat, ikan lumut... ikan lampam, dan last skali.. flower horn... aaa, tu je la kut.. ade ura-ura nak bela kura-kura.. eheks.. harapnye menjadi la..

-----------------
~S.E.ok.U.dan.T.U.M.A.W.A.lah.M.E.lah.A.H~
Wardah al-Hamra'


Bookmark and Share




  Member Information For qasryna_sapiensProfil   Hantar PM kepada qasryna_sapiens   Quote dan BalasQuote

tetamu_sementara
WARGA RASMI
Menyertai: 05.05.2003
Ahli No: 981
Posting: 14
Dari: atas bumi bawah langit

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-06-03 16:19


Assalamulaikum....

rase2 korang semua bela lipas atau tikus tak?
ana rasa rumah ana bela lipas...hihihi
tikus...emmmm ... tikus mondok ade ler...
semut? rase2 semua der bela semut

ana dulu bela kucing siam... tapi kena buang kat pasar sebab kucing tu asyik beranak saje... lagi satu sebab anak2 dia berak rata2 sampai ahli rumah tak tahan. sedih betui... ana rindu lah kucing tu... waaaaaa


-----------------
tetamu-yang-diundang2003


Bookmark and Share




  Member Information For tetamu_sementaraProfil   Hantar PM kepada tetamu_sementara   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 31.05.2003
Ahli No: 1547
Posting: 125
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-06-03 00:11


Assalamualaikum...

Kucing? Labah2? Arnab? Monyet? Kura2? Siput?? Er,,, ana memang tak boleh bawak sangat dengan binatang ni. Ana sayang kat binatang tapi tak berapa bolehnak berjinak. exceept ni ajer..

-Tiger cub
-Lion cub..

HEhehe. kalau Tiger ...nak yang betina, nak kasi nama Simba, Kalau Lion pulak nak jantan.. tak tau lagi nak kasi nama apa.. Tapi, sedih.. takder rezeki nak pelihara 2 2 tu..doa2 laa ana ader rezeki nak pelihara tiger n lion... depa tu comel kan.. eee.,.sukanya

-----------------
FRieNDSHiP iS aLL aBouT
CaRiNG, TRuSTiNG aND LoViNG
No DiaMoNDS oR PeaRLS
CouLD eVeR RePLaCe
WHaT FRieNDSHiP MeaNS To uS


Bookmark and Share




  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

hub_addin
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 23
Posting: 447
Dari: Perak No.1

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-06-03 19:09


a'ah..kecik2 memangla comei...tapi kalau dah besor...haaa....naya je...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
{ SRIKANDI }
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 253
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 24-06-03 11:51


qasryna_sapiens....mak aih...byknyer haiwan peliharaan anti...heheh kalah laa zoo mcm ni..oppss jgn marah yer....

-----------------
[b][i]Tiada cinta di hatinya Hanyalah cinta Allah
Ada rasa rindu Hanyalah untuk Rasulullah
Kasih dan sayang hanyalah pada ibu ayah[/b][/i]


Bookmark and Share




  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

centella_asiatica
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 657
Posting: 44
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-06-03 09:08


A'kum.

Cakap pasal pets nie....saya bela kucing je....kucing kat rumah saya nie...sampai dah generasi ke berapa pun dah lupa....drpd mak kucing....then mati....tinggal anak2 dia....beranak-beranak...sampailah sekarang....punyelah banyak.

Tapi sekarang nie....teringin nak bela parrot yg warna putih tue....alaa...yg ade dlm buku cerita siri Adventure Enid Blyton....parrot kepunyaan Jack....boleh nanti parrot tue bertenggek atas bahu kita....bawak dia sekali bile pegi shopping kat supermarket.

p/s: Saya dengar Steve dlm rancangan crocodile hunter kat tv3 tue dah mati sebab kene baham buaya.....betul ker?



Bookmark and Share




  Member Information For centella_asiaticaProfil   Hantar PM kepada centella_asiatica   Pergi ke centella_asiatica's Website   Quote dan BalasQuote

Nabilah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 37
Posting: 241
Dari: PeYrOcK....;)

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-07-03 15:33


assalamualaikum..
selain kucing?
erm..itik,ayam,lembu,ikan keli,berudu....
hehehe.....


Bookmark and Share




  Member Information For NabilahProfil   Hantar PM kepada Nabilah   Quote dan BalasQuote

nur_hati
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 565
Posting: 80
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-03 09:50


ana geli ngan anak kucing....... eeeee... gelinyer.... tp kalau kucing besar takleh...... kalau ana nampak anak kucing confirm terbayang2 sepanjang mase ngan berada dlm keadaan ketakutan sepanjang hari.......

-----------------
MuHaSaBaH DiRi.... Insyallah dapat Kenali Diri Dengan Lebih Dekat...

Salam Perjuangan!!!!


Bookmark and Share




  Member Information For nur_hatiProfil   Hantar PM kepada nur_hati   Quote dan BalasQuote

FS_GuRL
WARGA RASMI
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 2540
Posting: 3
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-10-03 16:53


assalamualaikum....

dulu ana ada bela 2 ekor arnab tp kena lepaskan sbb famili nak balik raya kat kelantan...x de sapa yg nak jaga...so..kena lepaskan gak la...sedih la..

pastu rasa cam nak bela kura2 lak...abih tu gi la beli yg kecik..lebih krg dlm 3 bln...dah hilang..ntahla sapa yg amik ataupun dia kuar sendiri kot..hehe

skrang ni ade bela arnab balik...alhamdulillah..sihat walafiat..dah besar pun..nasib baik dua2 jantan..kalau x..beranak pinak la..ana bknnya apa..cuma x de masa sgt la..hehe...buat kawan2 semua..kasihilah haiwan peliharaan anda...mereka juga makhluk Allah..


Bookmark and Share




  Member Information For FS_GuRLProfil   Hantar PM kepada FS_GuRL   Quote dan BalasQuote

deq_mas
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 2379
Posting: 153
Dari: Brunei Darussalam

brunei   avatar


posticon Posting pada: 03-10-03 13:30


Assalamualaikum semua

kalau deq_mas lak, rumah deq_mas boleh ler katakan macam zoo, kalau boring-boring deq_mas pergi jer kebelakang rumah hehe... deq_mas ada pelihara lebih daripada 20 ekor kucing (kucing ni orang buang depan rumah deq_mas, jadi kami pun pelihara) disamping itu deq_mas juga ada bela hamster, tikus beraneka warna (kadang-kadang geli nak pegang), selain itu deq_mas juga ada seekor monyet betina namanya lucy (sangat cemburu pada kucing-kucing, tak boleh pegang kucing depan monyet ni nanti dia mengamuk) pastu dirumah juga ada phyton (ular sawa) yang ni bukan deq_mas punya tapi abg deq_mas, abg deq_mas ni pelik sikit sebab dia suka pelihara yang berbisa-bisa, abg deq_mas juga ada pelihara kali jengking.. eeee...takut..

selain tu deq_mas pula pelihara ikan terutama fighting fish sebab tak perlu oxygen so tak takut ler kalau blackout, ikan takkan mati. deq_mas teringin nak pelihara arnab...

-----------------
-= Dalam Setiap Perkara Hendaklah Disertakan Dengan DUIT: di-Doa, U-Usaha, I-Istiqomah dan T-Tawaqal =-


Bookmark and Share




  Member Information For deq_masProfil   Hantar PM kepada deq_mas   Pergi ke deq_mas's Website   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
{ SRIKANDI }
Menyertai: 23.09.2003
Ahli No: 2502
Posting: 90
Dari: Ardul Amin

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-03 12:15


eemm....gitu ke?wow!!menariklah cerita deq_mas..
kak rishal lak...dulu ada pelihara kucing..tapi dah mati...nangis tau??yalah..dari kecik lagi pelihara kan...

sekarang pelihara ikan flower horn....macam2 ikan lagi...ada dalam akuarium....burung ada dulu..baru jer mati...sedih gak..

arnab ada....baru2 ni dah bagi pada saudara.....



teringin pelihara kanggaroo....hehe...


Bookmark and Share




  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-12-08 12:44


selain KUCING??
selain kucing saya berminat dengan arnab.. hehe
suka arnab sebab arnab senyap saja..tak tahu arnab ini bunyi bagaimana??
selalu jugak pangil arnab dengan "meow2"hehe :lol:
/


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Marz_Yana
WARGA RASMI
Menyertai: 28.05.2009
Ahli No: 10658
Posting: 9
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-05-09 23:09


Salam..
saya ni animal lover..
suka sangat-sangat binatang..
tambah-tambah kucing..
setakat ni dapat bela kucing saja..
huhu..


-----------------
Membangun Bersama Islam..
Islam Untuk semua..
Takbir!! ALLAHUAKBAR!!!!!!!


Bookmark and Share




  Member Information For Marz_YanaProfil   Hantar PM kepada Marz_Yana   Quote dan BalasQuote

naswafa
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 22.05.2009
Ahli No: 10600
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-05-09 09:29


ingat nanti nak bela ikan..beli aquarium dan hias cantik2...bela kura2 kecik pun best....terutama bagi dia makan...macam comel saja...he he he


Bookmark and Share




  Member Information For naswafaProfil   Hantar PM kepada naswafa   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-05-09 23:10


Pada 30-05-09 09:29 , naswafa posting:

!!! QUOTE !!!

ingat nanti nak bela ikan..beli aquarium dan hias cantik2...bela kura2 kecik pun best....terutama bagi dia makan...macam comel saja...he he he


kura-kura.. dulu ada kura-kura kecik.. lepas itu hilang kemana entah :cry:
comel sangat...


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Thahirah
WARGA RASMI
Menyertai: 25.05.2009
Ahli No: 10621
Posting: 8
Dari: Kelate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-06-09 09:23


salam...
emmm....selain kucing saya suka bela ikan...tenang saja bla tengok ikan berenang,....
boleh tenang kan jiwa...hilang tension bila dapat tengok ikan....


Bookmark and Share




  Member Information For ThahirahProfil   Hantar PM kepada Thahirah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-06-09 09:44


Assalamualaikum..

Erk..saya tak benci binatang..tapi entah,tak ada keinginan nak bela binatang.. maybe sebab saya gelikan binatang terutama yang berbulu.. alahai,memang geli..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» Selain KUCING, apa...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.068671 saat. Lajunya....